راغفر؛ اگر تغییری رخ ندهد آینده تاریک و بدی در انتظار اقتصاد ایران است

حسین راغفر می‌گوید «طی چند دهه گذشته یک جهت‌گیری و ریل‌گذاری در عرصه اقتصاد داشتیم که عملا کشور را با بحران‌ها و مشکلات عدیده‌ای مواجه کرد و حالا باید یک تجدیدنظر و اصلاحات را در این موضوع ایجاد کنیم.»

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, تحلیل, حقوق بشر

حکایت حال سراوان و سیستان‌وبلوچستان: مظلمهٔ خلق را جزایی هست

سه هفته از وقوع فاجعه سراوان می‌گذرد. بر اساس گزارش‌های اولیه درباره این رویداد در رسانه‌های عمومی و شبکه‌های اجتماعی: روز چهارم اسفندماه ۹۹ در پی تیراندازی نیروهای سپاه پاسداران به سمت سوخت‌بران بلوچ در نقطهٔ صفر مرزی “آسکان” دستکم ۱۵ تن کشته و زخمی شدند.

ادامه

اقتصادی, ایران, برابری اجتماعی, حقوق بشر, کارگری

مجلس ولایی، نمایندگان قلابی، و مشکلات بر هم انباشتهٔ مردم

اینک پس از گذشت نزدیک به ده ماه از آغاز کار مجلس یازدهم، تأملی بر عملکرد آن به‌عیان روشن می‌سازد در کارنامهٔ ده‌ماههٔ این مجلس جز هوچی‌گری، شعار دادن، و حرکات نمایشی، موردی نمی‌توان یافت که نشانی از عمل در راستای ایفای وظیفه در جهت تدوین قانون به‌نفع توده‌های مردم باشد.

ادامه

اقتصادی, ایران, حقوق بشر, سیاسی, فساد, مقاله

عبور سیستان و بلوچستان از خط قرمز خشکسالی/ مهاجرت و خالی از سکنه شدن روستاها

یک نماینده مجلس با تاکید بر اینکه سیستان و بلوچستان به لحاظ کمی و کیفیت آب در وضعیت بحرانی به سر می‌برد، گفت: به دلیل کمبود آب بعضی از روستاها خالی از سکنه شده و مهاجرت‌های زیادی را شاهدیم.

ادامه

اختلاف طبقاتی, افغانستان, اقتصادی, ایران, پاکستان, حقوق بشر, دهقانی, فقر, محیط زیست

شاخص فلاکت، و فساد افسارگسیخته در رژیم فقها

درحالی که رژیم حداقل دستمزد امسال را حتی کم‌تر از ۳ میلیون تومان تعیین کرده است، خط فقر در تهران بر اساس آمارهای تازه منتشر شده به ۱۰میلیون تومان رسیده است. این آمارها حکایت از آن دارند که شاخص* فلاکت طی ۴ سال اخیر روندی نگران‌کننده‌ درپیش گرفته است.

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, حقوق بشر, فقر, مقاله

اتحادیه ارواسیا، فرصتی بی‌نظیر

وزیر راه و شهرسازی اجرایی شدن موافقتنامه موقت ترتیبات منطقه آزاد تجاری میان ایران و اتحادیه ارواسیا را فرصتی بی‌نظیر توصیف کرد و گفت : تجار و بازرگانان ایرانی باید به صورت جدی از این فرصت بی‌نظیر استفاده کنند.

 

موافقتنامه موقت ترتیبات منطقه آزاد تجاری بین ایران و اتحادیه اوراسیا از آبان ماه امسال اجرایی شد. این موافقتنامه تبادل ۸۶۲ قلم کالا میان کشورهای عضو را تسهیل می کند که ۳۶۰ قلم از این کالاها ترجیحات اعطایی اوراسیا به ایران و ۵۰۲ قلم دیگر هم ترجیحات اعطایی ایران به اتحادیه اوراسیا است.

 

بر اساس توافق صورت گرفته، یک سال پس از اجرای موافقتنامه موقت ، مذاکرات تجارت آزاد بین ایران و اتحادیه اوراسیا شروع می شود. این مذاکرات که بر مبنای عملکردهای اقتصادی ایران در اتحادیه صورت می گیرد باید ظرف سه سال به امضای موافقتنامه تجارت آزاد بینجامد.در صورت عدم موفقیت، موافقت‌نامه موقت تجاری بیین ایران و کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا لغو خواهد شد.

 

محمد اسلامی روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از جاده نکاء – بهشهر در شرق مازندران در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود : با تسهیلاتی که برای سرمایه گذاران و صادرکنندگان در زمینه صادرات داریم، مشکلی در مسیر صادرات کالا وجود ندارد و در مازندران نیز هیچ تاجری برای صادرات مشکلی ندارد.

