تجمع کارگران رسمی شاغل در شرکت فلات قاره در خارک

اعتراضات کارگران رسمی این مجموعه در اعتراض به تعرضات معیشتی و عدم پاسخگویی به مطالباتشان ادامه دارد. روز پنجم فروردین این کارگران در شرکت فلات قاره تجمع کردند. اهم مطالبات این کارگران عبارتند از: ➖حذف کامل سقف‌حقوق➖حذف تفکیک نادرست مشاغل در مناطق عملیاتی➖حذف محدودیت حق‌سنوات بازنشستگی➖عودت کسورات مازاد مالیات➖اجرای کامل ماده۱۰ با وجود ظرفیت‌های قانونی و اختیاراتی مانند افزایش ... تجمع کارگران رسمی شاغل در شرکت فلات قاره در خارک

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگری, مبارزه طبقاتی, معیشت, نفتگران

بلومبرگ: رییس جمهور افراطی آرژانتین ۷۰ هزار کارمند دولتی را اخراج می‌کند!

بلومبرگ در گزارشی مدعی شد که رییس جمهور آرژانتین قصد دارد تا ۷۰ هزار کارمند دولتی را اخراج کند. به گزارش خبرگزاری مهر، شبکه تلویزیونی بلومبرگ در گزارشی مدعی شد که خاویر میلی، رییس جمهور آرژانتین در اقدامی دیگر با هدف نمایش رویکرد افراطی‌اش که خود آن را «اره برقی» خوانده است، قصد دارد تا ... بلومبرگ: رییس جمهور افراطی آرژانتین ۷۰ هزار کارمند دولتی را اخراج می‌کند!

ادامه

آرژانتین, آمریکای لاتین, اتحادیه اروپا, جهان, فساد, کارگری, نئولیبرالیسم

شعار واقعی سال ۱۴۰۳خامنه‌ای: تشدید استثمار نیروی کار در راه «حفظ نظام»

در سال گذشته وضع معیشت اکثر مردم کشور، یعنی طبقۀ کارگر و دیگر زحمتکشان شاغل در شهرها و روستاها و بازنشستگان، نه‌تنها بهتر نشد، بلکه بدتر هم شد. شواهد حاکی از آن است که این روند امسال نیز ادامه خواهد داشت. همهٔ وعده‌های دولت رئیسی، همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد، سراپا پوچ بود و اَبَربحران‌های چندوجهی ... شعار واقعی سال ۱۴۰۳خامنه‌ای: تشدید استثمار نیروی کار در راه «حفظ نظام»

ادامه

آمریکا, استبداد, استثمار, اسلام سیاسی, اقتصادی, امپریالیسم, ایران, بانک جهانی, جهان, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, صندوق بین‌المللی پول, کارگری, معیشت, مقاله, نئولیبرالیسم

«قراردادهای سفیدامضا» نمادی از تحمیل بی‌حقوقی مطلق به کارگران

امضا گرفتن به جبر و برخلاف اراده کارگران، مسیر احقاق حق کارگران را مسدود کرده و آنها را در مسیر مطالبه گری با محدودیت مواجه کرده است. به گزارش خبرنگار ایلنا، «بعد از پایان هر سه ماه، یک قرارداد از پیش نوشته شده مقابل ما کارگران می‌گذارند و از ما می‌خواهند امضا کنیم یعنی به ... «قراردادهای سفیدامضا» نمادی از تحمیل بی‌حقوقی مطلق به کارگران

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

نشست فوق‌العاده همبستگی با فلسطین فدراسیون WFTU

کمپین همبستگی بین‌المللی «WFTU» با مردم فلسطین تا نیمه فروردین تشکیل و در آن جمع آوری کمک برای غزه مورد تاکید قرار گرفت. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از WFTU، اعضای فدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری (WFTU)، طی نشستی با پخش یک کلیپ ویدیویی درباره وضعیت غزه، بر همبستگی با مردم فلسطین تاکید کردند. جلسه ... نشست فوق‌العاده همبستگی با فلسطین فدراسیون WFTU

ادامه

اشغالگری, جهان, حقوق بشر, خبر, فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری, فلسطین, کارگری, همبستگی

فعال کارگری؛ از دارندگان درآمد‌های نجومی، از برج‌ساز‌ها مالیات بگیرید و خرج اشتغال کنید

یک فعال کارگری می‌گوید: وقتی شاهد این هستیم که در شرایط تحریمی برج‌ها و مال‌های بزرگ و پرهزینه ساخته می‌شود، یعنی جایی ارزش افزوده وجود دارد و باید از همین ارزش افزوده مالیات گرفت و برنامه‌های حوزه اشتغال را تامین مالی کرد.

 

اعمال تحریم‌های شدید منجر به کاهش چشمگیر درآمد‌های نفتی در ایران شده است. وابستگی اقتصاد ایران به فروش نفت باعث می‌شود زمانی که نتوانیم نفت بفروشیم، بخش‌های مختلف دچار مشکل شوند. پیش‌بینی می‌شد در نیمه دوم سال ۹۸ آثار تحریم‌های شدید را ببینیم. یکی از بخش‌های متاثر از تحریم‌ها بخش اشتغال است که به اذعان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در هفت ماهی که از سال جاری گذشته هیچ بودجه‌ای نگرفته است. محمد شریعتمداری اخیرا در جواب به این سوال که چرا با وجود گذشت نیمی از سال میزان تخصیص منابع اشتغال فراگیر از محل بودجه صفر است؟ گفته است: البته شاید بخشی از منابع اشتغال پرداخت شده باشد اما می‌توان گفت تخصیص این منابع نزدیک به صفر است.

