خواست ماهیگیران: بهبود معیشت، بیمه، و تضمین امنیتِ شغلی است

سال نو فرارسید، اما معیشت هزاران ماهیگیر زحمتکش در شمال و جنوب کشور همچون سالیان گذشته نه‌تنها بهبود نیافته بلکه وخیم‌تر نیز شده‌ است. معیشت و امنیت شغلی ماهیگیران مانند دیگر کارگران و زحمتکشان رشته‌های صنعتی و خدماتی، با اجرای سیاست‌های نولیبرالی در رژیم ولایت ‌فقیه بیش از گذشته به‌مخاطره افتاده ‌است. ماهیگیران ۴ شهرستان ... خواست ماهیگیران: بهبود معیشت، بیمه، و تضمین امنیتِ شغلی است

ادامه

ایران, حقوق بشر, کارگران, ماهیگیران, معیشت, مقاله, نئولیبرالیسم

ضرورت تلاش هم‌زمان برای مبارزه با استبداد حاکم و ایجاد کارپایهٔ مشترک برای دفاع از صلح و حاکمیت ملی

در آغاز سال نو، شواهد متعدد حکایت از آن دارد که بحران‌های داخلی و خارجی همچنان شدت خواهد یافت و صلح و امنیت در منطقه و در کشور با تهدیدهای روزافزونی مواجه خواهد شد. نتیجۀ این تحولات منفی و بسیار نگران‌کننده چیزی جز تحمیل وضعی دشوارتر از قبل بر طبقۀ کارگر و دیگر زحمتکشان نخواهد ... ضرورت تلاش هم‌زمان برای مبارزه با استبداد حاکم و ایجاد کارپایهٔ مشترک برای دفاع از صلح و حاکمیت ملی

ادامه

استبدادی, استثمار, اسراییل, اسلام سیاسی, اقتصادی, امپریالیسم, امنیتی, جهان, خاورمیانه, زنان, سرمایه‌داری, سیاسی, صلح, طبقه کارگر, فلسطین, معیشت, مقاله, نئولیبرالیسم

مبارزهٔ کارگران و زحمتکشان بر ضد آزادسازیِ مزد

به‌رغم نرخ‌های تورم‌ بالای ۵۰ درصد، با تعیین افزایش مزد و مستمری ۲۰ درصدی در لایحه بودجه‌ها، رئیسی و نمایندگان مجلسِ یکدستِ یازدهم یورش وحشیانه‌ای برای آزادسازی مزد و مستمری کارگران و بازنشستگان را به‌پیش برده‌اند. با تشدید بهره‌کشی از زحمتکشان و پیش‌بُرد اقتصاد نولیبرالی هدف رئیس‌جمهور برگزیدهٔ خامنه‌ای هماهنگ کردن بیش از پیش اقتصاد ... مبارزهٔ کارگران و زحمتکشان بر ضد آزادسازیِ مزد

ادامه

امپریالیسم, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, سازمان جهانی کار, عدالت اجتماعی, غارتگری, فساد, فقر, کارگری, معیشت, نئولیبرالیسم

گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

رشد بیکاری، بطلان شعارهای ولی‌ فقیه! آمار منتشر شده در پایان سال گذشته خط بطلان دیگری بود بر شعار ولی فقیه یعنی سال “مهار تورم و رشد تولید”، شعاری که می‌بایستی به رشد تولید و اشتغال منجر گردد. طبق آمار منتشر شده توسط مرکز آمار، نرخ متوسط بیکاری در زمستان سال گذشته ۸٫۶ درصد بوده ... گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

ادامه

آزادی‌های دموکراتیک, اجتماعی, ایران, بازنشستگان, برابری اجتماعی, حقوق بشر, دانشجویی, زنان, سوخت‌بران, سیاسی, فقر, کارگری, کولبری, گزارش, محیط زیست, نئولیبرالیسم, نفتگران, همبستگی

بلومبرگ: رییس جمهور افراطی آرژانتین ۷۰ هزار کارمند دولتی را اخراج می‌کند!

بلومبرگ در گزارشی مدعی شد که رییس جمهور آرژانتین قصد دارد تا ۷۰ هزار کارمند دولتی را اخراج کند. به گزارش خبرگزاری مهر، شبکه تلویزیونی بلومبرگ در گزارشی مدعی شد که خاویر میلی، رییس جمهور آرژانتین در اقدامی دیگر با هدف نمایش رویکرد افراطی‌اش که خود آن را «اره برقی» خوانده است، قصد دارد تا ... بلومبرگ: رییس جمهور افراطی آرژانتین ۷۰ هزار کارمند دولتی را اخراج می‌کند!

