خبرنگار ایرلندی، رئیس کمیسیون اروپا را جنایتکار جنگی خواند

یک خبرنگار ایرلندی حین سخنرانی اورسولا فون در لاین که حامی نسل‌کشی در غزه است، فریاد زد که او جنایتکار جنگی است و باید دستگیر شود. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ دیوید کرونین، روزنامه‌نگار ایرلندی سخنرانی اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا در حالی که در کنفرانس «دفاع و امنیت» در بروکسل حرف می‌زد را ... خبرنگار ایرلندی، رئیس کمیسیون اروپا را جنایتکار جنگی خواند

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اسراییل, انگلیس, ایرلند, بلژیک, جنایات جنگی, جهان, فلسطین, نسل‌کشی

تصویب قطعنامه شورای حقوق‌بشر درباره ممنوعیت ارسال سلاح برای اسرائیل

شورای حقوق بشر سازمان ملل امروز جمعه، قطعنامه‌ای را درباره ممنوعیت ارسال سلاح برای اسرائیل تصویب کرد. به گزارش ایسنا، شورای حقوق بشر سازمان ملل امروز پیش نویس قطعنامه‌ای را که پاکستان برای توقف ارسال سلاح برای اسرائیل ارائه کرده بود، با ۲۸ رأی موافق تصویب کرد. به نقل از الجزیره، این پیش‌نویس همچنین بر ... تصویب قطعنامه شورای حقوق‌بشر درباره ممنوعیت ارسال سلاح برای اسرائیل

ادامه

آفریقای جنوبی, اسراییل, پاکستان, جنایات جنگی, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, دیوان داوری لاهه, فلسطین, نسل‌کشی

حزب چپ آلمان هم خواستار تحریم تسلیحاتی علیه اسرائیل شد

مقامات ارشد حزب چپ آلمان هم با توجه به جنایت‌های اسرائیل در نوار غزه و از جمله حمله به یک کاروان امدادرسان که منجر به کشته شدن برخی کارکنان یک سازمان امدادی شده است خواستار تحریم تسلیحاتی علیه اسرائیل شدند. به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه “دی ولت” آلمان، بعد از حزب تازه ... حزب چپ آلمان هم خواستار تحریم تسلیحاتی علیه اسرائیل شد

ادامه

اروپای مرکزی, اسراییل, تحریم, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, زنان, غرب, فلسطین, کودکان, گزارش, لهستان, همبستگی

دستور دیوان بین‌المللی دادگستری به اسرائیل برای رفع قحطی در غزه

قضات دیوان بین‌المللی دادگستری امروز به اتفاق آرا، به اسرائیل دستور دادند تا تمامی اقدامات لازم را برای تضمین ورود بدون تاخیر مواد غذایی به غزه انجام دهد. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ خبرگزاری رویترز به نقل از مقامات دیوان بین‌المللی دادگستری نوشت: فلسطینی‌های ساکن در غزه با وخامت اوضاع زندگی مواجه هستند و گرسنگی و ... دستور دیوان بین‌المللی دادگستری به اسرائیل برای رفع قحطی در غزه

ادامه

اسراییل, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, خبر, دیوان بین‌‌المللی لاهه, فلسطین, گرسنگی

اکنون بیش از هر زمانی دیگر، پایدار باد همبستگی با فلسطین!

به‌قلم رفیق “جرمی کرونین”، سیاستمدار و رهبر سرشناس حزب کمونیست آفریقای جنوبی یافته‌های دیوان بین‌المللی دادگستری مبتنی بر اینکه یورش هولناک اسرائیل به مردم غزه مورد نسل‌کشی‌ای پذیرفته شده است رویدادی برجسته‌ به‌شمار می‌رود. این حکم، تلاش اسرائیل را برای جلوگیری از آنچه اکنون به رسیدگی قضایی‌ای بنیادی در مورد ارتکاب جنایت علیه بشریت از ... اکنون بیش از هر زمانی دیگر، پایدار باد همبستگی با فلسطین!

ادامه

آفریقای جنوبی, آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, استرالیا, اسراییل, انگلیس, جنایات جنگی, جنوب آفریقا, جهان, خاورمیانه, دیدگاه, دیوان داوری لاهه, سازمان ملل, صهیونیسم, فلسطین, کانادا

نخستین شکایت بین‌المللی عراق از آمریکا به دلیل استفاده از سلاح‌های حاوی اورانیوم

برای نخستین بار دولت عراق از آمریکا به دلیل نقض حاکمیت عراق و استفاده از سلاح‌های حاوی اورانیوم علیه این کشور در دادگاه کیفری سوئد شکایت کرد.

