هشدار اسپانیا به اسراییل درباره حمله به رفح

وزیر خارجه اسپانیا خواستار استقرار آتش‌بس در غزه و عدم عملیات نظامی اسرائیل در رفح شد. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ نبود آینده‌ای روشن پیش روی فلسطینیان و ادامه اشغالگری‌های اسرائیل در نهایت منجر به وقوع حمله هفتم اکتبر شد. اکنون برخی کشور‌های اروپایی در تلاش هستند با ایجاد امید در میان فلسطینیان از جمله آینده ... هشدار اسپانیا به اسراییل درباره حمله به رفح

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, اسراییل, ایرلند, تروریسم, جنوب اروپا, خاورمیانه, فلسطین, لبنان, مالت

بالاترین مقام اطلاعات نظامی اسرائیل استعفا کرد

یک رسانه اسرائیلی از استعفای رئیس اداره اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل به‌دلیل شکست در طوفان الاقصی خبر داد. به گزارش خبرگزاری تسنیم، یک روزنامه اسرائیلی امروز دوشنبه از استعفای آهارون حالیوا، رئیس اداره اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل خبر داد. روزنامه یدیعوت آحارانوت دلیل استعفای رئیس بخش اطلاعات نظامی رژیم اسرائیل را شکست در ۷ اکتبر ... بالاترین مقام اطلاعات نظامی اسرائیل استعفا کرد

ادامه

اسراییل, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر, سوریه, فلسطین

محمود عباس: وتوی آمریکا علیه فلسطین «ناامیدکننده» و «شرم‌آور» است

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین وتوی آمریکا علیه اعطای عضویت کامل به فلسطین در سازمان ملل متحد را موضعی «ناامیدکننده» خواند. «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین امروز (شنبه) وتوی آمریکا علیه اعطای عضویت کامل به فلسطین در سازمان ملل متحد را موضعی «ناامیدکننده»، «شرم‌آور»، «غیرقابل توجیه» و «غیرمسوولانه» خواند. وی در مصاحبه با خبرگزاری فلسطین ... محمود عباس: وتوی آمریکا علیه فلسطین «ناامیدکننده» و «شرم‌آور» است

ادامه

آمریکا, اسراییل, تجاوز نظامی, تحلیل, تشکیلات خودگردان فلسطین, جهان, خاورمیانه, سازمان ملل, فلسطین, نسل‌کشی

الجزایر؛ پرونده عضویت کامل فلسطین را بار دیگر به شورای امنیت ارائه خواهیم کرد

به دنبال وتوی پیش نویس عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد توسط آمریکا، الجزایر متعهد شد این پیش نویس را بار دیگر در شورای امنیت مطرح کند. عمار بن جامع سفیر و نماینده دائم الجزایر در سازمان ملل در این باره گفت: امیدواریم بار دیگر زمانی که پیش نویس عضویت فلسطین در سازمان ملل ... الجزایر؛ پرونده عضویت کامل فلسطین را بار دیگر به شورای امنیت ارائه خواهیم کرد

ادامه

آمریکا, الجزایر, جهان, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, فلسطین

ابراز تأسف شدید چین از وتوی درخواست فلسطین برای عضویت در سازمان ملل توسط ایالات متحده

بعد از ظهر پنجشنبه ۱۸ آوریل، ۳۰ فروردین، به وقت محلی، پیش‌نویش قطعنامه «پیشنهاد پذیرش عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد» از سوی ایالات متحده وتو شد و در شورای امنیت سازمان ملل به تصویب نرسید. به گزارش رادیو بی‌المللی چین؛ «فو تسونگ» نماینده دائم چین در سازمان ملل طی سخنرانی خود پس از ... ابراز تأسف شدید چین از وتوی درخواست فلسطین برای عضویت در سازمان ملل توسط ایالات متحده

ادامه

آمریکا, اسراییل, تحلیل, چین, خاورمیانه, سازمان ملل, شرق آسیا, صلح, فلسطین

تحلیلگر آمریکایی: حضور نظامی آمریکا در عراق آزار دهنده است

نشریه آمریکن کانسروتیو در یادداشتی به قلم “دنیل لاریسون” ضمن بررسی حملات هوایی اخیر آمریکا به خاک عراق یادآور شده که حضور نظامی آمریکا در عراق بیش از حد برای مردم این کشور آزاردهنده هست، به ویژه اکنون که واشنگتن از خاک این کشور برای دشمنی با ایران استفاده می‌کند.

 

به گزارش ایرنا دنیل لاریسون از سردبیران این نشریه آمریکایی در نوشتاری با عنوان “جنگ بی‌پایان و عقده روحی نسبت به ایران” افزود: پنتاگون روز یکشنبه ادعا کرد که گروه “کتایب حزب الله”، در حمله روز شنبه بیش از ۳۰ راکت علیه پایگاه”کی۱” (k۱) شلیک کرده است. علاوه بر این، به گزارش نیویورک تایمز مقامات آمریکایی مدعی هستند این حملات نشان دهنده “افزایش خطر حملات نیروهای شیعه علیه منافع و نیروهای آمریکایی در منطقه” است و یکی از دو حمله بزرگ اخیر در منطقه بشمار می‌رود.

