عواقب ژئوپلیتیکی از رده خارج شدن ۱۸ زیردریایی هسته‌ای برای آمریکا

گزارش‌ها حاکی از آن است که ۱۸ زیردریایی هسته‌ای این کشور برای تعمیر از رده خارج شده است که به نظر می‌رسد از نظر ژئوپلتیکی عواقب گسترده‌ای برای واشنگتن داشته باشد. به گزارش ایرنا به نقل از اسپوتنیک، کشور آمریکا اولین زیردریایی هسته‌ای جهان را در سال ۱۹۵۴ در کانکتیکات به آب انداخت و از ... عواقب ژئوپلیتیکی از رده خارج شدن ۱۸ زیردریایی هسته‌ای برای آمریکا

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, ژئوپلیتیک, ژاپن, شرق آسیا, گزارش

خروج مخفیانه آمریکا از یک پایگاه خود در سوریه به دلیل حملات مکرر

منابع رسانه‌ای فاش کردند که به دلیل حملات مکرر اخیر گروه‌های مقاومت، نیرو‌های ارتش آمریکا مخفیانه از یکی از پایگاه‌های خود در سوریه عقب‌نشینی کرده‌اند. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ منابع رسانه‌ای اعلام کردند که نیرو‌های آمریکایی چند روز پس از حمله گروه‌های مقاومت در عراق، پایگاه نظامی خود را در روستای «همو» در غرب شهر ... خروج مخفیانه آمریکا از یک پایگاه خود در سوریه به دلیل حملات مکرر

ادامه

آمریکا, تجاوز نظامی, جهان, خاورمیانه, خبر, ژئوپلیتیک, سوریه, عراق

پافشاری بر نظریه‌های نادرستِ خودساخته

نویسندگان بورژوالیبرال مشکل‌‌های موجود در سیستم سرمایه‌داری را اغلب نه با تحلیل خصلت‌های ذاتی آن بلکه با ناپایداری دولت‌های خاص توضیح می‌دهند. آنان به این ترتیب باور کردن به تئوری‌های نادرست‌شان در مطلوب‌تر جلوه دادن سرمایه‌‌داری می‌توانند ادامه دهند، مادام که انتقام جویی سیاسی را دلیلی برای ایجاد فلاکت‌ها نشان می‌دهند. برای نمونه‌، این‌گونه وانمود ... پافشاری بر نظریه‌های نادرستِ خودساخته

ادامه

آلمان, آمریکا, استثمار, اقتصادی, امپریالیسم, اوکراین, جهان, چین, روسیه, ژئوپلیتیک, ژاپن, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, غرب, فاشیسم, مقاله, نئولیبرالیسم

فارن افرز: ارتش آمریکا با بحران نیروی انسانی مواجه است

تارنمای آمریکایی نوشت: عواملی مانند فقر، ضعف روابط بین جامعه و ارتش، فقدان سرمایه گذاری کافی بر روی مسائل تغذیه‌ای و سلامت که باعث افزایش چاقی جوانان شده و بی‌رغبتی آنها برای دفاع از کشور، ارتش آمریکا را با بحران نیروی انسانی مواجه کرده است. به گزارش روز شنبه ایرنا، تارنمای فارن افرز نوشت: ارتش ... فارن افرز: ارتش آمریکا با بحران نیروی انسانی مواجه است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جهان, چین, روسیه, ژئوپلیتیک, فقر, کودکان, گزارش, ویتنام

فرمان رهبر کره‌شمالی برای حداکثر «آمادگی جنگی» مقابل آمریکا

رهبر کره‌شمالی به ارتش کشورش دستور داده تا «آماده‌سازی جنگی» برای مقابله با «تحرکات ستیزه‌جویانه شدید» ایالات متحده و متحدانش در شبه جزیره کره را تسریع کند. به گزارش ایسنا، خبرگزاری مرکزی کره‌شمالی موسوم به «کی‌سی‌ان‌ای» امروز (پنج‌شنبه) گزارش داد که این اظهارات کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی در دومین روز از «نهمین نشست عمومی ... فرمان رهبر کره‌شمالی برای حداکثر «آمادگی جنگی» مقابل آمریکا

ادامه

آمریکا, امپریالیسم, خبر, ژئوپلیتیک, سازمان ملل, شبه جزیره کره, صلح, کره شمالی

بلومبرگ؛ شکاف در کنفرانس مونیخ عیان شد

«بلومبرگ» در مقاله‌ای به قلم «لئونید برشیدسکی» (Leonid Bershidsky) به بررسی نظرات در حال شکل گیری اروپا درباره متحدان امنیتی در خارج از منطقه آتلانتیک می پردازد. «لئونید برشیدسکی» ستون نویس بخش نظرات درباره اروپا در «بلومبرگ»، بنیانگذار و سردبیر روزنامه اقتصادی «وداماستی» (Vedomosti) و بنیانگذار وبسایت Slon.ru است.

