به‌مناسبت ۱۴ بهمن: به‌‌یاد دکتر تقی ارانی

۸۴ سال پیش، در بهمن‌ماه ۱۳۱‍۸، جلادان حکومت دیکتاتوری رضاشاه، دکتر تقی ارانی، کمونیست مبارز میهن ما و اندیشمند انقلابی را در سن ۳۶ سالگی درزندان‌های مخوف استبداد به‌قتل رساندند. ولی راه ارانی با قتل او به‌پایان نرسید. ندای رسا و تجهیزکنندهٔ جنبش کارگری و کمونیستی ایران خاموش نگردید. دکتر تقی ارانی درتاریخ ۱۳ شهریورماه ... به‌مناسبت ۱۴ بهمن: به‌‌یاد دکتر تقی ارانی

ادامه

آزادی, آلمان, استبداد, استثمار, استعمار, امپریالیسم, انترناسیونالیسم, ایران, جهان, دانش, دهقانی, صلح, عدالت اجتماعی, فاشیسم, فلسفه, کارگری, کمونیسم, مارکسیسم, مارکسیسم-لنینیسم, مبارزه طبقاتی, یادنامه

اندیشه و آرمان‌های جنبش دوم بهمن همچنان زنده‌اند!

از دوم بهمن‌ماه سال ۱۳۲۴، روزی که رفیق زنده‌یاد “قاضی محمد”، پیشوای محبوب خلق کُرد و حزب دمکرات کردستان، در اجتماع باشکوه هزاران تن از مردم مهاباد و شهرها و روستاهای اطراف در میدان “چوارچرا” (چهار چراغ) این شهر، تأسیس حکومت خودمختار کُردستان را اعلام کرد هفتادوهشت سال می‌گذرد. حکومت ملی و دمکراتیک کُردستان، دستاورد ... اندیشه و آرمان‌های جنبش دوم بهمن همچنان زنده‌اند!

ادامه

آزادی, اروپا, استبداد, استثمار, اقتصادی, امپریالیسم, ایران, تاریخ, ترکیه, جهان, سوریه, سوسیالیسم, سیاسی, عراق, فاشیسم, فرهنگ, کارگران, یادنامه

به‌مناسبت صدمین سال‌ درگذشت لنین: در بزرگداشت اندیشمند انقلابی قرن بیستم و اندیشه‌های ماندگارش

شنبه ۲۱ ژانویه ۲۰۲۴ (۱ بهمن ۱۴۰۲)، صدمین سال‌مرگ ولادیمیر ایلیچ لنین، بزرگ‌ترین شخصیت انقلابی قرن بیستم است. به همین مناسبت، نیروهای مترقی و انقلابی جهان و به‌ویژه کمونیست‌ها در چنین روزی به این انقلابی بزرگ و نظریه‌پرداز سوسیالیسم علمی ادای احترام می‌کنند. لنین نه‌فقط نظریه‌پرداز، بلکه سازمان‌ده و انقلابی برجسته‌ای بود. لنین نظریه‌پردازی بود که ... به‌مناسبت صدمین سال‌ درگذشت لنین: در بزرگداشت اندیشمند انقلابی قرن بیستم و اندیشه‌های ماندگارش

ادامه

اتحاد شوروی, استثمار, اقتصادی, امپریالیسم, انگلس, ایدئولوژی, ایران, جهان, دیدگاه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, سیاسی, طبقه کارگر, فلسفه, کمونیسم, لنین, مارکسیسم, مارکسیسم-لنینیسم, مبارزه طبقاتی, همبستگی, یادنامه

کاسترو: اتحاد سلاح استراتژیک کوباست

در شصت و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب کوبا رئیس‌جمهور سابق این کشور تاکید کرد: اتحاد مردم این کشور عامل پیروزی بر دشمنان کوباست. در شصت و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب کوبا، رائول کاسترو، رئیس جمهور سابق این کشور در جشنی که در سانتاگوا د کوبا برگزار شد، تاکید کرد که وحدت سلاح استراتژیک اصلی کوبا ... کاسترو: اتحاد سلاح استراتژیک کوباست

