ایرلند: اسرائیل انتقام را جایگزین منطق کرده است/ هشدار ایتالیا به اسرائیل: از افزایش تنش‌ها در منطقه خودداری کنید

سیمون هریس نخست وزیر ایرلند بار دیگر بر شناسایی کشور مستقل فلسطین تاکید کرد و گفت که اسرائیل انتقام را جایگزین منطق کرده است. به گزارش ایرنا، هریس سه‌شنبه شب در مصاحبه با سی. ان. ان گفت: در حال حاضر، اقدامات دولت نتانیاهو در رابطه با ایجاد فاجعه انسانی در غزه و تاثیر آن بر ... ایرلند: اسرائیل انتقام را جایگزین منطق کرده است/ هشدار ایتالیا به اسرائیل: از افزایش تنش‌ها در منطقه خودداری کنید

ادامه

اسراییل, ایتالیا, ایرلند, جنوب اروپا, جهان, خاورمیانه, خبر, زنان, غرب اروپا, فلسطین, کودکان

چین گزارش انگلیس درباره هنگ کنگ را رد کرد

چین امروز سه‌شنبه، از انگلیس خواست تا از مداخله در امور هنگ کنگ و همدستی با مجرمان و آشوبگرانی که امنیت ملی چین را تضعیف می‌کنند، دست بردارد. به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری شینهوا، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین در نشستی خبری در پاسخ به سوالی درباره تهمت‌های ... چین گزارش انگلیس درباره هنگ کنگ را رد کرد

ادامه

آزادی, انگلیس, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, شرق آسیا, غرب اروپا, هنگ کنگ

ورود مربیان نظامی و پدافند هوایی روسیه به نیجر

منابع خبری بامداد جمعه از استقرار مربیان نظامی و پدافند هوایی روسیه در نیجر در پی لغو توافق نظامی این کشور با آمریکا، خبر دادند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، تلویزیون دولتی نیجر گزارش داد که مربیان نظامی روسیه با یک هواپیمای حامل تجهیزات نظامی وارد این کشور شدند. بر اساس این گزارش، در ... ورود مربیان نظامی و پدافند هوایی روسیه به نیجر

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, تروریسم, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا, غرب آفریقا, غرب اروپا, فرانسه, نیجر

ایرلند: به تعویق انداختن اعلام کشور مستقل فلسطین قابل قبول نیست

مایکل مارتین وزیر خارجه ایرلند در اظهاراتی با بیان اینکه شک نکنید که به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین به زودی اتفاق خواهد افتاد، گفت: به تعویق انداختن اعلام کشور مستقل فلسطین دیگر قابل قبول نیست. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا به نقل از تارنمای خبری بارون، وزیر خارجه ایرلند با اشاره به ارائه پیشنهاد ... ایرلند: به تعویق انداختن اعلام کشور مستقل فلسطین قابل قبول نیست

ادامه

آفریقای جنوبی, اسپانیا, اسراییل, اسلواکی, ایرلند, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, صلح, غرب اروپا, فلسطین, گزارش, مالت, نسل‌کشی

دست خون‌آلود فرانسه در نسل‌کشی غزه

یک مقام فرانسوی که در پارلمان اروپا نیز حضور دارد تاکید کرد فرانسه با ارسال سلاح به اسرائیل در کشتار مردم غزه دخیل است. به گزارش باشگاه خبرنگاران: مانون اوبری، نماینده فرانسه در پارلمان اروپا در جریان حضور در برنامه Grand Rendez-Vous از موضع دولت کشورش در قبال جنگ اسرائیل در نوار غزه که وارد ... دست خون‌آلود فرانسه در نسل‌کشی غزه

ادامه

اروپا, استعمار, اسراییل, تحلیل, جهان, سازمان ملل, غرب اروپا, فرانسه, فلسطین, نسل کشی

تایمز: نباید به آمریکا اتکا کرد

نشریه «تایمز» در یادداشتی با بیان اینکه طرفداران خروج از اتحادیه اروپا به اشتباه به آمریکا امید بسته‌اند، نوشته است که این تصور که بعد از برگزیت واشنگتن برای انگلیس جایگاهی ویژه قائل می‌شود و منافع خود را نادیده می‌گیرد، خیالی خام است.

