واشنگتن فری بیکن: رابرت مالی اسناد طبقه بندی شده را در اختیار ایران قرار داد

روزنامه واشنگتن فری بیکن در گزارشی مدعی شد که ممکن است رابرت مالی برخی اسناد محرمانه آمریکا را به ایران تحویل داده باشد. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ روزنامه واشنگتن فری بیکن در گزارشی که روز گذشته (چهارشنبه) منتشر شد ادعا کرد که اسناد و مدارکی در دست دارد که نشان می‌دهد رابرت مالی، نماینده ویژه ... واشنگتن فری بیکن: رابرت مالی اسناد طبقه بندی شده را در اختیار ایران قرار داد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, ایران, جهان, گزارش, مذاکرات اتمی

پکن: آمریکا در قبال غنی‌سازی ایران دوگانه عمل می‌کند

سخنگوی وزارت خارجه چین تأکید کرد که انگلیس و آمریکا در قبال موضوع غنی‌سازی اورانیوم جمهوری اسلامی رویکرد دوگانه دارند. به گزارش خبرگزاری فارس، «وانگ ونبین» سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز گذشته (جمعه) در کنفرانس خبری خود به رویکرد دوگانه غرب به خصوص آمریکا و انگلیس در قبال موضوع غنی‌سازی اورانیوم ایران واکنش نشان ... پکن: آمریکا در قبال غنی‌سازی ایران دوگانه عمل می‌کند

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آکوس, آمریکا, استرالیا, اقیانوسیه, انگلستان, ایران, ایرلند, تحلیل, جهان, چین, خبر, صلح, مذاکرات اتمی

تغییر جهت سیاست خارجی حکومت ولایی در خدمت چه هدف‌ها و منافعی است؟

شواهد حکایت از آن دارد که درهفتۀ اخیر، سرانجام فلسفه‌بافی‌های پوچ و تبلیغات پُرسروصدای حکومتی در مورد “سیاست‌های خارجی جدید” یا “گردش به شرق”، که قرار بود ایران را در مسیر تحولات مهم داخلی و خارجی قرار دهد، کنار گذاشته شده است. در عوض، نوعی “نرمش قهرمانانه” در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، با اجازۀ ... تغییر جهت سیاست خارجی حکومت ولایی در خدمت چه هدف‌ها و منافعی است؟

ادامه

آمریکا, استبداد, اقتصادی, امپریالیسم, اوکراین, ایران, جنگ سرد, جهان, چین, خاورمیانه, خصوصی‌سازی, دیدگاه, سرمایه‌داری, سیاسی, عدالت اجتماعی, عربستان سعودی, مارکسیسم, مذاکرات اتمی, مقاله, نئولیبرالیسم, ناتو

واکنش آژانس به ادعای بلومبرگ درباره کشف اورانیوم غنی‌شده ۸۴ درصدی در ایران

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در واکنش به برخی گزارش‌های ادعایی مبنی بر کشف اورانیوم غنی‌شده ۸۴ درصدی در ایران اعلام کرد که در حال گفت‌وگو با تهران درباره نتایج تحقیقات اخیر بازرسان این نهاد است. به گزارش ایلنا، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در واکنش به برخی گزارش‌های ادعایی مبنی بر کشف اورانیوم غنی‌شده ۸۴ درصدی در ایران ... واکنش آژانس به ادعای بلومبرگ درباره کشف اورانیوم غنی‌شده ۸۴ درصدی در ایران

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, ایران, جهان, خبر, مذاکرات اتمی

بلینکن امکان اقدام نظامی علیه برنامه اتمی ایران را رد نکرد

وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه با العربیه امکان اقدام نظامی آمریکا برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را رد نکرد و گفت “همه گزینه‌ها روی میز است”. آنتونی بلینکن، این مصاحبه را روز یکشنبه ۹ بهمن و در جریان سفر خود به خاورمیانه انجام داد. ♦️سایت اشپیگل در گزارشی درباره این مصاحبه نوشته ... بلینکن امکان اقدام نظامی علیه برنامه اتمی ایران را رد نکرد

ادامه

آمریکا, اسراییل, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر, مذاکرات اتمی

ظریف، سه کشور اروپایی امضاکننده برجام را «خودفروخته» خواند

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران روز پنج شنبه در توییتی سه کشور اروپایی امضاکننده برجام را «خودفروخته» خواند و گفت که آنها «نشان داده‌اند که مانند شاگردانی‌ هستند که مطیع فرمان قلدر کلاسند»، در مقابل سخنگوی دستگاه سیاست خارجی اتحادیه اروپا در گفت‌وگو با یورونیوز تاکید کرد که این موضوع به سه کشور عضو اتحادیه اروپا، بریتانیا و آلمان و فرانسه برمی‌گردد و ارتباطی با اتحادیه اروپا ندارد.

 

به گزارش یورونیوز؛ مبنای سخنان وزیر خارجه ایران گزارش واشنگتن پست درباره فعال کردن مکانیسم ماشه و تهدیدات ترامپ علیه اروپا بود.

