رئیس‌جمهوری برزیل: حمله حماس، کشتن میلیون‌ها کودک را توجیه نمی‌کند

رئیس‌جمهوری بزریل در انتقاد از اقدامات اسرائیل در قبال فلسطین تاکید کرد این اقدام علیه اسرائیل، کشتن میلیون‌ها کودک را توجیه نمی‌کند. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از تارنمای خبرگزاری ائوروپا پرس، لولا داسیلوا رئیس‌جمهوری برزیل در برنامه هفتگی «گفت‌وگو با رئیس‌جمهوری» گفت، به دلیل اینکه حماس، حمله علیه اسرائیل انجام داده، تل ... رئیس‌جمهوری برزیل: حمله حماس، کشتن میلیون‌ها کودک را توجیه نمی‌کند

ادامه

آفریقای جنوبی, آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, ایران, برزیل, تحلیل, ترکیه, جهان, چین, حقوق بشر, حقوق کودک, فرانسه, فلسطین, کودکان, مصر

هشدار یونیسف درباره وضعیت فاجعه بار کودکان غزه: شمار کودک کشته‌شده تاکنون به ۵۰۰ و زخمی‌ها به هزار و ۶۰۰ نفر رسید

یونیسف از شهادت ۵۰۰ کودک فلسطینی و زخمی شدن هزار و ۶۰۰ کودک دیگر در نوار غزه ظرف یک هفته اخیر خبر داد. به گزارش ایلنا به نقل از آناتولی، «سلیم اویس»، مسئول رسانه‌ای دفتر یونیسف در خاورمیانه و شمال آفریقا اعلام کرد که شمار کشته‌های کودک در غزه تاکنون به ۵۰۰ نفر رسیده و ... هشدار یونیسف درباره وضعیت فاجعه بار کودکان غزه: شمار کودک کشته‌شده تاکنون به ۵۰۰ و زخمی‌ها به هزار و ۶۰۰ نفر رسید

ادامه

اسراییل, جهان, حقوق کودک, خاورمیانه, خبر, شمال افریقا, فلسطین, کودکان

یونیسف؛ ۳۳۳ میلیون کودک از فقر شدید رنج می‌برند

یونیسف در گزارشی اعلام کرد که ۳۳۳ میلیون کودک از فقر شدید رنج می‌برند. به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، آژانس کودکان سازمان ملل (یونیسف) امروز -چهارشنبه- در گزارشی اعلام کرد که پاندمی کرونا مبارزه برای پایان دادن به فقر در میان کودکان را کند کرده است و در حال حاضر ۳۳۳ میلیون ... یونیسف؛ ۳۳۳ میلیون کودک از فقر شدید رنج می‌برند

ادامه

بانک جهانی, جهان, حقوق کودک, سازمان ملل, صحرای غربی, فقر, فقرزدایی, کودکان

بیراهه‌های مدرسـه

دانش‌آموزان روستاهای سیستان و بلوچستان برای رسیدن به کلاس درس از بین گاندو ها، رودخانه ها و جاده های خطرناک عبور می کنند. هم‌میهن؛ زانو بغل‌کرده در دل تلی از خاک و جاده‌ای نیمه‌تمام، زیرآفتاب کم‌رمق در انتظار آهن‌پاره‌ای آبی‌، سفید یا قرمز. یکی از هزاران تصویر فقر از روستاهای سیستان و بلوچستان در میان بیابان‌ها ثبت می‌شود، وقتی ... بیراهه‌های مدرسـه

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, حقوق کودک, عدالت اجتماعی, فقر, مقاله

انتقاد چین از رفتار طالبان با زنان افغان

چین امروز (چهارشنبه) از طالبان خواست دست از محروم کردن زنان از حق تحصیل و زندگی اجتماعی برداشته و رویکرد قاطع‌تری در مبارزه با تروریسم اتخاذ کند. به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: جامعه بین‌المللی هنوز نگرانی و انتظارات زیادی نسبت به دولت موقف افغانستان دارد، ... انتقاد چین از رفتار طالبان با زنان افغان

ادامه

افغانستان, پاکستان, تروریسم, جنوب آسیا, جهان, چین, حقوق بشر, حقوق کودکان, زنان, گزارش

لایحه حمایت از حقوق کودک و نوجوان ۱۲ سال است در دولت و مجلس معطل مانده است

مدیرعامل انجمن حمایت از حقوق کودکان گفت: ما باید به سمت اجرا و گفتگو بر سر اجرای درست پیمان‌نامه جهانی حقوق کودک برویم چراکه یک نیاز پایه‌ای و توسعه‌ای نیز محسوب می‌شود. اگر قرار باشد به نیازهای توسعه‌ای خودمان بپردازیم، حتماً باید به این پیمان‌نامه رجوع کنیم و آن را اجرایی کنیم.

 

به گزارش ایلنا، انجمن حمایت از حقوق کودکان به مناسبت سالروز پیمان‌نامه جهانی روز سه‌شنبه نشستی با حضور فعالان حقوق کودک در کشور برگزار کرد.

 

فرشید یزدانی (مدیرعامل انجمن حمایت از حقوق کودکان) به عنوان سخنران این مراسم تصریح کرد: این نشست قرار است به این پرسش پاسخ دهد که چرا پیمان‌نامه جهانی حقوق کودک بسیار مهم است. هر قانون دیگری در سطح جهانی یا داخلی الزاماً اهمیت دارد. وظیفه قانون این است که به ساختار اجتماعی و مناسبات اجتماعی سامان دهد و اساساً قانون نشأت گرفته از مناسبات اجتماعی است و چارچوب‌دار و متعین است.

