چین گزارش انگلیس درباره هنگ کنگ را رد کرد

چین امروز سه‌شنبه، از انگلیس خواست تا از مداخله در امور هنگ کنگ و همدستی با مجرمان و آشوبگرانی که امنیت ملی چین را تضعیف می‌کنند، دست بردارد. به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری شینهوا، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین در نشستی خبری در پاسخ به سوالی درباره تهمت‌های ... چین گزارش انگلیس درباره هنگ کنگ را رد کرد

ادامه

آزادی, انگلیس, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, شرق آسیا, غرب اروپا, هنگ کنگ

ورود مربیان نظامی و پدافند هوایی روسیه به نیجر

منابع خبری بامداد جمعه از استقرار مربیان نظامی و پدافند هوایی روسیه در نیجر در پی لغو توافق نظامی این کشور با آمریکا، خبر دادند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، تلویزیون دولتی نیجر گزارش داد که مربیان نظامی روسیه با یک هواپیمای حامل تجهیزات نظامی وارد این کشور شدند. بر اساس این گزارش، در ... ورود مربیان نظامی و پدافند هوایی روسیه به نیجر

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, تروریسم, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا, غرب آفریقا, غرب اروپا, فرانسه, نیجر

ایرلند: به تعویق انداختن اعلام کشور مستقل فلسطین قابل قبول نیست

مایکل مارتین وزیر خارجه ایرلند در اظهاراتی با بیان اینکه شک نکنید که به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین به زودی اتفاق خواهد افتاد، گفت: به تعویق انداختن اعلام کشور مستقل فلسطین دیگر قابل قبول نیست. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا به نقل از تارنمای خبری بارون، وزیر خارجه ایرلند با اشاره به ارائه پیشنهاد ... ایرلند: به تعویق انداختن اعلام کشور مستقل فلسطین قابل قبول نیست

ادامه

آفریقای جنوبی, اسپانیا, اسراییل, اسلواکی, ایرلند, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, صلح, غرب اروپا, فلسطین, گزارش, مالت, نسل‌کشی

دست خون‌آلود فرانسه در نسل‌کشی غزه

یک مقام فرانسوی که در پارلمان اروپا نیز حضور دارد تاکید کرد فرانسه با ارسال سلاح به اسرائیل در کشتار مردم غزه دخیل است. به گزارش باشگاه خبرنگاران: مانون اوبری، نماینده فرانسه در پارلمان اروپا در جریان حضور در برنامه Grand Rendez-Vous از موضع دولت کشورش در قبال جنگ اسرائیل در نوار غزه که وارد ... دست خون‌آلود فرانسه در نسل‌کشی غزه

ادامه

اروپا, استعمار, اسراییل, تحلیل, جهان, سازمان ملل, غرب اروپا, فرانسه, فلسطین, نسل کشی

توافقنامه ۶ کشور اروپایی برای حفاظت از زیرساخت‌های دریای شمال

۶ کشور اروپایی هم مرز با دریای شمال، توافقی را به امضا رساندند که براساس آن از زیرساخت‌های دریایی این پهنه آبی با هدف آنچه که مقابله با تهدیدات روسیه خوانده‌اند، محافظت کنند. به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از رویترز، انگلیس و دیگر کشورهای بزرگ اروپایی هم مرز با دریای شمال امروز سه‌شنبه این توافق‌نامه ... توافقنامه ۶ کشور اروپایی برای حفاظت از زیرساخت‌های دریای شمال

ادامه

آلمان, اروپا, انگلیس, اوکراین, بالتیک, بلژیک, جنگ سرد, جهان, خبر, دانمارک, روسیه, غرب, غرب اروپا, ناتو, نروژ, هلند

نقش ملکه انگلیس در بحران مشروطه استرالیا در دهه ۷۰ میلادی

نامه‌های رد و بدل شده بین ملکه انگلیس و فرماندار کل استرالیا در سال ۱۹۷۵ که اخیراً فاش شده‌، نشان می‌دهد ملکه بریتانیا در بحران مشروطه استرالیا و در نتیجه برکناری نخست‌وزیر وقت این کشور نقش مهمی داشته است.

 

به گزارش فارس، روزنامه استرالیایی «سیدنی مورنینگ هرالد»، در یادداشتی به قلم «جِنی هاوکینگ» به نامه‌های رد و بدل شده «جان رابرت کِر»، فرماندار کل استرالیا با «الیزابت دوم»، ملکه بریتانیا در دهه هفتاد میلادی، موسوم به «نامه‌های کاخ» اشاره کرده است.

 

نویسنده این یادداشت که محقق سیاسی است و امسال خواستار انتشار علنی این نامه‌ها شده بود، نوشته این نامه‌ها همان‌طور که گفته شده بود، از هر نظر ناگهانی و شگفت‌آور بودند.

 

بر اساس این نامه‌ها، الیزابت دوم در بحران مشروطه استرالیا در سال ۱۹۷۵ نقش مهمی داشته است؛ بحرانی که منجر به برکناری «گاف ویتلم» نخست وزیر وقت استرالیا شد.

 

جان رابرت کِر، فرماندار کل استرالیا در نامه‌ها و تلگرام‌های خود به ملکه در آن زمان، اظهاراتی را به نیابت از پادشاه وقت استرالیا درباره تصمیمات و اقدامات گاف ویتلم ابراز کرده بود.

