گزارشگر سازمان ملل خواستار اعمال تحریم‌هایی علیه اسرائیل شد/ اسرائیل با استفاده از «مهمات ساخت آمریکا» مرتکب «جنایات جنگی» می‌شود

گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل در امور فلسطین با تاکید بر اینکه اسرائیل باید مجازات شده و از صادرات سلاح به آن جلوگیری شود، اعمال تحریم‌هایی علیه اسرائیل، برقراری آتش‌بس و حفاظت از فلسطینی‌ها را خواستار شد. به گزارش ایسنا، «فرانچسکا آلبانیز» گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور فلسطین با اشاره به اینکه ... گزارشگر سازمان ملل خواستار اعمال تحریم‌هایی علیه اسرائیل شد/ اسرائیل با استفاده از «مهمات ساخت آمریکا» مرتکب «جنایات جنگی» می‌شود

ادامه

آلمان, آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, اسراییل, انگلیس, اوکراین, تحریم, جنایات جنگی, جهان, زنان, سازمان ملل, فلسطین, کودکان, گزارش, مصر, نسل کشی

چین: مواضع آمریکا در مورد روابط چین – روسیه ریاکارانه است

سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز سه شنبه ۲۳ آوریل در کنفرانس خبری در اشاره به اظهارات آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده در انتقاد از روابط اقتصادی و تجاری چین و روسیه گفت: آمریکا در حالی که لایحه کمک به اوکراین را تصویب کرده، از طرفی دیگر، دست به اتهام بی‌اساسی علیه مبادلات ... چین: مواضع آمریکا در مورد روابط چین – روسیه ریاکارانه است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, اقیانوسیه, اوکراین, تحلیل, جنایات جنگی, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا

زاخارووا: تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان را هدف قرار می‌دهیم

سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که در صورت درگیری و جنگ بین روسیه و ناتو، تسلیحات هسته‌ای مستقر در لهستان در فهرست اهداف نظامی مسکو قرار خواهند گرفت. به گزارش ایلنا به نقل از اسپوتنیک، سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که در صورت درگیری و جنگ بین روسیه و ناتو، تسلیحات هسته‌ای مستقر ... زاخارووا: تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان را هدف قرار می‌دهیم

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, تشنج‌ زایی, جنگ سرد, خبر, روسیه, شرق اروپا, لهستان

آمریکا و اوکراین مذاکره درباره توافق همکاری امنیتی را آغاز کردند

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین دوشنبه شب گفت که کی‌یف و واشنگتن مذاکرات در مورد توافق همکاری امنیتی دوجانبه را آغاز و طرح ارسال موشک‌های دوربرد به نیروهای مسلح اوکراین را نهایی کرده‌اند. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، زلنسکی در پیام شبانه اظهار کرد: تیم‌های آمریکا و اوکراین کار روی توافقنامه امنیتی ... آمریکا و اوکراین مذاکره درباره توافق همکاری امنیتی را آغاز کردند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, خبر, روسیه, ناتو

نیوزویک: آمریکا رو به افول است

نشریه آمریکایی “نیوزویک” در مقاله‌ای با اشاره به شکست‌های متعدد امریکا در سیاست‌های عمومی، سیاست‌های ناکارآمد فزاینده، تا اپیدمی مشکلات روانی در میان جوانان آمریکایی نوشت: آمریکای قرن بیست‌ویکم روبه‌زوال می‌رود. به گزارش روز سه شنبه ایرنا، «ویلیام کوپر» نوشینده این مقاله‌ به نتایج یک نظرسنجی جدید در موسسه گالوپ اشاره کرده و نوشت: این ... نیوزویک: آمریکا رو به افول است

ادامه

آزادی, آمریکا, آمریکای شمالی, جهان, چین, شرق آسیا, مقاله, هژمونیسم

تعطیلی دولت آمریکا و پیامدهای آن /دونالد ترامپ قادر به سفر نیست؛

چالش دموکرات ها با جمهوریخواهان بر سر طرح بودجه موقت به تعطیلی دولت فدرال آمریکا منجر شد؛ رخدادی که در سال نخست ریاست جمهوری دونالد ترامپ، برای طیف سیاسی وی پر هزینه خواهد بود.