ادامه

آمریکای لاتین, جهان, کوبا, گزارش, یادنامه

به‌مناسبت صدوششمین سالگرد انقلاب سوسیالیستی اکتبر

جایگاهِ تاریخی انقلاب اکتبر انقلاب اکتبر در دوران جنگ فاجعه‌بار جهانی اول بین کشورهای امپریالیستی بر سر تقسیم جهان و هم‌چنین در دوران سلطهٔ کشورهای سرمایه‌داری بر جهان روی داد. پیروزی انقلاب اکتبر به‌رهبری لنین و بلشویک‌ها در روسیه پایانی تاریخی بر دیدگاه‌های ابدی بودن جهان سرمایه‌داری بود و به خلق‌های زیرستم در جهان نشان ... به‌مناسبت صدوششمین سالگرد انقلاب سوسیالیستی اکتبر

ادامه

آپارتایت, آزادی, آلمان, اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, اتریش, انگلیس, ایتالیا, ایران, برابری اجتماعی, جهان, سوسیالیسم, فرانسه, کارگری, کمونیسم, لنینیسم, مارکسیسم-لنینیسم, نئولیبرالیسم, یادنامه

بدرقه”عزت سینمای ایران” / «”انتظامی” تاریخ ملی ایران است»

با بوسه‌ی پرویز پرستویی بر تابوت عزت‌الله انتظامی و با زمزمه‌ی حُزن انگیز آواز علی نصیریان و فریاد تسلیت مردم به مجید انتظامی، عزت سینمای ایران بدرقه شد.

 

به گزارش ایسنا، جمعی از هنرمندان و مردم علاقه‌مند صبح ۲۸ مرداد ماه ساعتی قبل از آغاز مراسم تشییع پیکر زنده یاد عزت الله انتظامی در تالار وحدت و خیابان اطراف آن برای خداحافظی با این بازیگر جمع شدند.

 

پرستویی: از خواب که بیدار شدیم،دیدیم عزت سینما رفته است

 

پرویز پرستویی که اجرای برنامه را برعهده داشت در ابتدای سخنانش بیان کرد: همیشه سخنرانی برایم سخت بود چون آدم حرافی نیستم اما امروز روز دیگری است و من هستم و یک‌سینه حرف. مگر این سینما چند عزت الله انتظامی داشت که داریم‌ او را راهی می‌کنیم؟ مگر در تمام این سینما چند بازیگر هست که بتواند “مش حسن” را بازی کند که رخت بر بستن “مش حسن” را تماشا کنیم؟ پس امروز روز تریبون و سخنرانی است.


او گفت: از خواب که بیدار شدیم دیدیم “عزت سینما” رفته است؛ عزتی که هر چقدر “قدر” بودی به پای او نمی‌رسیدی. ما دیروز بعد از بیداری، خواب دیدیدم پیر دِیر، بار سفر بسته و گذاشتیم او مثل آب از میان انگشتان ما بگذرد. خواب دیدیم سینمای کم جان ما یتیم‌ شده است. امروز مناسب ترین زمان برای سخن گفتن از پدر سینما است و وای که چقدر دلم پُر است.

 

پرستویی ادامه داد: او با طنازی مختص خودش مرام و مسلک‌اش را از جان و دل آموزش می‌داد. برای شخص من عزت الله انتظامی مُرادی بود که کلمانش را سُرمه چشم‌ می‌کردم پس برای من شاگرد، استادی رفته است که دیگر کسی همانند او را نخواهم شناخت.

 

وی افزود: به یادش که می افتم حیرت می کنم از اینهمه صبوری ولی حتما بخاطر همراهی عزیزانش بوده است.

 

پرستویی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به جمشید مشایخی و محمد علی کشاورز و آرزوی سلامتی برای آن‌ها گفت: خاک استاد انتظامی را بقای عمر استاد نصیریان می کنم و از ایشان میخواهم به جایگاه آمده و صحبت کنند.

