تعلیق حکم حبس نخست‌وزیر سابق پاکستان

یک دادگاه پاکستانی حکم حبس نخست‌وزیر سابق پاکستان و همسرش را به حالت تعلیق درآورد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آناتولی؛ یک دادگاه پاکستانی حکم حبس صادر شده در مورد عمران خان نخست وزیر سابق پاکستان و همسرش در خصوص فروش غیر قانونی هدایای دولتی را به حالت تعلیق درآورد. قاضی عامر ... تعلیق حکم حبس نخست‌وزیر سابق پاکستان

ادامه

آزادی, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, خبر, سیاسی

حمله انتحاری به مهندسان چینی در پاکستان

به‌دنبال حمله انتحاری به کاروان مهندسان چینی در پاکستان، سفارت پکن در اسلام‌آباد به شهروندان چینی حاضر در کشور جنوب آسیا اعلام کرد که تدابیر امنیتی را تشدید کرده و گوش به زنگ باشند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، در پی کشته شدن ۶ نفر از جمله پنج شهروند چینی در حمله ... حمله انتحاری به مهندسان چینی در پاکستان

ادامه

امنیتی, پاکستان, تروریسم, جنوب آسیا, جهان, چین, حقوق بشر, خبر, شرق آسیا

گزارش نیوزویک؛ «دموکراسی پاکستان در خطر است»

هفته‌نامه نیوزویک در گزارشی نوشته که دموکراسی پاکستان در خطر است و از مجامع بین‌المللی درخواست اقدام کرده است. به گزارش شفقنا از نشریه هفتگی نیوزویک؛ پاکستان خود را در مقطعی حساس می‌بیند- و در حال دست‌وپنجه نرم کردن با تحولات سیاسی و آشفتگی اقتصادی عظیمی است که بازتابی از تاریخ پرفراز و نشیب این ... گزارش نیوزویک؛ «دموکراسی پاکستان در خطر است»

ادامه

اسلام سیاسی, بنگلادش, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, حقوق بشر, ژئوپلیتیک, سیاسی, گزارش

فقرِ ارزیابی از «فقر» از سوی سازمان ملل

رائو ایندرجیت سینگ، وزیر برنامه‌ریزی هند، در راجیا سبها (شورای ایالت‌ها، یکی از مجلس‌های قانون‌گذاری در هند) در ۱۴ فروردین‌ماه سال جاری گفت دولت هیچ داده‌ای برای برآورد سطح فقر پس از سال‌های ‍۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ ندارد، بنابراین نمی‌داند چند نفر از چنبرهٔ فقر رهایی یافته‌اند. از طرف دیگر در ۲۷ تیرماه سال جاری برنامه ... فقرِ ارزیابی از «فقر» از سوی سازمان ملل

ادامه

جنوب آسیا, جهان, حقوق بشر, سازمان ملل, فقر, کودکان, گرسنگی, مقاله, هندوستان

انتخابات پاکستان؛ متحدان عمران‌خان اکثر کرسی‌ها را ازآن خود کردند

نامزدهای مستقل وابسته به نخست وزیر سابق پاکستان، اکثریت کرسی‌های شورای ملی این کشور را در انتخابات هفته گذشته به‌دست آوردند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سی‌ان‌ان، براساس اعلام کمیسیون انتخابات پاکستان، نامزدهای مستقل وابسته به عمران خان، نخست وزیر سابق و رهبر حزب تحریک انصاف این کشور تاکنون ۹۸ کرسی شورای ملی ... انتخابات پاکستان؛ متحدان عمران‌خان اکثر کرسی‌ها را ازآن خود کردند

ادامه

اعتراضات اجتماعی, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, خبر, فساد

صف آرایی ائتلاف آمریکا و هند مقابل اتحاد چین و پاکستان در سی پیک

طی ماه‌های اخیر فشارهای آمریکا و هند بر دولت چین جهت متوقف کردن یا کند کردن پروژه سی پیک با پاسخ منفی سران پکن همراه بوده است.