 

همزمان روز پنج شنبه محمدجواد ظریف با جوزپ بورل، رئیس دستگاه سیاست خارجی اتحادیه اروپا در هند دیدار کردند. به گفته کمیسیون اروپا محور اصلی این دیدار برجام و فعال شدن مکانیسم ماشه بود.

 

خبرنگار یورونیوز در بروکسل درباره توییت محمد جواد ظریف با پیتر استانو، سخنگوی دستگاه سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفتگو کرد. یورونیوز از سخنگوی اتحادیه اروپا خواست تا واکنشی نسبت به توئیت محمد جواد ظریف در قبال فعال کردن سازوکار ماشه داشته باشد.

 

پیتراستانو در این باره گفت: «همانطور که می دانید امروز آقای بورل و محمد جواد ظریف در دهلی نو دیدار کردند. البته محور اصلی صحبت ها بی تردید برنامه هسته ای و برجام بود. از همه مهم تر سخنان این دو طرف در برابر ابتکار عمل جدید اروپا بود. آقای ظریف طبق شنیده های ما قول دادند که برای مذاکرات بیشتر به بروکسل خواهند آمد.»

 

وی افزود: «اما اگر بخواهیم دقیق تر درباره واکنش توییتی وزیر خارجه ایران صحبت کنیم باید بگویم که بار دیگر این موضوع به سه کشور عضو اتحادیه اروپا، بریتانیا و آلمان و فرانسه برمی گردد تا ما بخواهیم درباره این موضوع صحبت کنیم. دستگاه سیاست خارجی اتحادیه اروپا تنها یک هماهنگ کننده برجام است و هیچ قدرت تصمیم گیرنده ای در این باره ندارد.»

 

پیتر استانو تاکید کرد که حفظ برجام برای اتحادیه اروپا اهمیت فراوانی دارد.

 

خبرنگار یورونیوز هم چنین درباره صحت گزارش واشنگتن پست درباره تهدید پنهانی ترامپ برای بالا بردن تعرفه های گمرکی روی خودروهای اروپایی وارداتی آمریکا از اتحادیه اروپا پرسید. طبق گزارش روزنامه واشنگتن پست رئیس جمهوری آمریکا رهبران سه کشور اروپایی امضاکننده برجام را تهدید کرده است که در صورت عدم مقابله با برنامه هسته ای ایران، تعرفه خودروهای اروپایی صادراتی به آمریکا را افزایش خواهد داد.

 

پیتر استانو در پاسخ به یورونیوز گفت: «باید تاکید کنم که اتحادیه اروپا یک هماهنگ کننده است و تصمیمی به تنهایی درباره برجام نمی گیرد و برای دریافت تاییدیه و تکذیبیه درباره این موضوعی که واشنگتن پست آن را منتشر کرده است نمی توانم واکنشی داشته باشم.»

 

سخنگوی دستگاه سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین درباره این که آیا محمد جواد ظریف برگزاری مذاکرات جدید را که هفته هاست از سوی اتحادیه اروپا مطرح شده است، پذیرفته یا نه، گفت: « هنوز ما بصورت رسمی چیزی از سوی وازت خارجه ایران دریافت نکرده ایم اما همانطور که در هفته های گذشته بارها گفته ام اتحادیه اروپا حاضر است در هر مکانی که مقامات ایرانی ترجیح می دهند، در بروکسل و یا هر شهر و یا کشوری دیگر که مورد نظر مقامات ایرانی است، تشکیل جلسه بدهد تا درباره آخرین تحولات مربوط به توافق جامع هسته ای گفتگو کند.»

 

اما پنج شنبه وزیر دفاع آلمان گزارش واشنگتن پست را تایید کرد و گفت که ایالات متحده پیش تر اتحادیه اروپا را تهدید کرده بود در صورت عدم برخورد با ایران تعرفه ۲۵ درصدی برای صادرات خودروی اروپایی وضع خواهد شد. به گفته خانم آنگرت کرامپ کارن بائر این «بیان یا تهدید» وجود داشته است.

 

نظر دو کارشناس درباره مطلب واشنگتن پست

 

خبرنگار دفتر بروکسل درباره گزارش واشنگتن پست با اشتفان گروبه، خبرنگار پیشین اعزامی یورونیوز در ایالات متحده، که سال ها در دوران اوباما فعالیت کرده است، صحبت کرد. وی می گوید این «تهدید ترامپ نمی تواند تنها دلیل برای سه کشور اروپایی امضاکننده برجام برای فعال کردن سازوکار ماشه باشد.»

 

از نگاه گروبه اروپایی ها، به جز آلمان، صادرات قابل توجهی در زمینه خودرو به آمریکا ندارند و به همین دلیل نمی توان گفت که دونالد ترامپ با برنامه ریزی این خواست را مطرح کرده باشد. خبرنگار یورونیوز گفت: « بعید می دانم که دونالد ترامپ چنین برنامه خاصی برای متحدکردن اروپایی ها در زمینه مقابله با ایران و خروج اروپایی ها از برنامه توافق جامع هسته ای داشته باشد.»

