کشور‌های بریکس می‌توانند به‌طور مشترک در برابر استعمار دیجیتال مقاومت کنند

رئیس موسسه کریبروم روسیه با اشاره به موفقیت بریکس در پیاده سازی ارز دیجیتال خود، این گروه را در برابر استعمار دیجیتال مقاوم دانست. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ ایگور آشمانوف، رئیس موسسه کریبروم و عضو شورای حقوق بشر روسیه تاس گفت که کشور‌های عضو بریکس قادر خواهند بود مشترکاً در برابر استعمار ارزدیجیتال مقاومت کنند. ... کشور‌های بریکس می‌توانند به‌طور مشترک در برابر استعمار دیجیتال مقاومت کنند

ادامه

استعمار, اقتصادی, تحلیل, جهان, خبر, روسیه

خطر افزایش دما اروپا را تهدید می‌کند

یک گزارش جدید نشان‌ می‌دهد اروپا تقریبا دو برابر بیشتر از میانگین نرخ جهانی درحال گرم‌شدن است؛ این گزارش تأثیرات تغییرات آب و هوایی در اروپا را بررسی و تاکید کرده است که این گرمایش، وقوع سیل و خشکسالی را تشدید می‌کند. به گزارش خبرگزاری آلمان؛ سازمان هواشناسی سازمان ملل متحد و آژانس آب و ... خطر افزایش دما اروپا را تهدید می‌کند

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, ایتالیا, جهان, خبر, محیط زیست

بلومبرگ: چین همچنان بزرگترین کمک کننده به رشد اقتصادی جهان در ۵ سال آینده خواهد بود

بر اساس پیش‌بینی «بلومبرگ»، چین در پنج سال آینده بیشترین سهم را در رشد اقتصاد جهانی خواهد داشت، به طوری که سهم چین از مجموع کشورهای G7 فراتر رفته و تقریباً دو برابر ایالات متحده خواهد بود. به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ محاسبات بلومبرگ در این هفته بر اساس آخرین داده‌های پیش‌بینی اقتصادی «صندوق بین‌المللی ... بلومبرگ: چین همچنان بزرگترین کمک کننده به رشد اقتصادی جهان در ۵ سال آینده خواهد بود

ادامه

اقتصادی, اندونزی, جهان, چین, ژئوپلیتیک, صندوق بین‌المللی پول, هندوستان

بانک مرکزی اروپا: انتقال دارایی‌های مسدود شده روسیه خطرات قانونی دارد

بانک مرکزی اتحادیه اروپا ایده ایالات متحده برای انتقال دارایی‌های مسدود شده روسیه به نیرو‌های مسلح اوکراین را محکوم کرد. کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا، از پیشنهاد آمریکا برای انتقال دارایی‌های مسدود شده روسیه برای کمک به اوکراین انتقاد کرد. وی خاطرنشان کرد که این امر خطرات قانونی دارد. لاگارد به فایننشال تایمز گفت: ... بانک مرکزی اروپا: انتقال دارایی‌های مسدود شده روسیه خطرات قانونی دارد

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, روسیه, شرق اروپا

عزم کلمبیا برای پیوستن به «بریکس» با حمایت برزیل

روسای جمهوری کلمبیا و برزیل در بیانیه‌ای مشترک از عزم بوگوتا برای پیوستن به ائتلاف اقتصادهای نوظهور جهان معروف به گروه «بریکس» در کوتاه‌ترین زمان ممکن و حمایت برزیل از این روند خبر دادند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، سران دو کشور به دنبال برگزاری نشستی دو جانبه در بوگوتا ... عزم کلمبیا برای پیوستن به «بریکس» با حمایت برزیل

ادامه

آفریقای جنوبی, آمریکای لاتین, اتیوپی, اقتصادی, امارات, ایران, برزیل, بریکس, بولیوی, جهان, چین, خبر, روسیه, سازمان ملل, عربستان سعودی, کلمبیا, کوبا, مصر, نسل‌کشی, هندوستان, ونزوئلا

مجمع آسیایی بوآئو؛ نویدبخش فرصت‌های چین برای اقتصاد جهان

مجمع آسیایی بوآئو؛ نخستین نشست بزرگ در مقیاس بین‌المللی است که امسال به صورت حضوری برگزار می‌شود. بیش از ۲۶۰۰ مهمان از ۶۰ کشور و منطقه در این نشست شرکت کرده‌اند.