 

او البته عنوان کرده است که وزارت کار برای تامین بودجه اشتغال به فکر روش‌های دیگر تامین مالی از جمله اوراق مشارکت است.

 

کاظم فرج‌اللهی (فعال کارگری و کارشناس بازار کار) با بیان اینکه ایجاد اشتغال از وظایف دولت است به ایلنا می‌گوید: دولت وظیفه دارد منابع لازم برای ایجاد اشتغال یا حمایت از مشاغل موجود را فراهم آورد.

 

او درباره اینکه شدت گرفتن تحریم‌ها باعث کاهش چشمگیر درآمد‌های نفتی شده و بر این اساس بودجه لازم برای اشتغال وجود ندارد، عنوان می‌کند: فروش نفت یکی از محل‌های تامین منابع مالی بودجه است و جز این از طریق مالیات‌گیری بخش مهمی از منابع بودجه تامین می‌شود و در سال‌های اخیر هم که مسئولان ادعا می‌کنند وابستگی به درآمد‌های نفتی را کاهش داده‌اند.

 

اشاره این فعال کارگری به اظهاراتی است که رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره کاهش نقش درآمد‌های نفتی در تامین منابع داشته است. محمدباقر نوبخت آذر سال گذشته و در زمان تقدیم لایحه بودجه گفت: وابستگی‌ به نفت در بودجه سال آینده به پایین‌ترین حد خود رسیده است و بر پایه این هدف وابستگی ما ۲۷ درصد از فروش نفت خواهد بود.

 

فرج‌اللهی عنوان می‌کند: وقتی شاهد این هستیم که در شرایط تحریمی برج‌ها و مال‌های بزرگ و پرهزینه ساخته می‌شود، یعنی جایی ارزش افزوده وجود دارد و باید از همین ارزش افزوده مالیات گرفت و برنامه‌های حوزه اشتغال را تامین مالی کرد.

 

به گفته او، مشکل اساسی در اقتصاد ایران این است که ساختار مالیات‌گیری مناسب و عادلانه‌ای وجود ندارد.

 

این فعال کارگری تصریح می‌کند: شاهد این هستیم که از کارمندان و کارگران قبل از اینکه حقوق‌شان پرداخت شود مالیات گرفته می‌شود، اما در مقابل برج‌ساز‌ها و مال‌ساز‌ها به انحای مختلف از زیر بار پرداخت مالیات شانه خالی می‌کنند.

 

او ادامه می‌دهد: در کشور تعداد زیادی خانه خالی هست که بلااستفاده می‌ماند و فقط دست به دست می‌شود و با خرید و فروش آنها سوداگری مسکن شکل می‌گیرد. آیا نمی‌توان از این خانه‌های خالی که اتفاقا لوکس هستند و قیمت‌های نجومی هم دارند، مالیات گرفت؟ به راحتی امکان مالیات‌ستانی از صاحبان خانه‌های خالی وجود دارد، اما به نظر می‌رسد اراده‌ای برای این کار وجود ندارد.

 

فرج‌اللهی با تاکید بر اینکه باید از دارندگان درآمد‌های نجومی مالیات گرفت و این مالیات را در زمینه‌های مانند اشتغال به کار برد، می‌گوید: یا ساختار مناسبی برای مالیات‌ستانی نیست یا اینکه درآمد‌هایی که حاصل می‌شود صرف اقدامات غیرضروری شده و به هدر می‌رود.

 

او ادامه می‌دهد: وقتی در کسب درآمد مشکل داریم باید اولویت‌بندی کنیم. اولویت با چه بخشی است؟ آیا مهم‌تر از اشتغال وجود دارد؟ وقتی شغلی نباشد مشکلات مختلف به وجود می‌آید.

 

این فعال کارگری درباره این پیشنهاد که از طریق اوراق مشارکت به تامین مالی طرح‌های اشتغال بپردازیم، عنوان می‌کند: این راهکاری اشتباه و آدرس غلط است. اول اینکه از طریق اوراق نمی‌توان منابع مالی زیادی کسب کرد و در ثانی طرح‌های اشتغال طرح‌های دیربازده هستند و کمتر کسی حاضر می‌شود سرمایه خود را صرف کاری کند که قرار است چند سال بعد به سوددهی برسد.

ایلنا

تلاش دولت برای محو شستا، مجموعه‌های که سرمایه‌ تاریخی کارگران است

به نظر می‌رسد اراده‌ای جدی برای اجرایی کردن اصل ۴۴ در مورد شستا در جریان است و علیرغم اینکه شستا و زیرمجموعه‌های آن به هیچ وجه دولتی نیست، دولتی‌ها برای کسب درآمد از طریق فروش آن، خوابی بس طولانی دیده‌اند.

ادامه

ایران, حقوق بشر, کارگری, گزارش

خواستِ کارگران هپکو، آذرآب، قند فسا و نیشکر هفت‌تپه خلع‌ید از سهامداران و لغو واگذاری واحدهاست

آیا انتظار برای رساندن گزارشِ تحقیق و تفحص سازمان خصوصی‌سازی به دستِ نمایندگان کمیسیون اجتماعی مجلس، انتظاری معقول است؛ آیا نتیجه این نخواهد شد که در بهترین حالت، سهام هفت‌تپه را از سهامدار می‌گیرند و دوباره به سازمان خصوصی‌سازی می‌دهند تا به شخص دیگری واگذار شود؛ آیا این مصداق روشنِ از چاله درآمدن و به ... خواستِ کارگران هپکو، آذرآب، قند فسا و نیشکر هفت‌تپه خلع‌ید از سهامداران و لغو واگذاری واحدهاست

ادامه

ایران, حقوق بشر, کارگری, گزارش