 

علی نصیریان: عزت جان تو بدجور ما را تنها گذاشتی

 

علی نصیریان با تشکر از حضور مردم بیان کرد: او متعلق به مردم است و این روح و جانی که در نقش‌هایش بود بر دل مردم نشست. او نمرده، زنده است، آن هم با کارهایی که کرد. آقای انتظامی انتظار نداشتم، اینجا (تالار وحدت) برای تشییع بیایم. می‌خواستم اینجا با هم یک بار دیگر کار کنیم.

 

او یادآور شد: یک شبی با هم بودیم و من آوازی خواندم، او گفت که وقتی مُردم می‌خواهم ‌تو سر قبرم آواز بخوانی. حالا من هم می‌خوانم: دلُم تنگ و آسمان تنگ و…

 

نصیریان پس از آواز کوتاهی که با صدایی حُزن انگیز خواند، افزود: عزت جان من به عهدم وفا کردم اما تو بدجور ما را تنها گذاشتی.

 

او در ادامه به شروع همکاری و سابقه فعالیت عزت الله انتظامی در تئاتر اشاره کرد.

 

نصیریان با تاکید براینکه حس خاصی به این هنرمند داشته، اظهار کرد: به نظر من عزت الله انتظامی یکی از رکن های اصلی سینمای جدید بود و امیدوارم نسل‌های بعد از ما موفق شوند؛ هر چند کسی نمی تواند جایگزین کسی شود ولی به لحاظ فرهنگی این اتفاق می‌تواند، بیفتد.

 

معتمدآریا: من در قلب خود گریه می‌کنم

 

فاطمه معتمد آریا در بخشی دیگر از این مراسم، گفت: ما امروز کسی را بدرقه می‌کنیم که بیشترین انرژی ‌و نظم را به ما یاد داد، ‌پس دلیلی برای گریه کردن نیست چون او ماندگار مانده و هر جای شهر را که می‌بینم نشانه‌ای از او دیده می شود.‌

 

این هنرمند ادامه داد: عزت‌الله انتظامی مردی بود که همیشه در صدر نشست و یاد داد او را به عنوان هنرمند در صدر بنشانند. او تاریخ ملی ایران است پس برای تاریخ ملی ملت هیچوقت گریه نکنیم. ‌او یگانه بود ‌و من در قلب خود گریه می‌کنم و برای هنرمندان هم آرزوی عمری‌ چون عزت سینمای ایران می‌کنم.

 

وزیر ارشاد: انتظامی هنرمندی خود را ارزان نفروخت

 

در ادامه سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی کوتاه و نوشته شده، گفت: عزت الله انتظامی یکی از ستاره‌های هنر این آسمان بود. بیشتر از هفت دهه کوشید، درخشید و بر صدر نشست و در اوج ماند. انتظامی از دل مردم برخواست و مردمی بودنش او را ماندگار کرد. او ریشه‌ در فرهنگ این مرز و بوم داشت که در گذشته متوقف نشد. انتظامی با هنر زیست و هنرمندی خود را ارزان نفروخت، انتظامی نرفته و او همچنان با ماست.

 

مجید انتظامی: پدرم جواهری بود که نتوانستم او را نگه دارم

 

سپس مجید انتظامی با فریاد تسلیت، تسلیت مردم و بوسه بر تابوت پدرش به جایگاه آمد و گفت: وقتی پس از هفتاد سال کار از پدرم می‌پرسیدم که مردمی شدن چطور است؟ می‌گفت عاشق شو. مردم را دوست داشته باش و من تمام تلاشم را برای اینکار انجام داده و میدهم.
فرزند این هنرمند افزود: در این دو سه ماهه برای اینکه پنج دقیقه بیشتر او را نگه دارم از این بیمارستان به آن بیمارستان می‌بردم ولی او جواهری بود که من‌ نتوانستم او را نگه دارم و حق پسری را ادا کنم.

 

در پایان پرستویی با دعوت از حجت‌الله السلام دعایی نماز میت را با همراهی مردم و هنرمندان بر پیکر عزت‌الله انتظامی خواندند.

