گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

به کمک هم‌وطنان سیل‌زده در سیستان‌وبلوچستان بشتابیم! با بارش باران‌های شدید و متوالی در سیستان‌وبلوچستان و سرریز شدن آب ذخیره پشت سدها متأسفانه اغلب مناطق استان را سیل دربر گرفت و زندگی مردم استان را با بحرانی سخت روبه‌رو ساخته است. نزدیک به ۲ هزار روستا و چندین شهرستان بر اثر سیلاب‌ها و به‌دلیل آب‌گرفتگی ... گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

ادامه

آزادی, آلمان, آمریکا, اجتماعی, اقتصادی, روزنامه نگاران, زنان, سیاسی, فقر, کارگران, کودکان, گزارش

نبودِ شرایط ایمنی و افزایش سوانح کار نتیجهٔ سیاست‌های ضد کارگری مقررات‌زدایی و خصوصی‌سازی است!

فجایع ناشی از نبود بهداشت و ایمنی در محیط‌های کار در عرصه‌های گوناگون تولید، معدن‌ها، پالایش و استخراج نفت و گاز، و فعالیت‌های خدماتی و درمانی را می‌توان هر روز در اخبار ناگوار سوانح کار مشاهده کرد. مصدوم شدن و جان باختن هر روزهٔ کارگران در حین رفت و آمد به محل کار، در محل ... نبودِ شرایط ایمنی و افزایش سوانح کار نتیجهٔ سیاست‌های ضد کارگری مقررات‌زدایی و خصوصی‌سازی است!

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, استبداد, استثمار, ایران, ایمنی, بانک جهانی, بنگلادش, جهان, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, صندوق بین‌المللی پول, کارگری, محیط زیست, هندوستان

گفت‌وگویی با «پیتر مرتنز»، دبیرکل حزب کارگران بلژیک

پیتر مرتنز، دبیرکل حزب کارگر بلژیک، در سال‌های اخیر یکی از شخصیت‌های مطرح در جنبش کمونیستی در طرح مسئله ضرورت ایجاد روابط نزدیک تر کشورهای «جنوب جهانی» برای مقاومت در برابر هژمونی طلبی کشورهای امپریالیستی بوده است. کتاب جدید او با عنوان “شورش” که چاپ اول آن  در دسامبر ۲۰۲۳ در هلند منتشر شد، فراخوانی ... گفت‌وگویی با «پیتر مرتنز»، دبیرکل حزب کارگران بلژیک

ادامه

آزادی, آفریقای جنوبی, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, استبداد, استثمار, استعمار, اسراییل, اعتراضات اجتماعی, اقتصادی, امپریالیسم, اندونزی, انگلس, بانک جهانی, بریکس, بلژیک, بولیوی, تحریم, ترکیه, جنوب, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, شیلی, صلح, صندوق بین‌المللی پول, عدالت اجتماعی, فرانسه, فلسطین, کشاورزی, کوبا, محیط زیست, مصاحبه و گفتگو, نئولیبرالیسم, هندوستان

بحران کشاورزان اروپایی به پارلمان اروپا کشیده شد

جلسه امروز اتحادیه اروپا در بروکسل تحت الشعاع کشاورزان معترضی قرار گرفت که برای اعتراض به شرایط خود مقابل پارلمان اروپا تجمع کردند. به گزارش خبرگزاری فارس؛ «اگر ببینید که با چه تعداد امروز در این‌جا حضور داریم و اگر ببینید که (اعتراضات) سراسر اروپا را فراگرفته، پس باید امیدوار باشیم. شما به ما نیاز ... بحران کشاورزان اروپایی به پارلمان اروپا کشیده شد

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, ایتالیا, بلژیک, پرتغال, جهان, حقوق بشر, خبر, دهقانی, فرانسه, کشاورزی, محیط زیست

گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

رژیمِ ناتوان از حلِ مشکلات اساسی مردم ادامۀ گرانی مواد اساسی غذائی خصوصاً نان، اجارۀ مسکن، و نیز افزایش تعرفه اینترنت به‌میزان ۳۴ درصد در هفته‌های گذشته، فشار بیشتری بر گردۀ زحمتکشان وارد آورده‌ است. خالی شدن صندوق توسعه ملی به‌دلیل برداشت‌های پی در پی دولت از این صندوق، عدم پرداخت حقوق کارگران و نیز ... گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

ادامه

اقتصادی, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, دانشجویی, روزنامه نگاران, زنان, سرمایه‌داری, سیاسی, عدالت اجتماعی, کارگری, محیط زیست, وکلا

متن کنوانسیون رژیم حقوقی خزر برای تایید به پوتین ارائه شد

شبکه تلویزیونی آر ب کا روسیه اعلام کرد که متن کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر برای تایید به ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری این کشور ارائه شد.

 

این شبکه تلویزیونی افزود: این متن در آستانه اجلاس سران پنج کشور ساحلی دریای خزر که مذاکرات درباره آن بیش از ۲۰ سال جریان داشت، منتشر شده است.

 

پیش از این وزیر امور خارجه قزاقستان از برگزاری پنجمین اجلاس سران کشورهای ساحلی خزر برای تعیین رژیم حقوقی این دریا در نیمه دوم سال جاری میلادی(۲۰۱۸) در آستانه خبر داده بود.

 

به گفته رسانه روسی، دیمیتری مدودیف نخست وزیرروسیه هم این مصوبه پیشنهادی را امضا کرده واین سند درپورتال اخبار حقوقی روسیه منتشر شده است.

 

در متن مصوبه خاطرنشان شده است که پیش نویس کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر از سوی وزارت خارجه روسیه ارائه و با سازمان های اجرایی فدرال روسیه مورد موافقت قرار گرفته و هماهنگی های اولیه در مورد آن با چهار کشور دیگر ساحلی خزر شامل ایران، قزاقستان، ترکمنستان و جمهوری آذربایجان صورت گرفته است.