 

البته برخی تحلیل گران دیگر اقتصادی، از جمله علی شمعدانی حق، کارشناس اقتصادی یورونیوز می گویند که مطابق آمار رسمی اتحادیه اروپا شرکت های خودروسازی اروپایی درسال ۲۰۱۸ میلادی، بیش از ۳۷ میلیارد یورو خودرو به آمریکا صادر کرده اند که این رقم ۲۵ درصد کل واردات خوردو به آمریکا از اروپا است.

 

به این ترتیب و به گفته علی شمعدانی حق، اروپا اولین صادر کننده خودرو به آمریکا در جهان است و بی تردید دونالد ترامپ از این موضوع به عنوان ابزاری علیه سیاست های اروپا درباره برجام استفاده کرده است.

 

کارشناس اقتصادی یورونیوز می گوید: «رقم صادرات خودروهای آمریکا به اروپا تنها ۵ میلیارد است و حتی اگر اروپا بخوهد تعرفه های متقابل علیه واردات آمریکایی خودرو وضع کند، ضرر زیادی خواهد کرد.»

 

به گفته آقای شمعدانی حق، این موضوع شامل حال چینی ها هم خواهد شد. در دو روز گذشته کاخ سفید موفق شده است تا پکن را متقاعد کند واردات محصولات آمریکایی به چین به رقم ۲۰۰ میلیارد دلار در سال برسد که در این میان سهم محصولات کشاورزی آمریکایی چیزی حدود ۴۰ میلیارد دلار خواهد بود. کارشناس اقتصادی یورونیوز اعتقاد دارد که «این توافق تنها بخشی از توافق جامعی است که قرار است با چینی ها به ثمر بنشیند.»

 

بی تردید دونالد ترامپ از چین هم خواهد خواست تا روابط تجاری بین تهران و پکن نیز کاهش پیداکند. چین به عنوان یکی از پنج کشور باقی مانده در برجام نقش مهمی در حفظ این توافق جامع هسته ای خواهد داشت.

 

جوزپ بورل روز سه شنبه بار دیگر حفط توافق جامع هسته ای را مهم ترین وظیفه خود دانست و اعلام کرد که نامه سه وزیر خارجه کشورهای اروپایی امضاکننده برجام پس از فعال کردن «سازو کار ماشه» هم در همین چارچوب بوده است. هرچند سیاستمدار کهنه کار اسپانیایی، استاد دانشگاه و وزیر پیشین خارجه ماتادورها، سعی دارد که نشان بدهد اروپا تا چه اندازه به زنده نگه داشتن برجام متعهد است اما در عمل شاهد اقداماتی هستیم که بسیاری از کارشناسان آن را خطرناک می دانند. در این زمینه شاید سخنان، علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، در روز جمعه بتواند سیاست های ایران در قبال این توافق در هفته ها و ماه ها آینده روشن کند.

 

آمریکا کشورهای اروپایی را در ارتباط با برجام تهدید کرد

به‌رغم فعال کردن “مکانیسم حل اختلاف در برجام “، سه کشور اروپایی همچنان از پایبندی خود به توافق هسته‌ای سخن می‌گویند. اکنون آمریکا اروپا را در صورت عدم تغییر این رویکرد خود به افزایش تعرفه‌های گمرکی تهدید کرده است.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, المان, امریکا, امریکای شمالی, انگلستان, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر, فرانسه

در مناظره‌ای در پارلمان اروپا درباره ایران؛ گروه اقلیتی از نمایندگان حاضر در پارلمان اعلام کردند که آمریکا متحد اصلی اروپاست

پارلمان اروپا سه شنبه میزبان یک مناظره درباره تحولات ایران و عراق بود. وکلای پارلمان اروپا پیرامون برنامه توافق جامع هسته ای، کشته شدن قاسم سلیمانی، شلیک و انفجار هواپیمای مسافربری اوکراینی در آسمان ایران و اعتراضات روزهای اخیر و وضعیت حقوق بشر اظهار نظر کردند.

ادامه

اتحادیه اروپا, امریکا, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر, عراق, مذاکرات اتمی

مسکو: فعال‌کردن مکانیسم ماشه را نمی‌پذیریم

یک منبع آگاه در وزارت خارجه روسیه اعلام کرد: فعال‌کردن مکانیسم ماشه را نمی‌پذیریم؛ زیرا اقدام تروئیکای اروپایی با اهداف و روح برجام در تضاد است.

ادامه

المان, امریکا, انگلستان, ایران, تحریم, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, روسیه, فرانسه

بریتانیا، فرانسه وآلمان سازوکار حل اختلاف برجام، معروف به مکانیسم ماشه را فعال کردند

بنا بر بیانیه صادر شده از سوی سه کشور اروپایی عضو توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با ایران، این دولت‌ها در هماهنگی با سرویس روابط خارجی اتحادیه اروپا این تصمیم را گرفتند.

ادامه

المان, انگلستان, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر, فرانسه, مذاکرات اتمی