بایدن: درخواست استرالیا برای توقف پیگرد قانونی جولیان آسانژ را بررسی می‌کنیم

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت که در حال بررسی درخواست استرالیا از آمریکا برای توقف پیگرد قانونی جولیان آسانژ، بنیانگذار ویکی لیکس است. به گزارش چهارشنبه شب ایرنا از “اسپوتنیک”, بایدن در پاسخ به سوالی درباره درخواست استرالیا مبنی بر پایان دادن به پیگرد قانونی آسانژ توسط دولت آمریکا گفت: ما ... بایدن: درخواست استرالیا برای توقف پیگرد قانونی جولیان آسانژ را بررسی می‌کنیم

ادامه

آزادی, آزادی‌های دموکراتیک, آمریکا, آمریکای شمالی, استرالیا, افغانستان, اقیانوسیه, انگلیس, جهان, حقوق بشر, عراق, ویکی‌لیکس

گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

رشد بیکاری، بطلان شعارهای ولی‌ فقیه! آمار منتشر شده در پایان سال گذشته خط بطلان دیگری بود بر شعار ولی فقیه یعنی سال “مهار تورم و رشد تولید”، شعاری که می‌بایستی به رشد تولید و اشتغال منجر گردد. طبق آمار منتشر شده توسط مرکز آمار، نرخ متوسط بیکاری در زمستان سال گذشته ۸٫۶ درصد بوده ... گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

ادامه

آزادی‌های دموکراتیک, اجتماعی, ایران, بازنشستگان, برابری اجتماعی, حقوق بشر, دانشجویی, زنان, سوخت‌بران, سیاسی, فقر, کارگری, کولبری, گزارش, محیط زیست, نئولیبرالیسم, نفتگران, همبستگی

تأملی بر اهمیت شکل‌گیریِ جنبش اعتصابی کارگران

شکست دیکتاتوری حاکم در گرم کردن تنور انتخابات فرمایشی ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۲ با “نه” قاطع مردم، ادامه رشته تحول‌های صحنه مبارزه طبقاتی و آرایش سیاسی میهن ما پس از خیزش زن زندگی آزادی بود. در کارزار “نه” به انتخابات فرمایشی در قیاس با دیگر انتخابات‌های پیشین کارگران و زحمتکشان نقشی پررنگ‌تر داشتند. اعتراض و اعتصاب‌های ... تأملی بر اهمیت شکل‌گیریِ جنبش اعتصابی کارگران

ادامه

آلمان, استبداد, اقتصادی, امپریالیسم, امنیت شغلی, امنیتی, حقوق بشر, سیاسی, عدالت اجتماعی, کارگری, مبارزه طبقاتی, مقاله, همبستگی

تعلیق حکم حبس نخست‌وزیر سابق پاکستان

یک دادگاه پاکستانی حکم حبس نخست‌وزیر سابق پاکستان و همسرش را به حالت تعلیق درآورد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آناتولی؛ یک دادگاه پاکستانی حکم حبس صادر شده در مورد عمران خان نخست وزیر سابق پاکستان و همسرش در خصوص فروش غیر قانونی هدایای دولتی را به حالت تعلیق درآورد. قاضی عامر ... تعلیق حکم حبس نخست‌وزیر سابق پاکستان

ادامه

آزادی, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, خبر, سیاسی

گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

افزایش شاخص فلاکت: دستکاریِ رژیم در “آمار”ها واقعیت امر را تغییر نمی‌دهد آغاز سال نو در اوضاع‌واحوال ادامه و تشدید بحران‌های اقتصادی و بدون وجود کورسوی امیدی در چشم‌انداز شرایط کار و زندگی زحمتکشان و بهبود آن، شادی نوروز و طراوت بهار را به‌کام آنها تلخ کرده است. ارزیابی‌های جدید از قرار گرفتن ۳۰ درصد ... گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

ادامه

آزادی, استبداد, اقتصادی, تحریم, حقوق بشر, دانشجویی, روزنامه نگاران, زنان, سیاسی, صندوق بین‌المللی پول, فقر, قضایی, کارگری, معلمان, معیشت, مقاله

خلاف‌گویی آشکار روحانی درباره نحوه انتخاب وزیران

رئیس جمهور هنگام معرفی وزیران پیشنهادی دولت دوازدهم ادعا کرد که برای انتخاب آن‌ها “تحت فشار” نبوده است. شواهد بسیاری نادرستی این ادعا را که با برخی دیگر از سخنان حسن روحانی نیز در تناقض است اثبات می‌کند.

