«باربادوس» کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت

جمهوری باربادوس کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ را به رسمیت شناخت. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبگاه فلسطین الیوم، جمهوری باربادوس (در حاشیه دریای کارائیب) کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ را به رسمیت شناخت. وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین نیز با صدور بیانیه ای اعلام کرد که از اقدام ... «باربادوس» کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, باربادوس, جهان, خبر, سازمان ملل, فلسطین

عزم کلمبیا برای پیوستن به «بریکس» با حمایت برزیل

روسای جمهوری کلمبیا و برزیل در بیانیه‌ای مشترک از عزم بوگوتا برای پیوستن به ائتلاف اقتصادهای نوظهور جهان معروف به گروه «بریکس» در کوتاه‌ترین زمان ممکن و حمایت برزیل از این روند خبر دادند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، سران دو کشور به دنبال برگزاری نشستی دو جانبه در بوگوتا ... عزم کلمبیا برای پیوستن به «بریکس» با حمایت برزیل

ادامه

آفریقای جنوبی, آمریکای لاتین, اتیوپی, اقتصادی, امارات, ایران, برزیل, بریکس, بولیوی, جهان, چین, خبر, روسیه, سازمان ملل, عربستان سعودی, کلمبیا, کوبا, مصر, نسل‌کشی, هندوستان, ونزوئلا

ابراز نگرانی عمیق اتحادیه آلبا از تشدید خشونت‌ها در خاورمیانه

اتحاد بولیواری برای مردم آمریکای ما (آلبا -ALBA) با ابراز نگرانی عمیق نسبت به تشدید خشونت‌ها در خاورمیانه، وضعیت کنونی را ناشی از سکوت شورای امنیت سازمان ملل پس از حمله غیرقانونی اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق دانست. به گزارش بامداد سه‌شنبه ایرنا، اتحادیه آلبا با انتشار بیانیه‌ای در وب‌گاه رسمی خود، بار دیگر ... ابراز نگرانی عمیق اتحادیه آلبا از تشدید خشونت‌ها در خاورمیانه

ادامه

آمریکای لاتین, اسراییل, ایران, تجاوز نظامی, حقوق بشر, سازمان ملل, سوریه, صلح, عربستان سعودی, فلسطین, گزارش, نسل‌کشی

کوبا خواستار آتش‌بس در غزه و بازگشت آرامش به خاورمیانه شد

وزیر امور خارجه کوبا تاکید کرد تا وقتی اسرائیل به جنایات خود در منطقه ادامه می‌دهد، اما از پاسخ معاف است، صلح جهانی در خطر قرار دارد. وزارت امور خارجه کوبا تاکید کرد که توقف تشدید خشونت در خاورمیانه لزوما مستلزم آتش‌بس فوری و دائمی در نوار غزه و پایان دادن به نسل‌کشی است که ... کوبا خواستار آتش‌بس در غزه و بازگشت آرامش به خاورمیانه شد

ادامه

آمریکای لاتین, اسراییل, بیانیه, تحلیل, جهان, خاورمیانه, سوریه, صلح, فلسطین, کوبا

سفیر پیشین آمریکا در کوبا به ۱۵سال زندان محکوم شد

«ویکتور مانوئل روچا» سفیر پیشین آمریکا در هاوانا به اتهام چهار دهه جاسوسی برای کوبا به ۱۵سال زندان محکوم شد. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، «بث بلوم» قاضی دادگاه فدرال در میامی روز جمعه پس از یک جلسه سه ساعت و نیمه به روچا گفت که «حداکثر مجازات» را برای وی تعیین ... سفیر پیشین آمریکا در کوبا به ۱۵سال زندان محکوم شد

ادامه

آرژانتین, آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, بولیوی, جهان, خبر, کوبا

داسیلوا: گناه نیمی از این قربانی‌ها به‌گردن رئیس‌جمهور است/ کاری که او کرده یک نسل‌کشی‌ست

ظهور و سقوط سیاسی لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا، ملقب به «لولا» رئیس جمهوری پیشین برزیل، که باراک اوباما او را محبوب‌ترین سیاستمدار روی زمین نامیده به‌اندازهٔ ظهورش چشمگیر بود.

