اعمال محدودیت‌های جدید کرونایی در ۱۳ استان ایران

معاون وزیر بهداشت ایران اعلام کرد که در ۱۳ استان این کشور محدودیت‌های جدیدی در ارتباط با پاندمی کرونا اعمال می‌شود. این محدودیت‌ها شامل مراکز مختلف از موزه‌ها و گردشگاه‌ها تا مراکز آموزشی و ورزشی است.

ادامه

اجتماعی, ایران, حقوق بشر, خبر

روسیه از آزمایش موفق سه نمونه اولیه واکسن کرونا خبر داد

خبرهای امیدبخش درخصوص دستیابی به واکسن کرونا و داروهای موثر برای آن در روسیه ادامه دارد و به تازگی عنوان شده که آزمایش سه نمونه اولیه واکسن کرونا موفقیت آمیز بوده است.

ادامه

اجتماعی, جهان, خبر, دانش, روسیه, شرق اروپا

درخواست از دولت برای تجدیدنظر دربازگشایی‌ها/ کادر درمان خسته وفرسوده در کنار حقوق‌هایی سه تا چهار ماه پرداخت نشده

عضو کمیته کشوری کرونا با اشاره به افزایش موارد ابتلا، بستری و فوتی ناشی از کرونا، گفت: تجدیدنظر در بازگشایی‌های انجام شده توسط دولت در مقابله با کرونا بسیار کارساز خواهد بود.

ادامه

اجتماعی, ایران, پرستاری, حقوق بشر, خبر, کارگری

آتش‌سوزی در درمانگاه سینا اطهر در خیابان شریعتی/ ۱۵ زن و ۴ مرد جان باختند

اورژانس دقایقی پس از انفجار در تهران اعلام کرد:در ساعت ۲۰:۵۶ حریق در درمانگاه سینا اطهراعلام شده که براساس گزارش‌های اولیه حاکی از انفجار کپسول اکسیژن است.

ادامه

اجتماعی, ایران, حوادث, خبر, کارگری

زنگ خطر/ تست مثبت کرونا ۹۹۸۶ نفر از کادر درمان تنها در بیمارستان‌های دولتی

معاون کل وزارت بهداشت ضمن اشاره به افزایش موارد بروز و فوتی کووید-۱۹ در کشور، گفت: اینکه برخی محدودیت‌ها بازگردد اجتناب ناپذیر است و همانطور که ستاد ملی کرونا با ماهیت شهرستانی تصویب کرده است، اکنون شش استان به علاوه استان تهران درخواست‌هایی در این زمینه داشتند و حتی برخی موارد با این اختیار در استان‌هایی ... زنگ خطر/ تست مثبت کرونا ۹۹۸۶ نفر از کادر درمان تنها در بیمارستان‌های دولتی

ادامه

اجتماعی, ایران, حقوق بشر, خبر

مردم «زباله» نیستند که پاکسازی شوند! / نگاه نئولیبرالی‌ به مطرودان از دوایر ثروت و قدرت

یک فعال مدنی با انتقاد از توئیت یک نماینده مجلس گفت: نظام نابرابرسازِ سرمایه، مطرودان را به حاشیه می‌راند و بعد در پی حذفِ آنها می‌افتد.

 

همه چیز از یک «توئیت» شروع شد؛ توئیتی از یک نماینده مجلس که مدعی بود خبری خوش در راه است! پاکسازی پایتخت از لوث معتادان متجاهر!

 

«پاکسازی» اصطلاحی که در توئیت نماینده مجلس آمده، فعالان مدنی را می‌آزارد؛ کاربُرد این اصطلاح در مورد انسان‌های فرودست و آسیب‌پذیر، نشان از نگاهی دارد که پاک کردن صورتِ مسائل و راه‌حل‌های قهری را به حل ریشه‌ای آسیب‌های اجتماعیِ گریبانگیرِ انسان ترجیح می‌دهد.