ادامه

آرژانتین, آمریکای لاتین, اتحادیه اروپا, جهان, فساد, کارگری, نئولیبرالیسم

پاپ فرانسیس سیاست‌های ناعادلانه نئولیبرالیسم را محکوم کرد

رهبر مسیحیان کاتولیک جهان امروز (یکشنبه) اظهار کرد، همه‌گیری ویروس کووید-۱۹ جدیدترین بحرانی است که ثابت می‌کند تنها اتکا به نیروهای مربوط به بازار و سیاست‌های اقتصادی “نشت پول از بالا به پایین” در رقم زدن مزایای اجتماعی که حامیانشان ادعا می‌کردند، شکست خورده‌اند.

 

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، «پاپ فرانسیس» رهبر کاتولیک‌های جهان در یک حکم در خصوص موضوع برادری انسانی همچنین اظهار کرد، در تمامی مواردی که عده‌ای زندگی تجملی دارند و عده‌ای دیگر هیچ چیز ندارند، مالکیت خصوصی را نمی‌توان یک حق مطلق در نظر گرفت.

 

عنوان این حکم یعنی ” Fratelli Tutti” ( برادران همه) سبب بالا گرفتن انتقادها از عدم استفاده از ادبیاتی فراگیر بعد از اعلامش در ماه گذشته میلادی شد.

 

در زبان ایتالیایی Fratelli به معنی برادران است اما همچنین می‌تواند به معنی برادران و خواهران نیز مورد استفاده قرار بگیرد. واتیکان اعلام داشت، این برگرفته از “موعظه‌ها” یا توصیه‌های نگاشته‌شده از سوی “سن فرانسیس آو آسیسی”( St Francis of Assisi) در قرن سیزدهم خطاب به پیروانش بوده و نمی‌تواند تغییر کند.

 

پاپ در خط اول این حکم ۸۶ صفحه‌ای عنوان کرد، سن فرانسیس به این طریق “برادران و خواهرانش را خطاب قرار داده است.” او در این سند ۱۵ بار لفظ “زنان و مردان” را استفاده کرده و چند بار به صحبت درباره دفاع از حقوق و منزلت زنان پرداخته است. حکم‌های پاپ تحت عنوان encyclical معتبرترین شکل از اسناد نگاشته شده از سوی وی هستند اما مصون از خطا نیستند.

 

این حکم که روز شنبه از سوی پاپ فرانسیس امضا شد، موضوعاتی شامل برادری، مهاجرت، شکاف بین فقیر و غنی، بی‌عدالتی‌های اجتماعی و اقتصادی، عدم تعادل در زمینه مراقبت‌های سلامتی و قطبی‌سازی فزاینده سیاسی در بسیاری از کشوها را پوشش می‌دهد.

 

پاپ در این حکم مستقیما سیاست‌های اقتصادی نشت پول از ثروتمند به فقیر (trickle-down) را هدف گرفت؛ محافظه‌کاران حامی این تئوری معتقدند کاهش‌های مالیاتی و دیگر مشوق‌ها برای شرکت‌های بزرگ و ثروتمندان از طریق سرمایه‌گذاری و اشتغال‌زایی به سود مابقی جامعه خواهد بود.

 

او نوشت: کسانی بودند که ما را به این باور رساندند که آزادی بازار برای امن نگه داشتن هر چیز (بعد از آنکه همه‌گیری کرونا ضربه زد) کافی است.

 

پاپ فرانسیس “این اعتقاد متعصبانه آیین نئو لیبرال” که به “تئوری‌های جادویی نشت یا سرایت” به عنوان تنها راه‌حل برای مشکلات اجتماعی متوسل می‌شود، محکوم کرد. او خاطر نشان کرد، یک سیاست اقتصادی خوب “این امکان را فراهم می‌کند که مشاغل ایجاد شوند نه کاسته شوند.”

 

به نوشته پاپ، بحران مالی ۲۰۰۷-۲۰۰۸ یک فرصت از دست رفته برای تغییر بود اما به جایش باعث “افزایش آزادی برای افراد حقیقتا قدرتمندی شد که همواره راهی برای فرار بدون صدمه پیدا می‌کنند.” جامعه باید با “تاثیرات ویرانگر امپراطوری پول مواجه شود.”

 

فرانسیس درخواست‌های قبلی خود برای توزیع مجدد ثروت با هدف کمک به فقیرترین اقشار و دسترسی عادلانه‌تر به منابع طبیعی توسط همه را تکرار کرد. وی اظهار کرد: حق مالکیت اموال خصوصی را تنها می‌توان یک حق طبیعی ثانویه که از اصل مقصد جهانی برای کالاهای ایجاد شده مشتق شده باشد، در نظر گرفت.