 

به گزارش ایسنا، او در سال ۲۰۱۷ به جرم فساد محاکمه و زندانی شد. اما دیوان عالی برزیل، امسال حکم پیشین دادگاه را شکست و داسیلوا که قریب دو سال زندانی شده بود از نو حق فعالیت سیاسی پیدا کرد. نظرسنجی‌های امروز نشان می‌دهد که داسیلوا شانس خوبی دارد تا در انتخابات بعدی رئیس جمهوری فعلی برزیل را شکست دهد. یورونیوز با این سیاستمدار برجسته گفتگویی ترتیب داده که مشروح آن را در زیر می‌خوانید:

 

یورونیوز: وقتی در سال ۲۰۱۶ با هم صحبت کردیم گفتید دیگر در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نخواهید کرد، گفتید خسته‌ هستید و مایلید به جوان‌ترها میدان بدهید. اتفاقات زیادی در این میان افتاده و گویا نظرتان تغییر کرده؟

 

لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا: دلیل تغییر نظرم آن است که در آخرین باری که با شما صحبت می‌کردم فکر می‌کردم در ۷۵ سالگی پیر خواهم بود، اما متوجه شدم که در ۷۵ سالگی واقعا جوانم. بعد از آن که جو بایدن در ۷۸ سالگی برندهٔ انتخابات آمریکا شد با خودم گفتم چرا در برزیل اینطور نباشد. البته هنوز تصمیم نگرفته بودم که وارد رقابت شوم. تمرکز ما در سال ۲۰۲۱ بر آن است که برای نجات مردم واکسن و کمک‌های ضروری تهیه کنیم، و به صاحبان مشاغل کوچک و متوسط اعتبار مالی اختصاص بدهیم تا کسب‌وکارشان را حفظ کنند. و فقط در آخر سال به‌ رقابت انتخاباتی فکر می‌کنیم. و اگر حزب من بخواهد و دیگر احزاب ائتلاف ما نیز موافقت کنند، من کاملا آماده‌ام که نامزد انتخابات ریاست جمهوری بشوم و با این کار برزیل را رشد بدهم و کشورم را در صحنهٔ بین‌المللی دوباره در جایگاه کشوری پیشرو بنشانم، چنان که قبلا در زمان تصدی من اینطور بود.

 

یورونیوز: می‌گویید که می‌خواهید برای عبور از بحران فعلی به مردم برزیل کمک کنید، اما چطور بدون بودن در قدرت قصد چنین کاری را دارید. آیا می‌خواهید تقاضای کمک بین‌المللی کنید؟

 

داسیلوا: ما نه‌تنها رسماً اعلام کرده‌ایم و لابی می‌کنیم، بلکه در کنگره هم می‌جنگیم. چون نظر مجلس سنا و مجلس نمایندگان برزیل به خرید واکسن‌های موجود کمک می‌کند. برزیل بسیار غیرمسئولانه برخورد کرده، یعنی درست در ابتدای همه‌گیری، وقتی می‌توانست ۷۰ میلیون دوز واکسن بخرد، نخرید. رئیس جمهور بی‌مسئولیت بوده و مشکل را انکار می‌کند. او (خطر) ویروس کرونا را باور ندارد. به واکسن اعتقاد ندارد. او فقط به داروها اعتقاد دارد، که در مقابله با کرونا کمکی نمی‌کنند. مشکل همینجاست. نیمی از مردمی که در برزیل از ابتلا به کرونا مرده‌اند به‌خاطر رفتار غیرمسئولانه دولت مرده‌اند. اگر دولت به شکلی مسئولانه و انسانی برخورد می‌کرد، یعنی کمیتهٔ بحران تشکیل می‌داد و متخصصان و دانشمندان را جمع می‌کرد، امروز اینقدر قربانی نداشتیم.

 

یورونیوز: بحرانی که از آن می‌گویید تا کنون جان نیم میلیون برزیلی را گرفته، و در حالی که ما صحبت می‌کنیم ۱۷۰۰ تن دیگر نیز در حال مرگ‌اند. فکر می‌کنید، اگر شما بودید این بحران را بهتر مدیریت می‌کردید؟

 

داسیلوا: بله، و می‌دانید چرا؟ وقتی آنفولانزای «آ» آمد، ما ظرف ۳ ماه، ۸۳ میلیون نفر را واکسینه کردیم. لازم نیست رئیس جمهور شخصا همه چیز را بداند، نقش او رهبری‌کردن و هماهنگ‌کردن یک تیم است. رئیس جمهور فعلی اگر کمیتهٔ بحران تشکیل داده بود، اگر از دانشمندان خواسته بود تحت نظارت وزارت بهداشت وارد کار شوند، اگر این وزارتخانه پروتکلی تدارک دیده بود، امروز قربانیان کرونا در برزیل چنین آماری نداشت. برای همین همیشه می‌گویم که گناه نیمی از این قربانی‌ها به گردن رئیس جمهور است. به همین خاطر است که می‌گویم، با این میزان مرگ‌ومیر در برزیل، کاری که او کرده یک نسل‌کشی است.

