گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

افزایش شاخص فلاکت: دستکاریِ رژیم در “آمار”ها واقعیت امر را تغییر نمی‌دهد آغاز سال نو در اوضاع‌واحوال ادامه و تشدید بحران‌های اقتصادی و بدون وجود کورسوی امیدی در چشم‌انداز شرایط کار و زندگی زحمتکشان و بهبود آن، شادی نوروز و طراوت بهار را به‌کام آنها تلخ کرده است. ارزیابی‌های جدید از قرار گرفتن ۳۰ درصد ... گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

ادامه

آزادی, استبداد, اقتصادی, تحریم, حقوق بشر, دانشجویی, روزنامه نگاران, زنان, سیاسی, صندوق بین‌المللی پول, فقر, قضایی, کارگری, معلمان, معیشت, مقاله

تجمع کارگران رسمی شاغل در شرکت فلات قاره در خارک

اعتراضات کارگران رسمی این مجموعه در اعتراض به تعرضات معیشتی و عدم پاسخگویی به مطالباتشان ادامه دارد. روز پنجم فروردین این کارگران در شرکت فلات قاره تجمع کردند. اهم مطالبات این کارگران عبارتند از: ➖حذف کامل سقف‌حقوق➖حذف تفکیک نادرست مشاغل در مناطق عملیاتی➖حذف محدودیت حق‌سنوات بازنشستگی➖عودت کسورات مازاد مالیات➖اجرای کامل ماده۱۰ با وجود ظرفیت‌های قانونی و اختیاراتی مانند افزایش ... تجمع کارگران رسمی شاغل در شرکت فلات قاره در خارک

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگری, مبارزه طبقاتی, معیشت, نفتگران

بلومبرگ: رییس جمهور افراطی آرژانتین ۷۰ هزار کارمند دولتی را اخراج می‌کند!

بلومبرگ در گزارشی مدعی شد که رییس جمهور آرژانتین قصد دارد تا ۷۰ هزار کارمند دولتی را اخراج کند. به گزارش خبرگزاری مهر، شبکه تلویزیونی بلومبرگ در گزارشی مدعی شد که خاویر میلی، رییس جمهور آرژانتین در اقدامی دیگر با هدف نمایش رویکرد افراطی‌اش که خود آن را «اره برقی» خوانده است، قصد دارد تا ... بلومبرگ: رییس جمهور افراطی آرژانتین ۷۰ هزار کارمند دولتی را اخراج می‌کند!

ادامه

آرژانتین, آمریکای لاتین, اتحادیه اروپا, جهان, فساد, کارگری, نئولیبرالیسم

شعار واقعی سال ۱۴۰۳خامنه‌ای: تشدید استثمار نیروی کار در راه «حفظ نظام»

در سال گذشته وضع معیشت اکثر مردم کشور، یعنی طبقۀ کارگر و دیگر زحمتکشان شاغل در شهرها و روستاها و بازنشستگان، نه‌تنها بهتر نشد، بلکه بدتر هم شد. شواهد حاکی از آن است که این روند امسال نیز ادامه خواهد داشت. همهٔ وعده‌های دولت رئیسی، همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد، سراپا پوچ بود و اَبَربحران‌های چندوجهی ... شعار واقعی سال ۱۴۰۳خامنه‌ای: تشدید استثمار نیروی کار در راه «حفظ نظام»

ادامه

آمریکا, استبداد, استثمار, اسلام سیاسی, اقتصادی, امپریالیسم, ایران, بانک جهانی, جهان, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, صندوق بین‌المللی پول, کارگری, معیشت, مقاله, نئولیبرالیسم

«قراردادهای سفیدامضا» نمادی از تحمیل بی‌حقوقی مطلق به کارگران

امضا گرفتن به جبر و برخلاف اراده کارگران، مسیر احقاق حق کارگران را مسدود کرده و آنها را در مسیر مطالبه گری با محدودیت مواجه کرده است. به گزارش خبرنگار ایلنا، «بعد از پایان هر سه ماه، یک قرارداد از پیش نوشته شده مقابل ما کارگران می‌گذارند و از ما می‌خواهند امضا کنیم یعنی به ... «قراردادهای سفیدامضا» نمادی از تحمیل بی‌حقوقی مطلق به کارگران

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

فعال کارگری؛ اجرای همسان‌سازی حقوق نیازمند اتحاد کارگران وبازنشستگان است

یک فعال کارگری گفت: کارگران و بازنشستگان با اتحاد و هم‌صدایی می‌توانند حقوق قانونی خود نظیر همسان‌سازی حقوق را به دست آورند.

 

به گزارش ایلنا، محمد حسین خزائی، کارشناس این هفته برنامه کارگر ایرانی که به همت خانه کارگر به صورت مجازی اجرا می‌شود، عنوان کرد: شاهد ضعف در اجرای قانون در ارتباط با کارگران و بازنشستگان هستیم. با اتحاد و هم‌صدایی، کارگران و بازنشستگان می‌توانند حقوق خود را بگیرند. تاثیر این اتحاد را در مورد همسان‌سازی حقوق بازنشستگان دیدیم که امیدواریم طبق وعده‌های داده شده عملیاتی شود.

