یافتن ۹۰۰ تپ اختر توسط تلسکوپ «فست» چین

اپراتور بزرگترین رادیوتلسکوپ جهان با قطر ۵۰۰ متری چین با نام «فست» چهارشنبه از رصد بیش از ۹۰۰ تپ اختر جدید توسط این تلسکوپ از زمان راه اندازی آن در سال ۲۰۱۶ خبر دادند. به گزارش رادیو بین‌المللی چین: تَپ‌اخترها یا تَپارها ستاره های نوترونی چرخانی هستند که با سرعت بسیار زیادی دوران (چرخش) دارند ... یافتن ۹۰۰ تپ اختر توسط تلسکوپ «فست» چین

ادامه

جهان, چین, خبر, دانش, شرق آسیا

ابراز تأسف شدید چین از وتوی درخواست فلسطین برای عضویت در سازمان ملل توسط ایالات متحده

بعد از ظهر پنجشنبه ۱۸ آوریل، ۳۰ فروردین، به وقت محلی، پیش‌نویش قطعنامه «پیشنهاد پذیرش عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد» از سوی ایالات متحده وتو شد و در شورای امنیت سازمان ملل به تصویب نرسید. به گزارش رادیو بی‌المللی چین؛ «فو تسونگ» نماینده دائم چین در سازمان ملل طی سخنرانی خود پس از ... ابراز تأسف شدید چین از وتوی درخواست فلسطین برای عضویت در سازمان ملل توسط ایالات متحده

ادامه

آمریکا, اسراییل, تحلیل, چین, خاورمیانه, سازمان ملل, شرق آسیا, صلح, فلسطین

اتحاد روسیه و چین علیه آمریکا پس از حمله ایران به اسرائیل

روزنامه فرانسوی لوموند عنوان کرد روسیه و چین که حمله ایران به اسرائیل را محکوم نکرده‌اند، این بحران را فرصتی برای شکاف بین غرب و بقیه جهان می‌دانند. به گزارش ایسنا، به نقل از لوموند، برعکس، در جریان گفت‌وگوی تلفنی روز دوشنبه وانگ یی، وزیر امور خارجه چین و حسین امیرعبداللهیان، همتای ایرانی‌اش، وزیر امور ... اتحاد روسیه و چین علیه آمریکا پس از حمله ایران به اسرائیل

ادامه

اسراییل, ایران, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, سوریه, شرق آسیا, شرق اروپا, غرب

درخواست آلمان از چین برای برقراری صلح در اوکراین

صدراعظم آلمان طی نشستی با رئیس جمهوری چین اعمال نفوذ پکن بر مسکو را برای پایان دادن به جنگ در اوکراین خواستار شد. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، اولاف شولتس روز سه شنبه اظهار داشت که از شی جین پینگ رئیس جمهوری چین خواسته است تا برای پایان دادن به جنگ در اوکراین ... درخواست آلمان از چین برای برقراری صلح در اوکراین

ادامه

آلمان, اقتصادی, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, صلح, فلسطین

چین گزارش انگلیس درباره هنگ کنگ را رد کرد

چین امروز سه‌شنبه، از انگلیس خواست تا از مداخله در امور هنگ کنگ و همدستی با مجرمان و آشوبگرانی که امنیت ملی چین را تضعیف می‌کنند، دست بردارد. به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری شینهوا، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین در نشستی خبری در پاسخ به سوالی درباره تهمت‌های ... چین گزارش انگلیس درباره هنگ کنگ را رد کرد

ادامه

آزادی, انگلیس, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, شرق آسیا, غرب اروپا, هنگ کنگ

«شی» ماندگار می‌شود؟

قرار است تصویری درخشان از رهبر ارشد چین، شی جین‌پینگ، به حضار برنامه صدور قطعنامه حزب کمونیست ارائه شود.

 

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد، به همین منظور چینی‌ها روز گذشته اجلاسی را کلید زدند که مهم‌ترین جلسه پیش از برگزاری جلسه سالانه حزب کمونیست است. در این اجلاس که روز پنج‌شنبه پایان می‌یابد، قرار است که تصویری درخشان از رهبر فعلی چین نشان داده شود و او را راهگشای ورود به آینده درخشان معرفی کنند.

 

در این راستا مورخان و تاریخ‌نویسان حزب کمونیست ظهور او را با بی‌همتا جلوه داده‌اند؛ اگرچه هیچ اشاره‌ای به زمان بازنشستگی‌اش نکرده باشند. جدیدترین تاریخ رسمی حزب، بیش از یک‌چهارم از ۵۳۱ صفحه خود را به ۹ سال قدرت او اختصاص داده است.

 

به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، هیچ‌یک از رهبران چین در زمان‌های اخیر به اندازه «شی» به تاریخ و جایگاه خود توجه نداشته و با نزدیک شدن به برهه‌ای مهم در حکومتش، توجه به گذشته اکنون در دستور کار سیاسی او قرار گرفته است.