 

شبکه تلویزیونی سی ان ان روز شنبه به دنبال تعطیل شدن دولت فدرال ایالات متحده، در گزارشی به عواقب آن پرداخت که در وهله نخست شخص رئیس جمهوری آمریکا قادر به سفر نخواهد بود و نزدیک به دو میلیون نیروی کار را در داخل این کشور تحت تاثیر قرار می دهد.

 

خبرنگار سی ان ان از محل کاخ سفید گزارش داد: ممکن است تعطیلی دولت آمریکا با توجه به این موضوع که برخی از چهره های معروف جمهوریخواه در جلسه شب گذشته (جمعه) سنا به آن رای ندادند، به درازا بکشد.

 

سی ان ان افزود: ترامپ و دولت وی نباید به حمله به دمکرات ها بپردازند، چراکه به رای آنها نیاز دارند، باید به خاطر داشته باشید که سناتور ‘لیندزی گراهام’، ‘جف فلیک’ (Jeff Flake) و ‘مایک لی’ (Mike Lee) که همگی از حزب جمهوریخواه هستند، به طرح بودجه اضطراری رای ندادند و سناتور ‘جان مک کین’ نیز به دلیل مشکلات جسمی قادر به حضور در واشنگتن نیست، بنابراین به نظر می رسد تهیه طرح جدید و جلب حمایت این تعداد از جمهوریخواهان و در کنار آن دمکرات ها، تعطیلی دولت فدرال را طولانی خواهد کرد.

 

***دونالد ترامپ قادر به سفر نیست؛

 

خبرنگار سی ان ان از کاخ سفید همچنین افزود: با تعطیلی دولت فدرال، برنامه سفر روز شنبه ۲۰ ژانویه (۳۰ دی ماه) که برابر با نخستین سالگرد ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید است، به فلوریدا قطعا لغو خواهد شد و در صورت طولانی شدن تعطیلی دولت، وی قادر به اجرای سفر برنامه ریزی شده هفته آینده به ‘داووس’ سوئیس نیز نخواهد بود.

 

*** نزدیک به دومیلیون نیروی کار در آمریکا تحت تاثیر قرار می گیرد؛

 

‘تام فورمن’ (Tom Foreman) تحلیلگر مسائل داخلی آمریکا گفت: تعطیلی دولت آمریکا یک میلیون و ۸۷۰ هزار نفر از کارکنان بخش های ‘کنترل ترافیک هوایی’، ‘نیروهای امنیتی’، ‘بازرسی مواد غذایی’ و ‘نیروهای امنیتی زندان ها’ را در بر می گیرد.

 

***یک میلیون و ۳۰۰هزار نظامی آمریکا بدون حقوق می مانند؛

 

وی افزود: در پی تعطیلی دولت فدرال، یک میلیون و ۳۰۰هزار نیروی نظامی فعال در ارتش آمریکا، بدون دریافت حقوق ناگزیر به ادامه کار خواهند بود.

 

***۸۵۰ هزار نفر از کارکنان دولت ناگزیر به رفتن به مرخصی اجباری خواهند شد؛

 

سی ان ان در ادامه گزارش داد: ممکن است مشابه اتفاقی که در سال ۲۰۱۳ رخ داد، بار دیگر روی دهد و ۸۵۰ هزار نفر از کارکنان دولت ناگزیر به گرفتن مرخصی اجباری شوند، همچنین خدمات دولتی در موزه ها و پارک های ملی ارائه نخواهد شد و این مکان ها بسته خواهند شد.

 

خبرنگار سی ان ان درادامه افزود: برآورد می شود تعطیلی دولت فدرال هزینه ای برابر با ۶ میلیارد دلار در هفته به مالیات دهندگان آمریکایی وارد کند.