 

به گزارش رادیو بین‌المللی چین: «بوآئو» یک شهر کوچک در جنوب چین است و به دلیل برگزاری تاثیرگذارترین مجمع اقتصادی در آسیا مشهور شده است. امسال نشست سالانه این مجمع از روز ۱۸ آوریل (۲۹ فروردین) آغاز شده است. این نخستین نشست بزرگ در مقیاس بین‌المللی است که امسال به صورت حضوری برگزار می‌شود. بیش از ۲۶۰۰ مهمان از ۶۰ کشور و منطقه در این نشست شرکت کرده‌اند. بنابراین اهمیت آن ناگفته آشکار است.

 

چرا جهان علاقه دارد بیشتر و بیشتر به رویداد این شهر کوچک چین توجه کند؟

 

در ابتدا باید گفت اعتماد پیدا کردن مهم است. در حال حاضر، به دلیل تدابیر پیشگیرانه و کنترلیِ قدرتمند و احیای اقتصادی موثر، بیشتر کشورهای آسیایی به تدریج در حال رهایی از تاثیرات اقتصادی منفی اپیدمی کرونا هستند. در روز اول نشست سالانه مجمع آسیایی بوآئو، سازماندهندگان گزارشی محوری با عنوان «چشم اندازهای اقتصادی آسیا و روند ادغام» را منتشر کردند که پیش بینی می کند اقتصاد آسیا در سال ۲۰۲۱ رشد مرتبط با احیای اقتصادی خواهد داشت و نرخ رشد اقتصادی به بیش از ۶.۵ درصد می رسد.

 

در حقیقت، برگزاری نشست سالانه مجمع آسیایی بوآئو به صورت حضوری، نشان دهنده توانایی قاره آسیا در شکست اپیدمی کرونا و بازیابی اقتصاد برای جهان است. خبرگزاری «رویترز» پیش‌بینی کرده که قاره آسیا تا نیمه دهه ۲۰۳۰، بیش از نیمی از فعالیت‌های اقتصادی جهان را از آن خود کند.

 

همزمان، جهان همچنین به دنبال فرصت‌هایی برای همکاری است. آسیا یکی از پویاترین و پرظرفیت‌ترین مناطق در جهان امروز است. این قاره به شکلی روز افزون در حال تبدیل شدن به یک مبتکر فناوری و یک بازار و مصرف کننده پویای نامحدود در سیستم اقتصاد جهانی است.

 

طی ۲۰ سال گذشته اگر کمک چین نمی‌بود جایگاه آسیا در عرصه اقتصاد بین‌المللی نمی‌توانست بهبود یابد. طی چند دهه گذشته، اقتصاد چین سریعا توسعه یافته به یک نیروی محرکه قدرتمند برای توسعه آسیا تبدیل شده است. در دوره پساکرونا، چین همچنان کانون بازیابی اقتصادی قاره آسیا به شمار می‌رود. «بانک جهانی» پیش‌بینی می‌کند که رشد اقتصادی شرق آسیا و منطقه اقیانوسیه در سال جاری میلادی به ۷.۴ درصد برسد و اگر چین را لحاظ نکنیم، این رشد اقتصادی کاهش خواهد داشت و به ۴.۴ درصد می‌رسد.

 

به طور همزمان، چین از روند جهانی شدن در پروسه توسعه خود استقبال می‌کند و بر توسعه گشایش اقتصادی و تداوم ارتقای ادغام اقتصادی منطقه‌ای تاکید می‌کند زیرا این امر انرژی قابل توجهی به توسعه هماهنگ شده اقتصادهای منطقه‌ای تزریق می‌کند.

