خواست ماهیگیران: بهبود معیشت، بیمه، و تضمین امنیتِ شغلی است

سال نو فرارسید، اما معیشت هزاران ماهیگیر زحمتکش در شمال و جنوب کشور همچون سالیان گذشته نه‌تنها بهبود نیافته بلکه وخیم‌تر نیز شده‌ است. معیشت و امنیت شغلی ماهیگیران مانند دیگر کارگران و زحمتکشان رشته‌های صنعتی و خدماتی، با اجرای سیاست‌های نولیبرالی در رژیم ولایت ‌فقیه بیش از گذشته به‌مخاطره افتاده ‌است. ماهیگیران ۴ شهرستان ... خواست ماهیگیران: بهبود معیشت، بیمه، و تضمین امنیتِ شغلی است

ادامه

ایران, حقوق بشر, کارگران, ماهیگیران, معیشت, مقاله, نئولیبرالیسم

قراردادهای «حجمی» چیست و چگونه استثمار زحمتکشان را تشدید کرده‌ است

استخدام با قراردادهای “حجمی” که تحمیل شرایطی استثماری و وضعیتی دشوار در روند کار به زحمتکشان از ویژگی‌های اساسی‌اش است، در فروردین‌ماه سال ۱۳۹۱ با این عبارت به کانون صنفی کارفرمایان ابلاغ شد: “بر اساس مادهٔ ۱۷ قانون مدیریت خدمات کشوری- به دستگاه‌های اجرایی اجازه داده می‌‌شود از طریق مناقصه و با عقد قرارداد با ... قراردادهای «حجمی» چیست و چگونه استثمار زحمتکشان را تشدید کرده‌ است

ادامه

استثمار, ایران, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری, مقاله

تجمع اعتراضی پرسنل راه آهن ناحیه اراک به پائین بودن حقوق و مزایا و وضعیت شغلی …

مکان؛ میدان راه آهن مقابل اداره کل این تجمع کارگران اراک طی فراخوانی از قبل داده شده انجام گرفته و باید گفت شرکت های قراردادی حاضر نیستند با قرار داد امضا شده با کارگران کار بکنند و باید گفت این تجمعات و اعتراضات و اعتصابات ادامه خواهد داشت یک منبع کارگری در راه‌آهن اراک به ... تجمع اعتراضی پرسنل راه آهن ناحیه اراک به پائین بودن حقوق و مزایا و وضعیت شغلی …

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

نشت گاز و انفجار کوره آجرپزی در مرودشت، سوختگی بالای۵۰ درصدی ۱۰ کارگر را به دنبال داشت

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز از وخامت حال ۱۰ مصدوم حادثه امروز انفجار کوره آجرپزی در مرودشت خبر داد. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ مهرداد شریفی گفت: با اعلام وقوع حادثه، ۴ دستگاه آمبولانس به محل وقوع حادثه اعزام و مصدومان به بیمارستان شهید مطهری مرودشت منتقل شدند. او افزود: با ... نشت گاز و انفجار کوره آجرپزی در مرودشت، سوختگی بالای۵۰ درصدی ۱۰ کارگر را به دنبال داشت

ادامه

افغانستان, ایران, ایمنی, حقوق بشر, حوادث, خبر, کارگران

تجمع اعتراض کارکنان رسمی عملیاتی در شرکت نفت فلات قاره در لاوان

جمعه ۲۴ فروردین کارکنان رسمی عملیاتی شاغل در شرکت  نفت فلات ‌قاره در لاوان دست به تجمع دیگری زده و پیگیر مطالباتشان شدند. کارکنان رسمی صنعت نفت از مهر ماه گذشته اعتراضات خود را سراسری آغاز و هر هفته در شرکت‌های مختلف نفتی تجمع می‌کنند. اهم مطالبات این همکاران عبارتند از: برکناری نفوذی‌ها و  مدیران ... تجمع اعتراض کارکنان رسمی عملیاتی در شرکت نفت فلات قاره در لاوان

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, فساد, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت, نفتگران