 
حسن روحانی ۲۴ مرداد برای دفاع از ۱۷ وزیر پیشنهادی خود برای دولت دوازدهم، در مجلس شورای اسلامی حاضر شد و بیش از دو ساعت سخنرانی کرد.

 
پایگاه رسمی اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری در گزارش مفصلی متن سخنان روحانی را منتشر کرد و فیلم بخش‌های حساس اظهارات رئیس جمهور از جمله درباره عدم معرفی وزیر زن نیز در فضای مجازی انتشار یافته است.

 
روحانی در ابتدای سخنانش با طرح این ادعا که در معرفی وزیران “تحت فشار” نبوده گفت: «شایعاتی مثل اینکه فهرست وزرا با رهبر معظم انقلاب در میان گذاشته شده، شایعه درستی نبوده است.»

 
اگر این ادعا درست باشد، باید اظهارات شماری از نماینگان و اعضای هیئت رئیسه مجلس، برخی از شخصیت‌های سیاسی و حتی معاون اول رئیس جمهور اسحاق جهانگیری درباره مشورت روحانی با “ارکان نظام” را خلاف واقع دانست.

 
بدون در نظر گرفتن سابقه‌ دخالت‌های رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای در عزل و نصب‌های دولت‌های قبلی، ادعای روحانی درباره تحت فشار نبودن و عدم ارائه فهرست وزیران پیشنهادی به خامنه‌ای حتی با برخی سخنان خود او نیز در تناقض قرار دارد.

 
افزون بر این موضوع ارائه فهرست پیشنهادی وزیران به خامنه‌ای را شماری از نمایندگان عضو فراکسیون امید به نقل از دیدار خود با روحانی پیش از مراسم تحلیف رسانه‌ای کردند و در چند هفته‌ای که از آن می‌گذرد هیچ مقام دولتی آن را تکذیب نکرده است.

 
محمود صادقی که در این دیدار حضور داشته به نقل از روحانی گفته است: «من هم در کابینه اول و هم دوم کل لیست وزرا را خدمت رهبری برده‌‌ام و الان هم در حال رایزنی هستیم.»

 
عضو فراکسیون امید از قول رئیس جمهور به روزنامه اعتماد گفته که او برای هر سمتی گزینه‌های مختلفی به خامنه‌ای معرفی می‌کند “که اگر مثلا در مورد اولی توافق نشد به ترتیب به گزینه‌های بعدی برسیم”.

 
برخی دیگر از نمایندگان مجلس گزارش‌های مشابهی از سخنان روحانی درباره نحوه انتخاب اعضای کابینه ارائه کرده‌اند. علی مطهری، نایب رئیس مجلس نیز گفته که ارائه فهرست وزیران پیشنهادی به خامنه‌ای پیش از معرفی آنها به مجلس “کار درستی نیست” و امکان اظهار نظر نمایندگان درباره این گزینه‌ها را محدود می‌کند.

 

تائید دخالت خامنه‌ای در گزینش کابینه

 
از سوی دیگر پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر خامنه‌ای حدود یک هفته پیش از مراسم تحلیف در یادداشتی زیر عنوان “دغدغه اصلی رهبر انقلاب اسلامی در خصوص کابینه” به صراحت از دخالت او در انتخاب وزیران سه وزارت‌خانه دفاع، اطلاعات و امور خارجه و حساسیت‌هایش درباره وزارت‌خانه‌هایی مانند علوم، آموزش و پرورش و ارشاد پرده برداشت.