 

وی توضیح داد : موافقتنامه موقت ترتیبات منطقه آزاد تجاری اوراسیا از این جهت برای ما یک فرصت بی نظیر است که با تعرفه های ترجیحی عضو آن شده ایم و تقریبا امروز با تمام کشورهای همسایه و عضو کنوانسیون ها و کمیته های مشترک مسایل ترانزیتی را حل کرده ایم.

 

وزیر راه و شهرسازی با اظهار این که مشکلات گمرکی نیز در راه گسترش تجارت آزاد با اتحادیه اوراسیا وجود ندارد، اظهار داشت : از طریق این اتحادیه می توانیم تا اروپا و چین با حمل و نقل ترکیبی آبی و ریلی کالاهایمان را صادر و یا کالاهای مورد نیازمان را وارد کنیم.

 

اسلامی تاکید کرد : البته همه این تسهیلات زیرساخت محسوب می شوند و برای این که بتوانیم از این زیرساخت که آماده کردن آن چندین سال زمان برد، بدرستی استفاده کنیم نیاز داریم تا بازرگانان و تجار و تولید کنندگان ما آستین بالا بزنند و تا بتوانیم با رعایت استانداردهای تجارت بین المللی جای پای محکمی در بازارهای جهانی پیدا کنیم .

 

اتحادیه اقتصادی اوراسیا شامل پنج کشور روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، ارمنستان و بلاروس است. حجم تجارت کشورهای حوزه اوراسیا در سال ۲۰۱۸ نزدیک ۸۶۶ میلیارد دلار بود که از این میزان ۳۲۰ میلیارد دلار مربوط به واردات این پنج کشور بوده است. بخش عمده واردات و صادرات در این حوزه مربوط به روسیه است.

 

در حال حاضر ایران سهم کمتر از سه دهم درصدی از بازار اوراسیا دارد ولی کارشناسان معتقدند با توجه به اینکه سه کشور روسیه، قزاقستان و ارمنستان از این اتحادیه بدون واسطه همسایه ایران محسوب می شوند و دو کشور قرقیزستان و بلاروس هم به کشور ما نزدیک هستند، برخورداری از تسهیلات تجارت در حوزه ارواسیا می تواند صادرات ایران را متحول کند.

 

اگر چه تجارت آزاد در اتحادیه اوراسیا به این معنی نیست که تعرفه همه کالاها صفر شود ، ولی بخشی از کالاها بین ۱۰ تا ۱۵ درصد در شرایط امن و بدون تغییر ردیف تعرفه ای قرار می گیرد و بخشی نزدیک به ۸۵ درصد نیز صفر می شود یا به حداقل تعرفه می رسد.

 

کارشناسان پیش بینی کرده اند که با امضای موافقت نامه موقت تجاری با اتحادیه اقتصادی اوراسیا، تجارت ایران با این کشورها حداقل به ۱۰ تا ۱۵ میلیارد دلار در سال خواهد رسید.

تبعات نپیوستن ایران به FATF

یک اقتصاددان ضمن بررسی شرایط اقتصادی ایران در داخل و خارج، تبعات نپیوستن ایران به FATF را تشریح و اظهار کرد که اگر این اتفاق نیفتد، تحریم‌های اروپا نیز به تحریم‌های قبلی اضافه خواهد شد.

ادامه

اتحادیه اروپا, استرالیا, اقتصادی, المان, امریکا, انگلستان, ایران, بحرین, تحریم, جهان, ژاپن, عراق, عمان, فرانسه, قطر, کویت

پروانه سلحشوری: بین دولت و ملت شکاف شدیدی وجود دارد

نماینده تهران در یک مصاحبه به جایگاه غیرمردمی صدا و سیما، بی‌اعتمادی مردم به نهادهای قدرت و قصور مجلس در افزایش مرحله به مرحله بنزین پرداخته است. او می‌گوید در تصمیم‌گیری‌ها، مردم افرادی فرض می‌شوند که هیچ نمی‌دانند.

ادامه

اجتماعی, اقتصادی, ایران, مصاحبه و گفتگو

حسین راغفر؛ درایران دولت معنا ندارد، دولتی که منافع مردم را لحاظ نمی‌کند/ مردم در نظام تصمیم‌گیری ما نقش ندارند

استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا اظهار داشت: افزایش نرخ ارز یا بنزین باعث افزایش هزینه‌های تولید و آن نیز باعث افزایش تورم می‌شود، آن موقع خواهند گفت که فنر فشرده است که از کلمات دردآور است. در حالیکه خود آقایان فنرساز هستند که هزینه‌های آن را نیز مردم باید بپردازند.

ادامه

اقتصادی, ایران, سخنرانی

شکست در خصوصی‌سازی را بپذیریم!

دو سال پیش مهمان تلفنی یک گفتگوی بعد از خبر تلویزیون درباره خصوصی‌سازی بودم. در آن برنامه میهمانانی از دولت و مجلس حضور داشتند. من پس از اقامه دلائل و شواهدی از کارنامه هشت ساله خصوصی‌سازی، اظهار کردم: “خصوصی‌سازی در ایران شکست خورده است”.

ادامه

اقتصادی, ایران, گفتگو