خط فقر، دستمزد، و معیشت زحمتکشان

در شرایطی که فاجعه همه‌گیری لگام‌گسیخته ویروس کرونا، تحریم‌های امپریالیسم آمریکا و ویرانی تولید ملی، بیکاری، فقر و فلاکت، شرایط معیشتی‌ای نامناسب برای کارگران و زحمتکشان کشورمان را به‌وجود آورده‌اند، رژیم ضدملی ولایت فقیه با ادامه برنامه تعدیل ساختاری، آزادسازی تهدیدآمیز مزد زحمتکشان را تنها راه حفظ حالت تهاجمی و تضمین بقای “نظام”ش می‌داند. رژیم ولایی برخلاف قانون‌های خودش، به پرداخت “دستمزد تعادلی” و “دستمزد منعطف” یا تعیین دستمزد کارگران به‌صورت “منطقه‌ای”، “صنفی” یا حتا بنا بر گفته اخیر یک عضو مجلس جدید، با اختراع “فرمول‌های جدیدی” برای تعیین مزد اصرار دارد. در پیش‌برد برنامه تعدیل ساختاری، تمام جناح‌های دستگاه حاکمه اتفاق‌نظر کامل دارند. ورود فعال قوه قضائیه به مسائل کارگری و تلاش آن به‌فریب کارگران همراه با تهدید جنبش کارگری و حرکت‌های سندیکایی، نمونه‌ای از هراس رژیم از نقش مؤثر جنبش کارگری-سندیکایی در جنبش مردمی را نشان می‌دهد. معاون رئیس قوه قضائیه در تهدید آشکار جنبش کارگری و در مورد اعتصاب‌ها و اعتراض‌های کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه، با اعلام اینکه “باید از مظلومان و کارگران واقعی حمایت کرد”، روز ۲۱ آبان‌ماه گفت: “درمجموع عده‌ای هستند که قصد دارند نگذارند آنجا آرامش پیدا کند. … این اقدام تحت پوشش کارگری یا هر پوشش دیگری باشد، مشکل‌ساز است و باید با آن مقابله شود.” رژیم ضدملی ولایت فقیه نه نیت حل معضل معیشت زحمتکشان را دارد و نه قادر به حل مشکلات وسیع کشور است.

 

براساس گزارش مرکز آمار ایران، “نرخ تورم نقطه به‌نقطه در مهرماه ۹۹، هفت درصد نسبت به شهریورماه” افزایش داشته است، یعنی همه کالاها و خدمات فقط در مهرماه سال جاری “۷ درصد” گران‌تر شده‌اند. بنا به‌گزارش ۲۶ آبان‌ماه خبرگزاری ایلنا “همه داده‌های رسمی نشان می‌دهند تورم تجمیعی همه کالاهای مصرفی بالای ۱۰۰ درصد است.” اواخر مهرماه ۹۹ رهبران تشکل‌‌های حکومتی با ارسال نامه‌ای خواستار تشکیل جلسه شورای‌عالی کار برای “ترمیم دستمزد” شدند و وزارت کار می‌بایست ظرف مدت دو هفته جلسه شورا را برگزار کند. در شرایطی که خبرگزاری ایلنا، ۶ آبان‌ماه، خط فقر را “حداقل ده تا ۱۲ میلیون تومان” گزارش می‌کند، به‌گزارش ۱۷ آبان‌ماه ایلنا، شاکرمی، معاون وزیر کار و دبیر شورای‌عالی کار، با برگزاری جلسه شورای عالی کار برای “ترمیم دستمزد” “مخالفت” کرده است. کارگران تعیین دستمزد بر اساس ماده ۴۱ قانون کار، یعنی بر اساس نرخ تورم واقعی بیش از ۱۰۰ درصدی و هزینهٔ سبد معیشت حداقلی ده میلیون تومانی درماه را خواستار هستند. در صورتی‌که با نزدیک شدن زمان برگزاری جلسه‌های شورای‌عالی کار به‌منظور تعیین حداقل دستمزد سال ۱۴۰۰ کارگران و در راستای آزادسازی مزد کارگران، علاوه بر تهدیدهای ماه‌های اخیر وزارت کار دولت روحانی مبنی بر “شناورسازی مزد” یا تعیین دستمزد به‌صورت “منطقه‌ای” و “صنفی” که با نقض آشکار قانون خود رژیم همراه است.

