دیدار و رایزنی مقام ارشد امنیتی روسیه با السیسی درباره تحولات منطقه

رئیس سازمان اطلاعات خارجی روسیه امروز سه‌شنبه، در سفری به مصر با رئیس جمهوری این کشور دیدار و در ارتباط با تحولات منطقه به ویژه بحران غزه گفت وگو کرد. به گزارش ایرنا به نقل از شبکه روسیاالیوم، «سرگئی ناریشکین» رئیس سازمان اطلاعات خارجی روسیه در سفری به قاهره با «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهوری مصر ... دیدار و رایزنی مقام ارشد امنیتی روسیه با السیسی درباره تحولات منطقه

ادامه

افغانستان, امنیتی, اوکراین, تروریسم, خاورمیانه, خبر, روسیه, شمال افریقا, مصر

شکایت نهادهای تونسی از دادستان دیوان کیفری بین‌المللی درخصوص پرونده غزه

نمایندگان انجمن‌ها و شخصیت‌های جامعه مدنی تونس علیه دادستان کل دیوان کیفری بین‌المللی به دلیل امتناعش از تحقیق درخصوص جنایت نسل‌کشی اسرائیل در نوار غزه در دادگاه‌های این کشور شکوائیه‌ای را ارائه دادند. به گزارش ایسنا، شخصیت‌های ملی تونس طی کنفرانسی مطبوعاتی امتناع دادستان دیوان کیفری بین‌المللی از رسیدگی به جنایت نسل‌کشی اسرائیل علیه ملت ... شکایت نهادهای تونسی از دادستان دیوان کیفری بین‌المللی درخصوص پرونده غزه

ادامه

آفریقای جنوبی, اسراییل, تونس, جهان, حقوق بشر, خبر, دیوان داوری لاهه, شمال افریقا, فلسطین, نسل کشی

ماهواره مصری از پایگاه فضایی چین به فضا پرتاپ شد

یک ماهواره سنجش از راه دور مصری از پایگاه فضایی جیو چوان در شمال غربی چین به فضا پرتاپ و با موفقیت در مدار زمین قرار گرفت. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری شینهوا، یک ماهواره سنجش از راه دور متعلق به دولت مصر با نام (MISRSAT-۲) امروز (دوشنبه ۱۳ آذر) به فضا پرتاب ... ماهواره مصری از پایگاه فضایی چین به فضا پرتاپ شد

ادامه

چین, خبر, شرق آسیا, کشاورزی, مصر

مجلس الجزایر با رای قاطع اجازه جنگ با اسرائیل را صادر کرد

مجلس الجزایر با اکثریت آرا به رئیس جمهور این کشور اجازه داد تا در صورت لزوم برای دفاع از مردم فلسطین وارد جنگ با اسرائیل شود. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ در ادامه اعتراض‌های مردم مناطق مختلف به جنایت‌های اسرائیل در نوار غزه، نمایندگان مجلس الجزایر با اکثریت آرا رسماً به رئیس‌ جمهور این کشور اجازه ... مجلس الجزایر با رای قاطع اجازه جنگ با اسرائیل را صادر کرد

ادامه

آمریکا, اروپا, اسراییل, الجزایر, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, شمال افریقا, فلسطین

پارلمان لیبی: سفرای کشورهای حامی اسرائیل کشور ما را ترک کنند

پارلمان لیبی در پی ادامه تجاوزات اسرائیل به غیرنظامیان در نوار غزه و حمایت کشورهای غربی از جنایات این رژیم، خواستار خروج سفرای کشورهای حامی این رژیم از این کشور شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از شبکه المسیره، پارلمان لیبی در بیانیه‌ای اعلام کرد: سفرای کشورهای حامی جنایات اسرائیل در غزه هرچه سریعتر خاک ... پارلمان لیبی: سفرای کشورهای حامی اسرائیل کشور ما را ترک کنند

ادامه

اسراییل, زنان, شمال افریقا, فلسطین, کودکان, گزارش, لیبی, نسل کشی

خبرگزاری تاس: تعلیق وزیر خارجه لیبی نتیجه مخالفت با حضور ترکیه است

نجلا المنقوش که از ۱۶ مارس ۲۰۲۱ وزیر امور خارجه لیبی در دولت وحدت ملی «عبدالحمید دبیبه» بوده، نخستین زن در تاریخ سیاسی لیبی و چهارمین زن در جهان عرب است که به عنوان وزیر خارجه منصوب شد.

 

به گزارش ایرنا، خبرگزاری «آناتولی» ترکیه می‌گوید، شورای ریاستی لیبی وزیر امور خارجه این کشور را به‌عنوان یک اقدام احتیاطی از سمت خود برکنار کرده است و طبق گزارش شبکه تلویزیونی «الاحرار لیبی»، شورای ریاستی، نجلا المنقوش را به دلیل تخلفات نامشخصی که گفته می‌شود مرتکب شده، از سمت خود برکنار کرد. اما خبرگزاری روسی تاس، تعلیق وزیر خارجه لیبی را با حضور نظامی ترکیه در این کشور که المنقوش مخالفت صریح خود را با آن اعلام کرده بود، مرتبط می‌داند.

 

تاس نوشت: از همان ابتدا گروه‌های با نفوذ سیاسی اسلامی با المنقوش به مشکل برخورد کردند، زیرا وی به شدت مخالف حضور نظامی ترکیه در لیبی است و بر خروج مزدوران خارجی از خاک کشورش پافشاری می‌کرد.

