شبکه ان.بی.سی نیوز استرالیا: جنگ فناوری آمریکا و چین برای دنیا گران تمام می‌شود

شبکه ان.بی.سی نیوز استرالیا گزارش داد، ایالات متحده تلاش کرده است تا مانع از ظهور چین در به اصطلاح جنگ سرد فناوری شود که در حال تبدیل شدن به میدان جنگ تعیین کننده برای رقابت بین دو کشور است.

ادامه

امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, دانش, مقاله

وابستگی آمریکا به فناوری “ارزان اما کارآمد” چین

روزنامه فایننشیال تایمز نوشت پهپادهای پیشرفته برای انجام ماموریت‌های تصویربرداری که وزارت دفاع آمریکا برای جایگزینی نمونه‌های چینی ساخته، بسیار گران تر و ناکارآمدتر از مدل‌های چینی از آب درآمده و نهادهای آمریکایی ترجیح می‌دهند از نمونه ارزان و درعین حال باکیفیت چینی استفاده کنند.

ادامه

امریکا, جهان, چین, دانش, شرق آسیا, گزارش

رئیس‌جمهوری کوبا واکسن آبدالا با اثربخشی ۹۲.۲ درصدی را رویدادی افتخارآمیز برای این کشور و دانشمندان آن دانست

به دنبال نتایج بالینی موفقیت‌آمیز واکسن «آبدالا» و اثربخشی ۹۲.۲ درصدی، این واکسن ساخت کوبا تاییدیه استفاده اضطراری را دریافت کرده و منطقه آمریکای لاتین و کارائیب عملا به نخستین واکسن بومی برای مقابله کرونا دست یافته است.

ادامه

امریکای لاتین, جهان, حقوق بشر, خبر, دانش, کوبا

بازگشت موفقیت‌آمیز نمونه آزمایشی فضاپیمای سرنشین‌دار چین به زمین

سازمان هوای فضای چین از بازگشت نمونه آزمایشی فضاپیمای سرنشین‌دار چین به زمین در محل تعیین شده و موفقیت کامل این ماموریت خبر داد.

 

به گزارش روز شنبه ایرنا، این روند با صدور فرمان تغییر وضعیت فضاپیما به سمت زمین و فعال شدن موتورهای ترمزی، جدا شدن ماژول خدمات از کپسول، باز شدن چترهای ترمزی و اصلی در ۸ کیلومتری زمین و فعال شدن بالشتک‌های ضربه‌گیر در ۲ کیلومتری زمین صورت پذیرفت.

 

در ماموریت ۶۷ ساعته این فضاپیما در فضا، چندین آزمایش علمی و فنی انجام گرفت که طی آن‌ها، فناوری‌های مهمی نظیر مقاومت حرارتی، کنترل و بازیابی سامانه صحه‌گذاری شد.

 

ساعت ۱۲ و ۲۱ دقیقه روز گذشته مرکز کنترل پرواز هوافضای پکن، سفینه آزمایشی را برای بازگشت کنترل کرد و سفینه وارد مدار بازگشت قرار گرفت ساعت ۱۳ و ۳۳ دقیقه، کابین سرویس و کابین بازگشت با موفقیت از هم جدا شد ساعت ۱۳ و ۴۹ دقیقه، کابین بازگشت سفینه آزمایشی فرود آمد تیم جست و جو در نخستین زمان هدف را پیدا کرد و کامل بودن کابین را مورد تایید قرار داد.

 

سفینه آزمایشی ساعت ۱۸ پنجم مه (۱۶ اردیبهشت) از میدان پرتاب فضایی “ون چانگ” پرتاب شد و به مدت دو روز و ۱۹ ساعت در مدار بود و آزمایش های علمی و فنی فضایی انجام داد.

 

در این ماموریت، با انجام هفت مرتبه کنترل مداری، ارتفاع مداری به یک مدار بسیار بیضوی با ارتفاع اوج هشت هزار کیلومتر افزایش پیدا کرد که همین امر چالش‌های فنی زیادی در زمینه برنامه‌ریزی مداری، کنترل و هدایت بازیابی ایجاد کرد.

 

از فضاپیمای نسل جدید برای انجام ماموریت‌های ساخت ایستگاه فضایی آتی چین و نیز ماموریت‌های سفر به ماه این کشور استفاده خواهد شد.

 

در پرتاب اخیر، ماهواره‌بر جدیدِ لانگ‌مارچ-۵بی، حامل فضاپیمای نسل جدید چین (شامل کپسول سرنشین‌دار و ماژول خدمات)، کپسول باری قابل بازیابی و ۱۰ محموله آزمایشی دیگر بود.

افزایش توان هسته‌ای چین با بمب‌افکن فراصوتی جدید

تکمیل مراحل ساخت بمب‌افکن پنهان‌کار و فراصوتی چین در سال جاری، در کنار آمریکا و روسیه این کشور را از توان پرتاب مواد اتمی از زمین، هوا و دریا برخوردار می‌کند.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جهان, چین, خبر, دانش, روسیه, شرق آسیا

پرتاب «موفقیت‌آمیز» موشک فضایی تازه،‌ چین را به فتح فضا نزدیکتر می‌کند

خبرگزاری رسمی چین اعلام کرد این کشور نمونه موشک تازه‌ای را راهی فضا کرده که در برنامهٔ فضایی چین، در تأسیس یک ایستگاه فضایی و فرستادن فضانورد به سطح ماه نقشی کلیدی ایفا خواهد کرد.

ادامه

جهان, چین, خبر, دانش, شرق آسیا

دانشمندان پادتنی تولید کردند که مانع از ورود کرونا به سلول‌ها می‌شود

دانشمندان موفق به تولید نوعی پادتن تک تیره (آنتی بادی مونوکلونال) شده‌اند که در بررسی‌های اولیه در آزمایشگاه مانع از ورود ویروس جدید کرونا به داخل سلول‌ها شده است.

ادامه

جهان, حقوق بشر, خبر, دانش, هلند