 
حمیدرضا حاجی بابایی، عضو پیشین هیئت رئیسه مجلس، اندکی پس از انتخابات مناقشه‌برانگیز سال ۸۸ گفته بود که انتخاب وزیران اطلاعات، کشور، خارجه، دفاع و فرهنگ و ارشاد اسلامی “باید با هماهنگی مستقیم رهبر معظم انقلاب باشد”.

 

 

با توجه به این شواهد و اظهارات مشابه بسیاری از مقام‌های مسئول در سال‌های گذشته، ادعای حسن روحانی مبنی بر “شایعه نادرست” خواندن ارائه فهرست وزیران به خامنه‌ای باورپذیر به نظر نمی‌رسد.

 
روحانی در همان سخنرانی که این ادعا را مطرح کرد، به صراحت اذعان می‌کند که به طور جدی معرفی چند وزیر زن را در برنامه داشته اما به علت‌هایی این کار با مانع روبرو شده است.

 
«۳ وزیر زن می‌خواستم ولی نشد»

 
روحانی هنگام دفاع از وزیران پیشنهادی دولت دوازدهم در مجلس گفت: «من خیلی دلم می‌خواست در دولت دوازدهم ۳ زن را برای پست وزارت معرفی کنم، افراد را هم در نظر گرفته بودم جایگاه‌های آنها هم تعیین شده بود، حالا به هر حال از تفصیل آن بگذریم ولی نشد.»

 
مطابق گزارش‌ها معرفی وزیر زن با مخالفت برخی از مراجع تقلید و شخص خامنه‌ای ممکن نشده است. از این افراد اظهار نظرهایی وجود دارد که این گمانه‌زنی را تائید می‌کند.

 
رهبر جمهوری اسلامی اردیبهشت ۹۲ و اندکی پیش از تشکیل دولت یازدهم گفته بود حضور زنان در پست‌های اجرایی اشکالی ندارد اما “این‌که ما به حضور بالای زنان در مناصب اجرایی افتخار کنیم، دیدگاهی غلط و در واقع انفعال در برابر گفتمان غربی است”.

 
در دولت دهم معرفی وزیر زن توسط محمود احمدی‌نژاد با مخالفت آشکار برخی مراجع تقلید از جمله لطف‌الله صافی گلپایگانی و ناصر مکارم شیرازی روبرو شد که در این کار “شبهه فقهی” می‌بینند اما خامنه‌ای جلوی این کار را نگرفت.

 
شرایط ویژه معرفی وزیر زن در دولت دهم

 
برخی ناظران معتقدند که اقدام احمدی‌نژاد و عدم مخالفت خامنه‌ای با آن با توجه به شرایط بحرانی پس از انتخابات سال ۸۸ تدبیری برای ترمیم چهره به شدت آسیب دیده دولت و حکومت نزد افکار عمومی داخلی و خارجی بوده است.

 
به این ترتیب دست‌کم با این اعتراف روحانی در مورد کنار گذاشته شدن سه زن که “جایگاه آنها هم تعیین شده بود” می‌توان دریافت که دست رئیس جمهور برای انتخاب اعضای دولت خیلی باز نبوده است.

 
نکته دیگری که فشار بر روحانی از سوی اقتدارگرایان و نهادهای حکومتی را آشکار می‌کند کم شدن وزن اصلاح‌طلبان در دولت دوازدهم و عدم معرفی وزیر علوم است.

 
مصطفی تاج‌زاده در سخنانی که تا کنون به وسیله دولت تکذیب نشده گفته است که خامنه‌ای ۹ وزیر پیشنهادی روحانی برای وزارت علوم را رد کرده و با ابقای شهیندخت مولاوردی به عنوان معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده مخالفت کرده است.

 

 

مولاوردی تائید کرده که وزارت آموزش و پرورش به او پیشنهاد شده اما علت معرفی نشدنش را نگفته است. تاج‌زاده دهم مرداد به روزنامه شرق گفت: «مشکلاتی که آقای روحانی در این دو ماه با آن مواجه شد، آقای خاتمی در دور دوم با آن مواجه نبود.»