 

به گزارش خبرگزاری فارس، «هاتف الرکابی» مشاور حقوقی پارلمان عراق و عضو کمیسیون مذاکراتی با سازمان ملل، نخستین دادخواست قضایی مطالبه غرامت برای آلودگی رادیواکتیویته این کشور طی جنگ‌های سابقی که در معرض آن قرار گرفته را به یک دادگاه ویژه در سوئد تقدیم کرد.

 

بنا بر این گزارش، وی این دادخواست را به تاریخ ۲۰۲۰/۱۲/۲۶ به دادگاه کیفری سوئد که طبق استانداردهای بین‌المللی در استکهلم فعالیت دارد، ارائه کرد و خواستار دریافت غرامت به دلیل آلودگی عراق با سلاح‌ها، بمب‌ها و موشک‌های حاوی اورانیوم ضعیف شده و غیره طی چندین دهه شد.

 

به نوشته پایگاه خبری «المعلومه»، الرکابی افزود: به موجب این دادخواست با شماری از دانشگاهیان خارج‌نشین در فرانسه، کانادا، کوپنهاک و بلژیک تماس برقرار شد و آنها برای کمک در چارچوب تیم ویژه حقوقی تشکیل شده در این خصوص اعلام آمادگی کردند. هدف این تیم ویژه حقوقی تلاش برای دستیابی به صدور یک قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل درباره پرداخت غرامت به دولت عراق به دلیل خسارات وارده پس از تخریب تاسیسات هسته‌ای آن است.

 

بر اساس گزارش الرکابی و اعضای کمیته زیر نظر او، ایالات متحده آمریکا در سه نوبت عراقی‌ها را با اورانیوم ضعیف شده در سالهای ۱۹۹۱، ۱۹۹ و ۲۰۰۳ هدف قرار داده است و علاوه بر آن، رژیم اسرائیل نیز تاسیسات هسته‌ای «تموز» را در سال ۱۹۸۱ هدف قرار داده است. امری که تاکنون موجب کشته شدن هزاران عراقی به دلیل ابتلا به انواع سرطان‌ها، سکته‌های مغزی و تغییر شکل‌های مادرزادی شده است و هنوز نیز سرزمین عراق تحت تاثیر آلودگی‌های رادیواکتیوی است.

 

وی افزود: فاجعه بزرگ آنجاست که دولت عراق طی تمام این سالها حرکتی انجام نداده و اقدامی برای پاکسازی کشور از این آلودگی‌ها نکرده است و از جامعه بین‌الملل نخواسته که آمریکا و همپیمانانش را ملزم به پاکسای عراق یا پرداخت غرامت کند.

 

الرکابیبه عنوان مشاور کمیسیون روابط خارجه پارلمان عراق، اواسط دسامبر گذشته از قصدش برای شکایت قضایی علیه طرف آمریکایی به دلیل نقض حاکمیت عراق و استفاده از اورانیوم علیه مردم این کشور خبر داده بوده و گفته بود که یک دادخواست قضایی علیه آمریکا به دادگاه‌های سوئد و آلمان ارائه و از آن به دلیل ارتکاب جنایات بزرگ در عراق از جمله استفاده از اورانیوم شکایت خواهد کرد.

 

وی توضیح داده بود: اقامه دعاوی قضایی در دادگاه‌های سوئد و آلمان، بازخواست بین‌المللی از ایالات متحده آمریکا و عدم تعلل در این امر را تضمین خواهد کرد.

 

تاکنون گزارش‌های متعددی درباره استفاده اشغالگران آمریکایی از صدها تن مهمات دارای اورانیوم ضعیف شده در جنگ های سال ۱۹۹۱ تو ۲۰۰۳ میلادی علیه عراق منتشر شده است و منابع آگاه پزشکی همین امر را عامل اصلی گسترش سرطان و تولد نوزادان ناقص در عراق می‌دانند.

 

آمریکا در سال ۲۰۰۳ میلادی همراه با متحدان خود به بهانه نابودی سلاح‌های کشتار جمعی در دست صدام به عراق حمله کرد. هرگز این سلاح‌ها در عراق پیدا نشد اما به استناد تحقیقات مراکز مختلف داخلی و خارجی عراق، آمریکا در حملات خود علیه مناطق مختلف عراق از سلاح‌های حاوی اورانیوم استفاده کرد. به عنوان مثال، موسسه «بیس گروپ» هلند چند سال پیش گزارش داد که تشعشعات مواد استفاده شده در سلاح‌های نامتعارف آمریکایی در عراق چندین برابر بیشتر از انفجار پایگاه اتمی چرنوبیل در روسیه است.