 

نشست بلندپایه‌ای که از روز دوشنبه در پکن آغاز شد، قطعنامه‌ای را صادر خواهد کرد که به‌طور رسمی تاریخ ۱۰۰ ساله حزب را ارزیابی خواهد کرد. در این قطعنامه احتمالا موقعیت رئیس‌جمهوری چین به‌عنوان یک رهبر دوران‌ساز در کنار مائو تسه تونگ و دنگ شیائوپینگ تثبیت و مطرح شود. درحالی‌که به ظاهر این نشست درباره مسائل تاریخی است، قطعنامه کمیته مرکزی سیاست و جامعه چین را برای دهه‌های آینده شکل و توضیح خواهد داد.

 

جرمی بارمه، مورخ چینی مقیم نیوزیلند، می‌گوید: « این یک چشم‌انداز جدید از چین است که در آن شی جین‌پینگ با استفاده از گذشته قصد دارد موج سواری کند و آینده چین را شکل دهد.» او می‌افزاید: «این درواقع یک قطعنامه درباره تاریخ گذشته نیست، بلکه تصمیمی است درباره رهبری آینده.» با برگزاری برنامه‌ای که می‌توان آن را تجلیل از «شی» خواند، این قطعنامه اقتدار او را حتی قبل از برگزاری کنگره حزب در اواخر سال آینده تقویت خواهد کرد؛ کنگره‌ای که در آن او به احتمال بسیار زیاد یک دوره پنج‌ساله دیگر به‌عنوان رهبر برنده میدان خواهد شد.

 

تحسین سازمان‌یافته پیرامون اسناد و مدارک تاریخی که می‌تواند چند روز پس از پایان جلسه کمیته مرکزی در روز پنج‌شنبه منتشر یا قرائت شود، به جلوگیری از هرگونه زیر سوال بردن سوابق «شی» کمک خواهد کرد.

 

«شی» ۶۸ساله، قدرتمندترین رهبر چین در دهه‌های اخیر بوده و حمایت عمومی گسترده‌ای را برای حمله به فساد، کاهش فقر و نشان‌دادن قدرت چین به جهان به دست آورده است. با این حال، خودی‌های حزب که به دنبال کاهش تسلط «شی» قبل از کنگره هستند، می‌توانند مدیریت نادرست اولیه بیماری پاندمی کووید-۱۹ یا تنش‌های مخرب با ایالات متحده را مد نظر خود قرار دهند. به‌ویژه پس از صدور قطعنامه، این‌گونه انتقادات ممکن است کفر تلقی شود.

 

با این حال در راستای جلسات این هفته، روزنامه«People’s day» که روزنامه رسمی ارگان حزب کمونیست است، دست به تعریف و تمجید از «شی» درباره شکست دادن بیماری کووید-۱۹ زد و او را رهبری شایسته برای حل سایر بحران‌ها خواند. هم‌حزبی‌های وفادار او را به‌عنوان رهبر تسلیم‌ناپذیر مورد نیاز چین برای مواقع پرخطر معرفی کرده‌اند. این در حالی است که قدرت‌گیری بیش از اندازه چین ممکن است با ریسک‌هایی از جمله به خطر انداختن اقتصاد کشور یا جنگ با ایالات متحده و دیگر قدرت‌های غربی همراه شود.

 

با این حال در سرمقاله اصلی شینهوا، خبرگزاری رسمی چین این‌چنین درباره قطعنامه تاریخی پیش‌رو نوشته شده است: «بی‌شک شی جین‌پینگ، شخصیت اصلی تسلط بر جریان تاریخ است.» این قطعنامه احتمالا گزارشی گسترده از چین مدرن ارائه می‌دهد که به توجیه سیاست‌های «شی» می‌پردازد و از داده‌های تاریخی برای جذاب کردن آن استفاده خواهد کرد. شرح مرحله به مرحله ظهور چین مدرن که در اسناد حزب آمده است، می‌گوید که مائو کشور را رهبری کرد تا در برابر ظلم بایستد، دنگ رفاه به ارمغان آورد و اکنون شی کشور را به عصر جدیدی از قدرت ملی سوق می‌دهد و احتمالا تمام اینها در قطعنامه گنجانده شود.

 

در سال‌های پیش روی «شی» او باید روی نابرابری‌های درآمدی و ثروت از طریق برنامه رفاه عمومی متمرکز شود. همچنین یکی دیگر از مشکلات چین در سال‌های آینده، کاهش صادرات این کشور در حوزه فناوری است و از همه مهم‌تر برنامه وی برای ادامه نوسازی ارتش چین است تا بتواند همچنان مهم‌ترین رقیب ایالات متحده باقی بماند.

