شبکه ان.بی.سی نیوز استرالیا: جنگ فناوری آمریکا و چین برای دنیا گران تمام می‌شود

شبکه ان.بی.سی نیوز استرالیا گزارش داد، ایالات متحده تلاش کرده است تا مانع از ظهور چین در به اصطلاح جنگ سرد فناوری شود که در حال تبدیل شدن به میدان جنگ تعیین کننده برای رقابت بین دو کشور است.

ادامه

امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, دانش, مقاله

وابستگی آمریکا به فناوری “ارزان اما کارآمد” چین

روزنامه فایننشیال تایمز نوشت پهپادهای پیشرفته برای انجام ماموریت‌های تصویربرداری که وزارت دفاع آمریکا برای جایگزینی نمونه‌های چینی ساخته، بسیار گران تر و ناکارآمدتر از مدل‌های چینی از آب درآمده و نهادهای آمریکایی ترجیح می‌دهند از نمونه ارزان و درعین حال باکیفیت چینی استفاده کنند.

ادامه

امریکا, جهان, چین, دانش, شرق آسیا, گزارش

رئیس‌جمهوری کوبا واکسن آبدالا با اثربخشی ۹۲.۲ درصدی را رویدادی افتخارآمیز برای این کشور و دانشمندان آن دانست

به دنبال نتایج بالینی موفقیت‌آمیز واکسن «آبدالا» و اثربخشی ۹۲.۲ درصدی، این واکسن ساخت کوبا تاییدیه استفاده اضطراری را دریافت کرده و منطقه آمریکای لاتین و کارائیب عملا به نخستین واکسن بومی برای مقابله کرونا دست یافته است.

ادامه

امریکای لاتین, جهان, حقوق بشر, خبر, دانش, کوبا

واکسن کرونای چینی‌ها برای افراد مسن ایمن است

واکسن توسعه داده شده برای کرونا ویروس توسط شرکت داروسازی چینی “سینوواک”(Sinovac) برای افراد مسن ایمن اعلام شده است اما عملکرد آن بر روی این افراد کمی ضعیف‌تر است.

 

به گزارش ایسنا و به نقل از رویترز، شرکت داروسازی “سینوواک بایوتک”(Sinovac Biotech) گفت که طبق نتایج آزمایش اولیه تا میانی به نظر می‌رسد واکسن کرونا ویروس آنها برای افراد مسن ایمن است و این در حالی است که پاسخ‌های ایمنی افراد مسنی که واکسن را دریافت کرده بودند نسبت به افراد جوانی که این واکسن به آنها تزریق شده بود ضعیف‌تر بود.

 

مقامات بهداشتی نگران این موضوع بوده‌اند که آیا واکسن‌های آزمایشی می‌توانند سبب ایجاد ایمنی در بدن افراد مسن که سیستم ایمنی بدن آنها واکنش کمتری نسبت به واکسن‌ها نشان می‌دهند شود و از آنها در برابر ویروسی که منجر به مرگ نزدیک ۸۹۰ هزار نفر در سراسر جهان شده است محافظت کنند یا خیر.

 

“لیو پیچنگ”(Liu Peicheng) ، نماینده سینوواک در گفتگو با رویترز گفت: واکسن کرونای ابداعی این شرکت موسوم به “کروناواک”(CoronaVac) در آزمایشات فاز ۱ و ۲ که در ماه مه با حضور ۴۲۱ شرکت کننده حداقل ۶۰ ساله انجام شد، عوارض جانبی جدی ایجاد نکرد.

 

نتایج کامل منتشر نشده و در دسترس رویترز قرار نگرفته است. چهار مورد از هشت واکسن جهان که در مرحله سوم آزمایشات هستند متعلق به کشور چین است.

 

بیش از ۹۰ درصد از سه گروه از شرکت کنندگان که به ترتیب دو دوز از کروناواک با دوز کم ، متوسط و زیاد را دریافت کرده‌اند، افزایش قابل توجهی در سطح آنتی بادی را تجربه کرده‌اند، در حالی که این افزایش سطح آنتی بادی در افراد مسن کمی کمتر از افراد جوان دریافت کننده این واکسن بوده است.

 

کروناواک در مرحله آخر آزمایشات انسانی در برزیل و اندونزی آزمایش می‌شود تا محققان ارزیابی کنند که آیا واکسن مذکور به اندازه کافی موثر و بی خطر است و می‌توانند تأییدیه‌های قانونی را برای استفاده انبوه آن به دست آورند یا خیر.

 

علاوه بر آن مدیرعامل شرکت داروسازی چینی “سینوواک”(Sinovac) گفت۹۰ درصد از خانواده‌های کارمندان این شرکت در چین، واکسن کووید-۱۹ ساخت این شرکت را دریافت کرده‌اند.

 

“یین ویدونگ” مدیرعامل شرکت “سینوواک” به رویترز گفته است که شرکت “سینوواک” که واکسن کرونای آن در مرحله سوم آزمایشات بالینی است و در طرح استفاده اضطراری نیز گنجانده شده است، این واکسن بالقوه را به حدود ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ کارمند و خانواده‌های آنها که داوطلب شده بودند، تزریق کرده است.

 

لیو در انتها افزود: این واکسن بالقوه می‌تواند تا سه سال در انبار باقی بماند، که این امر می‌تواند مزیت شرکت سینوواک در توزیع واکسن در مناطقی باشد که سردخانه ندارند.

 

این واکسن می‌تواند ۴۲ روز در دمای ۲۵ درجه سانتیگراد (۷۷ درجه فارنهایت) ، ۲۸ روز در ۳۷ درجه سانتیگراد (۹۸.۶ درجه فارنهایت) و پنج ماه در دمای ۲-۸ درجه سانتیگراد (۳۵.۶-۴۶.۴ درجه فارنهایت) بماند.

جنگ فناوری ایالات متحده بر ضد چین، و میدان جنگ نسل پنجم

جنگ ایالات متحده با چین در زمینهٔ  فناوری همچنان ادامه دارد. این کشور (ایالات متحده) سیستم‌های ارتباطات الکترونیکی ودیجیتالی‌اش را از دسترسی به فناوری مورد نیاز خود باز می‌دارد و اجازهٔ استفاده از تجهیزات چینی را در این مورد به آن‌ها نمی‌دهد. 

ادامه

امریکا, انگلستان, جنگ سرد, جهان, چین, دانش, سوئد, فنلاند, کره جنوبی

واکسن روسی کرونا آنتی‌بادی تولید می‌کند

تایج مطالعه واکسن روسی کرونا بر روی انسان‌ها نشان داد که کاندیدای واکسن کووید-۱۹ روسیه، به نام اسپوتنیک پنج (Sputnik V)، ایمنی‌زا است؛ یعنی در برابر SARS CoV-۲ واکنش سیستم ایمنی ایجاد می‌کند و هیچ گونه عوارض جانبی جدی در آزمایش‌های مرحله اولیه نداشته است.

ادامه

جهان, خبر, دانش, روسیه, شرق اروپا

روسیه فیلم بزرگترین انفجار هسته‌ای جهان را منتشر کرد + فیلم

شرکت دولتی روس اتم برای نخستین بار فیلم انفجار بمب هیدروژنی در سال ۱۹۶۱ توسط اتحاد جماهیر شوروی که بزرگترین انفجار هسته‌ای در تاریخ بشر به حساب می‌آید را منتشر کرد.

ادامه

اتحاد شوروی, امریکا, جهان, خبر, دانش, ویدیو