 

در ادامه این مطلب آمده است:

 

به موازات اینکه جهان به رهبری آمریکا در حال از هم پاشیدن است، دومین گروه از قدرت هایی که خسته شده اند نیز در حال تلاش هستند تا آنچه را می توانند نجات دهند. ولی دست کم در آلمان و فرانسه رای دهندگان واقعا نمی خواهند آمریکا بخشی از پروسه باشد حتی اگر رهبران آنها هم شرکت داشته باشند.

 

گزارش سالانه نشست امنیتی مونیخ که نقطه شروع بحث در مجمع سالانه امنیتی مهم در آلمان است معمولا نشانه خوبی از چگونگی جامعه امنیتی در حال حاضر است. تیتر گزارش ۲۰۱۹ آن «معمای بزرگ: چه کسی تکه ها را جمع خواهد کرد؟» نسبت به گزارش ۲۰۱۸ آن تا حدی بیانگر نگرانی کمتری است که القا کننده درگیری بزرگی است. این خطر به نظر می رسد از زمانی که آمریکا از سوی چین دعوت به رقابتی بلند مدت و از روسیه دعوت به رقابت مهم تر و فورتری را دریافت کرد به یک رقابت کاهش یافت.

 

راهی که آمریکا برای اداره کردن این آزمون‌ها در پیش گرفته است برای طولانی مدت اطمینان متحدانش را تامین نمی‌کند.

 

ضمن اینکه طبق گزارش ها این نمایش نشان دهنده «کوچک شمردن نهادها و توافقات بین المللی» است. به عقیده نویسندگان، سیاستگذاران اروپایی خواستار آنند که «افراد بالغ در کابینه» در کاخ سفید، ترامپ را به راه درست هدایت کنند. ولی متحدان از خواب غفلت بیدار شده اند و تلاش می کنند از نظام جهانی لیبرال با داشتن نقش جهانی بیشتر و آنچه وزیر امور خارجه آلمان «هایکو ماس»، «اتحاد چندوجهی» می نامد – که برای آن هنوز آمادگی خوبی ندارند – دفاع کنند.

 

نبود امنیت و زیرساخت های اقتصادی که آمریکا را شامل نمی‌شود راه را برای دومین گروه از قدرت هایی که خسته شده اند – آلمان، فرانسه، بریتانیا و ژاپن – برای به دست آوردن سیاست مستقل دشوار کرده است. نتیجه، واکنش در برابر عمل آمریکا است که مانند رقیبی با گرایش های سلطه گرانه عمل می‌کند و سیاستی را طراحی می‌کند که لازمه آن متحد بودن با آمریکاست.

 

یک گزارش هشدار می دهد: «هرچند بیشتر اندیشمندان در اروپا موافق این هستند که شریک قوی که خارج از منطقه آتلانتیک باشد بهترین تضمین امنیتی برای اروپا است ولی این گزینه ممکن است در آینده در دسترس نباشد. در عین حال گزینه عملی دیگری نیز (گزینه ب) هنوز وجود ندارد. در نتیجه بسیاری از کشورهای اروپایی ضمن حفظ گزینه اول (گزینه الف) و آسیب زدن به آن مشغول حرکت بر راه باریکی شده‌اند.

 

برای مردم در کشورهایی که رهبرانشان وارد این راه باریک شده اند حفظ شریکی در خارج از منطقه آتلانتیک به نظر خیلی مهم نمی آید. اطلاعات آماری گزارش شده درباره قدرت و نفوذ کشورهایی که «تهدید اصلی» به شمار می روند به ویژه در مورد کشورهای آلمان و فرانسه رقم بسیار شگفت آوری بود؛ به طوری که ۴۹ درصد شهروندان فرانسه و آلمان، آمریکا را تهدید اصلی می دانستند (منبع: مرکز تحقیقات «پیو»، سال ۲۰۱۸)

 

در دومین گروه از قدرت هایی که خسته شده اند به جز ژاپن، اکثریت، آمریکا را بزرگترین تهدید می دانند و حتی در ژاپن نیز تهدید آمریکا پانزده درصد بیش از تهدید روسیه اکثریت مردم را نگران می کند. به نظر می رسد این ذهنیت به سیاست های ترامپ مربوط باشد: طبق داده های مرکز تحقیقات «پیو» که در گزارش نشست امنیتی مونیخ به آن استناد شده است در بریتانیا، کانادا، آلمان و فرانسه مردم اعتماد دارند رئیس جمهور چین «شی جین پینگ» در امور جهانی درست تر از ترامپ عمل می کند و کانادایی ها به هر دو رهبر به یک اندازه اعتماد دارند.