 

یک مقام واتیکان گفت، اشاره پاپ به آنهایی است که ثروت هنگفت دارند.

 

پاپ نوشت، اعتقاد مسیحیان اولیه مبنی بر این که “اگر یک شخص از ضروریات یک زندگی با منزلت محروم باشد به خاطر توقیف آن از سوی شخصی دیگر است” همچنان معتبر است.

 

در این حکم تصریح شد، آنهایی که مالک اموال زیاد هستند باید “آن را برای خیر همه تقسیم کنند” و کشورهای ثروتمند ملزم هستند ثروتشان را با کشورهای فقیر تقسیم کنند. اما او گفت، “قطعا پیشنهاد یک جهانی بودن انتزاعی و مستبدانه را مطرح نمی‌کند.”

 

برخی کاتولیک‌های سنتگرای افراطی فرانسیس را متهم به حمایت مخفیانه از توطئه‌ای که یک “دولت جهانی واحد” تلقی شده کرده‌اند که یک تئوری توطئه مردود است.

 

فرانسیس بدون نام بردن از کشورها یا مردم، سیاستمدارانی که “به دنبال محبوبیت از طریق فرومایه‌ترین و خودخواهانه‌ترین تمایلات هستند” یا سیاست‌های مبتنی بر “نفرت و ترس در قبال کشورهای دیگر” را تصویب می‌کنند، محکوم کرد.

 

پاپ فرانسیس در ارتباط با مساله نژادپرستی هم گفت: نژادپرستی یک ویروس است که سریعا جهش پیدا می‌کند و به جای ناپدید شدن، مخفی شده و در حالت انتظار در کمین می‌نشیند.”

 

او مجددا درخواستش برای از بین بردن تسلیحات هسته‌ای و لغو مجازات اعدام را تکرار کرد، در حالی که این مواضعش مورد حمله کاتولیک‌های محافظه‌کار به‌ویژه در آمریکا قرار گرفته است.

کارگران هفت تپه؛ تا خلع ید کامل از بخش خصوصی، کار ادامه دارد

رتق و فتق امور تا زمان تکمیل خلع ید و به سلامت پشت سر گذاشتنِ این دوران فترت، یک دغدغه‌ی بسیار جدی است؛ دولت باید از همین امروز همه امورات را در هفت‌تپه البته با مشارکت کارگران در دست بگیرد؛ فردا دیر است.

ادامه

ایران, حقوق بشر, کارگری, گزارش, نئولیبرالیسم

دستمزد کارگرانی که با استیلای نئولیبرالیسم آب رفته است!

مسیری که آقاجری تصویر می‌کند، مسیرِ بی‌حقوق‌سازی کارگران فنی و متخصص و ایستایی ناگزیر طبقاتی آنها در دهه‌های گذشته است؛ این کارگران علیرغم تخصص بسیار، علیرغم تلاش فراوان و با وجود استحقاق و لیاقت بسیاری که دارند، باید همیشه یک کارگرِ حداقل‌بگیرِ ساده باقی بمانند؛ چراکه شرکت‌های نسل جدید هرگز اجازه نمی‌دهند کارگران از جایگاه ... دستمزد کارگرانی که با استیلای نئولیبرالیسم آب رفته است!

ادامه

ایران, حقوق بشر, کارگری, گزارش, نئولیبرالیسم

پیامد‌های کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ و شکست انقلاب مردمی ۱۳۵۷

کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، یکی از کلیدی‌ترین رخدادهای تاریخ معاصر ایران است که اثرهای آن هنوز هم در دو عرصهٔ مشخص و به‌هم پیوسته به‌نحوی بارز لمس‌شدنی‌اند.

ادامه

امریکا, انگلستان, ایران, تاریخ, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, دخالت نظامی, سرمایه‌داری, سیاسی, مقاله, نئولیبرالیسم, یادنامه

سونامی قریب الوقوع بیکاری و فقر فراگیر و اهمیت «اقتصاد مردمی»

همان‌طور که پیش‌بینی شده بود، و برخلاف دروغ‌گویی و خوش‌خیالی‌های سران “نظام” اسلامی، همه‌گیری کرونا و تلفات جانی آن در کشور ما در شش ماه گذشته نه‌فقط کاهش پیدا نکرده، بلکه گسترده‌تر و ‌غیرقابل‌مهار ‌شده است.

ادامه

اجتماعی, اقتصادی, امریکا, انگلستان, ایران, حقوق بشر, سرمایه‌داری, فساد, فقر, مقاله