 

بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس و گزارش ۲۶ آبان‌ماه ایلنا، حتی در طبقه متوسط کشور “مصرف گوشت در سال ۹۸ به نسبت سال ۹۵، بیش از ۳۰ درصد کاهش یافته است.” مسلماً در سال ۹۹ وضع کارگران و زحمتکشان در زمینه چنین مصرفی باید خیلی وخیم‌تر باشد. با یک‌چنین دستمزدهایی و در حالی‌که وزارت کار نیت “ترمیم دستمزد” را هم در سر ندارد، در خلال دو ماه اخیر نمایندگان مجلس “انقلابی‌گری” پرداخت یارانه با “طرح تأمین کالاهای اساسی” از طریق “کالابرگ یا کارت الکترونیک” را به میلیون‌ها انسان گرسنه و بیکار وعده می‌دادند. بر اساس این طرح، ماهیانه “مبلغ ۱۲۰ هزار تومان برای هر یک از افراد سه دهک اول و ۶۰ هزار تومان برای سایر دهک‌ها” می‌بایست پرداخت می‌شد. در شرایطی که خط فقر حداقل ۱۰ میلیون تومان در ماه است، رئیس فراکسیون کارگری مجلس اعلام کرده بود که “مشکل تأمین مواد غذایی خانوارهای کم‌درآمد ٬به‌تمامی٬ مرتفع می‌شود” [!!]. اما ایلنا در روز ۲۵ آبان‌ماه لغو این را طرح از سوی شورای نگهبان به‌دلیل ایجاد “بار مالی” برای دولت گزارش داد. یک اقتصاددان و استاد دانشگاه با اشاره به “اقدامات نمایشی”‌ای مانند “یارانه کالاهای اساسی [۱۲۰هزار تومانی]”، به نشریه آرمان ملی، ۲۶ آبان‌ماه، گفت: “در همین چند وقتی که مجلس جدید شروع به‌کار کرده… شاهد افزایش صادرات مواد خام، انتقال یارانه‌های گسترده به گروه‌های نخبه بر اقتصاد کشور بودیم… بسیاری از تصمیمات اتخاذ شده با امضای سران سه قوه صورت می‌گیرد.” همه شهروندان کشورمان علاوه بر دریافت دستمزدی بیشتر از خط فقر به‌دلیل وجود منابع سرشار ملی، به‌خصوص کارگران بیمه شده در سازمان تأمین اجتماعی که با پرداخت هموارهٔ حق بیمه‌شان باید از مسکن شایسته، درمان رایگان، و آموزش رایگان برای فرزندان‌شان برخوردار باشند، و از پرداخت مالیات هم باید معاف باشند.

 

مطابق گزارش ایلنا،۲۴ آبان‌ماه ۹۹، در شرایطی که در ایران حدود “۶۵ تا ۷۰ درصد هزینه‌های درمان به عهده بیمار است”، متوسط جهانی این شاخص “۱۸ درصد” است .حتا حسن هاشمی، وزیر بهداشت دولت اول روحانی، با دیدگاه خشن نولیبرالی‌اش و کسی که طرح ویرانگر “تحول نظام سلامت” را در زمینه بهداشت و درمان کشور آغاز کرد، اعلام کرده بود “سالی ۷۰۰ هزار نفر در ایران به‌دلیل سنگینی هزینه‌های درمان، به زیر خط فقر سقوط می‌کنند.” درحالی‌که بیشتر هزینه‌های درمان از شمول بیمه کارگران خارج شده، اخیراً “۷۹ قلم داروی پرمصرف” هم از شمول دفترچه‌های درمانی خارج شده‌اند، حتا “هزینه‌های تست و درمان بیماری مهلک کرونا” نیز رایگان نیست و کارگران و بازنشستگان از بی‌ارزش شدن دفترچه‌های درمانی شدیداً انتقاد می‌کنند. سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس در روز دوم آبان‌ماه از “ضرورت صدور بیمه تکمیلی برای کارگران”- یعنی از “اجباری شدن بیمه تکمیلی برای کارگران”- خبر داد. در حال حاضر، کارگران دارای بیمه تکمیلی باوصف پرداخت حق بیمه‌شان که باید از “صفر تا صد” خدمات درمانی را رایگان دریافت کنند، باید ماهیانه مبلغ ۴۱ هزار تومان نیز برای بیمه تکمیلی پرداخت کنند. یک عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان تهران در ارتباط با “بیمه تکمیلی”، به ایلنا، ۲۶ آبان‌ماه، گفت: “بیمه‌گذار پول هنگفت می‌گیرد ولی سرویس درستی ارایه نمی‌دهد و غالباً هزینه‌های درمان را نمی‌پردازد.” یک کارشناس روابط کار درباره طرح نمایندگان مجلس “انقلابی‌گری” در رابطه با “بیمه تکمیلی”، روز ۱۲ آبان‌ماه گفت: “طرح نمایندگان مجلس، خطرناک و به‌ضرر قطعی کارگران و اقشار کم‌درآمد، تمام خواهد شد؛ این روند، دقیقاً مطلوب مافیای درمانی و پزشکی کشور است. … با اجباری شدن ٬بیمه تکمیلی٬، قانون الزام روی هوا خواهد رفت.”

