تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند.  گذران زندگی با این حقوق‌ها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگران

تجمع بازنشستگان فولاد در تهران، اصفهان و قائمشهر

شماری از بازنشستگان صندوق فولاد در تهران، اصفهان و قائمشهر با حضور در یک تجمع صنفی، خواستار رسیدگی به مطالبات صنفی خود شدند. به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز یکشنبه (دوم اردیبهشت ماه) جمعی از بازنشستگان صنعت فولاد در تهران ، اصفهان و قائمشهر با حضور مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی محل سکونت خود، خواستار توجه به ... تجمع بازنشستگان فولاد در تهران، اصفهان و قائمشهر

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع کارگران کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز در اعتراض به اخراج ۱۰۰ نفر از همکاران‌شان + فیلم

صبح امروز شماری از کارکنان کارخانه کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز به اخراج ۱۰۰ نفر از همکاران‌ خود اعتراض کرده و مقابل ساختمان فرمانداری شوش تجمع کردند. یکی از کارگران معترض در مورد علت تجمع صبح امروز کارگران کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز به خبرنگار ایلنا گفت: مدیران کارخانه به بهانه کمبود منابع مالی و ... تجمع کارگران کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز در اعتراض به اخراج ۱۰۰ نفر از همکاران‌شان + فیلم

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, فیلم, کارگری, مبارزه طبقاتی, معیشت, همبستگی

تجمع اعتراضی کارگران شهرداری دزفول، به نامشخص بودن وضعیت معوقات، اجرانشدن طرح طبقه‌بندی مشاغل و نبود امنیت شغلی

یک منبع کارگری در شهرداری دزفول به خبرنگار ایلنا گفت: گروهی از کارگران قرارداد حجمی شهرداری دزفول در ادامه بی‌توجهی کارفرما به وضعیت مطالبات معوقه، اعتراض صنفی برگزار کردند. به ادعای این کارگر؛ پرداخت مطالبات سنواتی، تسریع در اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، به روز شدن حقوق‌ها و تامین امنیت شغلی مجموعه این مطالبات است. وی ... تجمع اعتراضی کارگران شهرداری دزفول، به نامشخص بودن وضعیت معوقات، اجرانشدن طرح طبقه‌بندی مشاغل و نبود امنیت شغلی

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

فعال کارگری؛ ادعاهای واهی کارفرمایان و دولتی‌ها برای تورم‌زا بودن دستمزد کارگران

فرامرز توفیقی با تاکید بر الزامات قانون کار در بحث دستمزد می‌گوید: کارفرمایان بر دستمزد منطقه‌ای اصرار دارند.

 

فرامرز توفیقی در رابطه با چندوچون جلسه شب گذشته کمیته دستمزد شورای عالی کار به ایلنا گفت: در جلسه دیشب بالاخره نمایندگان دولت از وزارت صمت و وزارت اقتصاد به جلسه آمدند و آماری از مرکز ملی آمار مثل سبد خانوار و قیمت اقلام مصرفی تا ۲۵ آبان را آوردند.

 

وی با بیان اینکه هنوز برای ورود به عدد و رقم در بحث دستمزد زود است، ادامه داد: قرار شد کارهایی بکنیم که امسال پروسه تعیین سبد و دستمزد، علمی‌تر جلو برود.

 

بحث دیگر، اصرار نمایندگان کارفرمایی بر «دستمزد منطقه‌ای» و «دستمزد صنفی» است؛ توفیقی در این رابطه با تایید این مطلب که امسال کارفرمایان روی بررسی دستمزد منطقه‌ای و صنفی اصرار دارند، می‌گوید: ماده ۴۱ قانون کار در بند دوم می‌گوید باید توسط دستمزد، هزینه‌های زندگی تامین شود، پس هیچ کجای کشور، تاکید می‌کنم هیچ‌کجای کشور، نمی‌توان مزد را کمتر از سبد معاش حداقلی تعیین کرد.

 

رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور ادامه می‌دهد: ما هرگز نمی‌توانیم به صنف و منطقه‌ای، کمتر از حداقل دستمزد فعلی بدهیم؛ اگر پارسال سبد معیشتی را فارغ از هر اقلیم و جغرافیا محاسبه شده بود، مبنای حداقل دستمزد قرار می‌دادند، امسال می‌توانستیم بگوییم در فلان استانِ ارزان و کمتربرخوردار، دستمزد چند درصد از تهران کمتر باشد اما با دستمزد فعلی هرگز نمی‌توان به مزد منطقه‌ای ورود کرد.

