اعمال محدودیت‌های جدید کرونایی در ۱۳ استان ایران

معاون وزیر بهداشت ایران اعلام کرد که در ۱۳ استان این کشور محدودیت‌های جدیدی در ارتباط با پاندمی کرونا اعمال می‌شود. این محدودیت‌ها شامل مراکز مختلف از موزه‌ها و گردشگاه‌ها تا مراکز آموزشی و ورزشی است.

ادامه

اجتماعی, ایران, حقوق بشر, خبر

روسیه از آزمایش موفق سه نمونه اولیه واکسن کرونا خبر داد

خبرهای امیدبخش درخصوص دستیابی به واکسن کرونا و داروهای موثر برای آن در روسیه ادامه دارد و به تازگی عنوان شده که آزمایش سه نمونه اولیه واکسن کرونا موفقیت آمیز بوده است.

ادامه

اجتماعی, جهان, خبر, دانش, روسیه, شرق اروپا

درخواست از دولت برای تجدیدنظر دربازگشایی‌ها/ کادر درمان خسته وفرسوده در کنار حقوق‌هایی سه تا چهار ماه پرداخت نشده

عضو کمیته کشوری کرونا با اشاره به افزایش موارد ابتلا، بستری و فوتی ناشی از کرونا، گفت: تجدیدنظر در بازگشایی‌های انجام شده توسط دولت در مقابله با کرونا بسیار کارساز خواهد بود.

ادامه

اجتماعی, ایران, پرستاری, حقوق بشر, خبر, کارگری

آتش‌سوزی در درمانگاه سینا اطهر در خیابان شریعتی/ ۱۵ زن و ۴ مرد جان باختند

اورژانس دقایقی پس از انفجار در تهران اعلام کرد:در ساعت ۲۰:۵۶ حریق در درمانگاه سینا اطهراعلام شده که براساس گزارش‌های اولیه حاکی از انفجار کپسول اکسیژن است.

ادامه

اجتماعی, ایران, حوادث, خبر, کارگری

زنگ خطر/ تست مثبت کرونا ۹۹۸۶ نفر از کادر درمان تنها در بیمارستان‌های دولتی

معاون کل وزارت بهداشت ضمن اشاره به افزایش موارد بروز و فوتی کووید-۱۹ در کشور، گفت: اینکه برخی محدودیت‌ها بازگردد اجتناب ناپذیر است و همانطور که ستاد ملی کرونا با ماهیت شهرستانی تصویب کرده است، اکنون شش استان به علاوه استان تهران درخواست‌هایی در این زمینه داشتند و حتی برخی موارد با این اختیار در استان‌هایی ... زنگ خطر/ تست مثبت کرونا ۹۹۸۶ نفر از کادر درمان تنها در بیمارستان‌های دولتی

ادامه

اجتماعی, ایران, حقوق بشر, خبر

نتایج نظرسنجی: کاهش شدید رضایت مردم از وضعیت زندگی

میانگین نمره رضایت از زندگی در بازه (صفر تا ۱۰) از ۶.۳ در آذر ۱۳۹۴ به ۳.۶ در مهر ۱۳۹۷ رسیده است.

 

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی گفت که نتایج یک نظرسنجی نشان می دهد وضعیت رضایت از زندگی مردم ایران روند کاهشی داشته است؛ میانگین نمره رضایت از زندگی در بازه (صفر تا ۱۰) از ۶.۳ در آذر ۱۳۹۴ به ۳.۶ در مهر ۱۳۹۷ رسیده است.

 

عیسی علیزاده معاون فرهنگی جهاددانشگاهی در آستانه سی و نهمین سالگرد تاسیس جهاددانشگاهی در گفت‌وگویی با ایسنا، با اشاره به نظرسنجی ‌های مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا)، گفت: نظرسنجی ها نشان می‌ دهد وضعیت «رضایت از شرایط زندگی» ایرانیان از آذر ۱۳۹۴ تا مهر ۱۳۹۷، روند کاهشی داشته است. از مردم پرسیده شده است «با درنظر گرفتن همه چیز وضعیت و شرایط زندگی خود را چگونه ارزیابی می کنید؟» پاسخگویان باید از صفر تا ۱۰ به شرایط زندگی خود نمره می دادند. صفر نشانگر بدترین و ۱۰ نشان دهنده بهترین وضعیت زندگی است. یافته ها و نتایج نظرسنجی ملی ایسپا در آذرماه ۱۳۹۴ نشان داد میانگین نمره رضایت از زندگی (در بازه صفر تا ۱۰) برابر ۶.۳ است که این رقم در مهرماه ۱۳۹۷ به عدد ۳.۶ رسیده است.

