بلومبرگ: رییس جمهور افراطی آرژانتین ۷۰ هزار کارمند دولتی را اخراج می‌کند!

بلومبرگ در گزارشی مدعی شد که رییس جمهور آرژانتین قصد دارد تا ۷۰ هزار کارمند دولتی را اخراج کند. به گزارش خبرگزاری مهر، شبکه تلویزیونی بلومبرگ در گزارشی مدعی شد که خاویر میلی، رییس جمهور آرژانتین در اقدامی دیگر با هدف نمایش رویکرد افراطی‌اش که خود آن را «اره برقی» خوانده است، قصد دارد تا ... بلومبرگ: رییس جمهور افراطی آرژانتین ۷۰ هزار کارمند دولتی را اخراج می‌کند!

ادامه

آرژانتین, آمریکای لاتین, اتحادیه اروپا, جهان, فساد, کارگری, نئولیبرالیسم

شعار واقعی سال ۱۴۰۳خامنه‌ای: تشدید استثمار نیروی کار در راه «حفظ نظام»

در سال گذشته وضع معیشت اکثر مردم کشور، یعنی طبقۀ کارگر و دیگر زحمتکشان شاغل در شهرها و روستاها و بازنشستگان، نه‌تنها بهتر نشد، بلکه بدتر هم شد. شواهد حاکی از آن است که این روند امسال نیز ادامه خواهد داشت. همهٔ وعده‌های دولت رئیسی، همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد، سراپا پوچ بود و اَبَربحران‌های چندوجهی ... شعار واقعی سال ۱۴۰۳خامنه‌ای: تشدید استثمار نیروی کار در راه «حفظ نظام»

ادامه

آمریکا, استبداد, استثمار, اسلام سیاسی, اقتصادی, امپریالیسم, ایران, بانک جهانی, جهان, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, صندوق بین‌المللی پول, کارگری, معیشت, مقاله, نئولیبرالیسم

گفت‌وگویی با «پیتر مرتنز»، دبیرکل حزب کارگران بلژیک

پیتر مرتنز، دبیرکل حزب کارگر بلژیک، در سال‌های اخیر یکی از شخصیت‌های مطرح در جنبش کمونیستی در طرح مسئله ضرورت ایجاد روابط نزدیک تر کشورهای «جنوب جهانی» برای مقاومت در برابر هژمونی طلبی کشورهای امپریالیستی بوده است. کتاب جدید او با عنوان “شورش” که چاپ اول آن  در دسامبر ۲۰۲۳ در هلند منتشر شد، فراخوانی ... گفت‌وگویی با «پیتر مرتنز»، دبیرکل حزب کارگران بلژیک

ادامه

آزادی, آفریقای جنوبی, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, استبداد, استثمار, استعمار, اسراییل, اعتراضات اجتماعی, اقتصادی, امپریالیسم, اندونزی, انگلس, بانک جهانی, بریکس, بلژیک, بولیوی, تحریم, ترکیه, جنوب, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, شیلی, صلح, صندوق بین‌المللی پول, عدالت اجتماعی, فرانسه, فلسطین, کشاورزی, کوبا, محیط زیست, مصاحبه و گفتگو, نئولیبرالیسم, هندوستان

علی‌ رغم تمایل اکثریت مردم اروپا، رهبران اتحادیه اروپا خواستار ادامه کمک به اوکران هستند

رئیس شورای اروپا با اذعان به خستگی غرب از کمک به اوکراین هشدار داد: هیچ گزینه دیگری جز ادامه حمایت از کی‌یف [جنگ علیه روسیه] وجود ندارد و شکست این کشور، اثرات مخربی برای اروپا و جهان در پی خواهد داشت. به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، شارل میشل رئیس شورای اروپا در گفت‌وگو با پنج ... علی‌ رغم تمایل اکثریت مردم اروپا، رهبران اتحادیه اروپا خواستار ادامه کمک به اوکران هستند

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, اوکراین, بلژیک, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, غرب, گزارش, نئولیبرالیسم

بُن‌بست سیاست‌های رژیم ولایت فقیه و تنگ‌تر شدن حلقۀ «خودی‌ترین خودی‌ها»

حدود یک سال پس از فروکش کردن تظاهرات و خیزش‌های مردمی سال گذشته با شعار اصلی “زن، زندگی، آزادی”، اکنون پیامدهای تعیین‌کنندۀ آن حرکت تاریخ‌ساز را در جامعه و به‌ویژه در شکاف وسیع و عمیق پُرنشدنی بین اکثر مردم و دیکتاتوری حاکم به‌روشنی می‌توان دید. در چند سال اخیر، به‌علت تحریم‌های وسیع انتخابات نمایشی و ... بُن‌بست سیاست‌های رژیم ولایت فقیه و تنگ‌تر شدن حلقۀ «خودی‌ترین خودی‌ها»

ادامه

آزادی, استبداد, اسراییل, اسلام سیاسی, بازنشستگان, تحریم, جهان, زنان, سرمایه‌داری, سوریه, سیاسی, فلسطین, کارگران, معلمان, مقاله, نئولیبرالیسم

فارن افرز؛ جهان به الگوی اقتصادی جدید برای نجات از منجلاب کاپیتالیسم نیاز دارد

نشریه «فارن افرز» متعلق به اندیشکده «شورای روابط خارجی آمریکا» با بررسی علل و ریشه‌های بحرانی که در نظام سرمایه‌داری ریشه دوانده، بر ضرورت تغییر در نظام اقتصادی حاکم بر جهان تأکید کرده است.

