خطر افزایش دما اروپا را تهدید می‌کند

یک گزارش جدید نشان‌ می‌دهد اروپا تقریبا دو برابر بیشتر از میانگین نرخ جهانی درحال گرم‌شدن است؛ این گزارش تأثیرات تغییرات آب و هوایی در اروپا را بررسی و تاکید کرده است که این گرمایش، وقوع سیل و خشکسالی را تشدید می‌کند. به گزارش خبرگزاری آلمان؛ سازمان هواشناسی سازمان ملل متحد و آژانس آب و ... خطر افزایش دما اروپا را تهدید می‌کند

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, ایتالیا, جهان, خبر, محیط زیست

اروپا بی‌توجه به تنگناهایش به پیش می‌رود

مقاله‌ای از ژنرال “پیر شیل”، فرمانده نیروی زمینی فرانسه، در روزنامه لوموند در تاریخ ۱۹ مارس ۲۰۲۴/۲۹ اسفندماه ۱۴۰۲ با عنوان صریح “ارتش آماده است” منتشر شد. نخستین ماجراجویی‌های خارج از کشور شیل در جمهوری آفریقای مرکزی، چاد، ساحل‌عاج‌، و سومالی بود. در این مقاله ژنرال شیل نوشت که نیروهایش برای هر رویارویی “آماده” هستند ... اروپا بی‌توجه به تنگناهایش به پیش می‌رود

ادامه

آفریفای مرکزی, آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, افغانستان, انگلیس, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, چاد, چین, روسیه, ساحل عاج, سومالی, عراق, فرانسه, محیط زیست, مقاله

گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

رشد بیکاری، بطلان شعارهای ولی‌ فقیه! آمار منتشر شده در پایان سال گذشته خط بطلان دیگری بود بر شعار ولی فقیه یعنی سال “مهار تورم و رشد تولید”، شعاری که می‌بایستی به رشد تولید و اشتغال منجر گردد. طبق آمار منتشر شده توسط مرکز آمار، نرخ متوسط بیکاری در زمستان سال گذشته ۸٫۶ درصد بوده ... گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

ادامه

آزادی‌های دموکراتیک, اجتماعی, ایران, بازنشستگان, برابری اجتماعی, حقوق بشر, دانشجویی, زنان, سوخت‌بران, سیاسی, فقر, کارگری, کولبری, گزارش, محیط زیست, نئولیبرالیسم, نفتگران, همبستگی

پرتاب ماهواره تصویربرداری با جزئیات بالا “Resurs-P” شماره ۴ به مدار

موشک Soyuz-2.1b ماهواره تصویربرداری بسیار دقیق Resurs-P شماره ۴ را به مدار زمین فرستاد. به گزارش اسپوتنیک، روس کاسموس تصاویری پخش کرد که موشک Soyuz-2.1b روز یکشنبه از کیهان بایکونور پرتاب شد و ماهواره سنجش از دور Resurs-P Earth شماره ۴ را به مدار فرستاد. این ماهواره ۹ دقیقه و ۲۳ ثانیه پس از پرتاب ... پرتاب ماهواره تصویربرداری با جزئیات بالا “Resurs-P” شماره ۴ به مدار

ادامه

جهان, دانش, روسیه, شرق اروپا, گزارش, محیط زیست

گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

به کمک هم‌وطنان سیل‌زده در سیستان‌وبلوچستان بشتابیم! با بارش باران‌های شدید و متوالی در سیستان‌وبلوچستان و سرریز شدن آب ذخیره پشت سدها متأسفانه اغلب مناطق استان را سیل دربر گرفت و زندگی مردم استان را با بحرانی سخت روبه‌رو ساخته است. نزدیک به ۲ هزار روستا و چندین شهرستان بر اثر سیلاب‌ها و به‌دلیل آب‌گرفتگی ... گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

ادامه

آزادی, آلمان, آمریکا, اجتماعی, اقتصادی, روزنامه نگاران, زنان, سیاسی, فقر, کارگران, کودکان, گزارش

هشدار ستاد ملی گرد و خاک؛ وضعیت کانون‌های مستعد ایران خطرناک است

ستاد ملی گردوخاک در حال تهیه مطالعه‌ای است که نشان داده است ایران حداقل ۲۵ میلیون هکتار ( ۸ درصد مساحت کشور ) کانون مستعد گردوخاک دارد.

