«باربادوس» کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت

جمهوری باربادوس کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ را به رسمیت شناخت. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبگاه فلسطین الیوم، جمهوری باربادوس (در حاشیه دریای کارائیب) کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ را به رسمیت شناخت. وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین نیز با صدور بیانیه ای اعلام کرد که از اقدام ... «باربادوس» کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, باربادوس, جهان, خبر, سازمان ملل, فلسطین

عزم کلمبیا برای پیوستن به «بریکس» با حمایت برزیل

روسای جمهوری کلمبیا و برزیل در بیانیه‌ای مشترک از عزم بوگوتا برای پیوستن به ائتلاف اقتصادهای نوظهور جهان معروف به گروه «بریکس» در کوتاه‌ترین زمان ممکن و حمایت برزیل از این روند خبر دادند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، سران دو کشور به دنبال برگزاری نشستی دو جانبه در بوگوتا ... عزم کلمبیا برای پیوستن به «بریکس» با حمایت برزیل

ادامه

آفریقای جنوبی, آمریکای لاتین, اتیوپی, اقتصادی, امارات, ایران, برزیل, بریکس, بولیوی, جهان, چین, خبر, روسیه, سازمان ملل, عربستان سعودی, کلمبیا, کوبا, مصر, نسل‌کشی, هندوستان, ونزوئلا

ابراز نگرانی عمیق اتحادیه آلبا از تشدید خشونت‌ها در خاورمیانه

اتحاد بولیواری برای مردم آمریکای ما (آلبا -ALBA) با ابراز نگرانی عمیق نسبت به تشدید خشونت‌ها در خاورمیانه، وضعیت کنونی را ناشی از سکوت شورای امنیت سازمان ملل پس از حمله غیرقانونی اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق دانست. به گزارش بامداد سه‌شنبه ایرنا، اتحادیه آلبا با انتشار بیانیه‌ای در وب‌گاه رسمی خود، بار دیگر ... ابراز نگرانی عمیق اتحادیه آلبا از تشدید خشونت‌ها در خاورمیانه

ادامه

آمریکای لاتین, اسراییل, ایران, تجاوز نظامی, حقوق بشر, سازمان ملل, سوریه, صلح, عربستان سعودی, فلسطین, گزارش, نسل‌کشی

کوبا خواستار آتش‌بس در غزه و بازگشت آرامش به خاورمیانه شد

وزیر امور خارجه کوبا تاکید کرد تا وقتی اسرائیل به جنایات خود در منطقه ادامه می‌دهد، اما از پاسخ معاف است، صلح جهانی در خطر قرار دارد. وزارت امور خارجه کوبا تاکید کرد که توقف تشدید خشونت در خاورمیانه لزوما مستلزم آتش‌بس فوری و دائمی در نوار غزه و پایان دادن به نسل‌کشی است که ... کوبا خواستار آتش‌بس در غزه و بازگشت آرامش به خاورمیانه شد

ادامه

آمریکای لاتین, اسراییل, بیانیه, تحلیل, جهان, خاورمیانه, سوریه, صلح, فلسطین, کوبا

سفیر پیشین آمریکا در کوبا به ۱۵سال زندان محکوم شد

«ویکتور مانوئل روچا» سفیر پیشین آمریکا در هاوانا به اتهام چهار دهه جاسوسی برای کوبا به ۱۵سال زندان محکوم شد. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، «بث بلوم» قاضی دادگاه فدرال در میامی روز جمعه پس از یک جلسه سه ساعت و نیمه به روچا گفت که «حداکثر مجازات» را برای وی تعیین ... سفیر پیشین آمریکا در کوبا به ۱۵سال زندان محکوم شد

ادامه

آرژانتین, آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, بولیوی, جهان, خبر, کوبا

علت اصلی کودتا این بود که منابع کشور را به نفع مردم و بهبود معیشت آن‌ها ملی کردم

رییس جمهوری مستعفی بولیوی روز سه‌شنبه اظهار کرد: «گناه من، ملی کردن منابع کشور به نفع مردم و بهبود معیشت آنها بود.»

 

به گزارش خبرگزاری فرانسه، «اوو مورالس» رییس جمهوری مستعفی بولیوی گفت: برخی طبقات اقتصادی و اجتماعی، عامل اصلی کودتا در بولیوی بودند. آنها نتوانستند اقدامات دولت در بهبود معیشت مردم و ملی کردن منابع کشور را تحمل کنند.

