خواست ماهیگیران: بهبود معیشت، بیمه، و تضمین امنیتِ شغلی است

سال نو فرارسید، اما معیشت هزاران ماهیگیر زحمتکش در شمال و جنوب کشور همچون سالیان گذشته نه‌تنها بهبود نیافته بلکه وخیم‌تر نیز شده‌ است. معیشت و امنیت شغلی ماهیگیران مانند دیگر کارگران و زحمتکشان رشته‌های صنعتی و خدماتی، با اجرای سیاست‌های نولیبرالی در رژیم ولایت ‌فقیه بیش از گذشته به‌مخاطره افتاده ‌است. ماهیگیران ۴ شهرستان ... خواست ماهیگیران: بهبود معیشت، بیمه، و تضمین امنیتِ شغلی است

ادامه

ایران, حقوق بشر, کارگران, ماهیگیران, معیشت, مقاله, نئولیبرالیسم

قراردادهای «حجمی» چیست و چگونه استثمار زحمتکشان را تشدید کرده‌ است

استخدام با قراردادهای “حجمی” که تحمیل شرایطی استثماری و وضعیتی دشوار در روند کار به زحمتکشان از ویژگی‌های اساسی‌اش است، در فروردین‌ماه سال ۱۳۹۱ با این عبارت به کانون صنفی کارفرمایان ابلاغ شد: “بر اساس مادهٔ ۱۷ قانون مدیریت خدمات کشوری- به دستگاه‌های اجرایی اجازه داده می‌‌شود از طریق مناقصه و با عقد قرارداد با ... قراردادهای «حجمی» چیست و چگونه استثمار زحمتکشان را تشدید کرده‌ است

ادامه

استثمار, ایران, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری, مقاله

تجمع اعتراضی پرسنل راه آهن ناحیه اراک به پائین بودن حقوق و مزایا و وضعیت شغلی …

مکان؛ میدان راه آهن مقابل اداره کل این تجمع کارگران اراک طی فراخوانی از قبل داده شده انجام گرفته و باید گفت شرکت های قراردادی حاضر نیستند با قرار داد امضا شده با کارگران کار بکنند و باید گفت این تجمعات و اعتراضات و اعتصابات ادامه خواهد داشت یک منبع کارگری در راه‌آهن اراک به ... تجمع اعتراضی پرسنل راه آهن ناحیه اراک به پائین بودن حقوق و مزایا و وضعیت شغلی …

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

نشت گاز و انفجار کوره آجرپزی در مرودشت، سوختگی بالای۵۰ درصدی ۱۰ کارگر را به دنبال داشت

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز از وخامت حال ۱۰ مصدوم حادثه امروز انفجار کوره آجرپزی در مرودشت خبر داد. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ مهرداد شریفی گفت: با اعلام وقوع حادثه، ۴ دستگاه آمبولانس به محل وقوع حادثه اعزام و مصدومان به بیمارستان شهید مطهری مرودشت منتقل شدند. او افزود: با ... نشت گاز و انفجار کوره آجرپزی در مرودشت، سوختگی بالای۵۰ درصدی ۱۰ کارگر را به دنبال داشت

ادامه

افغانستان, ایران, ایمنی, حقوق بشر, حوادث, خبر, کارگران

تجمع اعتراض کارکنان رسمی عملیاتی در شرکت نفت فلات قاره در لاوان

جمعه ۲۴ فروردین کارکنان رسمی عملیاتی شاغل در شرکت  نفت فلات ‌قاره در لاوان دست به تجمع دیگری زده و پیگیر مطالباتشان شدند. کارکنان رسمی صنعت نفت از مهر ماه گذشته اعتراضات خود را سراسری آغاز و هر هفته در شرکت‌های مختلف نفتی تجمع می‌کنند. اهم مطالبات این همکاران عبارتند از: برکناری نفوذی‌ها و  مدیران ... تجمع اعتراض کارکنان رسمی عملیاتی در شرکت نفت فلات قاره در لاوان

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, فساد, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت, نفتگران

نابودی امنیت شغلی هزاران کارگر قطعه‌ساز

با رشد جنبش اعتراضی کارگران به‌ویژه بر ضد سیاست‌ خصوصی‌سازی، رژیم ولایت فقیه به‌منظور تحمیل حالتی تدافعی به جنبش کارگری و سندیکایی و در ادامهٔ به‌اصطلاح “اصلاح قانون کار”، در سه ماه اخیر، انواع طرح‌های ضدمردمی‌ای مانند “شناورسازی مزد”، بررسی “مزد چندگانه”، بررسی “مزد منطقه‌ای یا توافقی”، “اشتغال کارمزدی”، حذف “زنان سرپرست خانوار” از “شمول حداقل مزد و قانون کار”، “خروج روستاییان از شمول قانون کار”، و “حذف حداقل دستمزد” را در راستای آزادسازی کردن مزد پیش کشیده است.

