به‌مناسبت ۱۴ بهمن: به‌‌یاد دکتر تقی ارانی

۸۴ سال پیش، در بهمن‌ماه ۱۳۱‍۸، جلادان حکومت دیکتاتوری رضاشاه، دکتر تقی ارانی، کمونیست مبارز میهن ما و اندیشمند انقلابی را در سن ۳۶ سالگی درزندان‌های مخوف استبداد به‌قتل رساندند. ولی راه ارانی با قتل او به‌پایان نرسید. ندای رسا و تجهیزکنندهٔ جنبش کارگری و کمونیستی ایران خاموش نگردید. دکتر تقی ارانی درتاریخ ۱۳ شهریورماه ... به‌مناسبت ۱۴ بهمن: به‌‌یاد دکتر تقی ارانی

ادامه

آزادی, آلمان, استبداد, استثمار, استعمار, امپریالیسم, انترناسیونالیسم, ایران, جهان, دانش, دهقانی, صلح, عدالت اجتماعی, فاشیسم, فلسفه, کارگری, کمونیسم, مارکسیسم, مارکسیسم-لنینیسم, مبارزه طبقاتی, یادنامه

بحران کشاورزان اروپایی به پارلمان اروپا کشیده شد

جلسه امروز اتحادیه اروپا در بروکسل تحت الشعاع کشاورزان معترضی قرار گرفت که برای اعتراض به شرایط خود مقابل پارلمان اروپا تجمع کردند. به گزارش خبرگزاری فارس؛ «اگر ببینید که با چه تعداد امروز در این‌جا حضور داریم و اگر ببینید که (اعتراضات) سراسر اروپا را فراگرفته، پس باید امیدوار باشیم. شما به ما نیاز ... بحران کشاورزان اروپایی به پارلمان اروپا کشیده شد

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, ایتالیا, بلژیک, پرتغال, جهان, حقوق بشر, خبر, دهقانی, فرانسه, کشاورزی, محیط زیست

کشاورزان فرانسه: ما نمی‌توانیم قبض جنگ اوکراین را بپردازیم

معاون فدراسیون ملی اتحادیه‌های کشاورزی فرانسه (FNSEA) در اظهاراتی صریح و بدون تعارف، نسبت به آنچه کشاورزان این کشور «واردات ناعادلانه» محصولات کشاورزی اوکراین توصیف می‌کنند، تاکید کرد که «ما نمی‌توانیم قبض جنگ در اوکراین را بپردازیم.» به گزارش ایرنا، لوک مِسااِر (Luc Smessaert) روز سه‌شنبه پس از کشته شدن یک کشاورز جوان در جریان ... کشاورزان فرانسه: ما نمی‌توانیم قبض جنگ اوکراین را بپردازیم

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اعتراضات اجتماعی, اقتصادی, بلژیک, جنگ نیابتی, جهان, خبر, دهقانی, فرانسه, کشاورزی

جنبش ۲۱ آذر بخش جدایی‌‌ناپذیر مبارزات ملی، دموکراتیک، و ضدامپریالیستی مردم ایران است

جایگاه تاریخی نهضت ۲۱ آذر درجنبش رهائی‌بخش خلق‌های ایران طی قرن‌های متمادی علیه ستمگران داخلی و خارجی برای دستیابی به استقلال، آزادی، و حق حاکمیت ملی، خلق آذربایجان پیوسته نقشی برجسته داشته است. در زمرهٔ آن‌ها از مبارزهٔ خلق آذربایجان در پیش‌بُرد جنبش مشروطه (۱۲۸۵- ۱۲۹۰ خورشیدی)، مبارزه در جنبش دموکراتیک آذربایجان به‌رهبری شیخ محمدخیابانی ... جنبش ۲۱ آذر بخش جدایی‌‌ناپذیر مبارزات ملی، دموکراتیک، و ضدامپریالیستی مردم ایران است