 

اعتمادآنلاین|‎ نتایج یک مطالعه زیست‌محیطی جدید خبر نگران‌کننده‌ای را برای آینده کل ایران به همراه دارد. کشور ۲۵ میلیون کانون مستعد تولید گردوخاک دارد؛ چیزی حدود ۲ برابر مساحت کل انگلیس، ۳۲۰ برابر نیویورک و …

 

ستاد ملی گردوخاک در حال تهیه مطالعه‌ای است که نشان داده است ایران حداقل ۲۵ میلیون هکتار( ۸درصد مساحت کشور ) کانون مستعد گردوخاک دارد، البته نتایج نهایی این تحقیق تا چند ماه دیگر منتشر می‌شود و حتی این امکان وجود دارد تا وضعیت بسیار خطرناک‌تر از آمار اعلام شده باشد.

 

وضعیت خطرناک امروز، وضعیت ترسناک فردا

 

علی محمد طهماسبی، دبیر ستاد مقابله با پدیده گرد و غبار، در این رابطه به خبرآنلاین گفت: «آخرین کاری که در این رابطه در کشور انجام شده بود مربوط به سازمان جنگل‌ها است، آنها توانستند با دیدگاه فرسایش و یک مطالعه زمین‌محور ۲۰/۲ میلیون هکتار اراضی مستعد گردوخاک را شناساسیی کنند. اما ما یک سال پیش شروع مطالعه این موضوع با استفاده از اطلاعات ماهواره‌ای و به عددی بیشتر رسیدیم که هنوز نهایی نشده است اما به نظر می‌رسد در هر صورت از عدد قبلی بیشتر باشد.»

 

تبدیل این اراضی مستعد گردوخاک به کانون‌های گردوخاک می‌تواند پیامدهای مختلفی هم به همراه داشته باشد، پیامدهایی که برخی از شهرهای کشور حالا هم با آن روبرو شده‌اند.

 

برای مثال چندی پیش معاون استاندار خوزستان هم هشدار داده بود که گردوخاک عامل اصلی ایجاد سیل مهاجرت از خوزستان است. گزارش‌ها نشان می‎‌دهد که برخی دیگر از استان‌های کشور مثل سیستان‌وبلوچستان هم با موجی از مهاجرت به علت گردوخاک شده‌اند.

 

البته در چند ماه گذشته به دلیل کاهش بحران‌ گردوخاک که بارندگی‌ها یکی از عوامل آن بود این وضعیت بهبود یافته است.

 

طهماسبی گفت: «بالاخره همه مناطق زیستی و اقتصادی کشور ما به این دلیل تحت خطر هستند، دیگر بحث جابه‌جایی جمعیت وجود دارد، ممکن است مناطقی خالی از سکنه شوند. در حوزه افتصاد هم بخش‌های مختلف آسیب می‌بینند. فرودگاه ها قطارها، کارخانه‌ها و … همگی نسبت به این پدیده آسیب‌پذیرند، همچنین در بخش کشاورزی هم خطرات زیادی وجود دارد برای مثال گزارش شده بود که در برخی مناطق کشور تولید زنبور عسل تا ۶۰ درصد کاهش پیدا کرده است. ابعاد این بحران در همه مناطق کشور بسیار گسترده است.»

 

وضعیت کجا خطرناک‌تر است؟

 

اما توزیع این اراضی مستعد گردوخاک به شکلی است که برخی از مناطق در خطر بیشتری برای روبرویی با چنین وضعیتی هستند.

 

مطالعه‌ای که حدود ۳ سال پیش توسط چند محقق چینی انجام شده بود، نشان می‌دهند که مناطق غربی، جنوب غربی و شرقی کشور در معرض اراضی مساعد گردوخاک بیشتری هستند. البته مناطق دیگر کشور هم در خطر روبرویی با این بحران هستند.

