خطر افزایش دما اروپا را تهدید می‌کند

یک گزارش جدید نشان‌ می‌دهد اروپا تقریبا دو برابر بیشتر از میانگین نرخ جهانی درحال گرم‌شدن است؛ این گزارش تأثیرات تغییرات آب و هوایی در اروپا را بررسی و تاکید کرده است که این گرمایش، وقوع سیل و خشکسالی را تشدید می‌کند. به گزارش خبرگزاری آلمان؛ سازمان هواشناسی سازمان ملل متحد و آژانس آب و ... خطر افزایش دما اروپا را تهدید می‌کند

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, ایتالیا, جهان, خبر, محیط زیست

اروپا بی‌توجه به تنگناهایش به پیش می‌رود

مقاله‌ای از ژنرال “پیر شیل”، فرمانده نیروی زمینی فرانسه، در روزنامه لوموند در تاریخ ۱۹ مارس ۲۰۲۴/۲۹ اسفندماه ۱۴۰۲ با عنوان صریح “ارتش آماده است” منتشر شد. نخستین ماجراجویی‌های خارج از کشور شیل در جمهوری آفریقای مرکزی، چاد، ساحل‌عاج‌، و سومالی بود. در این مقاله ژنرال شیل نوشت که نیروهایش برای هر رویارویی “آماده” هستند ... اروپا بی‌توجه به تنگناهایش به پیش می‌رود

ادامه

آفریفای مرکزی, آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, افغانستان, انگلیس, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, چاد, چین, روسیه, ساحل عاج, سومالی, عراق, فرانسه, محیط زیست, مقاله

گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

رشد بیکاری، بطلان شعارهای ولی‌ فقیه! آمار منتشر شده در پایان سال گذشته خط بطلان دیگری بود بر شعار ولی فقیه یعنی سال “مهار تورم و رشد تولید”، شعاری که می‌بایستی به رشد تولید و اشتغال منجر گردد. طبق آمار منتشر شده توسط مرکز آمار، نرخ متوسط بیکاری در زمستان سال گذشته ۸٫۶ درصد بوده ... گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

ادامه

آزادی‌های دموکراتیک, اجتماعی, ایران, بازنشستگان, برابری اجتماعی, حقوق بشر, دانشجویی, زنان, سوخت‌بران, سیاسی, فقر, کارگری, کولبری, گزارش, محیط زیست, نئولیبرالیسم, نفتگران, همبستگی

پرتاب ماهواره تصویربرداری با جزئیات بالا “Resurs-P” شماره ۴ به مدار

موشک Soyuz-2.1b ماهواره تصویربرداری بسیار دقیق Resurs-P شماره ۴ را به مدار زمین فرستاد. به گزارش اسپوتنیک، روس کاسموس تصاویری پخش کرد که موشک Soyuz-2.1b روز یکشنبه از کیهان بایکونور پرتاب شد و ماهواره سنجش از دور Resurs-P Earth شماره ۴ را به مدار فرستاد. این ماهواره ۹ دقیقه و ۲۳ ثانیه پس از پرتاب ... پرتاب ماهواره تصویربرداری با جزئیات بالا “Resurs-P” شماره ۴ به مدار

ادامه

جهان, دانش, روسیه, شرق اروپا, گزارش, محیط زیست

گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

به کمک هم‌وطنان سیل‌زده در سیستان‌وبلوچستان بشتابیم! با بارش باران‌های شدید و متوالی در سیستان‌وبلوچستان و سرریز شدن آب ذخیره پشت سدها متأسفانه اغلب مناطق استان را سیل دربر گرفت و زندگی مردم استان را با بحرانی سخت روبه‌رو ساخته است. نزدیک به ۲ هزار روستا و چندین شهرستان بر اثر سیلاب‌ها و به‌دلیل آب‌گرفتگی ... گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

ادامه

آزادی, آلمان, آمریکا, اجتماعی, اقتصادی, روزنامه نگاران, زنان, سیاسی, فقر, کارگران, کودکان, گزارش

شکایت وزارت نیرو از سازه‌های غیر قانونی در حریم رودخانه‌ها بی‌نتیجه بود

مدیرکل بحران و پدافند غیرعامل شرکت منابع آب ایران گفت: وزارت نیرو نسبت به سازه‌های غیر قانونی در حریم رودخانه‌ها شکایت کرده اما هنوز بسیاری از ساختمان ها باقی مانده است. از این رو بازنگری در تهیه نقشه های شهرسازی لازم است.

