چه باید کرد؟ نقش جوانان و دانشجویان در جنبش فرارویِ میهن

در بیست‌ودومین سالگرد جنبش دانشجویی ۱۸ تیر، میهن‌مان دوران بسیار حساسی را می‌گذراند و نشانه‌هایی بسیار روشن از اعتلای جنبش های اجتماعی را شاهدیم.

ادامه

اجتماعی, ایران, حقوق بشر, دانشجویی, سیاسی, محیط زیست, مقاله

درود بر کارگران پروژه‌ای صنایع نفت، گاز و پتروشیمی؛ مبارزهٔ مشترک و خواست‌‌های مشترک!

اعتصاب کارگران پروژه‌ای شرکت های پیمانکار صنایع نفت، گاز، و پتروشیمی و تأکید آنان برخواست‌های برحق‌شان از مهم‌ترین رویدادهای چندهفتهٔ اخیر میهن‌مان است.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, دانشجویی, زنان, کارگری, مقاله

موج اعتصابات کارگران صنعت نفت / کارگران رسمی صنعت نفت نیز به معترضین می‌پیوندند

اعتصاب کارگران صنعت نفت ایران در هفت استان و ۴۰ شرکت، مورد پشتیبانی معلمان، بازنشستگان، دانشجویان و سندیکاها قرار دارد. کمیسیون انرژی مجلس ترتیب نشستی با وزیر نفت و نمایندگان سپاه و دستگاه‌های امنیتی را داده است.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, دانشجویی, کارگری, گزارش, معلمان

از مبارزۀ حق‌طلبانهٌ کارگران پروژه‌ای صنایع نفت پشتیبانی کنیم!

گزارش‌های انتشاریافته حاکی ازآن است در مناطق مختلف کشور شمار بزرگی از کارگران پروژه‌ای، پیمانی و قرارداد موقت صنایع نفت، گاز و پتروشیمی دست به اعتراض و اعتصاب زده‌اند. این اعتصاب‌ها با فراخوان ازسوی فعالان کارگری از روز گذشته آغاز شده‌است.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, بیانیه, حقوق بشر, کارگری

مبارزه دانشجویان در رویاروئی با سیاست‌های به‌غایت غیرعادلانه در حوزه آموزش عالی

مردم کشور ما به‌خصوص جوانان و دانشجویان سیاست هایی به‌غایت غیرعادلانه در حوزه آموزش عالی را شاهد هستند که از جمله آن‌ها قانون شکنی در استفاده از امکانات آموزشی دانشگاه‌ها به‌منظور تقویت و ادامۀ بقای رژیم ولایی، اختصاص سهمیه ورودی دانشگاه ها به داوطلب‌های فاقد شرایط ورود به‌دانشگاه اما سهمیهٔ منتخب سپاه پاسداران و بسیج، ... مبارزه دانشجویان در رویاروئی با سیاست‌های به‌غایت غیرعادلانه در حوزه آموزش عالی

ادامه

ایران, حقوق بشر, دانشجویی, سیاسی, مقاله

بازداشت گسترده دانشجویان در فضای “پادگانی” دانشگاه‌ها

کمپین حقوق بشر ایران می‌گوید در پنج روز گذشته بیش از ۴۰ فعال صنفی دانشجویی در این کشور بازداشت شده‌اند. یک عضو فراکسیون امید مجلس از دریافت “گزارش‌ها و پیام‌های متعددی در این زمینه” خبر داد.

 

تعداد بازداشت‌شدگان حوادث اخیر در ایران تا ۱۸۰۰ نفر گزارش شده است. گفته می‌شود که ده‌ها فعال صنفی دانشجویی نیز در میان بازداشت‌شدگان هستند.

 

کمپین حقوق بشر ایران به نقل از منابع خود گزارش داد: «نیروهای امنیتی وزارت اطلاعات طی روزهای نهم تا چهاردهم دی‌ماه، بیش از چهل تن از دانشجویان و فعالان صنفی دانشجویی را در سراسر کشور بازداشت کرده‌اند. تعدادی از این دانشجویان در تماس با خانواده‌هایشان گفته‌اند در بند ۲۰۹ زندان اوین تهران نگهداری می‌شوند.»

 

یکی از دانشجویان دانشگاه تهران که نخواسته نامش فاش شود به کمپین گفته است که اغلب دانشجویان بازداشت‌شده از فعالان شوراهای صنفی یا فعالان نشریات دانشجویی دانشگاه‌ها هستند اما در میان آنها دانشجویانی که فعالیت مشخصی نداشته‌اند نیز وجود دارد.

 

به گفته‌ی این دانشجو وزارت اطلاعات به خانواده دانشجویان بازداشت‌شده هشدار داده که خبر دستگیری آنها را رسانه‌ای نکنند و تهدید کرده در غیر این صورت آزادی دانشجویان به تاخیر خواهد افتاد.

 

ظاهرا بازداشت فعالان صنفی دانشجویی نه به خاطر شرکت آنها در حرکت‌های اعتراضی که بیشتر به خاطر نگرانی از تحرک آنها در حمایت از حرکت‌های اعتراضی مردم انجام شده است.

 

تظاهرات اعتراضی هفتم دی‌ماه از مشهد آغاز شد و در فاصله کمی به بسیاری دیگر از شهرهای ایران کشید. برخلاف حرکت‌های اعتراضی سال‌های قبل، دانشجویان در شروع تظاهرات اخیر نقش ویژه‌ای بر عهده نداشتند.

