گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

رشد بیکاری، بطلان شعارهای ولی‌ فقیه! آمار منتشر شده در پایان سال گذشته خط بطلان دیگری بود بر شعار ولی فقیه یعنی سال “مهار تورم و رشد تولید”، شعاری که می‌بایستی به رشد تولید و اشتغال منجر گردد. طبق آمار منتشر شده توسط مرکز آمار، نرخ متوسط بیکاری در زمستان سال گذشته ۸٫۶ درصد بوده ... گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

ادامه

آزادی‌های دموکراتیک, اجتماعی, ایران, بازنشستگان, برابری اجتماعی, حقوق بشر, دانشجویی, زنان, سوخت‌بران, سیاسی, فقر, کارگری, کولبری, گزارش, محیط زیست, نئولیبرالیسم, نفتگران, همبستگی

پرتاب ماهواره تصویربرداری با جزئیات بالا “Resurs-P” شماره ۴ به مدار

موشک Soyuz-2.1b ماهواره تصویربرداری بسیار دقیق Resurs-P شماره ۴ را به مدار زمین فرستاد. به گزارش اسپوتنیک، روس کاسموس تصاویری پخش کرد که موشک Soyuz-2.1b روز یکشنبه از کیهان بایکونور پرتاب شد و ماهواره سنجش از دور Resurs-P Earth شماره ۴ را به مدار فرستاد. این ماهواره ۹ دقیقه و ۲۳ ثانیه پس از پرتاب ... پرتاب ماهواره تصویربرداری با جزئیات بالا “Resurs-P” شماره ۴ به مدار

ادامه

جهان, دانش, روسیه, شرق اروپا, گزارش, محیط زیست

گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

به کمک هم‌وطنان سیل‌زده در سیستان‌وبلوچستان بشتابیم! با بارش باران‌های شدید و متوالی در سیستان‌وبلوچستان و سرریز شدن آب ذخیره پشت سدها متأسفانه اغلب مناطق استان را سیل دربر گرفت و زندگی مردم استان را با بحرانی سخت روبه‌رو ساخته است. نزدیک به ۲ هزار روستا و چندین شهرستان بر اثر سیلاب‌ها و به‌دلیل آب‌گرفتگی ... گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

ادامه

آزادی, آلمان, آمریکا, اجتماعی, اقتصادی, روزنامه نگاران, زنان, سیاسی, فقر, کارگران, کودکان, گزارش

نبودِ شرایط ایمنی و افزایش سوانح کار نتیجهٔ سیاست‌های ضد کارگری مقررات‌زدایی و خصوصی‌سازی است!

فجایع ناشی از نبود بهداشت و ایمنی در محیط‌های کار در عرصه‌های گوناگون تولید، معدن‌ها، پالایش و استخراج نفت و گاز، و فعالیت‌های خدماتی و درمانی را می‌توان هر روز در اخبار ناگوار سوانح کار مشاهده کرد. مصدوم شدن و جان باختن هر روزهٔ کارگران در حین رفت و آمد به محل کار، در محل ... نبودِ شرایط ایمنی و افزایش سوانح کار نتیجهٔ سیاست‌های ضد کارگری مقررات‌زدایی و خصوصی‌سازی است!

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, استبداد, استثمار, ایران, ایمنی, بانک جهانی, بنگلادش, جهان, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, صندوق بین‌المللی پول, کارگری, محیط زیست, هندوستان

گفت‌وگویی با «پیتر مرتنز»، دبیرکل حزب کارگران بلژیک

پیتر مرتنز، دبیرکل حزب کارگر بلژیک، در سال‌های اخیر یکی از شخصیت‌های مطرح در جنبش کمونیستی در طرح مسئله ضرورت ایجاد روابط نزدیک تر کشورهای «جنوب جهانی» برای مقاومت در برابر هژمونی طلبی کشورهای امپریالیستی بوده است. کتاب جدید او با عنوان “شورش” که چاپ اول آن  در دسامبر ۲۰۲۳ در هلند منتشر شد، فراخوانی ... گفت‌وگویی با «پیتر مرتنز»، دبیرکل حزب کارگران بلژیک

ادامه

آزادی, آفریقای جنوبی, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, استبداد, استثمار, استعمار, اسراییل, اعتراضات اجتماعی, اقتصادی, امپریالیسم, اندونزی, انگلس, بانک جهانی, بریکس, بلژیک, بولیوی, تحریم, ترکیه, جنوب, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, شیلی, صلح, صندوق بین‌المللی پول, عدالت اجتماعی, فرانسه, فلسطین, کشاورزی, کوبا, محیط زیست, مصاحبه و گفتگو, نئولیبرالیسم, هندوستان

غرب آمریکا در آستانه ورود به دوران خشکسالی دائمی

برخی از دانشمندان پیش بینی می کنند که با توجه به تغییرات آب و هوایی و گرم شدن هوا،  خشکسالی شدید در انتظار منطقه غرب آمریکا آست..

 

به گزارش دوشنبه ایرنا، تارنمای شبکه خبری سی بی اس نیوز نوشت، خشکسالی شدید در غرب  آمریکا اکنون به اندازه توفان بعد از ظهر تابستان در فلوریدا معتبر است.

