شبکه ان.بی.سی نیوز استرالیا: جنگ فناوری آمریکا و چین برای دنیا گران تمام می‌شود

شبکه ان.بی.سی نیوز استرالیا گزارش داد، ایالات متحده تلاش کرده است تا مانع از ظهور چین در به اصطلاح جنگ سرد فناوری شود که در حال تبدیل شدن به میدان جنگ تعیین کننده برای رقابت بین دو کشور است.

ادامه

امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, دانش, مقاله

وابستگی آمریکا به فناوری “ارزان اما کارآمد” چین

روزنامه فایننشیال تایمز نوشت پهپادهای پیشرفته برای انجام ماموریت‌های تصویربرداری که وزارت دفاع آمریکا برای جایگزینی نمونه‌های چینی ساخته، بسیار گران تر و ناکارآمدتر از مدل‌های چینی از آب درآمده و نهادهای آمریکایی ترجیح می‌دهند از نمونه ارزان و درعین حال باکیفیت چینی استفاده کنند.

ادامه

امریکا, جهان, چین, دانش, شرق آسیا, گزارش

رئیس‌جمهوری کوبا واکسن آبدالا با اثربخشی ۹۲.۲ درصدی را رویدادی افتخارآمیز برای این کشور و دانشمندان آن دانست

به دنبال نتایج بالینی موفقیت‌آمیز واکسن «آبدالا» و اثربخشی ۹۲.۲ درصدی، این واکسن ساخت کوبا تاییدیه استفاده اضطراری را دریافت کرده و منطقه آمریکای لاتین و کارائیب عملا به نخستین واکسن بومی برای مقابله کرونا دست یافته است.

ادامه

امریکای لاتین, جهان, حقوق بشر, خبر, دانش, کوبا

شناسایی ویروس کرونا در فاضلاب اسپانیا به چه معناست؟

دانشگاه بارسلونای اسپانیا جمعه گذشته اعلام کرد محققان ویروس‌های روده این دانشگاه، نمونه فاضلاب منجمد جمع‌آوری شده در ژانویه سال ۲۰۱۸ تا دسامبر ۲۰۱۹ را مورد تجزیه قرار داده و روی آن تست واکنش زنجیره‌ای پلیمراز(PCR) انجام دادند.

 

به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ نتیجه این آزمایش مثبت اعلام شد اما نشان داد میزان ویروس کرونا در نمونه در سطح بسیار پایینی قرار دارد. این در حالی است که تست‌ها روی تمام نمونه‌های دیگر نتیجه منفی داشت.

 

این تحقیق مورد توجه بسیار قرار گرفته و نشان می‌دهد که ویروس کرونا احتمالاً قبل از گزارش اولین مورد، در بارسلونا شیوع داشته است.

 

«آلبرتو بوش» استاد زیست شناسی در دانشگاه بارسلونا که رهبری این تحقیق را به عهده داشته، در بیانیه‌ای عمومی تأکید کرد که بارسلونا یک مرکز تجاری و گردشگری و پذیرای بسیاری از گردشگران خارجی است. بنابراین، نتایج این تحقیق همچنین ممکن است به این معنا باشد که رویدادهای مشابه در سایر نقاط جهان نیز رخ داده، اما موارد بسیاری ممکن است به دلیل تشخیص به عنوان آنفلوانزا، شناسایی نشده باشند.

 

با این حال، بسیاری از کارشناسان کماکان به این که کرونا پیش از آگاهی مردم از آن، در میان جمعیت گسترش یافته بود، شک و تردید دارند.

 

دکتر «خوان رامون ویلالبی» از انستیتوی بهداشت عمومی و مدیریت فاضلاب اسپانیا معتقد است از آنجا که فقط یک نتیجه تحقیقاتی وجود دارد، داده‌ها، تحقیقات و نمونه‌های بیشتری برای تأیید این نتیجه مورد نیاز است تا خطاها در اجرا و روش آزمایش و نتیجه «مثبت کاذب» (false positive) را رد کند. به هر حال، او “آموزنده بودن” این تحقیق را انکار نکرده است.

 

«هرتیان مدما» میکروبیولوژیست انستیتوی تحقیقات آب KWR هلند به تیم تحقیقاتی دانشگاه بارسلونا توصیه کرد بار دیگر نمونه‌های بایگانی شده را آزمایش کند تا وجود کروناویروس در نمونه مورد تایید قرار گیرد. برخی از محققان معتقدند که مرحله تغلیظ در روند آماده‌سازی نمونه در آزمایش این تیم تحقیقاتی با الزامات مربوطه منطبق نبوده است.

 

به طور کلی، انجام آزمایش مجدد آسان نیست. روزنامه نیویورک تایمز به نقل از دکتر بوش نوشت که تیم تحقیقاتی وی نمی‌تواند آزمایشات را تکرار کند زیرا نمونه‌های مربوطه در آزمایش قبلی مصرف شده و دیگر وجود ندارند. بوش تأکید کرد مطابق مراحل کار آن‌ها، آلودگی نمونه‌ها امری بعید بود.

 

نتیجه برخی تحقیقات نشان داده‌اند که مقدار زیادی ژنوم ویروس کرونا در مدفوع بیماران وجود دارد و سرانجام به فاضلاب تخلیه شده است.

 

در فوریه سال جاری، آقای «جونگ نان شان« و خانم «لی لان جیوان» از اعضای فرهنگستان علوم و فنون چین به اتفاق تیم‌های تحقیقاتی خود، ویروس کرونا را از نمونه‌های مدفوع بیماران کرونا جدا کردند. این کشف، وجود ویروس کرونای زنده در مدفوع بیماران را مورد تایید قرار داد.

 

انستیتوی ملی بهداشت و رفاه فنلاند نیز ۲ ژوئن در اطلاعیه‌ای اظهار داشت که نتایج تحقیقات اولیه نشان می‌دهد مقدار اسید ریبونوکلئیک کرونا در فاضلاب می‌تواند اساساً منعکس کننده وضعیت انتقال ویروس در محل باشد.

 

در حال حاضر، علاوه بر روش‌های سنتی آزمایش برای تشخیص ویروس، دولت سنگاپور از روش‌های دیگری همچون تشخیص وجود ویروس کرونا در فاضلاب استفاده می‌کند تا بفهمد آیا در یک جمعیت خاص بیماران مبتلا به کرونا وجود دارند یا خیر. علاوه بر این، استرالیا، ایتالیا، آمریکا، هلند و سایر کشورها نیز چنین تحقیقاتی را آغاز کرده‌اند.

ماسک‌زدن می‌تواند تا نزدیک به ۷۰ درصد در کاهش نرخ مرگ‌و‌میر ناشی از کرونا موثر باشد

دانشمندان ژاپنی تحقیقاتی را بر اساس نمونه های رایانه‌ای انجام داده‌اند که ثابت می‌کند زدن ماسک می‌تواند به طور موثری زندگی فرد را در برابر ویروس کرونا نجات دهد.

ادامه

انگلستان, جهان, چین, خبر, ژاپن