رسانه‌هایی که زبان به تمجید گشودند

 

حدود ۴۰۰ تن از اعضای کمیته مرکزی قدرتمند حزب کمونیست چین، در پکن روز گذشته گرد هم آمدند تا در مجمع عمومی چهار روزه این حزب شرکت کنند؛ اجلاسی که مانند دیگر دیدارهای رهبری چین، پشت درهای بسته برگزار شد و تا روز پنج‌شنبه ادامه خواهد داشت. شین‌هوای چین روز گذشته گزارش داد که شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین این اجلاس را با یک گزارش کار و توضیحاتی پیرامون پیش‌نویس قطعنامه‌ای درباره دستاوردهای عمده و تجربیات تاریخی حزب کمونیست چین در طول ۱۰۰ سال فعالیتش، آغاز کرد.»

 

این قطعنامه، شرایط را برای بیستمین کنگره حزب خلق چین در سال آینده فراهم خواهد کرد؛ کنگره‌ای که به شکلی گسترده انتظار می‌رود در آن شی جین‌پینگ موقعیت خود را به‌عنوان قدرتمندترین رهبر چین از زمان «مائو تسه تونگ» تثبیت کند. در آستانه اولین روز نشست، رسانه‌ها به تمجید رهبری شی جین‌پینگ پرداختند.

 

خبرگزاری دولتی شینهوا او را مردی با افکار و احساسات عمیق خواند که میراثی را به ارث برده؛ اما جرات نوآوری را نیز دارد، مردی آینده‌نگر و متعهد به کار خستگی‌ناپذیر.»

 

دوره تصدی رئیس‌جمهوری فعلی چین که به‌عنوان قدرتمندترین فرد در چین از زمان «مائو» شناخته می‌شود… و نظریه سیاسی‌اش، معروف به اندیشه شی جین‌پینگ، به دانش‌آموزان مدارس چین تدریس می‌شود.

 

کریس جانسون، کارشناس ارشد مرکز مطالعات بین‌المللی استراتژیک می‌گوید که این قطعنامه جدید می‌تواند فرصتی برای شی باشد تا «بخش‌هایی از تاریخ را که دوست ندارد» اصلاح کند؛ بخش‌هایی از جمله اصلاحات بیش از حد اقتصادی در دهه ۹۰ میلادی. «شی» اخیرا یک کارزار «شکوفایی مشترک» را راه‌اندازی کرد که برای مقابله با نابرابری ثروت و تشدید نظارت بر غول‌های تجاری داخلی طراحی شده است.

چین: دموکراسی آمریکایی مدت‌هاست ورشکسته شده است

سخنگوی وزارت خارجه چین با اشاره به مداخله آمریکا در امور دیگر کشورها از جمله افغانستان و سوریه، این اقدامات را تضعیف‌کننده امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی دانسته و بیان کرد که وعده‌های “حقوق بشر و دموکراسی” آمریکا دیگر فاقد اعتبار است.

ادامه

استعمار, افغانستان, امریکا, انگلستان, تایوان, تحلیل, تروریسم, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, سوریه, شرق آسیا, عراق

آمادگی کامل چین برای اجرای «توافقنامه روابط مشارکت اقتصادی همه جانبه منطقه‌ای»

دبیرخانه اتحادیه کشورهای آسیای جنوب شرقی (آسه آن) اخیرا اعلام کرده تاکنون شش کشور عضو آسه آن شامل برونئی، کامبوج، لائوس، سنگاپور، تایلند، ویتنام و چهار کشور غیر عضو آسه آن از جمله چین، ژاپن، نیوزیلند و استرالیا به صورت رسمی، نامه تصویب «توافقنامه روابط مشارکت اقتصادی همه جانبه منطقه ای» (RCEP) را به دبیر ... آمادگی کامل چین برای اجرای «توافقنامه روابط مشارکت اقتصادی همه جانبه منطقه‌ای»

ادامه

استرالیا, اقتصادی, تایلند, جهان, چین, ژاپن, سنگاپور, شرق آسیا, کامبوج, کره جنوبی, لائوس, نیوزلند, ویتنام

جهش ۲۲.۲ درصدی تجارت خارجی چین

داده های رسمی نشان می‌دهند که کل صادرات و واردات چین طی ۱۰ ماه اول سال جاری میلادی (۲۰۲۱) در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته، رشدی ۲۲.۲ درصدی داشته و ارزش آن به ۳۱.۶۷ تریلیون یوان (۴.۸۹ تریلیون دلار آمریکا) رسیده است.

ادامه

اقتصادی, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش

دولت «جاسیندا آردرن» تحت فشار به دلیل حرکت نوسانی نیوزیلند میان چین و آمریکا

« جاسیندا آردرن » نخست وزیر نیوزیلند در میانه تنش بین پکن و کشورهای غربی، از چین به عنوان بزرگترین شریک تجاری کشورش نام برد و خاطرنشان کرد روابط دو کشور برپایه ” بلوغ ” و درک و تفاهم می‌باشد.

ادامه

استرالیا, اقتصادی, امریکا, انگلستان, جنگ سرد, جهان, چین, ژاپن, شرق آسیا, کانادا, نیوزلند