 

به همین دلیل در چند سال گذشته استان‌های خوزستان، سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان به عنوان اولویت مقابله با گردوخاک معرفی شدند.

 

دبیر ستاد مقابله با پدیده گرد و غبار، در این باره توضیح داد: شرق و جنوب شرق کشور ما در خطر زیادی هستند. سیستان‌وبلوچستان، کرمان، هرمزگان و خوزستان در گروه اول خطر بیشترین آسیب از گردوخاک هستند. در این مناطق هم از نظر وسعت و تعداد رخداد شرایط خطرناکی وجود دارد. ممکن است از نظر ارزش زیرساخت‌ها و جمعیتی وضعیت در این مناطق نامناسب نباشد، اما با این وجود همه اینها در خطر زیادی هستند.»

 

مناطقی که باید زودتر آنها را نجات بدهیم

 

اما گروه دومی هم وجود دارد که شاید در آینده با خطر بیشتری روبرو شوند. البته به گفته کارشناسان هنوز امکان نجات این مناطق وجود دارد.

 

طهماسبی در این رابطه توضیح داد: «وقتی می‌گوییم ۲۵ میلیون کانون مستعد گردوخاک وجود دارد، باید یاداور شویم که در برخی مناطق شدت کمتر است. اما این امکان وجود دارد که در آینده این مناطق به گروه‌های های بالاتر بپیوندند. اگر به این مناطق توجه نشود و از آنها مراقبت نکنیم، ممکن مناطق جدیدی هم درگیر گردوخاک بشوند.»

 

او افزود: «با تمرکز بیشتر روی مناطقی که در خطر هستند و پتانسیل خوبی هم از نظر حاصل خیزی دارند شاید نتیجه بیشتری بگیریم. چراکه مدیریت این مناطق هزینه کمتری دارند. قطعا نجات کسی که در مراحل آخر سرطان است هزینه زیادی دارد اما برای کسی که در مرحله ابتدایی است اوضاع بهتر است. به همین دلیل به نظر من باید روی مناطق کمتر تخریب یافته تمرکز کرد.»

اعلام جرم علیه عیسی کلانتری، قربانعلی محمدپور، فرشید سهیلی و عبدالرضا کرباسی

در پی اعلام جرم دادستانی بندرانزلی استان گیلان علیه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به دلیل اجرای طرح بایوجیمی در تالاب انزلی، این مقام مسئول در سازمان محیط زیست گفت: احضاریه‌ای ابلاغ نشده و پرونده این موضوع به تهران ارجاع شده است.   اخیرا دادستان عمومی و انقلاب شهرستان بندرانزلی اعلام کرد که علیه عیسی ... اعلام جرم علیه عیسی کلانتری، قربانعلی محمدپور، فرشید سهیلی و عبدالرضا کرباسی

ادامه

ایران, خبر, قضایی, محیط زیست

چرا شادی ثبت جهانی جنگل‌های هیرکانی در نطفه خفه شد؟

روز ۴ تیر ۹۸، روز درخشانی برای محیط‌زیست ایران به نظر می‌رسید. روزی که جنگل‌های هیرکانی در بخش میراث طبیعی یونسکو ثبت جهانی شدند، اما تنها یک‌پنجم از این جنگل‌ها ثبت جهانی شدند و بخش اعظم این زیست‌بوم در معرض نابودی است.

ادامه

ایران, خبر, محیط زیست

داستان یک انتقال! اگر اجازه انتقال آب دریای خزر صادر شود …

برخی از کارشناسان معتقدند اگر اجازه انتقال آب دریای خزر صادر شود گونه‌های مهمی از درختان جنگل‌های هیرکانی چون “ارس” و “شمشاد” رو به نابودی خواهد گذاشت، زیرا تجدید حیات این درختان عملاً غیرممکن است هر چند برخی دیگر نیز چنین نظری ندارند.

ادامه

ایران, خاورمیانه, خبر, محیط زیست