 

او که به سوالات مخاطبان برنامه کارگر ایرانی جواب می‌داد، درباره امکان ذخیره بیمه بیکاری گفت: بیمه بیکاری تمهیدی است که برای ایام بیکاری در نظر گرفته شده است. شاید این ضعف باشد که در زمینه بازنشستگی فرقی میان کارگری که از بیمه بیکاری استفاده کرده با کسی که از آن استفاده نکرده است، وجود ندارد. بیمه بیکاری مانند مرخصی نیست که فرد اگر از آن استفاده نکرد، ذخیره شود. البته امیدواریم هیچ کارگری بیکار و محتاج بیمه بیکاری نشود، چون این مستمری پاسخگوی نیازهای یک کارگر نیست.

 

خزائی درباره مستمری بیکاری کرونا بیان کرد: واقعیت این است که شیوع کرونا نه تنها به کسب‌وکارها در ایران که به مشاغل در سراسر دنیا خسارت وارد کرده است. این بیماری بیکاری را تا سه برابر افزایش داده است. بر اساس اطلاعاتی که داریم ثبت‌نام کنندگان بیمه بیکاری ناشی از شیوع کرونا به صورت علی‌الحساب دریافتی‌هایی داشته‌‌اند که البته کم و حتی زیر یک میلیون تومان بوده است. باید توجه داشت که در شرایط ویژه‌ای هستیم و منابع دولت هم محدود است. با این همه، اگر کسی مستحق بیمه بیکاری است، اما همچنان آن را دریافت نکرده باید مجددا مراجعه کرده و ببیند مشکل کار کجاست و اگر نقصی در مدارک هست آن را رفع کند.

 

او درباره کمک هزینه مسکن کارگران گفت: کمک هزینه مسکن یا حق مسکن یک مولفه مزدی است که هیات دولت باید آن را به تصویب برساند. امسال در این زمینه … به رغم وعده‌هایی که مبنی بر اعمال افزایش حق مسکن از تیر ماه داده شد، هنوز این اتفاق رخ نداده است.

 

بازنشستگی زنان دیگر موردی بود که این کارشناس روابط کار درباره آن توضیح داد.

 

او در جواب سوالی درباره سن بازنشستگی زنان گفت: بر اساس قانون زنان می‌توانند در ۵۵ سالگی خود را بازنشسته کنند. درباره بازنشستگی پیش از موعد حداقل سن برای زنان ۴۲ سال است.

 

خزائی درباره مشاغل شیفتی که به صورت ۲۴ ساعت کار و ۴۸ ساعت استراحت است، عنوان کرد: چنین چیزی خلاف قانون است و اینکه برخی کارفرمایان انتظار دارند کارگر ۲۴ ساعت بیدار بماند و کار کند قانونا و منطقا درست نیست. توصیه من به کارفرمایان این است که ساعات مشاغل شیفتی را کمتر کنند یا اینکه زمان استراحتی برای کارگران در نظر بگیرند.

 

طبقه‌بندی مشاغل موضوع دیگری بود که او به آن پرداخت.

 

این فعال کارگری عنوان کرد: طبقه‌بندی مشاغل که در کارگاه‌های با بیش از ۵۰ نفر نیروی کار الزامی است، به منظور انگیزه دادن به کارگران که منجر به افزایش بهره‌وری می‌شود، صورت می‌گیرد. کارگر با تجربه، سرمایه است و عقل حکم می‌کند سرمایه حفظ شود. اگر کارگری با ۱۰ سال سابقه کار، هم ردیف یک کارگر تازه استخدام شده قرار گیرد، انگیزه کار از بین می‌رود و بهره‌وری پایین می‌آید، بنابراین توصیه من به کارفرمایان انجام طبقه‌بندی مشاغل در کارگاه‌هاست.

 

او همچنین به وضعیت کارگران ساختمانی پرداخت و گفت: این قشر از کارگران از مظلوم‌ترین اقشار کارگران هستند که به ویژه در بحبوحه شیوع کرونا معیشت آنها به شدت آسیب دیده و مشمول بیمه بیکاری هم نشده‌اند. هدف از قانون کار تحت شمول قرار دادن و حمایت از همه کارگران به صورت یکسان بود، اما در مورد کارگران ساختمانی ضعف‌ها و کاستی‌هایی وجود دارد.

نفت‌گران، از خودکشی تا مرگ بر اثر گرما

نه خودکشی عمران روشنی مقدم ونه مرگ ابراهیم عرب زاده بر اثر گرمازدگی، هیچ کدام مسئولان را مجاب نکرده است که دیگر نباید پیمانکاران حضور داشته باشند، که دیگر بس است؛ بس است که یک گروه محدود به نام پیمانکاران نفت، نیروهای متخصص نفت و گاز را به اسارت گرفته و خود پول‌های کلان به ... نفت‌گران، از خودکشی تا مرگ بر اثر گرما

ادامه

ایران, حقوق بشر, کارگری, گزارش