 

زهره صیادی فعال مدنی، که بیشتر در حوزه کودکان کار و آسیب‌دیدگان خیابانی فعالیت دارد، با تاکید بر اینکه نگاه نئولیبرالی‌ست که همه مطرودان از دوایر ثروت و قدرت را مشمولِ «پاکسازی» می‌داند، ادامه می‌دهد: نیاز داریم تا دلایل، مفاهیم، ارزشمندی و انتخابِ آدم‌ها یا گروه‌های انسانی را بهتر بشناسیم و درک کنیم.

 

وی با بیان اینکه بیشتر این مطرودان که به زعم قدرتمندان باید «پاکسازی» شوند، فرودستان و کارگرانی هستند که از بد روزگار در این وانفسای اقتصادی به جمعِ رانده‌شدگان پیوسته‌اند، ادامه می‌دهد: درباره‌ی انتشارِ عکس‌های انسان‌هایی صحبت می‌کنیم که تلاش کرده‌اند صورت‌هایشان را از دوربین‌ها مخفی کنند؛ درباره‌ی کشان‌کشانیدنِ یک انسان؛ درباره‌ی دست‌های بسته؛ درباره‌ی به اسارت گرفتنِ انتخاب و آزادیِ انسان‌ها با اندیشه‌ی متحدالشکل‌خواهِ سرمایه!

 

گردشگری اینستاگرامی بر قاعده‌ی گسترشِ مک‌دونالدگونِ ثروت!

 

این فعال مدنی در ارتباط با پدیده‌ی ناهنجاری به نامِ «توریسمِ اینستاگرامی» می‌افزاید: ژست و نگاهِ از بالا به پایینِ بهره‌مندی از ثروت، قدرتِ ارزش‌های سرمایه در رویارویی با ارزش‌های انسانی، ملی و بومی، شکلِ تهی و البته پر سر و صدایی از توریسمِ اینستاگرامی ایجاد کرده است. توریسمی که پیِ کشفِ ندیده‌ها و نشنیده‌ها نیست؛ پیِ شناخت، همدلی و لذت بردن با تازه‌ها، غریبه‌ها و نادیده و ناشنیده‌ها نیست. توریسمِ اینستاگرامی، عکاسی و نمایش است با سرک کشیدنِ قضاوت شده در چیزها و جاهایی که به زعمِ توریستِ اینستاگرام، عجیب بیایند.

 

صیادی ادامه می‌دهد: این شکلِ گردشگریِ اینستاگرامی مطابق با گسترشِ مک دونالدگونِ ثروت، با شعبه زدن در حوزه‌هایِ متفاوت، بی‌رحمانه واردِ تاریخ، طبیعت و موضوع‌هایِ اجتماعی و به شکلِ خاص، جوامعِ فرودست هم شده است. دوربین به دستی که خوبِ مطلق است و خیرِ مطلق را می‌داند، در نمایش یا گزارش از فرودستی که بدِ مطلق است؛ این تمامِ ماجراست!

 

«کیفیت زندگی» چیزی دیگر است!

 

وی با بیان اینکه کیفیتِ زندگی با زرق و برق‌های لباسِ شبیه همه داشتن، خانه‌ی شبیه همه داشتن، ساختمانِ مدرسه‌ی شبیه همه داشتن و امثال اینها تفاوت دارد، می‌گوید: کیفیت زندگی، دیدن ریشه مشکلات و همیاری برای حل این مشکلات و نارسایی‌هاست. کیفیتِ زندگیِ آدم‌ها با شادمانی، همدلی، سوگواریِ گروهی، سازندگی و بالندگیِ موثر بر هم و چیزهایی شبیه این تعریف می‌شود.

 

این فعال مدنی معتقد است؛ باید قبول کنیم شکلِ نابرابرِ تقسیمِ امکانِ دسترسی و بهره‌مندی از سواد و ثروت، در طولِ زمان، شیوه‌های متفاوتی از زندگی ایجاد کرده است؛ شیوه‌هایی که خیلی از آنها ممکن است «درست» نباشد اما همگی در وهله اول، محصول همان تقسیم نابرابر است.