 

وی افزود: گزارش های رسمی سازمان کشورهای آمریکایی حاکی از آن است که من در دور نخست انتخابات توانستم بیشترین آرای انتخاباتی را کسب کنم. این گزارش بسیار جامعی بود که هر وقت شما خواستید، می‌توانید آن را بررسی و به آن استناد کنید. تاریخ در آینده قضاوت خواهد کرد.

 

مورالس‌ گفت: این توافق، به دست آمده بود که سازمان کشورهای آمریکایی باید گزارش رسمی خود را ساعت ۱۴ چهارشنبه گذشته منتشر کند؛ این هماهنگی صورت گرفته بود اما ناگهان صبح یکشنبه آن‌ها به ما خبر دادند که گزارش اولیه آماده شده است. من بعد از خواندن این گزارش، سردرگم شدم. واقعاً توطئه عجیبی بود.

 

رییس جمهوری مستعفی بولیوی گفت: بلافاصله بعد از انتشار این گزارش، با نمایندگان کشورهای آمریکایی تماس گرفته و از آنها خواستم تا دیر نشده در گزارش خود بازنگری کنند؛ زیرا باعث ناآرامی در بولیوی می‌شود و کسانی قربانی خواهند شد. در واقع باید بگویم که سازمان کشورهای آمریکایی با انتشار این گزارش، آشکارا حمایت خود را از کودتا اعلام کرد.

 

وی ادامه داد: افرادی از سوی آمریکا و «خورخه توتو هوئیروگا» و دنباله روهای بانزا که هفت سال بر بولیوی به عنوان دیکتاتور حکمرانی کرد، عامل کودتا در کشور هستند.

 

رییس جمهوری مستعفی بولیوی خاطرنشان کرد: من می‌دانم آن گروه‌هایی که ثروت را در اختیار دارند، من را به خاطر ایجاد جنبش‌های اجتماعی، بویژه در میان مردم بومی نمی‌بخشند. همچنین آنها نمی‌توانند ما را به خاطر ملی کردن منابع و شرکت‌های راهبردی ببخشند؛ چیزی که باعث شد اوضاع اقتصادی بولیوی و وضع معیشتی مردم بهبود یابد.

 

وی ادامه داد: به عنوان مثال باید بگویم؛ من شخصاً بهای جهانی لیتیوم را تعیین می‌کردم؛ چرا که کشور من منبع عظیم لیتیوم است. من این را درک کردم که برخی کشورهای صنعتی از رقابت کردن هراس دارند؛ زیرا بیم گسترش صنعتی کشور ما را داشتند و از سوی دیگر، نمی‌خواستند کشورهای دیگر نیز از الگوی اقتصادی ما پیروی کنند؛ چیزی که بر اساس سوسیالیسم بود.

 

در پی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۲۰ اکتبر (۲۸ مهرماه) بولیوی که در دور نخست آن مورالس رئیس‌ جمهوری وقت پیروز شده بود، تظاهرات و اعتصاب‌های گسترده‌ای در اعتراض به نتایج انتخابات در این کشور آغاز شد.

 

سناتور آنی‌یس در پی کناره‌گیری مورالس از مقام خود در ۱۰ نوامبر (۱۹ آبان ماه) و پناهنده شدن به مکزیک، خود را رئیس جمهوری موقت بولیوی خواند.

 

اقتصاد بولیوی به دنبال بحران سیاسی و ناآرامی‌های اخیر با زیان میلیارد دلاری روبرو شده است. اتاق صنایع ملی بولیوی بتازگی اعلام کرده که بخش صنایع و تجارت بولیوی متحمل دست‌کم ۱.۱ میلیارد دلار خسارت شده است.

ایرنا

تظاهرات بر علیه سیاست‌های نئولیبرالی دولت کلمبیا

دامنه اعتراض‌ها به عملکرد دولت در برخی کشورهای آمریکای لاتین افزایش یافته و به کلمبیا نیز کشیده شده است به گونه‌ای که معترضان در این کشور همزمان با تظاهرات علیه سیاست‌های دولت، با نیروهای امنیتی درگیر شدند.

ادامه

اعتراضات اجتماعی, امریکای لاتین, جهان, خبر, شیلی, کلمبیا