 

نشریه «تایمز» در یادداشتی که «جرمی هانت» وزیر خارجه پیشین انگلیس آن را «یادداشتی عالی» توصیف کرده، به طرفداران خروج انگلیس از اتحادیه اروپا توصیه کرده است که از امید بستن به آمریکا دست بردارند.

 

«دنیل فینکلشتاین» ستون‌نویس این نشریه در یادداشت خود به اظهارات سال ۲۰۱۶ «باراک اوباما» رئیس‌جمهور وقت آمریکا در مورد «برگزیت» اشاره کرده است. اوباما در آن زمان در آستانه همه‌پرسی درباره خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، هشدار داد که اگر لندن اتحادیه را ترک کند، در آن صورت «در انتهای صف» مذاکرات تجاری با واشنگتن قرار می‌گیرد، چراکه آمریکا سرگرم مذاکره با بلوک بزرگتری به نام اتحادیه اروپاست و تنها بعد از توافق با اروپا وقت خواهد داشت که با انگلیس هم مذاکره کند.

 

فینکلشتاین با بیان اینکه «ته صف بودن» صرفا در مسئله تجارت نیست و موضوعات سیاسی و دیپلماتیک را نیز در بر می‌گیرد، در پاسخ به این سؤال که آیا اظهارات اوباما در مورد جایگاه انگلیس پس از برگزیت صحیح بوده یا نه، نوشته است: «حامیان برگزیت تصور می‌کنند که با پشت کردن به همگرایی اروپایی، بریتانیا می‌تواند در جایگاه شریک اصلی انگلیس‌زبان‌ها نقش‌آفرینی کند و در چارچوب یک روابط واقعا ویژه، به شریک اقتصادی، سیاسی و امنیتی ایالات متحده بدل شود.»

 

او سپس این دیدگاه را به چالش کشیده و نوشته است که دیدگاه اوباما، «دیدگاه استاندارد» دولت‌های آمریکا از زمان جنگ جهانی دوم بوده و واشنگتن همواره حامی همگرایی اروپایی بوده و از طریق اقداماتی نظیر «طرح مارشال» به جلوگیری از ورشکستگی اروپا هم کمک کرده است. با این وجود، با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» در آمریکا که سرسختانه از برگزیت حمایت کرده، این روند حمایت از همگرایی متوقف شده و این مسئله حامیان برگزیت را به این تصور انداخته که می‌توانند در آینده به واشنگتن اتکا کنند.

 

فینکلشتاین نوشته است: «اما این تصور که این می‌تواند مبنایی قابل اتکا برای مشارکتی عمیق‌تر در آینده باشد، خطا است.»

 

او با بیان اینکه ترامپ ممکن است در انتخابات بعدی شکست بخورد و رئیس‌جمهور بعدی دیدگاهی مشابه رؤسای جمهور پیش از او داشته باشد، نوشته است که علاوه بر این باز هم انعقاد یک پیمان میان آمریکا و انگلیس نیازمند رأی دو سوم اعضای کنگره است، که این امر بسیار بعید به نظر می‌رسد.

 

وی می‌افزاید: «حتی اگر فرض کنیم که آقای ترامپ به جای یک سال، پنج سال دیگر هم رئیس‌جمهور باشد و اختیارات گسترده‌ای هم داشته باشد. آیا ترامپ کسی که بریتانیا بتواند به او اتکا کند؟ باید شخصیت پیش‌بینی ناپذیر او را مد نظر داشت. او کسی است که “رکس تیلرسون” وزیر خارجه‌اش را با یک توییت، بدون آنکه از قبل به او گفته باشد، عزل کرد. ما حتی اگر با او ازدواج هم کرده باشیم، نمی‌توانیم به ادامه رابطه با وی مطمئن باشیم.»