 

او ادامه می‌دهد: از اینها گذشته، با توجه به دسته‌بندی‌ای که هم به جهتِ جسمی و هم به جهتِ روانی، اعتیاد را بیماری تشخیص می‌دهد، بازداشت و زندانی کردن و انتشارِ عکس‌های بازداشت‌ها، نمودِ تلخی است از عدمِ درک ِ بیمار و بیماری. پیش از این، این نوع برخوردها را با دیگر محرومان اجتماع هم دیده‌ایم؛ با کودکان کار و با دستفروشان و با….

 

دست‌های فرودست مطرود را بگیرید و بگویید دوستش دارید!

 

صیادی خطاب به نمایندگان مجلس می‌گوید: روزی که یک انسان با پوششِ متفاوت و بیماریِ اعتیاد را در شهر دیدید و با لبخند، دست‌هایش را در دست‌هایتان گرفتید و یادش آوردید که برایِ دنیا اهمیت دارد که باشد و سلامت باشد، آن زمان به خودتان بگویید ؛ یک خبرِ خوش! آن روز به مردم بگویید؛ یک خبر خوش! ما همدیگر را دوست می‌داریم! ما عزت ِ نفسِ همدیگر را محترم می‌داریم! ما برای هم اهمیت داریم!

 

این فعال مدنی در پایان می‌افزاید: درباره خرده‌فروش‌های مواد و تجاهر هم ترجیح می‌دهم توضیحِ ملال‌آوری نگویم پیرامونِ اینکه؛ اینها بازتولیدِ سرمایه و سرمایه‌دارها هستند. نظامِ سرمایه‌ای که گریزراهِ کسبِ معیشت به قیمتِ خدشه بر آبرومندی و جان را پیشنهاد می‌کند و سرمایه‌داری که پس برجِ عاج تا انتهای چشم‌هایش هم که مواد استفاده کند، خوراکِ مناسب و پوششِ پذیرفته شده، مانعِ تجاهرش می‌شوند و او اگرچه معتاد است، لیکن هرگز متجاهر و متهم نمی‌شود!

ایلنا

کارگران ۱۹۸ بنگاه صنعتی کمتر از ۵۰۰ هزارتومان در ماه دستمزد دریافت می‌کنند

صدایش می‌لرزد؛ از کوهستان‌های سردِ کردستان تماس می‌گیرد؛ از آنجا که بیکاری و ناداری، با سرمای استخوان‌سوز ِامسال، عجین شده است. ابتدای صحبت، خودش را معرفی می‌کند؛ از همان قدیمی‌هاست؛ از کارگران «فولاد زاگرس» در قروه کردستان؛ از همان‌هایی که آوار تلخ بیکاری، بعد از تعطیلی نابهنگام کارخانه، بر سرشان آوار شد و خودشان آواره ... کارگران ۱۹۸ بنگاه صنعتی کمتر از ۵۰۰ هزارتومان در ماه دستمزد دریافت می‌کنند

ادامه

اجتماعی, ایران, حقوق بشر, خبر, فقر, کارگری

به‌مناسبت سال تحصیلی جدید محرومیت ازتحصیل، سیاست تحمیل‌شده از طرف رژیم ولایت فقیه

روزنامه ایران، ۲۰ شهریورماه، زیر عنوان: “حق تحصیل”، نوشت: “تصویب لایحه ٬الحاق یک تبصره به قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور٬ در دولت، همان اصلاح ساختاری است که سال‌ها به یک خواست همه‌گیر تبدیل شده بود.

ادامه

ایران, حقوق کودک, خبر, مقاله

محمدرضا مهدوی؛ خط فقر پنج میلیون تومانی متوجه تهران است

محمدرضا واعظ مهدوی مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، در نشست افتتاح برخی از پروژه‌ها و برنامه‌های زیرمجموعه‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص خط فقر پنج میلیون تومان در ایران، گفت: تعاریف متعددی در مورد خط فقر وجود دارد.

ادامه

اجتماعی, ایران, خبر, فقر