 

خط آهن «چین-لائوس»، خط آهن «یاوان»، پارک فناوری «چین-بلاروس» و موارد دیگر اینها همه پروژه های همکاری مرتبط با پیشنهاد «کمربند و جاده» هستند که به تدریج در بسیاری از کشورهای آسیایی آغاز شده و برای مردم آن مناطق سود داشته است. چین از مذاکرات تصویب «توافقنامه مشارکت اقتصادی جامع منطقه ای» (RCEP) حمایت کرده و پیشگام روند تصویب آن در داخل چین بوده؛ چرا که این امر روابط تجاری مشارکت منطقهBای را به شکل موثری تعمیق خواهد کرد فرصتBهای برد-برد بیشتری به وجود می‌آورد.

 

سه سال قبل چین در نشست سالانه مجمع آسیایی بوآئو، پرچمدار تداوم توسعه و گشایش اقتصادی و ایجاد آینده‌ای بهتر برای قاره آسیا و جهان شد. امروز، سه سال از آن نشست گذشته و جهان به دنبال خردورزی‌ها و فرصت سازی‌های جدید چین برای کمک به توسعه آسیا و جهان از طریق این فرصت مهم است.

حفظ منافع ملّی ایران در زمینهٔ تحوّل‌های منطقه‌یی

در حالی که دولت جدید آمریکا- دولت جو بایدن- سرگرم تنظیم و اجرای گام‌به‌گام سیاست‌های منطقه‌یی‌اش در خاورمیانه است، دولت چین به اتّکای توسعهٔ سریع و قدرت عظیم اقتصادی‌اش، به‌تدریج در برابر مداخله‌گری‌ها و سلطه‌جویی‌های بی‌پردهٔ دولت‌های غربی در آمریکا و اروپا آشکارا موضع‌گیری می‌کند و از سوی دیگر، تلاش دارد نقش فعّال‌تری در سیاست ... حفظ منافع ملّی ایران در زمینهٔ تحوّل‌های منطقه‌یی

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اسراییل, افغانستان, اقتصادی, امریکا, ایران, پاکستان, ترکیه, جهان, چین, خاورمیانه, شرق آسیا, فلسطین, قطر

شی جین‌پینگ: پکن هرگز به دنبال سلطه و باندبازی نخواهد بود

«شی جین‌پینگ» رییس‌جمهوری چین با انتقاد ضمنی از آمریکا تاکید کرد که کشورش هر قدر‌ هم توسعه یابد، هرگز به دنبال سلطه،  باندبازی و مسابقه تسلیحاتی نخواهد بود.

ادامه

اسیا, اقتصادی, امریکا, تحلیل, جهان, چین, شرق آسیا, صلح, فقرزدایی

حزب کمونیست کوبا خود را برای کنگرهٔ هشتم مهیا می‌سازد

همان‌طور که در دی‌ماه گذشته اعلام شد، کنگره هشتم حزب کمونیست کوبا از تاریخ ۲۷ تا ۳۰ فروردین‌ماه ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد. در این کنگره موضوع‌های عمده و سرنوشت‌ساز در عرصه‌های سیاسی، اقتصادی، و اجتماعی کشور بررسی خواهند شد.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای لاتین, تحریم, جهان, دهقانی, سوسیالیسم, کارگری, کوبا, مقاله, همبستگی

آتش سوزی‌های عمدی مایحتاج عمومی مردم سوریه توسط امریکا با هدف فشار بر دمشق

سوریه، ارتش آمریکا و ستیزه جویان مورد حمایت آن را به آتش سوزی‌های عمدی با هدف کمبود مایحتاج عمومی مردم به منظور فشار بر دمشق متهم کرده است.

ادامه

اقتصادی, امریکا, ایران, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, روسیه, سوریه