 

به گزارش اکونومیک تایمز، آمریکا با کمک دهلی‌نو در تلاش است تا چین را تحت فشار قرار داده و مانع پیشرفت کریدرو اقتصادی مشترک چین و پاکستان موسوم به سی پیک شود.

 

در این گزارش آمده است: آمریکا از حساسیت هند بر مناطق کشمیر سواستفاده کرده و از دهلی نو می‌خواهد که نگرانی خود را در خصوص بخش های از پروژه که در کشمیر و گلگیت بلتستان انجام می شود اعلام نماید.

 

در مقابل پاکستان نیز به این اعتراض واکنش نشان داده و اعلام کرده است: اسلام آباد مدت ها است که از جوامع بین المللی می خواهد با ورود به مسئله کشمیر برای حل آن مسیری بیابند ولی نهادهای مسئول سکوت اختیار کرده‌اند، حال آنها این حق را ندارند که در امور داخلی پاکستان دخالت کنند.

 

«لو کانگ» سخنگوی وزارت خارجه چین در این خصوص اعلام کرد: ما از دولت هند خواسته‌ایم برای حل صلح آمیز این مناقشه آماده مذاکره شود ولی این پیشنهاد چندان مورد استقبال مسئولین دولت دهلی نو قرار نگرفته است.

 

چین تاکید کرده است: سی پیک یکی از مهم‌ترین بخش‌های طرح بزرگ یک جاده یک کمربندی است که دولت پکن قصد تکمیل آن را در تمام آسیا دارد و به هیچ عنوان حاضر نیست این پروژه را لغو یا متوقف کند.

 

پکن ضمن انتقاد از دولت هند گفت: مسئولین این کشور علی رغم ارسال دعوت نامه از سوی ما حاضر نشدند در کنفرانس مربوط به پروژه یک کمربندی یک جاده در کشور چین حضور پیدا کنند. حال آنکه سران نزدیک به ۴۰ کشور در این نشست حاضر بودند.

 

در واکنش به پیشرفت این پروژه در خاک پاکستان، آمریکا و هند تلاش می‌کنند تا روابط خود را گسترش دهند و لابی های ضد پاکستانی موجود در آمریکا را نیز تقویت کنند.

 

یکی از ادعاهای هند در این زمینه وارد شدن خسارت به مردم مناطق گلگیت بلتستان، بلوچستان و سند در طول تکمیل کریدور اقتصادی مشترک چین و پاکستان است.

 

رسانه های آمریکایی نیز در تلاش هستند تا هر گونه تحرکات قومی را در مناطقی مانند بلوچستان بزرگ نمایی کرده و از آن علیه دولت اسلام آباد بهره ببرند.

 

در مقابل دولتمردان پاکستان بارها نگرانی خود را از ارتباط خطرناک دستگاه های اطلاعاتی آمریکا، اسرائیل و هند اعلام کرده و خواستار برخورد کشورهای منطقه با این ائتلاف شده‌اند.

 

هر چند حوادث تروریستی در پاکستان نسبت به سال‌های دورتر به شدت کم شده ولی بازهم رصد اتفاقات اخیر نشان می‌دهد که گروه های تروریستی که توسط کشورهای خارجی حمایت می‌شوند به صورت ویژه ای محل عبور کریدور اقتصادی مشترک چین و پاکستان را نشانه رفته‌اند و به خصوص تلاش می کنند بندر گوادر را نا امن کنند.

تسنیم

نظامی سابق استرالیایی: کارکرد ارتش استرالیا در افغانستان شرم‌آور است

مشاور حقوقی و نظامی سابق ارتش استرالیا اعلام کرد که افشاگری‌های او درباره مسائل امنیت ملی استرالیا نیست بلکه درباره کشتار غیرنظامیان توسط نظامیان کشورش در افغانستان بوده است.

ادامه

استرالیا, افغانستان, جنوب آسیا, جهان, حقوق بشر, خبر, رواندا