 

طرح اضطراری اختصاص بودجه کوتاه مدت برای ادامه کار دولت فدرال آمریکا تا ۱۶ فوریه (برابر با ۲۷ بهمن ماه) شب گذشته (جمعه) در پی اختلاف دو حزب دمکرات و جمهوریخواه در سنا بر سر موضوع مهاجرت، به تصویب نرسید. تصویب این طرح نیازمند ۶۰ رای در سنا بود که تنها با اختلاف یک رای، ۵۰ رای مخالف در برابر ۴۹ رای مخالف، از تصویب شدن بازماند.

 

کاخ سفید، بلافاصله به دنبال تعطیل شدن دولت فدرال، آن را متوجه دمکرات ها دانست و آن را ‘تعطیلی شومر’ خواند. ‘سارا سندرز’ سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید با صدور بیانیه ای اعلام کرد: دمکرات های سنا عامل ‘تعطیلی شومر’هستند، امشب دمکرات ها سیاست را بر امنیت ملی، خانواده نظامیان آمریکایی، کودکان آسیب پذیر و توانایی های کشور جهت خدمت به تمام آمریکایی ها، مقدم شمرده اند.

 

‘چاک شومر’ سناتور ایالت نیویورک و رهبر اقلیت دمکرات در سنا در پاسخ به این اتهام در صحن این مجلس گفت: تمام تقصیرها را باید بر شانه های رئیس جمهوری ترامپ گذاشت و آن را «تعطیلی ترامپ» نامید.

 

کنگره با وجود شروع سال مالی ۲۰۱۸، برای چهارمین بار از ابتدای ماه اکتبر (۹ مهر ماه)، تصویب بودجه کوتاه مدت را برای ادامه کار دولت همزمان با کار بر روی لایحه نهایی بودجه، در دست بررسی قرار داد؛ اما مذاکرات در نتیجه بالا گرفتن اختلاف برسر مسائل مهاجرتی، به بن بست رسید.

 

یکی از موارد اختلافی که به مذاکرات در مورد لایحه بودجه راه یافته، سرنوشت آن دسته از پناهجویان غیرقانونی موسوم به «رویاپردازان» است که در زمان کودکی وارد خاک آمریکا شده اند. قانون داکا برای حفاظت از این پناهجویان در سال ۲۰۱۲ به فرمان رئیس جمهوری پیشین آمریکا تصویب شد؛ اما ترامپ قصد دارد این قانون را لغو و طرح دیگری جایگزین کند. این مساله نزدیک به ۸۰۰ هزار مرد و زن جوان را که در آستانه اخراج از آمریکا قرار گرفته اند، تحت تاثیر قرار می‌دهد.

 

مجلس نمایندگان آمریکا پنجشنبه گذشته با ۲۳۰ رای موافق دربرابر ۱۹۷ رای مخالف، یک طرح بودجه اضطراری برای ادامه کار دولت آمریکا تا ۱۶ فوریه (۲۷ بهمن) را تصویب کرد که دمکرات های سنا از آن به عنوان اهرم فشار برای تحقق مطالبات خود استفاده کردند و آن را در این مجلس تصویب نکردند.

 

در پی تعطیل شدن دولت فدرال، تنها کارمندان «ضروری» دولت از جمله در بخش‌های نظامی و اورژانس به کار خود ادامه خواهند داد؛ اتفاقی که از سال ۱۹۹۵ تاکنون سه بار – به طور معنی‌دار – رخ داده است. با تعطیل شدن دولت، تنها خدمات ضروری دولتی از جمله در حوزه امنیت ملی، ترافیک هوایی، سوانح غیرمترقبه، زندان‎ها و اورژانس به کار خود ادامه می‌دهند. آخرین بار، دولت آمریکا در سال ۲۰۱۳ برای مددت ۱۶ روز به تعطیلی کشیده شد.

ایرنا