 

 

نگرانی خامنه‌ای از مجلس همسو با دولت

 
در دولت اول حسن روحانی مجلس نهم که اکثریت کرسی‌های آن در اختیار اصول‌گرایان “ولایت‌مدار” بود به چهار گزینه مورد نظر رئیس جمهور برای وزارت رأی اعتماد ندادند و رضا فرجی‌دانا نیز پس از حدود یک سال استیضاح شد. گفته می‌شود که خامنه‌ای پیشتر با تعداد دیگری از وزیران پیشنهادی روحانی مخالفت کرده بوده است.

 
به نظر می‌رسد با توجه به همسویی مجلس دهم با دولت، رهبر جمهوری اسلامی کار کنار گذاشتن افراد مورد نظر روحانی برای وزارت علوم را به تنهایی بر عهده گرفته است. بر این پایه روایت تاج‌زاده درباره رد ۹ گزینه معرفی شده از سوی خامنه‌ای چندان اغراق‌آمیز به نظر نمی‌رسد.

صدای آلمان

ترامپ مشاور ارشد امور استراتژی خود، بنون را برکنار کرد

به گزارش رسانه‌های آمریکا، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا استیو بنون مشاور ارشد کاخ سفید در امور استراتژی را از کار برکنار کرد.   نیویورک تایمز به نقل از دو مقام آمریکایی نوشت ترامپ به دستیاران ارشد خود اعلام کرده وی تصمیم گرفته است بنون را از سمت خود برکنار کند.   بر اساس این ... ترامپ مشاور ارشد امور استراتژی خود، بنون را برکنار کرد

ادامه

امریکا, جهان, خبر, سیاسی

وزارت‌ خارجه آمریکا: به ایران سفر نکنید / خطر دستگیری و بازداشت برای شهروندان آمریکایی

به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت خارجه آمریکا، دولت ترامپ به شهروندان آمریکایی نسبت به سفر به ایران هشدار داد و مدعی شد که خطر بازداشت و دستگیری در ایران برای افرادی که به این کشور سفر می‌کنند، وجود دارد.   در بیانیه وزارت خارجه آمریکا این ادعا مطرح شده که مقام‌های ایران، شهروندان آمریکا ... وزارت‌ خارجه آمریکا: به ایران سفر نکنید / خطر دستگیری و بازداشت برای شهروندان آمریکایی

ادامه

امریکا, ایران, جهان, حقوق بشر, خبر

نماینده آمریکا در سازمان ملل: ایران نمی‌تواند با برجام جهان را به گروگان بگیرد!

به گزارش رویترز، «نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل، سه‌شنبه در واکنش به اظهارات «حسن روحانی» رئیس‌جمهوری ایران در خصوص خروج از توافق هسته‌ای، مدعی شد ایران بایستی به دلیل آزمایش‌های موشکی، حمایت از تروریسم، نقض حقوق بشر و قطعنامه‌های شورای امنیت پاسخگو باشد.   دکتر حسن روحانی، روز گذشته در مجلس گفته بود، ... نماینده آمریکا در سازمان ملل: ایران نمی‌تواند با برجام جهان را به گروگان بگیرد!

ادامه

امریکا, ایران, جهان, خبر

«تهدید» ایران به خروج از برجام در صورت اعمال تحریم‌های جدید توسط آمریکا

بخش هایی از صحبت های حسن روحانی که به خروج ایران از برجام در صورت ادامه داشتن تحریم های آمریکا اختصاص پیدا کرده بود، مورد توجه رسانه‌های جهان قرار گرفت. آنها این بخش از اظهارات رییس‌جمهور کشورمان تحت عنوان «تهدید ایران برای خروج از برجام» تفسیر کردند.   سخنرانی صبح امروز حجت الاسلام حسن روحانی ... «تهدید» ایران به خروج از برجام در صورت اعمال تحریم‌های جدید توسط آمریکا

ادامه

امریکا, ایران, جهان, خبر, سیاسی