 

المنقوش چهاردهم اردیبهشت امسال در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با همتای ترک خود، از آنکارا خواست که در خصوص اجرای توافق آتش بس و نتایج کنفرانس برلین از جمله بیرون بردن نیروهای بیگانه و مزدور از خاک لیبی در چارچوب حمایت از حاکمیت ارضی این کشور، همکاری کند، اما «چاووش اوغلو» در پاسخ به المنقوش گفت: نیروهای ترکیه‌ای مستقر در لیبی بخشی از توافق برای آموزش نیروهای لیبیایی هستند که قرارداد آن با دولت پیشین لیبی بسته شد.

 

به نوشته تاس، شورای ریاستی لیبی در حکم تعلیق وزیر خارجه این کشور تاکید کرده که المنقوش به نمایندگی از دولت لیبی، اما در عرصه خارجی به طور مستقل عمل می‌کند و اقدام‌هایش را با شورا هماهنگ نمی‌کند. طبق این فرمان، المنقوش به‌دلیل اقدام برخلاف نتایج نشست مجمع گفت و گوی سیاسی لیبی و نقض قوانین اداری از طریق اقدام بدون هماهنگی با شورای ریاستی در مورد مسائل مربوط به سیاست خارجی، برکنار شده است.

 

فروردین امسال «رجب طیب اردوغان» رییس جمهوری ترکیه اعلام کرد که کشورش آمادگی دارد تا در بازسازی لیبی مشارکت داشته باشد. او که بارها حمایت خود را از دولت قانونی در لیبی اعلام کرده، گفت که آنکارا هرگز حامی دولتی کودتاچی نخواهد بود؛ اشاره رییس جمهوری ترکیه به ژنرال خلیفه حفتر فرمانده ارتش موسوم به ارتش ملی لیبی است

 

«فتحی‌باش آقا» وزیر کشور وقت دولت وفاق ملی لیبی ۶ آذرماه ۹۸( ۲۷ نوامبر ۲۰۱۹) در سفر به ترکیه دو قرارداد مهم امنیتی با مقامات آنکارا امضا کرد. توافق نخست در مورد حریم دریایی ترکیه و لیبی در دریای مدیترانه و توافق دوم درباره توسعه همکاری‌های امنیتی و نظامی میان دو طرف بود.

 

توافق آنکارا و دولت «فائز السراج» با اعتراض دیگر کشورهای حوزه دریای مدیترانه رو به رو شد؛ یونان، قبرس و مصر در بیانیه‌ای مشترک تاکید کردند که امضای این ۲ قرارداد مشروعیت ندارد.

 

رئیس جمهوری ترکیه پنجم دی ماه همان سال اعلام کرد که کشورش به درخواست دولت وفاق ملی لیبی، بهمن ماه ۹۸ به آن کشور نیروی نظامی اعزام خواهد کرد.

 

بدنبال توافق نظامی دو کشور، پارلمان ترکیه ۱۲ دی ماه ۹۸ با لایحه مجوز اعزام نیروی نظامی برای حمایت از دولت وفاق لیبی موافقت کرد.

 

همچنین دولت وفاق ملی لیبی مردادماه ۹۹ تفاهمنامه اقتصادی به ارزش ۱۶ میلیارد دلار با ترکیه به امضا رساند که براساس آن تکمیل طرح‌های عظیم ساختمانی لیبی که به علت جنگ متوقف شده بود، از سرگرفته می‌شود.

 

در همین راستا، در ژانویه ۲۰۲۰، پارلمان ترکیه با ۳۲۵ رای موافق و ۱۸۴ رای مخالف با طرح رجب طیب اردوغان برای ارسال نیروهای نظامی به لیبی موافقت کرد. هدف اردوغان از ارسال نیرو، پشتیبانی نظامی از حکومت وفاق به رهبری السراج و متحدان اسلام گرایش به ویژه گروه «اخوان المسلمین» مستقر در طرابلس پایتخت لیبی است که در مقابل نیروهای ژنرال خلیفه حفتر می‌جنگند.

 

با آغاز اعتراض‌ها و جنبش‌های مردمی موسوم به بهار عربی در سال ۲۰۱۰، ترکیه در صف حامیان این اعتراض‌ها قرار گرفت و از اخوان المسلمین که دارای جایگاهی در مصر، سوریه، تونس و لیبی است، حمایت کرد.

 

خبرگزاری تاس روسیه که کشورش بر خلاف ترکیه در کنار مصر، امارات متحده عربی و اردن از حامیان ژنرال حفتر است، همچنین به تاکید چندی پیش المنقوش مبنی بر بازگشت سفرای لیبی در برخی کشورها اشاره کرده و نوشته سفرای لیبی در ایالات متحده و عمان و همچنین نماینده این کشور در اتحادیه کشورهای عرب شکایت‌هایی را به دادستانی کل ارائه و وزیر امور خارجه را به سوء استفاده از مقام خود متهم کردند. پیش از این، المنقوش بر بازگشت دیپلمات ها تاکید کرده بود، چرا که اعتبارنامه آنها به پایان رسیده بود.

هاآرتص: فرآیند عادی‌سازی روابط با تل آویو از درون در حال انفجار است

هاآرتص نوشت فرآیند عادی سازی روابط با اسرائیل از درون در حال انفجار است و تل آویو باید در حمایت از کودتای نظامی سودان تجدید نظر کند.

ادامه

اسراییل, تحلیل, جهان, خاورمیانه, سودان, شمال افریقا, عربستان سعودی