تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند.  گذران زندگی با این حقوق‌ها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگران

تجمع بازنشستگان فولاد در تهران، اصفهان و قائمشهر

شماری از بازنشستگان صندوق فولاد در تهران، اصفهان و قائمشهر با حضور در یک تجمع صنفی، خواستار رسیدگی به مطالبات صنفی خود شدند. به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز یکشنبه (دوم اردیبهشت ماه) جمعی از بازنشستگان صنعت فولاد در تهران ، اصفهان و قائمشهر با حضور مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی محل سکونت خود، خواستار توجه به ... تجمع بازنشستگان فولاد در تهران، اصفهان و قائمشهر

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع کارگران کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز در اعتراض به اخراج ۱۰۰ نفر از همکاران‌شان + فیلم

صبح امروز شماری از کارکنان کارخانه کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز به اخراج ۱۰۰ نفر از همکاران‌ خود اعتراض کرده و مقابل ساختمان فرمانداری شوش تجمع کردند. یکی از کارگران معترض در مورد علت تجمع صبح امروز کارگران کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز به خبرنگار ایلنا گفت: مدیران کارخانه به بهانه کمبود منابع مالی و ... تجمع کارگران کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز در اعتراض به اخراج ۱۰۰ نفر از همکاران‌شان + فیلم

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, فیلم, کارگری, مبارزه طبقاتی, معیشت, همبستگی

تجمع اعتراضی کارگران شهرداری دزفول، به نامشخص بودن وضعیت معوقات، اجرانشدن طرح طبقه‌بندی مشاغل و نبود امنیت شغلی

یک منبع کارگری در شهرداری دزفول به خبرنگار ایلنا گفت: گروهی از کارگران قرارداد حجمی شهرداری دزفول در ادامه بی‌توجهی کارفرما به وضعیت مطالبات معوقه، اعتراض صنفی برگزار کردند. به ادعای این کارگر؛ پرداخت مطالبات سنواتی، تسریع در اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، به روز شدن حقوق‌ها و تامین امنیت شغلی مجموعه این مطالبات است. وی ... تجمع اعتراضی کارگران شهرداری دزفول، به نامشخص بودن وضعیت معوقات، اجرانشدن طرح طبقه‌بندی مشاغل و نبود امنیت شغلی

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

سهم دستمزد در تولید چقدراست؟!

یکی از مهم‌ترین بحث‌ها در “شورای‌عالی کار” هنگام تعیین حداقل دستمزد کارگران مشمول قانون کار، تعیین سهم “دستمزد” در “تولید” است.

 

کارفرمایان، در کنف حمایت مستقیم دولت، در تمامی جلسه‌های شورای‌عالی کار، به‌دروغ، بر سهم بالای دستمزد در قیمتِ تمام‌شدهٔ کالاها و خدمات عمومی پافشاری می‌کنند. کارفرمایان همواره مدعی بوده و هستند که باتوجه به سهم بالای دستمزد در تولید کالاها، امکان افزایش دستمزد عادلانه به میزانی که زحمتکشان خواستار آن‌اند، وجود ندارد.

 

باتوجه به اجرای برنامه آزادسازی قیمت حامل‌های انرژی و گرانی بنزین، اینک موضوع محاسبه معیشتِ خانوارهای کارگری با موضوع سهم دستمزد در تولید، گره خورده و کارفرمایان بیش از گذشته بر این مسئله مانور می‌دهند و اصرار می‌ورزند. دولت در چارچوب سیاست‌های کلی نظام و در پیروی از اقتصاد مقاومتی ولی فقیه، همواره در مقام حامی اصلی کارفرمایان در شورای‌عالی کار اقدام کرده است. امسال هم مستقیم و غیرمستقیم در مورد ادعای بالا بودن سهم دستمزد در تولید  یار و یاور کارفرمایان بوده است. وزیر کار، چندی پیش، ضمن اشاره به جلسه‌های شورای‌عالی کار و محاسبه‌های کمیته دستمزد، یادآور شده بود که امسال در تعیین حداقل دستمزد و سهم دستمزد در تولید کالاها باید به دغدغه کارفرمایان توجه کرد! به‌رغم چنین تبلیغات پر سروصدایی، واقعیت امر این است که در هزینه‌های تولید و به‌طورکلی در قیمت تمام‌شده کالاها و خدمات عمومی در کشور ما، سهم دستمزد بسیار پایین است. خبرگزاری ایسنا در اواسط آذرماه امسال در گزارشی با اشاره به تأکید کارفرمایان در سهم بالای مزد در هزینه‌های تولید، این پافشاری را ناموجه خوانده و ازجمله نوشته بود: “اگر به‌صورت تخصصی نگاه کنیم، سهم دستمزد در بسیاری از بنگاه‌های تولیدی کشور درصد پایینی از هزینه‌هاست و با میانگین هزینه واحدهای تولیدی در کشورهای صنعتی و درحال‌توسعه هم انطباق و همخوانی ندارد. …” حال ببینیم آمارها و برآوردهای رسمی منتشر شده پیرامون سهم دستمزد در هزینه‌های تولید چه می‌گویند؟ ایلنا در اوایل بهمن‌ماه امسال سخنان یکی از اعضای کمیته دستمزد شورای‌عالی کار را منتشر کرد. در این گزارش به آمارهای رسمی دوایر جمهوری اسلامی استناد شده و ازجمله آمده است: “از مواردی که در کارگروه تخصصی مزد محاسبه می‌شود بر طبق اطلاعاتی که از گذشته وجود دارد، سهم دستمزد کارگر از هزینهٔ تمام‌شدهٔ کالا و خدمات، به‌طور میانگین ۵ درصد شد، درحالی‌که این رقم در سال ۸۴ حدود ۱۷ درصد بود و این مشخص است که دستمزد کارگر به‌اندازه سایر مؤلفه‌های تأثیرگذار رشد نکرده و مزد کارگر سرکوب شده است.” به‌این ترتیب، با استناد به‌این آمار رسمی، سهم دستمزد در هزینه‌های تولید اکنون به‌طور میانگین ۵ درصد است. این آمار این نکته را نیز ثابت می‌کند که نیروی کار در کشور ما بسیار ارزان است.