 

یورونیوز: رئیس جمهوری که شما او را به نسل‌کشی متهم می‌کنید ژائیر بولسونارو است و اختلاف نظر زیادی در سطح بین‌المللی درباره‌اش هست. اما بسیاری ظهور بولسونارو را تقصیر حزب شما، حزب کارگر برزیل، می‌دانند. آنان می‌گویند سرخوردگی عمومی ناشی از ۱۴ سال حکومت حزب کارگر بسیاری از مردم را در وضعیتی قرار داد که به نامزد راست افراطی رأی بدهند. نظرتان در این باره چیست؟

 

داسیلوا: ببینید، کسانی که این را می‌گویند همانهایی هستند که به بولسونارو رأی دادند و کمکش کردند تا برنده شود. چه کسانی به بولسونارو کمک کرد در انتخابات برنده شود؟ همانهایی که من را به‌دروغ متهم کردند و ۵۸۰ روز به زندان انداختند تا نتوانم در انتخابات شرکت کنم، همانها که اتهامات دروغین به من بستند. حالا معلوم شده که این اتهامات دروغ بوده‌ است و قاضی بی‌طرف نبوده، دادستان‌ها هم یک دارودسته بوده‌اند. اینها همه ثابت شده. انتخاب بولسونارو حاصل دروغ و صحنه‌سازی است. در هیچ کارزاری به اندازهٔ کارزار او این‌همه اخبار جعلی در کار نبود. این آقا در یک مناظره شرکت نکرد. دروغ گفت و بی‌شرمانه هم دروغ گفت. هنوز هم روزی چهار بار دروغ می‌گوید. روزی چهار بار. می‌توانید حدس بزنید در دوران انتخابات چقدر دروغ گفته. به نظر من، مردم اشتباه کردند که به بولسونارو رأی دادند، اما اینها جزء ریسک‌های دموکراسی و فرآیند انتخابات است. حالا قطب‌های سیاسی در برزیل تغییر کرده، یعنی قطب‌ها دیگر دو جناح چپ و راست نیست، بلکه فاشیسم و دموکراسی است. من نمایندهٔ دموکراسی هستم چون از حزبی می‌آیم که سابقهٔ زمامداری بسیار دموکراتیک را دارد. و بولسونارو نمایندهٔ فاشیسم است. ماجرا این است. قطب‌های واقعی اینهاست. مردم تصمیم خواهند گرفت که آیا دموکراسی را می‌پسندند و یک رئیس جمهور دموکراتیک می‌خواهند، یا می‌خواهند همچنان یک فاشیست حکومت کند. قطب‌ها این‌هاست و نباید از دوقطبی‌شدن ترسید. باید آگاه باشیم که اگر در انتخابات برنده شویم باید حکومت را در دست بگیریم تا جامعه را یکپارچه کنیم، با تمام افراد صحبت کنیم و سعی کنیم حکومتی بسازیم تا مردم تحت آن در صلح و صفا زندگی کنند و با عزّت و احترام کار و زندگی کنند. کاری که من می‌خواهم بکنم این است، و این کاری است که پیش از این کرده‌ام. من هشت سال رئیس جمهور بودم، و ثابت کردم که می‌شود برزیلی بسیار توسعه‌یافته ساخت، برزیلی که کیفیت زندگی مردمش را ارتقا بدهد. شما از نبرد من علیه فقر و نابرابری خبر دارید. کار ما سبب شد برزیل از روی نقشهٔ گرسنگی سازمان ملل حذف بشود، اما متأسفانه گرسنگی به کشور ما برگشته. پس من رئیس جمهوری هستم که برای همه حکومت می‌کنم، اما مردم باید بدانند که قشر فقیر اجتماع در دولت من اولویت خواهد داشت.

 

یورونیوز: به نظر می‌آید از همین حالا در مسیر کارزار انتخاباتی هستید.

 

دا سیلوا: کاملا ممکن است. مسئله این است که نمی‌توانم خودم را کنار بگذارم. باید به مردم نشان بدهم که زنده‌ و سالم و آماده‌ام، و می‌دانم چطور باید این کشور را جمع‌وجور کرد، و چطور باید دموکراسی را ساخت. اولین کار من بعد از پیروزی در انتخابات ۲۰۰۳ تشکیل شورایی بود برای توسعه اقتصادی و اجتماعی، نمایندگانی از بازرگانان، مذهبیون، بومی‌ها، سیاهان و سفیدها، اتحادیه‌های کارگری و دیگران را جمع کردم تا در کنار خودم با هم کشور را اداره کنیم، و جواب داد! برای همین بود که در پایان دورهٔ ریاست جمهوری‌ام میان ۸۷ درصد از مردم محبوبیت داشتم.