 

دیگر اطلاعات آماری در گزارش مونیخ از بنیاد «فردریش ایبرت» حاوی یافته های مهمی است: در حالی که اکثریت در فرانسه و آلمان می‌خواهند کشورهایشان سیاست خارجی فعال تری را دنبال کند و نقش پر رنگ تری در بحران ها داشته باشد، ۵۹ درصد آلمانی ها و ۴۲ درصد فرانسوی ها از رهبرانشان می خواهند به عنوان کشورهای بی طرف این کار را انجام دهند. در هر دو کشور فرانسه و آلمان، تنها اقلیتی دخالت های نظامی در خارج از مرزها را تایید می‌کنند.

 

دیدن اینکه چگونه تغییر قدرت در واشنگتن می تواند این صلح طلبی و حمایت قوی از بی طرفی را تحلیل برد دشوار است. تعداد زیادی از مردم در کشورهای مهم در پیمان بروکسل نمی خواهند در تکرار رقابت قدرت برتر شرکت کنند.

 

البته همه احتیاط ها در مورد آرا از جمله چگونه بیان شدن مطالب و نفوذ جریان خبرهای روزانه درباره عقایدی خاص باید در نظر گرفته شود. ولی رهبران غربی که در تلاشند تا اتحاد فرا آتلانتیکی (transatlantic alliance) را بدون آنکه گروگان ترامپ باشند نجات دهند باید اطلاعات را جدی بگیرند. حتی اگر عقیده ظاهری بسیاری از رای دهندگان آنها این باشد که بی طرفی خواست صرف آنها نیست ولی این ممکن است یک فکر واهی باشد، آنها ممکن است از سیاستمدارانی که بی طرفند به خوبی حمایت کنند. در بسیاری موارد این عوام گراها و ملی گراها هستند که اصرار دارند آلمان و فرانسه می توانند بدون پیروی از یک رهبر نجات یابد و پیروز شود.

 

تغییر حالت به وجود آمده نیازمند «گزینه دوم» (گزینه ب) منسجمی است؛ اندیشمندانی که عادت به مدل قدیمی تسلط آمریکا دارند لازم است عمیقا درباره سناریوهایی برای دومین گروه از قدرت ها به عنوان تضمین کننده های عقلانیت در زمانی که بازیگران بزرگتر در حال جدل هستند فکر کنند..

مهر

عطوان؛ اعزام بمب‌افکن راهبردی روسیه به‌ونزوئلا، هشدار آشکار مسکو به‌ واشنگتن درباره هرگونه اقدامی علیه ونزوئلا

۱۹ آذر ماه وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که دو فروند هواپیمای روسی TU-۱۶۰ پس از طی مسافتی حدود ده هزار کیلومتر در فرودگاهی در نزدیکی کاراکاس، پایتخت ونزوئلا فرود آمدند.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, جهان, روسیه, سوریه, کوبا, ونزوئلا

حمایت سیاسی، مالی و تسلیحاتی روسیه از ونزوئلا

رئیس جمهور و وزیر دفاع روسیه در جریان مذاکرات با همتایان ونزوئلایی خود در مسکو، بر ادامه توسعه همکاری‌های نظامی-فنی، تجاری-اقتصادی و همچنین حمایت مالی و سیاسی لازم از مقامات کاراکاس تاکید کردند.

ادامه

امریکای لاتین, جهان, خبر, روسیه, ونزوئلا

کشورهای اروپایی همکاری‌های نظامی خود را گسترش می‌دهند

کشورهای عضو اتحادیه اروپا در قالب پروژه‌ای موسوم به پسکو، همکاری‌های نظامی خود را گسترش داده و برای تشکیل پروژه ارتش مشترک اروپایی آماده می‌شوند.

ادامه

اتحادیه اروپا, المان, امریکا, انگلستان, دانمارک, فرانسه

انگلیس در کنار امریکا مخالف ایجاد ارتش اروپائی و آن را رقیب ناتو می‌داند

وزیر دفاع انگلیس هشدار داد، تمایل اتحادیه اروپا برای تشکیل یک ارتش اروپایی که رقیب ناتو باشد “ایده‌ای کاملا احمقانه” است و موجب تضعیف صلح و امنیت می‌شود.

ادامه

اتحادیه اروپا, المان, امریکا, انگلستان, جهان, خبر, غرب اروپا, فرانسه