 

مطابق گزارش ایسنا، ۹ فروردین‌ماه ۹۹، در شرایطی که “بازار مسکن شهر تهران در سال ۱۳۹۸ تورم ۴۲ درصدی را تجربه” کرده بود، “مالیات بر عایدی مسکن برای پنجمین سال، به سال بعد موکول شد.” همین گزارش پرداخت نشدن “هیچ نوع مالیاتی بر معاملات مکرر یا مالیات خانه‌های خالی” توسط سفته‌بازان و سرمایه‌گذاران را دلیل افزایش سرسام‌آور قیمت مسکن عنوان کرد. رئیس کل سازمان امور مالیاتی نیز به ایلنا، ۲۱ خردادماه سال جاری، گفته بود: “نزدیک به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از بودجه کشور صرف معافیت مالیاتی و فرار مالیاتی می‌شود؛ در حالیکه کف کسری بودجه کشور، همین حدود است.” آقای راغفر، کارشناس اقتصادی، روز ۲۹ مردادماه سال جاری رخنه کردن “مافیای مسکن” در مجلس را جزو “موانع اجرای مالیات بر خانه‌های خالی” عنوان کرد. خبرگزاری مهر، ۲۷ آبان‌ماه ۹۹، نیز نوشت: “در حالی که قانون بودجه امسال دولت را مکلف به‌اخذ مالیات از خانه‌های خالی و خانه‌های لوکس کرده، اما با گذشت ۸ ماه از سال و عدم اجرای آن، بیم عدم اجرای این قوانین وجود دارد.” برای جبران خسارت حاصل از رخنهٔ “مافیای مسکن” در مجلس و “۱۰۰ هزار میلیارد تومان” معافیت مالیاتی و فرار مالیاتی بنیادها و بنگاه‌های انگلی، بنا بر گزارش خبرگزاری مهر،۷ آبان‌ماه، نمایندگان مجلس “انقلابی‌گری” طرحی برای افزایش “یک درصدی نرخ مالیات بر ارزش افزوده” از ۹ به ۱۰ درصد را دارند. به‌عبارت دیگر، هدف نمایندگان “مافیای مسکن” در مجلس تأمین کسری بودجه کشور با تجاوز به سفره خالی کارگران است.

 

کارگران کشورمان به ماهیت به‌اصطلاح “حمایت” کارگزاران ضدکارگری و ضد مردمی قوه قضائیه رژیم ولایی و دیگر نهادهای حاکمیت آگاهند. در ضمن، کارگران و زحمتکشان به‌اهمیت همبستگی در انسجام صف مبارزاتی و ارتقای اتحاد مبارزاتی کارگران در مبارزه علیه رژیم ستمگر و فاسد ولایی پی‌برده‌اند. ارتقای سطح همبستگی و اتحاد مبارزاتی و تلاش برای احیای حقوق سندیکایی، راه مناسب و مطمئن کارگران و زحمتکشان برای دست‌یابی به حقوق صنفی و رفاهی پایمال شد‌ه‌شان است.

نامهٔ مردم

دولت در تقابل با زحمتکشان؛ دولت نمی‌تواند بدهی خود را به سازمان تامین اجتماعی نپردازد

براساس رای نهایی دیوان عدالت، دولت باید به‌روزرسانی بدهی خود به تامین اجتماعی را «بپذیرد» و نمی‌تواند با تصویب مصوبه، از زیر بار پرداخت بخشی از بدهی فرار کند.

ادامه

ایران, حقوق بشر, کارگری, گزارش

کارگران شرکتی در بندر امام؛ از تبعیض و دستمزد پایین در عذابیم/ ما هم کرونا می‌گیریم!

کارگران یک شرکت از پیمانکاران بندر امام می‌گوید: اگرچه فشارهایی از سوی کارفرما به ما وارد می‌شود تا ما عصبی شویم و در کار خودمان وقفه بیاندازیم، ولی هیچ خللی در کار ما ایجاد نشده است.

ادامه

ایران, برابری اجتماعی, حقوق بشر, کارگری, گزارش