 

مزد منطقه‌ای، راهگشا نیست

 

به گفته‌ی توفیقی، فاصله بیش از ۵۰ درصدی حداقل دستمزد و سبد معیشت، اجازه پرداختِ کمتر از این دستمزد را در هیچ‌کجای کشور نمی‌دهد، پس تعیین مزد منطقه‌ای و مزد صنوف هرگز راهگشا نیست.

 

این نماینده کارگری معتقد است؛ باید یک بار برای همیشه این بهانه‌جویی‌هایی که به آن متوسل می‌شوند تا کلاه شرعی و قانونی بیابند و به گروه‌های آسیب پذیر از جمله زنان سرپرست خانوار و معلولان و غیره، کمتر از حداقل، مزد بدهند، خاتمه یابد.

 

مساله بعدی که توفیقی به آن اشاره می‌کند، ادعاهای واهی کارفرمایان و دولتی ها برای تورم‌زا بودن دستمزد کارگران است؛ او معتقد است نه تنها افزایش دستمزد به شیوه‌ی ایرانی، تورم‌زا نیست، بلکه هر نوع تورم را «مهار» می‌کند.

 

هزینه دستمزد در قیمت تمام شده، سیر نزولی دارد

 

او بیشتر توضیح می‌دهد: با بررسی‌های نمایندگان کارگری دیدیم که در کشورهای صنعتی که هزینه دستمزد در قیمت تمام شده بالای ۵۰ درصد است، مارپیچ تورم و دستمزد وجود دارد؛ مثلا پارسال ژاپن برای تکان دادن تورم، حقوق‌ها را برد بالا تا تقاضا ایجاد شده و تورم از حالت منفی خارج شود اما در کشور ما در بیست سال گذشته، طبق آمار دولتی، هزینه دستمزد در قیمت تمام شده کالاها و خدمات، سیر نزولی داشته است؛ چرا که عوامل متاثر دیگری غیر از دستمزد وجود دارد که در قیمت تمام شده تاثیرگذار است.

 

او تاکید می‌کند: فاصله سبد معیشت حداقلی و دستمزد، حداقل ۵۰ درصد است بنابراین هر سال قدرت خریدِ طبقه‌ی کارگر کمتر می‌شود و به تبع آن، تقاضای موثر بازار، کاهش می‌یابد و لذا افزایش دستمزد؛ اثر مهاری در تورم دارد.

 

به گفته‌ی این فعال کارگری، با توجه به مولفه‌های اقتصاد رفتاری، به دلیل کاهش قدرت خرید کارگران، دستمزد و افزایش آن، تورم را مهار می‌کند؛ شیوه‌ی تعیین دستمزد کارگران در ایران، سطح تقاضا را پایین می‌آورد.

 

توفیقی در پایان اضافه می‌کند: بحث بعدی جلسه دیروز این بود که قرار شد نماینده وزارت اقتصاد و دارایی، بودجه خانوار سال ۹۷ را به جلسه بیاورند و روی این بودجه که انتشار عمومی پیدا نکرده، بحث و بررسی صورت بگیرد.

 

“قانون کار” شیر بی‌یال و دُم و کوپال یا یک سند مترقی/ ایرادها کجاست؟!

قانون کار چه بنیان‌هایی را برافراشته‌ است؟ چرا مورد هجمه قرار می‌گیرد؟ چه آینده‌ای دارد؟ به مناسبت سالروز قانون کار این پرسش‌ها را با فعالان کارگری مطرح کردیم و نظر آنها را جویا شدیم.

ادامه

ایران, کارگری, گزارش

حسین کمالی: خصوصی‌سازی موجب شده که نان مردم قطع شود

کمالی با اشاره به خصوصی‌سازی‌هایی که در دولت‌های یازدهم و دوازدهم انجام شده، گفت: از ۱۷ واگذاری که انجام شده ۱۶ تای آنها غیررقابتی بوده است. خصوصی‌سازی موجب شده که نان مردم قطع شود.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, کارگری