ادامه

آزادی, آمریکا, استبداد, استعمار, امپریالیسم, انگلیس, ایران, تاریخ, دهقانی, زنان, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, سیاسی, فاشیسم, کارگران, مارکسیسم

گزارشی از بیست و سومین نشست حزب‌های کارگری و کمونیستی جهان

بیست و سومین نشست سالانهٔ حزب‌های کمونیست و کارگری جهان در روزهای ۲۸ و ۲۹ و ۳۰ مهر ۱۴۰۲ به میزبانی حزب کمونیست ترکیه در ازمیر (ترکیه) برگزار شد. موضوع‌های اصلی نشست چنین بود: «نبردهای سیاسی و ایدئولوژیک برای مقابله با سرمایه‌داران و امپریالیست‌ها، وظایف کمونیست‌ها در ارتقای آگاهی و بسیج طبقهٔ کارگر، جوانان، زنان، ... گزارشی از بیست و سومین نشست حزب‌های کارگری و کمونیستی جهان

ادامه

آمریکا, استثمار, اسراییل, امپریالیسم, انگلیس, ترکیه, دهقانی, دیدگاه, زنان, سرمایه‌داری, سودان, سوسیالیسم, صلح, فلسطین, کارگری, کمونیسم, کوبا, میلیتاریسم, همبستگی, ونزوئلا

درگیری شدید اهالی روستای جلیزی با نیروی انتظامی دهلران

در کشمکش میان کشاورزان روستای جلیزی و پلیس دهلران گروهی زخمی شده‌اند. به گفته پلیس کشاورزان قصد تصرف زمین‌های سازمان اتکاء را داشتند. آنها زمین‌ها را متعلق به خود می‌دانند.

 

در یک کلیپ ویدیویی که در روزهای اخیر منتشر شده، درگیری شدیدی میان نیروهای انتظامی و گروهی از کشاورزان دیده می‌شود که بیشترشان زن هستند. پلیس آن‌ها را کتک می‌زند و آن‌ها نیز متقابلا با چوب و چماق یا سنگ با نیروهای انتظامی درگیر می‌شوند.

 

منوچهر مکی، فرمانده نیروی انتظامی شهرستان دهلران به خبرنگاران گفته است که اهالی روستای جلیزی برای تصرف زمین‌های کشاورزی منطقه که برابر اسناد صادره از مراجع رسمی جزو املاک سازمان اتکاء هستند و با هدف تخریب وسایل سازمان یادشده دست به این حرکت زده‌اند.

 

سازمان اتکاء وابسته به وزارت دفاع و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی مدعی مالکیت بر بخشی از زمین‌های کشاورزی منطقه دشت‌عباس است.

 

اما روستاییان منطقه خود را مالک این زمین‌ها می‌دانند. سابقه مصادره زمین‌های دشت‌عباس و دعوا بر سر مالکیت آن‌ها به قبل از انقلاب و زمان شاه سابق می‌رسد. دشت‌عباس، روستایی از توابع بخش موسیان شهرستان دهلران در استان ایلام ایران است. این دهستان پیش از این جزو خوزستان بود.

 

به گفته فرمانده نیروی انتظامی دهلران ۱۲ نفر از کارکنان انتظامی شهرستان دهلران توسط اهالی معترض روستا که بیش از ۷۰۰ نفر بودند مجروح و به مراکز درمانی اعزام شدند.

 

فرمانده نیروی انتظامی نگفته چه تعداد از روستائیان زخمی شده‌اند اما خبر داده است: «با هماهنگی و دستور ویژه دادستان شهرستان دهلران مبنی بر دستگیری منازعان و توقیف وسایل نقلیه، تعداد ۱۵ نفر از عوامل درگیری با ماموران، تعداد ۱۰ دستگاه موتورسیکلت، ۴ دستگاه تراکتور و ۲ دستگاه خودرو سواری دخیل در درگیری دستگیر و توقیف شدند».

