عواقب ژئوپلیتیکی از رده خارج شدن ۱۸ زیردریایی هسته‌ای برای آمریکا

گزارش‌ها حاکی از آن است که ۱۸ زیردریایی هسته‌ای این کشور برای تعمیر از رده خارج شده است که به نظر می‌رسد از نظر ژئوپلتیکی عواقب گسترده‌ای برای واشنگتن داشته باشد. به گزارش ایرنا به نقل از اسپوتنیک، کشور آمریکا اولین زیردریایی هسته‌ای جهان را در سال ۱۹۵۴ در کانکتیکات به آب انداخت و از ... عواقب ژئوپلیتیکی از رده خارج شدن ۱۸ زیردریایی هسته‌ای برای آمریکا

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, ژئوپلیتیک, ژاپن, شرق آسیا, گزارش

خروج مخفیانه آمریکا از یک پایگاه خود در سوریه به دلیل حملات مکرر

منابع رسانه‌ای فاش کردند که به دلیل حملات مکرر اخیر گروه‌های مقاومت، نیرو‌های ارتش آمریکا مخفیانه از یکی از پایگاه‌های خود در سوریه عقب‌نشینی کرده‌اند. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ منابع رسانه‌ای اعلام کردند که نیرو‌های آمریکایی چند روز پس از حمله گروه‌های مقاومت در عراق، پایگاه نظامی خود را در روستای «همو» در غرب شهر ... خروج مخفیانه آمریکا از یک پایگاه خود در سوریه به دلیل حملات مکرر

ادامه

آمریکا, تجاوز نظامی, جهان, خاورمیانه, خبر, ژئوپلیتیک, سوریه, عراق

پافشاری بر نظریه‌های نادرستِ خودساخته

نویسندگان بورژوالیبرال مشکل‌‌های موجود در سیستم سرمایه‌داری را اغلب نه با تحلیل خصلت‌های ذاتی آن بلکه با ناپایداری دولت‌های خاص توضیح می‌دهند. آنان به این ترتیب باور کردن به تئوری‌های نادرست‌شان در مطلوب‌تر جلوه دادن سرمایه‌‌داری می‌توانند ادامه دهند، مادام که انتقام جویی سیاسی را دلیلی برای ایجاد فلاکت‌ها نشان می‌دهند. برای نمونه‌، این‌گونه وانمود ... پافشاری بر نظریه‌های نادرستِ خودساخته

ادامه

آلمان, آمریکا, استثمار, اقتصادی, امپریالیسم, اوکراین, جهان, چین, روسیه, ژئوپلیتیک, ژاپن, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, غرب, فاشیسم, مقاله, نئولیبرالیسم

فارن افرز: ارتش آمریکا با بحران نیروی انسانی مواجه است

تارنمای آمریکایی نوشت: عواملی مانند فقر، ضعف روابط بین جامعه و ارتش، فقدان سرمایه گذاری کافی بر روی مسائل تغذیه‌ای و سلامت که باعث افزایش چاقی جوانان شده و بی‌رغبتی آنها برای دفاع از کشور، ارتش آمریکا را با بحران نیروی انسانی مواجه کرده است. به گزارش روز شنبه ایرنا، تارنمای فارن افرز نوشت: ارتش ... فارن افرز: ارتش آمریکا با بحران نیروی انسانی مواجه است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جهان, چین, روسیه, ژئوپلیتیک, فقر, کودکان, گزارش, ویتنام

فرمان رهبر کره‌شمالی برای حداکثر «آمادگی جنگی» مقابل آمریکا

رهبر کره‌شمالی به ارتش کشورش دستور داده تا «آماده‌سازی جنگی» برای مقابله با «تحرکات ستیزه‌جویانه شدید» ایالات متحده و متحدانش در شبه جزیره کره را تسریع کند. به گزارش ایسنا، خبرگزاری مرکزی کره‌شمالی موسوم به «کی‌سی‌ان‌ای» امروز (پنج‌شنبه) گزارش داد که این اظهارات کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی در دومین روز از «نهمین نشست عمومی ... فرمان رهبر کره‌شمالی برای حداکثر «آمادگی جنگی» مقابل آمریکا

ادامه

آمریکا, امپریالیسم, خبر, ژئوپلیتیک, سازمان ملل, شبه جزیره کره, صلح, کره شمالی

رییس‌جمهور فرانسه تشکیل «ارتش اروپا» را خواستار شد

به گزارش روز سه شنبه روزنامه انگلیسی ایندیپندنت، مکرون در مصاحبه با «رادیو اروپا یک» فرانسه گفت: ما باید از خود در مقابل چین، روسیه و حتی آمریکا حفاظت کنیم.

 

وی گفت: وقتی می بینم که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا اعلام می کند که از یک پیمان مهم در زمینه خلع سلاح خارج می شود قربانی اصلی کیست؟ اروپا و امنیت آن.