 

فینکلشتاین در ادامه نوشته است که حتی ترامپ هم نماینده مکتب فکری انزواطلب در آمریکاست و به دنبال تعامل گسترده با دیگر کشورها نیست، چنانکه او اخیرا هم اعلام کرده که قصد دارد به «جنگ‌های بی‌پایان مضحک» آمریکا پایان دهد و به همین دلیل نیروهای آمریکایی را از مناطق تحت کنترل شبه نظامیان کرد در شمال سوریه خارج کرده است. وی می‌افزاید: «این اقدام و این بیانیه، لحظه‌ای مهم در سیاست خارجی آمریکا است.»

 

به گفته نویسنده، تاریخ روابط دو کشور نشان داده است که حتی در دورانی که رئیس‌جمهور آمریکا و نخست‌وزیر انگلیس بهترین روابط را با هم داشته‌اند، باز هم واشنگتن و لندن در موضوعات مختلف با یکدیگر به مشکلاتی برخورده‌اند، بنابراین، نباید انتظار داشت که انگلیس بعد از خروج از اتحادیه اروپا بتواند به طور کامل به آمریکا تکیه کند.

 

وی می‌افزاید: «آقای ترامپ به هیچ وجه بین‌الملل‌گرا نیست. شعار انزواطلبان، “اول آمریکا” است، نه “اول بریتانیا” یا “زنده‌باد کشورهای انگلیسی‌زبان”. او می‌خواهد آمریکا را دوباره عظیم کند، نه اینکه کبیر بودن بریتانیای کبیر را حفظ کند.»

 

در پایان این یادداشت آمده است: «باراک اوباما از منافع ملی آمریکا توصیفی واقع‌بینانه داشت. این تصور که سیاست خارجی آمریکا زمانی مبنایی جز آن خواهد داشت، خیالی خام است.»

فارس

کشاورزان فرانسوی به «جلیقه زردها» پیوستند

کشاورزان معترض فرانسوی با مسدود کردن بزرگراه‌ها و جاده‌های این کشور، به جمع مخالفان ضد سیاست‌های «امانوئل مکرون» رییس جمهوری فرانسه موسوم به «جلیقه زردها» پیوستند.

ادامه

اعتراضات اجتماعی, جهان, خبر, غرب اروپا, فرانسه, کانادا

بی‌بی‌سی به عدم برخورداری از شفافیت متهم شد

نهاد ناظر بر استانداردهای رسانه‌ای در انگلیس موسوم به آفکام، بی‌بی‌سی را به عدم برخورداری از شفافیت در پرونده “ناگا مونچتی” مجری سرشناس برنامه صبحگاهی این شبکه متهم کرد.   بی‌بی‌سی هفته گذشته در تصمیم خود برای مجازات خانم مونچتی به علت آنچه عدم رعایت اصول بی‌طرفی نامیده بود، صرف نظر کرد، با این حال ... بی‌بی‌سی به عدم برخورداری از شفافیت متهم شد

ادامه

امریکا, انگلستان, جهان, خبر, غرب اروپا

انگلیس هم از گزند کاپیتولاسیون در امان نماند؛ اعتراض این دولت به اقدام آمریکا در اعطای مصونیت دیپلماتیک

وزیر امور خارجه انگلیس از تصمیم آمریکا برای اعطای مصونیت دیپلماتیک به همسر یک دیپلمات آمریکایی که در سانحه رانندگی در مرکز انگلیس مقصر شناخته شده بود، ابراز ناامیدی کرد.

ادامه

امریکا, انگلستان, جهان, خبر, غرب اروپا

پدر آسانژ: شاید پسرم را بکشند

«جان شیپتون» پدر بنیان‌گذار وبسایت افشاگر ویکی‌لیکس در مصاحبه‌ای در خصوص وضعیت پسرش در زندان «بلمارش» در لندن ابراز نگرانی کرد و گفت ممکن است پسرش تحت شرایطی که در زندان دارد، بمیرد.

ادامه

استرالیا, امریکا, انگلستان, جهان, خبر, غرب اروپا, ویکی‌لیکس