 

نظام سرمایه‌داری در شرایط بحرانی است. این بحث، محور اصلی مقاله‌ای است که مجله «فارن افرز» در رابطه با سرنوشت نظام اقتصادی حاکم بر جهان منتشر کرده است.

 

بنا به تأکید این مقاله، هرچند تا مدتی پیش فرضیه بحران در نظام اقتصادی سرمایه‌داری بیشتر از جانب نیروهای سیاسی مخالف این نظام مطرح می‌شد، مدتی است که تمام طیف‌های سیاسی و اقتصادی و حتی مردم عادی به این نتیجه رسیده‌اند که مکتب نئولیبرال که مبتنی بر تفکرات مرتبط با بازارهای آزاد، مقررات‌زدایی و دولت کوچک دست‌کم طی ۴۰ سال گذشته به ویژه در جوامع غربی تسلط داشت، حالا با محدودیت‌های خود مواجه شده است.

 

این بحران مدت‌هاست که بوجود آمده بود اما وقوع بحران مالی و رکود اقتصادی شدید سال‌های ۲۰۰۷ به بعد در جهان باعث شد تا این بحران بیش از پیش خودنمایی کند. رشد اقتصادی در کشورهای توسعه‌یافته عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی طی یک دهه گذشته به شدت کاهش یافته و در پایان سال ۲۰۱۷ میلادی نرخ رشد اسمی درآمد میان اعضای این سازمان دقیقا به نصف این رقم در یک دهه گذشته کاهش یافت.

 

بیش از یک سوم جمعیتی که در کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی زندگی می‌کنند به لحاظ اقتصادی شرایط آسیب‌پذیری دارند، به این معنا که از استاندارد زندگی برخوردار نبوده و زیر خط فقر زندگی می‌کنند. علاوه بر این، نابرابری درآمدی در این کشورها بسیار بیشتر از هر زمانی دیگری طی نیم قرن گذشته شده است و ثروتمندترین دهک این جوامع تقریباً نیمی از کل ثروت این کشورها را در اختیار دارند و ۴۰ درصد فقیرتر در این جوامع تنها سه درصد از ثروت را به خود اختصاص داده‌اند.

 

این بحران به حدی قابل توجه است که حتی مدافعان مکتب نئولیبرال هم اغلب به این افزایش نابرابری در توزیع درآمد و ثروت در کشورهای توسعه‌یافته اذعان دارند. در حال حاضر کمتر از یک درصد از جمعیت جهان، ۴۶ درصد از کل ثروت جهان را در اختیار دارد و ۷۰ درصد از فقیرترین اقشار جمعیتی در دنیا مجموعا کمتر از سه درصد از ثروت کل جهان را به خود اختصاص داده‌اند. این نابرابری در دهه‌های گذشته، به ویژگی اصلی جوامعی بدل شده که نظام سرمایه‌داری بر آنها حاکم بوده است.

 

به اعتقاد نویسنده این مقاله، مردم این جوامع از همان ابتدا این نابرابری را با تمام وجود حس کردند اما مادامی که به آنها وعده افزایش کیفیت زندگی و فرصت‌های پیش‌رو داده می‌شد، سعی بر این بود تا این نابرابری تا حد امکان تحمل شود اما زمانی که در دهه‌های اخیر، این وعده‌های توخالی محقق نشد، هر روز بیشتر از قبل ناعادلانه بودن این سیستم برای عوام مسجل شده و طیف وسیعتری از مردم این جوامع به باور حقیقت ناکارآمدی این سیستم رسیده‌اند.

 

با این تفاسیر به نظر می‌رسد نظام سرمایه‌داری با بحرانی که در آن به دام افتاده دیگر پاسخگوی نیازهای اقتصادی مردم جهان نیست و ضرورت ایجاد یک الگوی اقتصادی جدید که بتواند اقتصاد بین‌المللی را از منجلابی رهایی بخشد که به واسطه دنباله‌روی از الگوهای نظام سرمایه‌داری در آن گرفتار شده، بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود.

 

البته فارن افرز معتقد است که مکتب نئولیبرال که بن‌مایه اصلی نظام سرمایه‌داری است نه تنها مردم را سرخورده کرده بلکه کره زمین را نیز به ستوه آورده و از تغییرات آب‌وهوایی و گرم شدن کره زمین به عنوان مصداق اصلی این مدعا یاد می‌کند.

تسنیم

اعلام وضعیت فوق‌العاده در اکوادور در پی تشدید اعتراضات بر علیه اقدامات نئولیبرالیستی دولت مورنو

رئیس جمهور اکوادور در پی بالا گرفتن تظاهرات و اعتراضات در این کشور در واکنش به تصمیم وی برای برداشتن یارانه‌های دولتی سوخت و برداشتن حمایت‌های قانونی از کارگران، وضعیت فوق‌العاده اعلام کرد.

ادامه

اکوادور, امریکای لاتین, جهان, خبر, صندوق بین‌المللی پول, نئولیبرالیسم