 

 

همان‌طور که در بالا به نام طرح‌های مختلف اشاره شد، تمام این طرح‌های رژیم واژه‌ها و عبارت‌هایی مختلف برای لفافهٔ چیزی‌اند به‌نام آزادسازی مزد. بعد از افزایش لگام‌گسیخته نرخ ارز، آبان‌ماه سال جاری، علیرضا محجوب، به بهانه “شناور” بودن “قیمت ارز” و همین‌طور معاون او با ترفند “شناور” بودن “تورم”، طرح ضدِ مردمی “شناورسازی مزد” را پیش کشیدند و تعدادی از رهبران تشکل‌های زرد حکومتی نیز به‌تدریج به این کمپین پیوستند. به‌عبارت‌دیگر، رهبران تشکل‌های زرد حکومتی وظیفه پیش‌بُرد طرح رژیم برای آزادسازی مزد را به‌عهده گرفتند.

 

 

با رشد اعتراض‌های کارگران نیشکر هفت‌تپه و گروه ملی فولاد ایران، معاون دبیرکل خانه کارگر در روز ۲۹ آبان‌ماه طرح رژیم برای “خروج کارگران کشاورزی از شمول قانون کار” را پیش کشید و به‌تدریج دیگر رهبران تشکل‌های دست‌ساز نیز که در رسانه‌های عمومی مرتب درحال مصاحبه‌اند، به این کمپین زیر نام‌های مختلف پیوستند. “مؤسسه خیریه نذر اشتغال امام حسین” از اصفهان، زیر لوای حاکمیت ولی ‌فقیه و “نمایندهٔ خدا روی زمین”، در یورش‌های رژیم به دستمزد کارگران در سال‌های قبل، و اکنون نیز به‌منظور پیش‌بُرد طرح آزادسازی مزد به‌کار گرفته شده است.

 

بر اساس گفته یکی از رهبران تشکل‌های دست‌ساز، این “مؤسسه خیریه” در اصفهان زنان سرپرست خانوار را در “چند واحد تولیدی” با “دستمزد ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان” در ماه به‌کار می‌گیرد. مطابق گزارش‌های رسانه‌های عمومی و گفته‌های رهبران تشکل‌های زرد، طرح موضوع آزادسازی مزد “در اصفهان کلید خورده است”، و “بر اساس مفروضات و نظریات” این “مؤسسهٔ خیریه”، “یکی” از نمایندگان اصفهان در مجلس تلاش به جمع‌آوری امضا از دیگر نمایندگان در حمایت از طرح آزادسازی مزد می‌کند. بر اساس گفته یکی از رهبران تشکل‌های زرد در اصفهان، این نماینده مجلس از “شصت تن از نمایندگان” دیگر نیز امضا گرفته است. یکی دیگر از رهبران تشکل‌های زرد می‌گوید: “در وزارت تعاون هم فردی حضور دارد که از این گروه و ایدهٔ حذفِ حداقل دستمزد در روستاها حمایت می‌کند.”

 

مطابق گزارش ۷ دی‌ماه خبرگزاری مهر: “تحت عنوان٬ بستهٔ حمایتی برای اشتغال در روستاها٬… قرار است با الحاق یک تبصره به مادهٔ ۴۱ قانون کار… کارفرمایان مشاغل ایجاد شده در روستاها با کمتر از ۱۰ نفر کارگر، از شمول حداقل مزدی… خارج شوند [و] پرداخت دستمزد، حق بیمه و سایر مزایای متعلقه کارگران این مشاغل در روستاها صرفاً بر اساس قرارداد بین کارگر و کارفرما” تعیین شود.