 

فرمانده نیروی انتظامی درباره سابقه ماجرا گفته است که پیش‌تر و به منظور اطلاع‌رسانی و پیش‌گیری از وقوع هر نوع درگیری چند بار از اعضای شورای تامین، بزرگان، شیوخ روستای جلیزی و نماینده مرجع قضایی در محل سازمان اتکا دعوت شده و به مردم گفته شده است: «حق تجمع غیرقانونی و اعمال خلاف قانون را ندارند و مطالبات خود را از طریق مراجع قانونی پیگیری کنند.»

 

منوچهر مکی هم‌چنین ویدیوی منتشرشده را “خلاف واقع” خوانده وگفته است: «عامل اصلی انتشار از طریق پلیس فتا شناسایی و از طریق مراجع قضایی در حال پیگیری است.»

 

او از مردم خواسته به قوانین و مقررات پایبند باشند و “از درگیری و تجمع غیرقانونی خودداری و خواسته‌ها و مشکلات خود را با ارائه اسناد و مدارک لازم از طریق مراجع قانونی و قضایی پیگیری کنند”.

 

سازمان اتکا قبل از انقلاب تاسیس شد. این سازمان اکنون بیش از ۶۰۰ فروشگاه در سراسر ایران دارد. سازمان اتکا در حوزه‌های اقتصادی و مالی، بازرگانی خارجی، صنعتی، کشاورزی و دامپروری، فروش و توزیع کالا، یک از بزرگترین نهادهای اقتصادی ایران به شمار می‌رود.

 

فعالیت‌های این سازمان علاوه بر کشاورزی و دامپروری، شامل صنایع دیگر از جمله تولید لوازم خانگی و الکترونیک، پنبه، نساجی، سرمایه‌گذاری، بورس، بیمه، توسعه ساختمان، گردشگری و خدمات توریستی نیز می‌شود.

 

دیدگاه دیگر منابع خبری

 

سازمان حقوق بشر اهواز ماجرای درگیری را به گونه دیگری گزارش کرده است: «نیروهاى امنیتى طى روزهاى گذشته با محاصره کامل روستای عرب‌نشین “جلیزى” در استان ایلام، چند زن معترض به مصادره زمین‌هاى کشاورزى خود توسط ارتش ایران را پس از ضرب و شتم به همراه ۵٠ تن دیگر بازداشت کرده‌اند».

 

سازمان نامبرده گزارش می‌دهد که ماجرا صبح روز یکشنبه گذشته آغاز شد که مردم روستای جلیزی بالا، “زمین‌‌های اجدادی خویش را شخم می‌زدند و در این حین سازمان اتکا وابسته به ارتش جمهورى اسلامى ایران، که داعیه مالکیت زمین را دارد با استقاده از زور و حمله نیروهای امنیتی به زنان معترض حاضر در زمین‌هایشان هجوم برده و با گاز اشک‌آور و فحش و ناسزا و باتوم به جان زنان افتادند”.

 

سازمان حقوق بشر اهواز هم‌چنین می‌گوید که نیروهای امنیتی حتی به بیمارستان دهلران هجوم برده ‌و زنان مصدوم را دستگیر کرده‌ و مجددا کتک زده‌اند.

 

براساس گزارش این سازمان درگیری‌ها در روزهای اخیر ادامه پیدا کرده و تاکنون بیش از ۵٠ نفر دستگیر و گروهی از مردم روستا متواری و به روستاها و کوه‌های اطراف فرار کرده‌اند.

 

سازمان حقوق بشر اهواز می‌گوید: «سازمان اتکا در روستای جلیزی بیش از ۴ هزار هکتار زمین را مصادره کرده و تنها هزار هکتار را سهم مردم کشاورز روستا باقى گذاشته و اکنون نیز داعیه مالکیت آن را نیز دارد.»

 

در گزارش هم‌چنین آمده است که اهالی روستای جلیزی می‌گویند که شیوخ این روستا عوامل حکومتی هستند و از راه زدوبند با حمایت سازمان اتکا بیش از ۶٠٠ هکتار را به تملک خود در آورده‌اند.

صدای المان