 

در مصوبه دولت روسیه گفته شده است: پیش نویس کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر را وزارت امور خارجه روسیه ارائه کرد و متن آن با سازمان های اجرایی فدرال روسیه مورد موافقت قرار گرفته و با چهار کشور ساحلی خزر هماهنگی اولیه در مورد آن صورت گرفته است.

 

شبکه تلویزیونی آر ب کا روسیه اعلام کرد: کشورهای ساحلی دریای خزر پس از فروپاشی اتحاد شوروی سابق برای تدوین کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر تلاش کردند و گروه کاری برای تدوین این سند در سطح معاونان وزیران خارجه پنج کشور در سال ۱۹۹۶ تشکیل شد.

 

«از آن زمان بارها مقام های پنج کشور ساحلی خزر از تصویب کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر خبر دادند اما تایید آن هر بار به تعویق افتاد. وزیر امور خارجه روسیه در ماه دسامبر سال گذشته به پایان کار تدوین این سند اشاره کرد.»

 

در متن کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر که از طرف دولت روسیه تایید شده، گفته شده است بستر و کف این پهنه آبی بر اساس اصل بخش بندی و سطح دریا به محدوده های داخلی و سرزمینی، محدوده های ماهیگیری و پهنه مشترک آبی تقسیم می شود.

 

هر یک از پنج کشور اجازه می یابد محدوده هایی آبی تا پهنای ۱۵ مایل دریایی تعیین کند که با خطوط مرزی مطابق با کنوانسیون مشخص خواهد شد.

 

هر کشور ساحلی نیز اجازه می یابد محدوده ماهیگیری به پهنای ۱۰ مایل دریایی تعیین کند.

 

بر اساس سند منتشر شده، شیوه تعیین خطوط میانی در دریای خزر بین کشورهای ساحلی خزر باید با یک موافقت نامه جداگانه مشخص شود.

 

این رسانه روسی اضافه کرد: اگر یکی از کشورهای ساحلی خزر شکلی از ساحل را دارد که در تعیین آبهای داخلی ،آن را در وضعیت غیر رضایتبخش قرار می دهد این مساله در تعیین شیوه ترسیم خطوط میانی مورد توجه قرار می گیرد.

 

شبکه آر.ب.کا اعلام کرد: ایران در چنین شرایطی در دریای خزر قرار گرفته است و تهران پیشنهاد کرده این پهنه آبی به پنج قسمت مساوی و نه خطوط میانی تقسیم شود.

 

در پیش نویس کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر امکان احداث خطوط لوله از بستر این دریا پیش بینی شده به شرطی که شرایط ساخت آن با اصول زیست محیطی و مهندسی و معیارهای قراردادهای بین المللی مطابقت داشته باشد.

 

در پیش نویس کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر پیشنهاد شده که عدم حضور نیروهای مسلح خارجی در این دریا مورد تاکید قرار گیرد.

 

کشورهای ساحلی خزر موظف شده اند سیستم زیست محیطی دریای خزر و تمام اجزای آن را محافظت کنند.

 

در مصوبه دولت روسیه پیشنهاد شده که کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر بدون محدودیت زمانی امضا شود.

 

شبکه روسی در پایان گفت: اصولی که در کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر پیشنهاد شده در اجلاس سران پنج کشور ساحلی در آستراخان در سال ۲۰۱۴ مورد موافقت قرار گرفته است.

 

انتظار می رود امضای این سند در اجلاس سران خزر در بندر آکتائو قزاقستان در ماه اوت آینده صورت گیرد.

ایرنا

اعتراض مردم آبادان به وضعیت آب شرب

بیش از ۸۰۰ نفر از شهروندان آبادانی با حضور در مقابل شرکت آب و فاضلاب این شهرستان خواهان حل معضل شوری و سختی آب شرب این شهر شدند.   علی بچاری یکی از شرکت کنندگان در این تجمع گفت:چندین سال است که آب آبادان با مشکل روبه رو است ولی متاسفانه اقدامی در خصوص بهبود ... اعتراض مردم آبادان به وضعیت آب شرب

ادامه

اعتراضات اجتماعی, ایران, خبر, محیط زیست

گسترش فرونشست زمین‌ تا میدان انقلاب و فرودگاه مهرآباد / کج‌شدن مقبره شاه‌ عبدالعظیم

در حالی خیابان‌های “شهران”، “پیامبر”، “میدان قیام” و “مولوی” فروریزش را تجربه کردند که به گفته مدیر بخش زلزله و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی هیچ اقدام پیشگیرانه برای رفع این معضل اندیشیده نشده است و قانونی برای مقابله با متخلفان حوزه ساختمان‌سازی که اقدام به هدایت غیر اصولی آب در زیرزمین ‌می‌کنند، ... گسترش فرونشست زمین‌ تا میدان انقلاب و فرودگاه مهرآباد / کج‌شدن مقبره شاه‌ عبدالعظیم

ادامه

ایران, گزارش, محیط زیست

سازمان ملل: سوءتغذیه جان ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار کودک آفریقایی را تهدید می‌کند

به گزارش آسوشیتدپرس، «مارک لوکاک» مدیر امور انسان‌دوستانه سازمان ملل، روز گذشته سه‌شنبه هشدار داد حدود شش میلیون نفر در منطقه ساحل آفریقا در غرب این قاره با مشکل نبود غذا دست به گریبان هستند و سؤتغذیه جان بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار کودک را تهدید می‌کند.

ادامه

افریقای مرکزی, جهان, حقوق بشر, خبر, فقر, محیط زیست