 

یورونیوز: جامعه بین‌الملل بسیار نگران وضعیت برزیل است. آیا اینک برزیل نیازمند کمک است؟ آیا پیامی برای قدرت‌های خارجی دارید؟

 

داسیلوا: رهبران اروپا، چه آنها که اکنون در دولت هستند چه آنها که پیشتر در دولت‌ها، اتحادیه‌ها یا دیگر سازمان‌های غیردولتی و نهادها بوده‌اند حزب ما را می‌شناسند، برزیل و دولت ما را می‌شناسند. ما روابط بسیار پرباری داشتیم. وقتی من رئیس جمهور بودم رابطهٔ ما با تمامی احزاب اروپا و با تمامی رؤسای جمهوری فوق‌العاده بود؛ با گوردون براون، با تولی بلر، با سارکوزی، با شیراک، با مرکل، با شرودر، با همه صحبت می‌کردم. برزیل با هیچ‌کس مشکلی ندارد و کشوری است که باید شریک اتحادیهٔ اروپا باشد. باید به رابطهٔ میان اتحادیهٔ اروپا و آمریکای جنوبی احترام بگذاریم و به‌این‌ترتیب به اروپا هم امکان آن را می‌دهیم که میان چین و آمریکا گیر نکند. در خبرها می‌بینم که آمریکایی‌ها مخالف پروژهٔ خط گاز آلمان و روسیه هستند. می‌بینم ایالات متحده بر سر فناوری هوش مصنوعی، فناوری اطلاعات و مسائلی نظیر شرکت هواوی می‌جنگد، به عبارت دیگر آمریکا و چین‌اند که باید به توافق برسند و لازم نیست اروپا گرفتار دعوای آنها باشد. برای همین رابطه با آمریکای لاتین و برزیل بسیار مهم است، چون همهٔ کشورها باید بفهمند که جنگ سرد تمام شده، و ما دیگر جنگ هسته‌ای نمی‌خواهیم. نباید جنگ تجاری داشته باشیم. نباید بر سر صنایع دیجیتال جنگ داشته باشیم. باید راهی برای بهبود زندگی بشر پیدا کنیم. و فکر می‌کنم که اروپا با نظام دولت‌ رفاهی‌اش می‌تواند در زمینه سیاست‌گذاری برای توسعهٔ کشورهای فقیر جهان به ما کمک کند. همچنین درمورد واکسن کرونا، اتحادیه اروپا می‌تواند کمک کند که این این واکسن به خیری برای بشریت تبدیل بشود و به دست همگان برسد.

 

رئیس جمهور کوبا گفت: «قرار نیست حق حاکمیت یا استقلال مردم خود را تسلیم کنیم»

وزیر خارجه کوبا با بیان اینکه دولت آمریکا برای براندازی دولت این کشور بودجه اختصاص داده گفت ایالات متحده عامل اصلی کمبودهای اقتصادی در این کشور آمریکای لاتین به شمار می‌رود.

ادامه

امپریالیسم, امریکا, امریکای شمالی, امریکای لاتین, تحریم, تحلیل, جهان, حقوق بشر, روسیه, کوبا, مداخله خارجی

رئیس‌جمهوری کوبا واکسن آبدالا با اثربخشی ۹۲.۲ درصدی را رویدادی افتخارآمیز برای این کشور و دانشمندان آن دانست

به دنبال نتایج بالینی موفقیت‌آمیز واکسن «آبدالا» و اثربخشی ۹۲.۲ درصدی، این واکسن ساخت کوبا تاییدیه استفاده اضطراری را دریافت کرده و منطقه آمریکای لاتین و کارائیب عملا به نخستین واکسن بومی برای مقابله کرونا دست یافته است.

ادامه

امریکای لاتین, جهان, حقوق بشر, خبر, دانش, کوبا

ابراز نگرانی روسیه درباره دست داشتن آمریکا در ترور رئیس‌جمهور هائیتی

سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به گزارش‌ها در خصوص بازداشت دو آمریکایی در ارتباط با قتل رئیس‌جمهور هائیتی، اعلام کرد مسکو به طور جدی نگران گزارش‌ها در این ارتباط است.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, تروریسم, جهان, حقوق بشر, خبر, روسیه, شرق اروپا, هائیتی

سفر هیات اتحادیه اروپا به ونزوئلا درباره انتخابات نوامبر

بر اساس گزارش‌ها یک هیات از اتحادیه اروپا با هدف ارزیابی وجود شرایط در ونزوئلا به منظور استقرار یک هیات نظارت انتخاباتی برای انتخابات ۲۱ نوامبر فرمانداری‌ها و شهرداری ها، وارد این کشور شد.

ادامه

اتحادیه اروپا, امریکای لاتین, جهان, خبر, ونزوئلا

رئیس جمهور کوبا: تجارب چین در ساخت سوسیالیسم ارزشمند است

میگوئل دیاز کانل، رئیس جمهور کوبا و دبیر اول کمیته مرکزی حزب کمونیست این کشور از جامعه بین‌المللی خواست تلاش‌هایش را برای دفاع از صلح جهانی و حمایت از رفاه انسانی متحد سازد.

ادامه

امریکای لاتین, جهان, چین, خبر, دیدگاه, سوسیالیسم, کوبا