 

وی افزود: پیمان‌نامه جهانی حقوق کودک بحث جدیدی در بحث‌های اجتماعی باز کرد. این پیمان‌نامه از جمله قوانینی است که کشورها خیلی به سرعت به آن پیوستند. تنها دو کشور بود که به آن نپیوست که یکی از آنها آمریکا است.

 

مدیرعامل انجمن حمایت از حقوق کودکان با تاکید بر اهمیت عمل به پیمان‌نامه جهانی حقوق کودک بیان کرد: این پیمان‌نامه چند ویژگی دارد که آن را با اهمیت می‌کند. اول از همه اصولی از این پیمان‌نامه فرهنگ‌ساز هستند یعنی قبلاً گفته می‌شد که بچه‌ها حق آموزش دارند و نباید کار کنند اما به صورت قانون درنیامده بود. خیلی اوقات این مفاد بدیهی به نظر می‌رسد اما این امر بدیهی در خیلی از کشورها اجرا نمی‌شود.

 

او ادامه داد: متن پیمان‌نامه در راستای حقوق کودکان در جامعه ما فرهنگ‌سازی کرده است و به اجتماعی‌تر شدن مباحث حقوق کودکان کمک کرده است. این مسئله سبب شده تا مناسبات ما انسانی شود. بحث خشونت علیه کودکان نیز در این پیمان‌نامه وجود دارد. پیمان‌نامه حقوق کودک در عین حال جهت دهنده است. جهت کلی پژوهشی، برنامه‌ای و سیاست‌گذاری به کشورها و فعالان حقوق کودک می‌دهد. به این دلیل یک قانون بنیادین محسوب می‌شود.

 

یزدانی خاطرنشان کرد: پیمان‌نامه در عین حال یک قانون گفتمان‌ساز است. یکی از موارد و اصول یا بنیان‌هایی است که می‌تواند در مناسبات ما تحول ایجاد کند؛ دولت و قوه قضاییه و دیگر نهادها را دخیل کرده است. در نهایت امر باید گفت که پیمان‌نامه جهانی حقوق کودک یک قانون رهایی‌بخش است.

 

این فعال حقوق کودک تصریح کرد: ما باید به سمت اجرا و گفتگو بر سر اجرای درست پیمان‌نامه جهانی حقوق کودک برویم. چراکه یک نیاز پایه‌ای و توسعه‌ای نیز محسوب می‌شود. اگر قرار باشد به نیازهای توسعه‌ای خودمان بپردازیم، حتماً باید به این پیمان‌نامه رجوع کنیم و آن را اجرایی کنیم.

 

او ادامه داد: اگر قرار باشد با فقر رو به رو شویم مهمترین کاری که می‌تواند در این مسئله تاثیر بگذارد این است که فقر کودکان را از بین ببریم. بنابراین پیمان‌نامه شکل‌گیری بسیاری از خلا‌های توسعه‌ای ما را پوشش می‌دهد.

 

یزدانی در تصریح چالش‌های علمی اجرای پیمان نامه جهانی حقوق کودک گفت: لایحه حمایت از حقوق کودک و نوجوان حدود ۱۲ سال در دولت و مجلس معطل مانده است و از سوی دیگر کاندیدهای انتخابات برنامه‌ای برای کودکان ندارند که این موارد نشان دهنده پتانسیل ضعیف سیاسی در اجرای پیمان نامه جهانی حقوق کودک است.

 

عدالت آموزشی در ایران رعایت نمی‌شود

 

الهه خوشنویس (فعال حقوق کودک) سخنران دیگر این نشست بود که با تاکید بر اهمیت و ضرورت عمل به پیمان‌نامه حقوق کودک گفت: ۲۵ سال پیش که ایران کنوانسیون حقوق کودک را قبول کرد، راه‌های خوبی برای به رسمیت شناختن کودکی و حقوق آن باز شد. کنوانسیون به شکل جامعی به حقوق کودکان از زوایای مختلف می‌پردازد. این پیمان‌نامه اگر به طور کامل عملی شود، می‌تواند اصلاح شود و گام‌های مثبتی در ادامه آن برداشته شود. هر قانونی همیشه امکان ارتقا و اصلاح دارد. در شرایط فعلی نیز بسیار مثبت است.

 

او ادامه داد: یکی از بحث‌های مهم در مورد کودکان آموزش است. مدارس و مهدکودک‌ها باید جنبه آموزشی قوی داشته باشند. یکی از نیازهای اصلی کودکان آموزش محسوب می‌شود اما در عین حال باید این آموزش همراه با بازی باشد.

 

این فعال حقوق کودک تصریح کرد: عدالت آموزشی یکی از نکات خیلی مهم پیمان‌نامه است اما در متاسفانه در جامعه ما چندان به آن عمل نمی‌شود. مدارس غیرانتفاعی و دولتی تبعیض زیاد را به زندگی کودکان تحمیل کرده است. ضعیف‌ترین و بی‌کیفیت‌ترین مدارس هم مدارس دولتی هستند. خیلی از امکاناتی که باید کودکان به صورت رایگان از آن بهره مند باشند، در اختیارشان قرار نمی‌گیرد.

 

جان‌باختن ۸ کودکِ خیابان‌خواب در شب‌های سرد پاریس

انجمن‌های مردم نهاد فرانسوی اعلام کردند، ۷۰۰ کودک به همراه والدینشان هر شب در خیابان‌های سرد پاریس می‌خوابند و ۲۰ هزار کودک نیز در ناحیه «ایل دو فرانس» به همراه خانواده‌هایشان در مهمانخانه زندگی می‌کنند.

ادامه

جهان, حقوق کودک, غرب اروپا, فرانسه, فقر