 

وی در این باره تشریح کرد: دیدگاه مردم در خصوص وضعیت کشور نشان می‌دهد گروهی در کشور اعتقاد دارند وضعیت کشور خوب است و باید از آن دفاع کرد. گروهی نیز اعتقاد دارند وضع موجود با انجام بعضی اقدامات قابل اصلاح است.

 

وی با تأکید بر نظرسنجی های انجام شده در ایسپا اظهار کرد؛ در حوزه دینداری مردم بی‌اخلاق نشده‌اند، گفت: مردم نمی‌گویند دروغ یا خیانت خوب است، بلکه آداب گریز شده‌اند! دین دو ساحت دارد که یکی ساحت آداب از جمله نماز جمعه، زیارت عاشورا، نماز، روزه و … و دیگری ساحت اخلاق است. کسی ممکن است هیچکدام از آداب را انجام ندهد، اما معتقد باشد نباید دروغ گفت. در این حوزه‌ها وضعیت دانشگاه به لحاظ اخلاقی از وضعیت جامعه به مراتب بهتر است.

 

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی با تأکید بر آنکه این‌ها نقاطی است که متولیان فرهنگی باید به آن‌ها توجه کنند، افزود: در نظرسنجی ما در اسفند ۱۳۹۷ پیرامون رفتن به سینما و تماشای تئاتر، ۳۰ درصد مردم گفته‌اند اصلاً به سینما نمی‌روند، ۸۸ درصد گفته‌اند اصلاً به تئاتر نمی‌روند. این در حالی است که ۸۰ درصد مردم گفته‌اند اصلاً به کنسرت نمی‌روند.

 

علیزاده خاطرنشان کرد: این آمار به این معنی نیست که مردم موسیقی گوش نمی‌کنند یا فیلم نمی‌بینند؛ اشتباه متولیان فرهنگی ما این است که فکر می‌کنند اگر مردم به تئاتر یا کنسرت نمی‌روند، فرهنگی نیستند. این در حالی است که مردم روز به روز فرهنگی‌تر می‌شوند و شبکه‌های اجتماعی مردم را فرهنگی‌تر می‌کند، در عین حال نظارت بر فرهنگ نیز باید بیشتر شود.

 

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی خاطرنشان کرد: متأسفانه در جامعه ما به نظرسنجی‌ها توجهی نمی‌شود؛ به عنوان مثال نظرسنجی‌های ما نشان داد که تنها ۵ درصد مردم از تلگرام به شبکه‌های سروش و ایتا می‌روند و این درصد کم، ارزشِ سرمایه‌گذاری در این حوزه را ندارد. در حالی که هزینه‌های گزافی در این حوزه انجام شد و در واقعیت نظرسنجی‌ها بعد از اتمام کار، ضمیمه آن می‌شود! علیزاده تصریح کرد: اگر فعالیت‌های ما پیوست اجتماعی و مطالعاتی نداشته و مبتنی بر تأثیرگذاری نباشد، هیچ فایده‌ای ندارد.

ایسپا

گرانی بی‌رویهٔ اجناس و کالاها: دشواری‌های معیشت مردم

گرانی بی‌سابقه اجناس و کالاهای موردنیاز مردم به‌منظور گذران روزمرهٔ زندگی‌شان، وضعیتی بس هولناک در جامعه به‌وجود آورده است. گرانی افسارگسیخته در کنار سطح پایین درآمد زحمتکشانی که دستمزدی ثابت دارند، سبب شده است بسیاری از مردم حتی از تأمین حداقل‌های خوراک موردنیاز تغذیهٔ روزانه‌شان ناتوان و در عذاب بمانند.

ادامه

اجتماعی, ایران, حقوق بشر, خبر

گذر از رنج‌ها؛ هر چهار ثانیه یک آواره

ده‌ها میلیون نفر در دنیا از سر ناچاری و به دلایل سیاسی، اقلیمی یا جنگ، زادگاه‌های خود را ترک کرده‌اند. بیستم ژوئن مناسبتی است برای ابراز همبستگی با پناهجویان و آوارگان و تلاش بایسته برای تضمین زیست انسانی آن‌ها.

ادامه

اجتماعی, افغانستان, ایتالیا, پناهجویی, ترکیه, جهان, حقوق بشر, سودان, سوریه, سومالی, کلمبیا, گزارش, لبنان, لیبی, مجارستان, میانمار, ونزوئلا