مبارزهٔ پرستاران و کادر درمان بر ضد مزدِ زیرِ «خط فقر» و برای «امنیتِ شغلی»

با تشدید استثمار وحشیانه پرستاران و کادر درمان و سرکوب اعتراض‌های‌شان از سوی رژیم ولایی، مبارزهٔ پرستاران برای اصلاح تعرفه‌های پرستاری، افزایش کارانه و دستمزد، حذف اضافه‌کار اجباری، برقراری فوق‌العادهٔ خاص برای کادر درمان، اجرای صحیح قانون بهره‌وری، و جز این‌ها نیز در ماه‌های اخیر شدت یافته است. “دبیرکل خانه پرستار” اخیراً از پرونده‌سازی توسط ... مبارزهٔ پرستاران و کادر درمان بر ضد مزدِ زیرِ «خط فقر» و برای «امنیتِ شغلی»

ادامه

بازنشستگان, پرستاری, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, فقر, کارگری, معیشت, مقاله

دستمزدهای پایین‌تر از نرخ واقعی تورم و هزینه سبد معیشت: مبارزه برای افزایش دستمزد ادامه دارد!

با فرا رسیدن زمان تصمیم‌گیری برای تعیین حداقل دستمزد کارگران، باردیگر مانورها و جوسازی‌هایی مختلف را شاهد هستیم. تردیدی نیست که تعیین دستمزد برای کارگران و زحمتکشان اهمیتی بسیار دارد. بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ از اول بهمن‌ماه در مجلس شورای اسلامی آغاز شد. در نشست ۷ بهمن‌ماه مجلس شورای اسلامی حداقل حقوق کارکنان دولت ... دستمزدهای پایین‌تر از نرخ واقعی تورم و هزینه سبد معیشت: مبارزه برای افزایش دستمزد ادامه دارد!

ادامه

ایران, پرستاری, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, عدالت اجتماعی, غارتگری, کارگری

گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

تداوم کاهش سطح زندگی توده‌های مردم مطابق گزارش مرکز آمار در دی‌ماه سال جاری تورم نقطه‌به‌نقطه خانوارهای کشور ۳۸٫۵ درصد بوده است، یعنی خانوارهای کشور به‌طور میانگین ۳۸ درصد بیشتر از دی‌ماه سال قبل – طی یک سال – هزینه پرداخت کرده‌اند. این درحالی ‌است که درآمدشان به‌هیچ‌وجه مطابق نرخ تورم نبوده است. نرخ رشد ... گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

ادامه

آزادی, آزادی‌های دموکراتیک, استثمار, اقتصادی, امنیت شغلی, ایران, بازنشستگان, پرستاری, حقوق بشر, روزنامه نگاران, زنان, سیاسی, عدالت اجتماعی, فساد, فقر, قضایی, کارگری, کودکان, کودکان کار, گزارش, مبارزه طبقاتی, معلمان, معیشت, نئولیبرالیسم, همبستگی

گسترش اعتصاب‌های کارگری؛ مبارزه برای خواست‌های صنفی جدای از پیکار علیه سمت‌گیری اقتصادی – اجتماعی حکومت جمهوری اسلامی نیست

اعتصاب و اعتراض‌های کارگران و زحمتکشان در چهار گوشهٔ کشور یکی از ویژگی‌های صحنهٔ سیاسی و مبارزات مردمی علیه دیکتاتوری حاکم در این مقطع زمانی است. اعتصاب کارگران و کارکنان بخش‌های مختلف صنایع نفت، گاز، پتروشیمی در روزهای اخیر اعتصاب کارگران ارکان ثالث شرکت ملی حفاری در حداقل هفت دکل نفتی و اعتصاب‌های کارگران پولاد ... گسترش اعتصاب‌های کارگری؛ مبارزه برای خواست‌های صنفی جدای از پیکار علیه سمت‌گیری اقتصادی – اجتماعی حکومت جمهوری اسلامی نیست

ادامه

استبداد, امپریالیسم, ایران, بازنشستگان, خصوصی‌سازی, طبقه کارگر, معیشت, مقاله, نفتگران