 

سیف الله آقا بیگی عصر سه شنبه در نشست تخصصی بررسی تحلیلی وقایع سیل اخیر ایران با اشاره به ساخت و سازهای غیرقانونی اظهار کرد: طبق قانون هرفرد برای ساخت و ساز باید از وزارت نیرو اجازه بگیرد اما اجرا به درستی انجام نمی‌شود. اگر رفتارهای غیر قانونی اصلاح نشود آثار تخریبی نیز بیشتر می‌شود.

 

وی که سخنان خود را در دانشگاه شهید بهشتی عنوان می کرد: افزود: نباید نقشه تعیین بستر حریم رودخانه ها در قفسه ها بلا استفاده باشد. باید سازه ها متناسب با هیدرولیک رودخانه نه با مباحث مالی غیر قانونی باشد .

 

آقا بیگی ادامه داد: میزان بارندگی در فروردین ماه امسال در طول ۵۰ سال اخیر رتبه نخست را به خود اختصاص داده است ، لازم است تنظیمات کاری و اجرایی را با اقلیم کشور سازگار کنیم. نیاز است سازه ها و معماری و شهرسازی متناسب با وضعیت اقلیم باشد.

 

مدیر کل بحران و پدافند غیرعامل شرکت منابع آب در باره برخی دیدگاه ها مبنی بر اینکه وارد ترسالی شده ایم ، افزود: نمی توان گفت وارد ترسالی شده ایم اما تغییرات اقلیم صورت گرفته است.

 

آقا بیگی اظهار کرد: در کشور ما دو نو ع پیش بینی کوتاه و بلند مدت و فصلی وجود دارد. پیش بینی نوع دوم برای برنامه ریزی آب با توجه به دوره های آماری و داده های موجود قابل اعتماد نیست.

 

وی ادامه داد: در کشور علی رغم پیش بینی های بلند مدت و فصلی، پیش بینی های کوتاه مدت قطعیت دارد.

 

این مقام مسئول توضیح داد: در حوزه کرخه و کارون اکثر آب ها وارد ایلام، لرستان و در نهایت خوزستان می شود. در حال حاضر به واسطه بارش ها ۵۶ میلیارد متر مکعب آب وارد مخازن سد های کشور شد در حالی که حجم مخازن کشور ۵۰ میلیارد متر مکعب است.

 

آقا بیگی ادامه داد: در خوزستان ۳۴ میلیار متر مکعب آب وارد سدهای این استان شد در حالی که ظرفیت سدهای خوزستان ۲۴/۵ میلیارد مکعب است.

 

مدیر کل پدافند غیر عامل توضیح داد: دانشگاهیان همیشه به سد کرخه ایراد می‌گرفتند اما این سد در جریان سیل دوبار پر و خالی شد. همچنین در صورت نبود این سد فجایع زیادی اتفاق می‌افتاد.

 

وی ادامه داد: در کشور آبگیری خوبی صورت گرفته است. در ۲۲ سال گذشته سد کرخه رکورد ذخیره آب را برای اولین بار‌ زد.

 

آقا بیگی توضیح داد: تمامی رفتار ها و ورود و خروج سد های خوزستان به صورت لحظه به لحظه و آنلاین برای تصمیم گیری به موقع مدیریت می شود.

 

وی با بیان اینکه سد دز نیز ۳ بار پر و خالی شد، اظهار کرد: در جریان سیل اخیر ۹ میلیارد مکعب آب وارد این سد شد.

 

مدیر کل بحران شرکت منابع آب ایران عنوان کرد: در مهار سیل یک دستگاه دخیل نیست بلکه هیدرولوژی، سازه های آب، امداد و نجات، شهر سازی، مسائل حقوقی، جنگل داری، اقتصاد سیل و مدیریت بحران و … نقش دارند.

ایرنا

رئیس کل دادگستری گلستان: اگر مدیریت صورت می‌گرفت، آسیب سیل کمتر می‌شد

رئیس کل دادگستری استان گلستان با بیان اینکه به دنبال آسیب شناسی حادثه سیل هستیم، گفت: درست است که باران به میزان زیادی بوده، اما اگر مدیریت صورت می گرفت، آسیب سیل کمتر می شد.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, محیط زیست

سیل در ترکمن‌صحرا اجتناب‌پذیر بود!

بیش از سه هفته پس از شروع سیل‌های ویرانگر در استان‌های کشور بحث دربارهٔ کوتاهی‌های فاجعه‌‌بار مدیریتی در جلوگیری از سرریز شدن سدها و جاری شدن سیل که ارگان‌های حکومتی از امکان وقوع و پیامدهای ویرانگر آن آگاهی کامل داشتند، ادامه دارد.

ادامه

ایران, حقوق بشر, محیط زیست, مقاله