 

مکرون، درباره پیمان تسلیحاتی با روسیه که ترامپ وعده خروج از آن را داده است، گفت این پیمان بعد از بحران دهه ۱۹۸۰ که اروپا را هدف قرار داد، منعقد شد.

 

رئیس جمهوری فرانسه افزود: نمی توانیم از اروپا حفاظت کنیم مگر این که تصمیم بگیریم ارتشی واقعی در این قاره داشته باشیم.

 

وی افزود: ما به اروپایی نیاز داریم که به تنهایی و بدون وابستگی به آمریکا و به شکل مستقل تری بتواند از خود دفاع کند.

 

ایندیپندنت نوشت: انتخاب ترامپ، ظاهرا ضرورت تقویت توان دفاعی اتحادیه اروپا را افزایش داده است و رهبران این اتحادیه هشدار داده اند که نمی توانند به آسانی به آمریکا تکیه کنند.

 

«ژان کلود یونکر» رئیس کمیسیون اروپا، سال گذشته گفت که «تمکین از سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) دیگر نمی تواند بهانه متقاعد کننده ای علیه تلاش های (دفاعی ) گسترده تر در اروپا باشد».

 

فرانسه، قویا و آشکارا از تشکیل ارتش اروپا حمایت کرده است، اما آلمان پیشنهادهای مکرون برای ایجاد ساختار فرماندهی مشترک را به طور ضمنی تایید کرده است.

 

پیشنهادهایی درباره چگونگی همکاری دفاعی نزدیک تر بین کشورهای اتحادیه اروپا مطرح شده است. کمیسیون اروپا می گوید همکاری دفاعی نزدیک تر «به معنای تشکیل ارتش اتحادیه اروپا» نیست.

 

اتحادیه اروپا از سال ۲۰۰۳ و بر اساس سیاست دفاعی و امنیتی مشترک خود ۳۴ ماموریت مشترک را توسط کشورهای عضو زیر پرچم اتحادیه اروپا انجام داده است.

 

طبق طرح جدید «همکاری ساختاری دائمی» موسوم به «پِسکو» که در سال ۲۰۰۹ مطرح و در سال ۲۰۱۷ تصویب شد، ۲۵ ارتش از ۲۸ نیروهای مسلح اتحادیه اروپا به دنبال تقویت همکاری بین ارتش های خود هستند. دانمارک، مالت و انگلیس تصمیم گرفته اند از پیوستن به این سازوکار داوطلبانه خودداری کنند.

ایرنا

فایننشال تایمز: تنش تجاری آمریکا و‌چین به‌جنگ سرد تمام‌عیار تبدیل می‌شود

فایننشال تایمز نوشت: تنش تجاری آمریکا و چین در حال تبدیل شدن به جنگ سردی تمام عیار است و به گفته تحلیلگران این جنگ از ترس واشنگتن به دلیل قدرت گرفتن پکن نشات می گیرد.

ادامه

استرالیا, امریکا, جهان, چین, روسیه, مقاله

تلاش بی‌فایده آمریکا برای دور کردن هر چه بیشتر روسیه از چین

سامانه‌های سپر ضدموشکی آمریکا در منطقه آسیا و اقیانوس آرام به بهانه مقابله با تهدیدات کره شمالی بوده، ولی در حقیقت برای بازدارندگی چین است و امروزه واشنگتن آشکارا سیاست اعمال فشار دوجانبه بر مسکو و پکن را در پیش گرفته است.

ادامه

اتحادیه اروپا, امریکا, جهان, چین, خبر, روسیه, فرانسه

روایت اندیشکده آمریکایی از تلاش چین برای تشکیل ائتلاف جهانی از کشورهای درحال‌توسعه

اندیشکده آمریکایی «رند» در مقاله‌ای تلاش‌های چین برای تشکیل یک ائتلاف بین کشورهای درحال‌توسعه و ایفای نقشی پررنگ‌تر در معادلات سیاسی جهان را مورد بررسی قرار داده است.

ادامه

امریکا, جهان, چین, خبر, روسیه, ژئوپلیتیک, شرق آسیا, فلسطین, کره شمالی, هندوستان

چرخش اولویت‌های پنتاگون به دلیل تحرکات نظامی – سیاسی روسیه

پیشرفت‌های نظامی روسیه و تحرکاتش برای یافتن متحدان منطقه‌ای، مساله‌ایست که فرماندهان آمریکایی را نگران کرده است؛ از سخنان مقامات پنتاگون می‌شود فهمید که آمریکا به همان میزان که نگران زیردریایی‌های بی‌صدای روسیه است، از فروش اس ۴۰۰ به هند و ترکیه نیز خشمگین است و آن را دست‌درازی روس‌ها به قلمرو خود می‌داند.

ادامه

اتحادیه اروپا, امریکا, امریکای شمالی, جهان, چین, روسیه, هندوستان