سیاست‌های رژیم ولایت‌فقیه علیه حقوق و معیشت زحمتکشان

به‌رغم تشدید فشار و تحمیل فقر و محرومیت به بخش بزرگی از جامعه از سوی رژیم فاسد و غارتگر ولایی برای غارت زحمتکشان و تحمیل حالت تدافعی به آنان، روزانه شاهد گسترش اعتراض‌ها و اعتصاب‌های بخش‌های مختلف زحمتکشان هستیم. اعتراض‌های بازنشستگان صندوق‌های مختلف و مبارزه کارگران بخش‌های مختلف صنعت نفت مانند: اعتراض و اعتصاب کارگران ... سیاست‌های رژیم ولایت‌فقیه علیه حقوق و معیشت زحمتکشان

ادامه

اسلام سیاسی, اقتصادی, ایران, بازنشستگان, پرستاری, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, زنان, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, غارتگری, فساد, فقر, کارگری, معلمان, معیشت, نفتگران

میرزابیگی: ابتلای ۶۰ هزار و مرگ ۱۰۰ پرستار بر اثر کرونا

رئیس سازمان نظام پرستاری ضمن تشریح مشکلات پرستاران هنگام شیوع کرونا از ابتلای ۶۰ هزار نفر از آن‌ها به این بیماری خبر داد و گفت: همچنین تاکنون حدودا ۱۰۰ نفر از گروه پرستاری بر اثر ابتلا به این بیماری جان باختند.

 

به گزارش ایلنا، محمد میرزابیگی در نشست خبری به مناسبت روز پرستار، گفت: از حدود ۱۴۵ هزار پرستار مشغول بر بالین بیماران حدودا ۶۰ هزار نفر به این بیماری مبتلا شدند و حدود ۱۰۰ نفر نیز از گروه پرستاری جان باختند. در حال حاضر نیز ۶۰۰۰ نفر یا در قرنطینه هستند و یا به شکل استعلاجی به مرخصی رفتند تا دوره بیماری را طی کنند.

 

رئیس سازمان نظام پرستاری در ادامه سخنان خود افزود: حدودا ۲۵۰ هزار نفر پرستار در کشور از دانشجو تا بازنشسته داریم و ۱۹۵ دانشکده پرستاری با ۶۰ هزار دانشجو فعال هستند. از تعداد یاد شده ۳۰ هزار نفر در بخش غیر دولتی و تامین اجتماعی شاغل هستند و ۲۰ هزار نفر نیز در مراکز ارائه خدمات در منزل فعال هستند.

 

وی با اشاره به اصلی‌ترین مشکل پرستاران در کشور گفت: مشکل کمبود نیرو معضلی است که همواره به آن اشاره می‌کنیم. در حال حاضر حدودا ۱۷۰ هزار تخت بیمارستانی داریم که برای این تعداد تنها ۱۴۰ هزار پرستار مشغول بکار هستند در حالیکه به شکل استاندارد باید به ازای هر تخت بیمارستانی ۲.۵ پرستار به کار گرفته شوند اما اکنون این رقم در کشور ما حدودا ۰.۹ است.

 

وی با تاکید بر اینکه یک پرستار در عرصه دفاع سلامت نیاز به انگیزه و تجهیزات کافی دارد ادامه داد: از سال گذشته تا کنون رفع مشکلات در این حوزه و رفع کمبود نیرو دغدغه اصلی سازمان نظام پرستاری بوده است.

 

وی اولویت دیگر سازمان نظام پرستاری را تغییر وضعیت نیروهای شرکتی دانست و تصریح کرد: این موضوع برای ما بسیار مهم است.

 

وی گفت: از نظر ما شغل پرستاری باید شغلی حاکمیتی باشد. نباید در بخش دولتی با مقررات غیردولتی اقدام به جذب پرستار کنیم. در بسیاری از بیمارستان‌های دولتی شرکت‌های غیر دولتی برای جذب پرستار فعالند که این موضوع را مناسب نمی‌دانیم. در شرایطی که همه پرستاران در شیفت‌های بسیار طولانی فعالیت می‌کنند نباید میان آن‌ها تفاوتی قائل شد و نباید بگوییم پرستار درجه ۱ یا درجه ۲ داریم باید سعی کنیم با همه آن‌ها به شکل یکسان رفتار کنیم.