 


برای این مراسم محل جداگانه‌ای در حیاط تالار برای خانواده انتظامی و برخی هنرمندان و مدیران تدارک دیده شده که علاوه بر مجید انتظامی (پسر عزت‌الله انتظامی) به علی نصیریان، بهمن فرمان آرا، ابوالحسن تهامی، داریوش اسدزاده، محمد علی کشاورز،مسعود کیمیایی، احترام برومند، منوچهر شاهسواری، همایون اسعدیان، احمد مسجد جامعی، سید محمد بهشتی، جمشید گرگین، شکرخدا گودرزی، هادی مرزبان، پرویز پرستویی،فاطمه معتمدآریا،حبیب رضایی،پوری بنایی، باران کوثری، جهانگیر کوثری، رضا درمیشیان، مازیار میری، قطب الدین صادقی، شهداد روحانی، سید مجتبی حسینی معاون هنری وزارت ارشاد، علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی،محمد مهدی حیدریان رئیس سازمان سینمایی وزارت ارشاد،شهرام ناظری،محمد باقر قالیباف،حسام‌الدین سراج،کیهان کلهر، هدیه تهرانی، شهرام کرمی،پیمان شریعتی و…. می‌توان اشاره کرد.

 

اطراف تالار وحدت توسط نیروهای انتظامی تحت کنترل بود تا نظم و آرامش در خیابان استاد شهریار برقرار شود.

 

از شامگاه شنبه ۲۷ مردادماه تدارکات لازم برای برپایی مراسم تشییع آقای بازیگر سینمای ایران انجام شد و برخلاف دیگر مراسم مشابه این بار، سن و محل قرارگیری سخنرانان در بیرون تالار وحدت و در خیابان گذاشته شده که البته دور آن نرده کشی شده تا از ازدحام مردم جدا باشد.

 

با وجود سختگیری زیاد برای ورود به تالار، چند نفری از بین میله‌ها به محوطه امدند تا از هنرمندان عکس یادگاری بگیرند و این روند در طول مراسم مزاحمت‌هایی را برای هنرمندان ایجاد کرد.

 

عزت‌الله انتظامی ۲۶ مرداد ماه در سن ۹۴ سالگی از دنیا رفت.

 

این خبر از ساعت ۹:۱۵ تا ۱۰:۳۰ دقیقه و پایان مراسم تشییع بروز رسانی شده است.

ایسنا

عبدالفتاح سلطانی و معصومه دهقان خواستار شرکت مردم در مراسم یادبود هما سلطانی شدند

عزیز دلبند ما «هما سلطانی» به سپهر رهایی و جاودانگی پیوست. هستی او با صلح و عشق به زندگی آمیخته بود و به چشم اندازهای امید بخش می نگریست. اما دریغ و صد دریغ.   مراسم یادمان «هما» در مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد در روز پنج شنبه ۹۷/۰۵/۱۸ از ساعت ۱۸ تا ۲۰ به نشانی: ... عبدالفتاح سلطانی و معصومه دهقان خواستار شرکت مردم در مراسم یادبود هما سلطانی شدند

ادامه

ایران, خبر, یادنامه

۷۳ سال از بمباران اتمی و وحشیانه مردم هیروشیما و ناگازاکی توسط ارتش آمریکا گذشت

امروز ششم آگوست، هفتاد و سومین سالگرد بمباران هیروشیما و ناگازاکی در جنگ جهانی دوم توسط ارتش آمریکاست.   ژاپن تنها کشوری است که تاکنون مورد حمله اتمی قرار گرفته است. بمباران اتمی هیروشیما و ناگازاکی در سال ۱۹۴۵ دو عملیات اتمی بودند که در جنگ جهانی دوم به دستور «هری ترومن»، رئیس‌جمهوری وقت آمریکا، ... ۷۳ سال از بمباران اتمی و وحشیانه مردم هیروشیما و ناگازاکی توسط ارتش آمریکا گذشت

ادامه

امریکا, تاریخ, جهان, شرق آسیا, یادنامه