 

بزرگنمایی کردن تعمدی سهم دستمزد در هزینه‌های تولید صرفاً تبلیغات گمراه‌کنندهٔ نولیبرال‌های وطنی است، نولیبرال‌های نوکیسه‌ای که با ریاکاری تمام در پی اجرای برنامه آزادسازی دستمزد هستند. امسال بر اساس لایحه بودجه ۹۹، اجرای سیاست تعدیل ساختاری شتاب بیشتری پیدا می‌کند و برنامه آزادسازی دستمزد در اولویت‌های دولت و رژیم قرار خواهد گرفت. طرح‌هایی مانند دستمزد منطقه‌ای و دستمزد توافقی همراه با بزرگنمایی سهم مزد در هزینه‌های تولید، ترفندهایی‌اند که از سوی کلان‌سرمایه‌داران همراه با حمایت رژیم به‌منظور تدارک زمینه لازم در مسیر آزادسازی دستمزد به‌کار زده می‌شوند. باید با هوشیاری این توطئه را افشا و برای ناکام گذاردن آن کمر همت بست.

ضمیمهٔ‌ کارگری «نامهٔ مردم»

سخنی درباره ضرورت تلفیق مبارزهٔ سیاسی- صنفی در مرحلهٔ کنونی و راهکارهای آن

بحث و گفت‌وگو دربارهٔ نقش، جایگاه، میزان تأثیرگذاری، و اصولاً نسبت و رابطه جنبش کارگری- سندیکایی با تحول‌های پرشتاب سیاسی کشور، از بحث‌های پراهمیت عرصه مبارزهٔ کارگری در مقطع زمانی کنونی در کشور است.

ادامه

ایران, حقوق بشر, سیاسی, کارگری, مقاله

کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران؛ خط فقر در بین آحاد کارگران حدود ۸ میلیون تومان است

دبیر کل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران با اشاره به اینکه خط فقر در بین آحاد کارگران حدود ۸ میلیون تومان است گفت: اگر فقط بخواهیم هزینه های تأمین معیشت کارگران را بگوییم حدود ۶ میلیون تومان با بحث مسکن و بهداشت برای یک زندگی ۴ نفره نیاز است.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, کارگری

خصوصی‌سازی فروشگاه‌های زنجیره‌ای رفاه به قطع مزایای ۸ هزار کارمند و اعتراض آنان انجامید

جمعی از پرسنل «شرکت فروشگاه‌های زنجیره‌ای رفاه» به نمایندگی از ۸ هزار پرسنل شعب فروشگاهی کل کشور گفتند که «مزایای عرفی کارگاه» با بخشنامه‌های سال‌های گذشته و اخیر، قطع شده‌اند.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, کارگری

چرا «پرایدسوارها» بیشتر از «مازراتی‌سوارها» مالیات می‌دهند؟!

در شرایطی که یک کارگر یا معلمی که بین ۳ تا ۴.۵ میلیون تومان درآمد دارد و با هر متر و معیاری که حساب کنیم، درآمدش بسیار زیر خط فقر است، باید ده درصد از حقوق ماهانه‌ی خود را پای مالیات بپردازد، صاحبان خودروهای لوکس، فقط بین ۰.۵ تا ۱.۵ درصد و صاحبان خانه‌های لاکچری ... چرا «پرایدسوارها» بیشتر از «مازراتی‌سوارها» مالیات می‌دهند؟!

ادامه

خبر, کارگری, معلمان