 

جالب اینجاست که هیچ‌کدام از رهبران تشکل‌های زرد نام “یکی” از نمایندگان اصفهان در مجلس یا نام “فردی” که در “وزارت تعاون” حضور دارد و از “ایدهٔ حذفِ حداقل دستمزد در روستاها حمایت می‌کند” را نمی‌برند و آشکار نمی‌کنند و حتی رسانه‌های رژیم نیز این روال را دنبال می‌کنند و نام آنان را علنی نمی‌کنند. مثلاً، خبرگزاری مهر، ۷ دی‌ماه، در گزارشی در این مورد، نه‌فقط روی نام آن نماینده مجلس، بلکه روی آدرس “وب‌سایت” او نیز خط کشیده بود. حتی جالب‌تر اینکه، درحالی‌که این نمایندگان مجلس با پیش کشیدن طرح “حذفِ حداقل دستمزد” دارند به ریشهٔ کارگران و زحمتکشان تیشه می‌زنند، رهبران تشکل‌های زرد آنان را “نمایندگان ملت” و “وکلای ملت” خطاب می‌کنند.

 

اخیراً سه نفر از سران اصلی تشکل‌های دست‌ساز به این موضوع ورود کردند. در “نشست مشترک شوراهای اسلامی کار” در ۱۰ دی‌ماه، با اشاره به اینکه “تبلیغات مؤسسه نذر اشتغال علیه قانون کار ابعاد بسیار گسترده‌تری… دارد”، چهره منفور و نماینده مجلس علیرضا محجوب گفت: “فعالان کارگری باید مقابل این موضوع بایستند.” در این نشست “با انتقاد شدید از مسئولان و نمایندگان مجلس بابت مطرح کردن مزد توافقی”، رئیس “کانون عالی شوراهای اسلامی کار” نیز گفت: “کانون عالی شوراهای اسلامی کار مقابل این‌گونه طرح‌ها خواهد ایستاد.”

 

در این نشست، نایب رییس کانون عالی شوراهای اسلامی کار، کسی که بعد از محجوب و معاون او در دفاع از “شناورسازی مزد” به‌پا خاست، با “گِله” از نمایندگان مجلس گفت: “ما در رأی دادن‌هایمان اشتباه کردیم… این آغاز حرکت‌های ما در مقابل هجمه‌ای بوده که به قانون کار شده است.”

 

به‌عبارت‌دیگر، همان کسانی که بحث “شناورسازی” و آزادسازی مزد را آغاز کرده‌اند، خواهان مبارزه “فعالان کارگری” علیه آن و تحت رهبری این عناصر ضد مردمی و ضد ملی هستند.

 

در حین اینکه “ترمیم دستمزد” و حتی ارائهٔ به‌اصطلاح “بسته حمایتی” ۲۰۰ هزارتومانی به کارگران انجام نمی‌شوند، درحالی‌که “۹۰ درصد از مزدبگیران” زیر خط فقر و “سیزده میلیون خانوار کارگری کشور زیر ٬خط فقر مطلق٬” به‌سر می‌برند، هدف رژیم ضدمردمی ولایت فقیه تحمیل بودجه‌ای شدیداً ریاضتی به مردم جان‌به‌لب رسیده است.

 

با اعلام همبستگی با مبارزات کارگران، معلمان و دانشجویان و تأکید بر آزادی فوری و بدون قیدوشرط بازداشت شدگان ماه‌های اخیر، باید رژیم دیکتاتوری ولایی را به‌چالش کشید. با اتحاد مبارزاتی و تشکیل سندیکاهایی مستقل با ماهیت طبقاتی، می‌توان سیاست آزادسازی مزد به‌وسیلهٔ رژیم را عقیم گذاشت.

ضمیمۀ کارگری «نامۀ مردم»

فراکسیون امید مجلس جلسات جداگانه‌ای با وزیر اطلاعات و اسماعیل بخشی برگزار کرد

«فاطمه سعیدی» در جمع خبرنگاران به جلسه صبح امروز هیات رییسه فراکسیون امید با وزیر اطلاعات و مدیرکل اطلاعات استان خوزستان اشاره کرد و افزود: در این جلسه سه موضوع روابط با اروپا، مسائل اقتصادی و ادعای اسماعیل بخشی در مورد شکنجه وی در زمان بازداشت توسط وزارت اطلاعات مورد بررسی قرار گرفت.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, کارگری

کاهش‌سازی نیروی کار، که ناشی از اعمال سیاست‌های ویرانگر نئولیبرالیستی است، باعث مرگ نابهنگام پرستار جوان شد

سعید عالیان پرستار ۲۴ ساله بخش داخلی مرکز درمانی امام رضای لار، روز گذشته، در حین خدمت، دچار پارگی آئورت و مرگ مغزی شد.

ادامه

ایران, پرستاری, حقوق بشر, خبر, کارگری