 

میرزابیگی با اشاره به اینکه سالانه بیش از ۵۰۰۰ نفر پرستار بازنشسته می‌شوند گفت: این رقم با توجه به توسعه تخت‌ها وعدم استخدام‌های منظم نیاز روز افزون به نیروی پرستاری را نشان می‌دهد. طی سال‌های اخیر حدودا ۳۰ هزار تخت بیمارستانی به ناوگان تخت‌های بیمارستانی کشور اضافه شده است در حالیکه برای این تعداد به فکر پرستار نبوده ایم. روند به گونه‌ای بوده است که حتی به جای افراد بازنشسته نیز استخدام مناسب نداشتیم. آسیب کمبود نیرو علاوه بر افزایش فشار کاری برای پرستار سبب مشکلات عدیده برای بیماران نیز خواهد شد.

 

وی ادامه داد: طی یکسال گذشته با شیوع کرونا ناکارآمدی نظام پرداخت کاملا عیان شد. در شرایطی که پرکارترین، واگیردارترین و ناشناخته‌ترین بیماری قرن را شاهدیم می‌بینیم که درآمد بیمارستان‌ها به شدت کاهش یافته است. در طول یکسال گذشته حتی کاهش درآمدها به یک پنجم نیز رسیده است.

 

میرزابیگی با تاکید بر اینکه ساماندهی نظام پرداخت اصلی مهم است، گفت: یعنی در نظام سلامت به سمت عدالت در خدمت و بازتوزیع درآمدها حرکت کنیم که این موضوع نیز تنها شامل حال پرستاران نیست و شامل حال تمام کادر درمان می‌شود. نظام پرداخت باید در ایجاد انگیزه برای پرستاران نقش موثر ایفا کند. در صورتیکه این نظام پرداخت حذف شود ما نیز آماده ارائه نظرات و پیشنهادات خود هستیم.

وضعیت پرمخاطره سلامت و امنیت شغلی پرستاران؛ چه کسی پاسخگو است؟

هنگام موج دوم شیوع کرونا در اواخر شهریورماه ۹۹ روزانه بین دو تا سه هزار نفر به‌این بیماری مبتلا می‌شدند و همچنین روزانه حدود ۲۰۰ نفر جان می‌باختند، بعد از دو ماه با تداوم اجرای برنامه تعدیل ساختاری و بر اساس آمار رژیم، در هفته اول آذرماه، تعداد مبتلایان جدید به‌بیماری کرونا روزانه بین ۱۳ ... وضعیت پرمخاطره سلامت و امنیت شغلی پرستاران؛ چه کسی پاسخگو است؟

ادامه

اجتماعی, ایران, پرستاری, حقوق بشر, مقاله

ساختار ناکارآمد سیستم درمانی در رژیم اسلامی

گسترش و همه‌گیر شدن ویروس کرونا نشان داد که تا چه اندازه جان انسان‌ها می‌تواند با خصوصی‌سازی بیمارستان‌ها در معرض خطر قرار گیرد. وضعیت بهداشت‌ و‌ درمان و آموزش نظام پزشکی در رژیم “ولایی” به‌هیچ‌وجه در جهت محرومیت‌زدایی نیست.

ادامه

اجتماعی, اقتصادی, ایران, پرستاری, حقوق بشر, مقاله

محمد شریفی‌ مقدم: چگونه می‌توان هزینه‌های درمان مردم را کاهش داد؟

دبیرکل خانه پرستار می‌گوید: ماهیت سیستم درمانی کشور پزشک سالار است. در این میان پرستاران بسیاری از خدمات را بدون گرفتن تعرفه انجام می‌دهند اما پول آن، به جیب پزشکان سرازیر می‌شود.

ادامه

اجتماعی, ایران, پرستاری, تحریم, حقوق بشر