 

این موضوع به دلیل اتفاق سال ۲۰۰۰میلادی است که که غرب آمریکا وارد دوره ای شد که دانشمندان از آن به عنوان خشکسالی بزرگ نام بردند و برای دومین بار وخیم ترین شرایط خشکسالی در هزار و ۲۰۰ سال گذشته بوده است که به دلیل ترکیبی از چرخه خشک طبیعی و نقش انسان در بروز تغییرات آب و هوایی بوده است.

 

براساس این گزارش، در ۲۰ سال گذشته دو مورد بسیار وخیم خشکسالی در سالهای ۲۰۰۳ و ۲۰۱۳ به وقوع پیوست اما آنچه که اکنون در حال رخ دادن است آغاز مراحلی از خشکسالی است که بسیار شدیدتر است.

 

با ورود به فصل خشک تابستان، شرایط برای خشکسالی شدید مهیا می شود به ویژه با توجه به محدودیت های مورد انتظار آبی و از این رو یک فصل شدید آتش سوزی های خطرناک در پیش رو است.

 

با توجه به این مسائل اکنون تردید زیادی وجود ندارد که خشکسالی در غرب به ویژه مناطق جنوب غربی آمریکا در تابستان امسال بسیار شدید خواهد بود. اما این پرسش مطرح می شود که آیا مانند به اندازه دوره قبلی خشکسالی (از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۷) طول خواهد کشید؟ تنها زمان پاسخ این سوال را خواهد گفت.

 

تا حالا نقشه های رصد خشکسالی در آمریکا ۶۰ درصد از ایالت های غربی را در زمره مناطق درگیر خشکسالی شدید و بسیار شدید یا مناطقی که انتظار می رود دچار خشکسالی شوند، قرار داده اند. دو عامل باعث بروز این وضعیت شده است: خشکسالی بلندمدت که در نتیجه نقش انسان در  تغییرات آب و هوایی بروز کرده است و نیز پدیده لانینا در آب های اقیانوس آرام استوایی که نتوانسته مقدار زیادی از رطوبت ایجاد کند.

 

به گفته مقام هماهنگ کننده سیستم اطلاعات خشکسالی ملی در آمریکا در چند ماه گذشته از جمله در نوادا، آریزونا، نیومکزیکو، اوتا شدیدترین دوران خشکسالی از زمان رصد خشکسالی در سال ۲۰۰۰ تجربه شده است. در نتیجه رطوبت خاک به پایین ترین سطح نسبت به دستکم ۱۲۰ سال پیش رسیده است.

 

بر اساس این گزارش میزان دمای هوا در ایالت های غربی آمریکا چند درجه ای بالاتر از سطح ۵۰ سال گذشه بوده است. هوای گرم باعث رطوبت بیشتر خاک می شود و درنتیجه زمینه برای خشکسالی اماده می شود وز شرایط را برای تشدید فصل آتش سوزی جنگل ها مهیا می‌کند.

 

در حقیقت سال ۲۰۲۰ بدترین فصل آتش سوزی در تاریخ مدرن آمریکا در مناطق غربی این کشور بوده است و آتش سوزی های بزرگ در کالیفرنیا و کلورادو بی سابقه بوده است.

 

به دلیل آب و هوای گرم تر آتش سوزی در غرب اکنون دو تا سه ماه طولانی تر از چند دهه قبل است. مفهوم آن این است که فصل خشکسالی در غرب آمریکا در پیش است و این زمانی است که باید آماده نزدیک شدن سریع به  آتش سوزی جنگل ها باشیم.

بحران خشکسالی در کمین اروپا

اگرچه در باور عمومی اروپا به عنوان قاره سبز و پرآب شناخته می‌شود، اما حتی این قاره نیز در سایه تغییرات اقلیمی گاه دچار بحران آب و خشکسالی می‌شود و تناوب این معضل با وخیم‌تر شدن اوضاع اقلیمی رو به افزایش است.

ادامه

اتریش, اروپا, اروپای شمالی, اروپای مرکزی, اسپانیا, المان, ایتالیا, بلغارستان, پرتغال, جنوب اروپا, جهان, چک, فرانسه, فنلاند, گزارش, لهستان, محیط زیست, یونان

ذوب شدن یخ‌ها سطح اقیانوس‌ها را تا ۱۸ متر بالاتر می‌برد

محققان دانشگاه دورهام انگلستان کشف کرده‌اند، ذوب شدن کنونی یخ‌ها باعث افزایش بسیار زیاد سطح دریا شده است و در پایان آخرین عصر یخبندان، سطح اقیانوس‌های سراسر جهان را تا ۱۸ متر بالاتر می‌برد.

ادامه

اروپای شمالی, اسکاتلند, انگلستان, جهان, خبر, محیط زیست

ابتکار عربستان سعودی در مقابله با گرمایش زمین: کاشت ۵۰ میلیارد درخت در خاورمیانه

عمده‌ترین کشور صادرکننده نفت جهان قصد دارد تا با اجراء طرح سبز در راستای کاهش گازهای گلخانه‌ای گام بردارد. بخشی از این طرح سبز، کاشت ۵۰ میلیارد اصله درخت در کشورهای خاورمیانه است.

ادامه

جهان, خاورمیانه, خبر, عربستان سعودی, محیط زیست