 

این نویسنده نوشته، این نامه‌ها چشم‌ها را به روی دیدگاه‌های رابرت کِر در مورد این نخست‌وزیر، برنامه‌‌ها، گزینه‌‌ها، ترس‌ها و تصمیم نهایی وی درباره برکناری این نخست‌وزیر در آن زمان باز کرده‌اند.

 

در چندین نامه‌، به خصوص از اواخر ماه آگوست ۱۹۷۵، کِر توجه الیزابت دوم را به برنامه‌ خود درباره بحران فاش شده در مجلس سنای استرالیا جذب کرد؛ از جمله توجه به استفاده از قدرت‌ جایگزین در این مجلس. کِر درباره گزینه‌ها و راهبرد‌هایی که بعد‌ها با ملکه انگلیس از طریق منشی خصوصی او بحث کرد، جزئیاتی را ارائه کرد.

 

این جزئیات شامل نگرانی کِر درباره نقش فرمانداری کل استرالیا بود که ویتلم نخست‌وزیر وقت، او را با این عنوان به یاد آورد.

 

در حالی که کِر ارتباطات‌، دیدار‌ها و رویداد‌های خود با کاخ باکینگهام (کاخ ملکه انگلیس) را در پرتنش‌ترین موقعیت‌های سیاسی در استرالیا انجام می‌داد، اما او در صد‌ها نامه خود به ملکه انگلیس ادعا کرده بود که به امور سیاسی بی‌علاقه است.

 

الیزابت دوم، ملکه بریتانیا

 

اما آنچه در این نامه‌ها مهم به نظر می‌رسد، این است که ملکه انگلیس از طریق منشی خصوصی خود با کِر درباره این مسائل سیاسی اساسی ارتباط داشته است و حتی به او درباره قدرت‌های حاضر در مجلس سنای استرالیا و استفاده احتمالی از قدرت‌های جایگزین برای برکناری نخست‌وزیر وقت استرالیا مشاوره می‌داده است.

 

نویسنده این یادداشت همچنین نوشت، این فقط روز اول بررسی این نامه‌های فوق‌العاده مهم بود و همچنان موارد بسیاری برای مشاهده و ارزیابی وجود دارند. با ورود به جزئیات این نامه‌ها مشخص خواهد شد که در این نامه‌های چه چیزی کم است و چه رویداد‌ها و مردمی باید در این نامه‌ها باشند که حضور ندارد. مانند «آنتونی میسون»، کمک‌کننده و دوست مورد اعتماد کِر که نقش او در این جریان برای ۳۷ سال پنهان باقی ماند و کِر نتوانست درباره نقش محوری او در اندیشه‌هایش چیزی به ملکه انگلیس بگوید.

 

در پایان این یادداشت آمده است، مارتین چارتریس، افسر ارتش انگلیس و از درباریان ملکه انگلیس، روز‌ها بعد از برکناری گاف ویتلم، به سخنگوی مجلس نمایندگان استرالیا نامه نوشت و گفت که الیزابت دوم هیچ نقشی در تصمیماتی که فرماندار کل (یعنی کِر) باید در مورد قانون اساسی استرالیا می‌گرفت نداشته است.

 

اما «نامه‌های کاخ» این ادعا را نقض کردند. این نامه‌ها نشان دادند که پاسخ‌های ملکه انگلیس و حتی مشاوره‌های او، در رابطه با نگرانی کِر درباره موقعیت خود و استفاده احتمالی از قدرت‌های جایگزین، نقشی مهم در طرح و تصمیم نهایی کِر در برکناری نخست‌وزیر وقت استرالیا در جریان بحران مشروطه این کشور ایفا کرده است.

 

در انجام این کار «الیزابت دوم»، مبنای اصلی یک حکومت پادشاهی مشروطه را نقض کرد؛ یعنی پادشاه این حکومت از لحاظ سیاسی بی‌طرف شد و نباید هیچ نقشی در مسائل سیاسی ایفا می‌کرد. این موضوع به الیزابت دوم، کِر و حکومت پادشاهی استرالیا آسیب فراوانی را وارد کرد.

مرکل: اتحادیه اروپا نباید مذاکره با چین را به خاطر هنگ‌کنگ متوقف کند

صدراعظم آلمان اظهار کرد، تصمیم چین بر اعمال یک قانون جدید امنیت ملی برای هنگ‌کنگ، دلیل متقنی برای توقف مذاکره اتحادیه اروپا با دومین اقتصاد بزرگ دنیا (چین) نیست.

ادامه

اتحادیه اروپا, المان, ایتالیا, جهان, چین, خبر, غرب اروپا

آلمان؛ خروج آمریکا از سازمان جهانی بهداشت عقب‌گرد از همکاری‌های بین‌المللی است

وزیر بهداشت آلمان خروج آمریکا از سازمان جهانی بهداشت را عقب‌گرد از همکاری‌های بین‌المللی توصیف کرد و گفت اروپا اصلاحات در این سازمان را کلید خواهد زد.

ادامه

المان, امریکا, جهان, چین, خبر, سازمان بهداشت جهانی

آلمان: تحریم‌های آمریکا تصمیم برلین برای ساخت خط لوله نورد استریم را تغییر نمی‌دهد

سفیر آلمان در مسکو روز سه شنبه گفت: تحریم‌های واشنگتن موضع آلمان برای احداث دومین خط لوله گاز روسیه به اروپا را تغییر نخواهد داد.  

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, المان, امریکا, امریکای شمالی, تحریم, جهان, خبر, دانمارک, روسیه