 

در گزارش این موسسه آمده است که حدود ۶۰ درصد از خانواده‌های شهرهای مختلف عراق دچار آلودگی به یکی از انواع آلاینده‌های شیمیایی و اورانیومی هستند و این مساله برای عراق یک چالش بهداشتی بزرگ محسوب می‌شود.

هشدار درباره پرتابه‌های آلوده به رادیواکتیو سفارت آمریکا در بغداد

 

هفته پیش نیز «امیر عبدالمنعم الساعدی» تحلیلگر و کارشناس امنیتی عراق درباره تهدید جانی پرتابه‌های سفارت آمریکا در بغداد که هر از چندگاهی شلیک می‌کند، برای شهروندان عراقی در مناطق مختلف هشدار داده بود و یادآور شد که تجهیزات نیروهای آمریکایی اغلب دارای مواد رادیواکتیو هستند و خسارات زیادی به مناطقی که به آن اصابت می‌کنند، وارد می‌سازند.

 

وی توضیح داد: آموزش‌ها و تمرین‌های نظامی زیادی در داخل پایگاه‌های نظامی تحت کنترل آمریکا به ویژه سفارت این کشور در منطقه سبز بغداد صورت می‌گیرد. آنچه که این سفارت‌خانه با استفاده از سامانه پدافند هوایی خود و فعال‌سازی آن به سوی مناطق مختلف پرتاب می‌کند، خطری جدی برای سلامت ساکنان بغداد است.

 

این تحلیلگر امور امنیتی عراق افزود: نمی‌توان چنین سامانه‌ای را در داخل مناطق مسکونی نصب کرد و دولت باید راهکاری بیابد. یا باید طرف آمریکایی را به خروج از عراق ملزم کند یا سفارت آن را به استان‌های دیگر و مکان‌های دیگر منتقل سازد.

 

وی تصریح کرد: تجهیزات ویژه سربازان آمریکایی در سفارت آمریکا و پایگاه‌های نظامی دیگر، دارای رادیواکتیو است که تهدیدی برای سلامت و جان شهروندان عراقی به شمار می‌آید. این امری است که طرف‌های مسئول در بخش بهداشت و سلامت باید بر روی آن متمرکز شوند. باید مناطق خاصی برای استفاده از این تجهیزات اختصاص یابد و طرف آمریکایی نیز ملزم به استفاده از تجهیزاتی دیگر و رهایی از این منابع رادیواکتیو بدون اینکه مزاحمتی برای شهروندان عراقی داشته باشد، شوند.

افشاگری نظامیان هلندی درباره کشتار عامدانه مردم افغانستان

دو نظامی هلندی که در افغانستان مستقر بودند بتازگی افشا کردند در یک ماموریت به دستور مافوق‌های خود به سوی شهروندان افغانستانی تیراندازی کرده و آن‌ها را کشتند.

ادامه

استرالیا, اسیای مرکزی, افغانستان, جهان, حضور نظامی, خبر, هلند

اعتراف انگلیس به جنایات جنگی خود در عراق

یک روزنامه انگلیسی از پرداخت ۲۵ میلیون دلار از طرف وزارت دفاع انگلیس برای حل و فصل دعاوی اثبات نشده مربوط به «جنایات جنگی» نظامیانش در عراق خبر داد که برخی آن را اذعان ضمنی به ارتکاب این جنایات قلمداد می‌کنند.

ادامه

انگلستان, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, خبر, عراق, غرب اروپا

رای الیوم؛ “اسرائیل و آمریکا پشت انفجار بیروت هستند”

عبد الباری عطوان در تحلیلی در واکنش به انفجار بندر بیروت شبهاتی را در باره این انفجار مطرح کرده از جمله اینکه چه کسی کشتی حامل نیترات آمونیوم را به بندر بیروت در چند سال قبل فرستاد و چه کسی در مسیر درخواست‌ها برای انتقال این کشتی سنگ‌اندازی کرد و آیا اسرائیل و آمریکا و ... رای الیوم؛ “اسرائیل و آمریکا پشت انفجار بیروت هستند”

ادامه

اسراییل, امریکا, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, لبنان, مقاله