 

اما حملات هوایی آخر هفته آمریکا، بیش از هرچیز یادآور تنش های فزاینده میان ایالات متحده و ایران است. نیروهای آمریکایی حاضر در عراق امروز بیش از هر زمان دیگر از تاریخ خروج آمریکا از برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) و آغاز جنگ اقتصادی علیه ایران در معرض خطر قرار دارند. شرایط کنونی همچنین یادآور این است که حضور نظامی ایالات متحده در عراق بیش از اندازه برای این کشور آزاردهنده است، به ویژه اکنون که آمریکا از خاک عراق برای دشمنی با ایران استفاده می‌کند. ایالات متحده هنوز هم در عراق و سوریه بسیار درگیر است و این حملات می تواند حضور واشنگتن را بیش از پیش شدت بخشد.

 

نویسنده در ادامه مطلب درج شده در این نشریه دارای مواضع ضدجنگ آورده است: آمریکا برای حضور نظامی در این کشورها توجیه های مخصوص به خود را دارد؛ حفظ حضور نظامی و افزایش آن برای جلوگیری از حملات احتمالی از جمله دلایل ایالات متحده برای حضور نظامی در این کشورها است. بدون تردید همین توجیهات، کارکنان ارتش آمریکا را در معرض خطر قرار می دهد و این آخرین حملات هوایی را نمی‌توان از بستر شکست کامل سیاست دولت ترامپ جدا دانست.

 

از طرفی حملات هوایی صورت گرفته در داخل عراق، از سوی دولت بغداد محکوم شده است و مقامات این کشور حملات صورت گرفته در خاک عراق را نقض حاکمیت خود می‌دانند.

 

“عادل عبدالمهدی” حملات تلافی جویانه روز یکشنبه ایالات متحده را محکوم کرد. وی این حملات را نقض حاکمیت عراق دانست که امنیت عراق و منطقه را تهدید می‌کند.

 

لاریسون در ادامه تاکید می کند: سیاست ایالات متحده آمریکا دولت عراق را در وضعیت بسیار دشوار و پیچیده ای قرار داده است. عراق به ۵ هزار سرباز آمریکایی اجازه داده تا در این کشور بمانند، اما مجوزی برای اجرای عملیات نظامی علیه نیروهای عراقی نداده است.

 

از سوی دیگر، در پی حملات روز یکشنبه ایالات متحده، کتایب حزب الله نسبت به اقدامات انتقام جویانه هشدار داده است. کتایب حزب الله در این خصوص اعلام کرد: “ما چاره ای جز رویارویی نداریم. ترامپ باید بداند که او باید هزینه های سنگینی را در عراق و دیگر کشورهایی که نیروهای جنایتکارش حضور دارند، بپردازد”.

 

این تهدید نشان می دهد که نیروهای آمریکایی چه در عراق و چه در سوریه احتمالا در آینده نزدیک با حملات متقابل روبرو شوند و این امکان وجود دارد که این حملات خیلی زود از کنترل خارج شده و به درگیری بزرگتری بدل شود که نه ایالات متحده خواهان آن است و نه منطقه تحمل آن را دارد.

 

در سوی دیگر ماجرا، ایالات متحده نسبت به هشدارهای دولت عراق در مورد حملات هوایی اهمیتی نداده و درخواست های آنها برای خاتمه حمله را نادیده گرفت.

 

عبدالمهدی در بیانیه ای پس از این حملات اظهار داشت که “مارک اسپر” وزیر دفاع ایالات متحده تنها حدود نیم ساعت پیش از حملات آمریکا با وی تماس گرفته تا وی را از اهداف واشنگتن برای هدف قرار دادن پایگاه های این نیروهای مظنون به حمله راکتی روز جمعه خبردار کند.

 

عبدالمهدی در این بیانیه گفت که از اسپر خواسته برنامه های انتقام جویانه کشورش را در خاک عراق لغو کند.

 

عبرالمهدی افزود: “برهم صالح” رییس جمهوری عراق نیز پیش از این، از اهداف تلافی جویانه آمریکا از طریق یک دیپلمات آمریکایی مطلع شده و خواستار لغو این حملات شده بود.

 

خبرگزاری «تاس»؛ افزایش همکاری‌ها دوجانبه بین روسیه و ایران درسطوح مختلف در سال ۲۰۱۹

وزرای امور خارجه روسیه و ایران، امروز در شرایطی با یکدیگر مذاکره می‌کنند همکاری‌های تجاری- اقتصادی گسترش یافته، مذاکرات سیاسی فعال‌تر از همیشه ادامه داشته و مشارکت نظامی نیز آغاز شده است.

ادامه

اتحادیه اروپا, استرالیا, امارات, امریکا, انگلستان, ایران, بحرین, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, عربستان سعودی

گاردین؛ ۲۰۱۹؛ سال فروپاشی سیاست خارجی آمریکا

یک روزنامه انگلیسی نوشت، رویکرد دولت آمریکا در زمینه سیاست خارجی در سال ۲۰۱۹ بیشتر بر اساس منافع شخصی، خودشیفتگی و توئیت‌بازی رئیس‌جمهور بود تا روابط دیپلماتیک و قوانین بین‌المللی.

ادامه

اسراییل, افغانستان, اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, ایران, ترکیه, تروریسم, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, سوریه, عربستان سعودی, کره شمالی, مذاکرات اتمی