 

پادگانی‌تر شدن فضای دانشگاه‌ها

 

دانشجوی دانشگاه تهران به کمپین حقوق بشر گفت: «فضای دانشگاه‌های بزرگ بیشتر بر خلاف قول رئیس جمهور حسن روحانی مبنی بر “دانشگاه امن نه امنیتی” نه تنها امن نشده که روز به روز پادگانی‌تر می‌شود.»

 

روحانی هنگام معرفی وزیر علوم به مجلس گفته بود: «هر چه در انتخابات ۹۲ و ۹۶ درباره محیط دانشگاه‌ها، امن بودن دانشگاه و نه امنیتی بودن دانشگاه‌ها، فضای آزاد و امنیت لازم برای دانشجو و برای استاد مطرح شد، همچنان رئیس‌جمهور و دولت دوازدهم به عهد خود وفادار خواهد بود. من برای امنیت دانشجویان، فضای دانشگاه و خطی که اعلام کردم، معامله نخواهم کرد.»

 

به رغم این وعده‌ها از آغاز کار دولت دوازدهم دانشگاه‌های مهم ایران با فضای امنیتی‌تری نسبت به گذشته روبرو شده‌اند. دانشجویان معترض در روزهای اخیر در اعتراض به این وضعیت شعار می‌دادند: دانشگاه پادگان نیست.

 

خبرهای مربوط به افزایش بازداشت دانشجویان و نامشخص بودن وضعیت دانشجویان بازداشتی به مجلس شورای اسلامی نیز رسیده است.

 

مجلس و اخبار نگران‌کننده بازداشت‌ها

 

فاطمه سعیدی، عضو هیئت رئیسه فراکسیون امید مجلس، جمعه ۱۵ دی به خبرگزاری ایسنا گفت: «اخبار بازداشت دانشجویان در پی ناآرامی‌های اخیر با توجه به این‌که مراجع رسمی هنوز موضع‌گیری خاصی نداشته‌اند نگران‌کننده است.»

 

خانم سعیدی می‌گوید دریافت “گزارش‌ها و پیام‌های متعددی در این زمینه” در روزهای گذشته باعث شد که با همکاری برخی دیگر از نمایندگان این موضوع به طور جدی پیگیری شود.

 

نماینده اصلاح‌طلب تهران در مجلس به ایسنا گفت: «امروز نیز با وزیر علوم تماس داشتم و ایشان از آزادی تعدادی از دانشجویان خبر دادند اما اذعان داشتند که تعدادی هنوز در بازداشت به سر می‌برند.»

 

فاطمه سعیدی می‌گوید پیشنهاد کرده هیئت رئیسه “فراکسیون امید” هر چه زودتر برای رسیدگی به این موضوع جلسه فوق‌العاده برگزار کند و کمیته‌ای متشکل از اعضای تمام فراکسیون‌ها برای پیگیری وضعیت دانشجویان و دانش‌آموزان بازداشتی تشکیل شود.

صدای آلمان

به مناسبت ۱۶ آذر، روزِ دانشجو و آزادی‌خواهیِ واقعی

رژیم ولایی، در تظاهری مبتذل، خود را تنها وارث مبارزه با دیکتاتوری رژیم سلطنتی پیشین قلمداد می‌کند، اما هر سال با بر پا کردن فضایی امنیتی در ۱۶ آذرماه و سازمان‌دهی سخنرانی‌هایی کنترل‌شده، خود را وادار به برگزاری “روز دانشجو” می‌کند. واقعیت این است که، دوام پیدا کردن برگزاری یادمان “روز دانشجو”، از سوی نیروهای ... به مناسبت ۱۶ آذر، روزِ دانشجو و آزادی‌خواهیِ واقعی

ادامه

ایران, تاریخ, دانشجویی, یادنامه

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان: ۱۶ آذر؛ نماد آزادی‌خواهی و عدالت‌طلبی

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان کشور با صدور بیانیه‌ای به مناسبت ۱۶ آذر روز دانشجو، نسبت به رواج سیاست‌های خصوصی‌سازی و کالایی‌سازی آموزش هشدار داد.   در بخشی از این بیانیه آمده‌است: ۱۶ آذر سالگرد جان باختن دانشجویان مبارز در دفاع از کیان دانشگاه در سال ۱۳۳۲ است؛ روزی که خون دانشجویان بر سنگفرش‌های دانشگاه ... شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان: ۱۶ آذر؛ نماد آزادی‌خواهی و عدالت‌طلبی

ادامه

ایران, بیانیه, دانشجویی, معلمان, یادنامه

تجمع دانش‌آموختگان دانشگاه صنعت نفت در اعتراض به وضعیت استخدامی

تعدادی از دانش‌آموختگان صنعت نفت صبح امروزشنبه (یازدهم آذر ماه ) برای چند مین بار در یکسال گذشته، در اعتراض به آنچه بدعهدی وزارت نفت در روند استخدامی خود می خوانند ،مقابل ساختمان ریاست جمهوری واقع در خیابان پاستور تجمع کردند.   تجمع‌کنندگان که خواستار تعیین تکلیف وضعیت استخدام‌شان در شرکت ملی نفت، ازسوی دولت ... تجمع دانش‌آموختگان دانشگاه صنعت نفت در اعتراض به وضعیت استخدامی

ادامه

ایران, خبر, دانشجویی

اعتراضات در دانشگاه صنعت نفت و ادامه خودداری دانشجویان از شرکت در کلاس‌های درس

در روزهای گذشته، دانشجویان دانشگاه صنعت نفت در اعتراض به عملکرد مدیریت دانشگاه، اعتراض کرده و از رفتن به سر کلاس درس امتناع کردند.   این دانشجویان خواستار تغییر مدیریت دانشگاه و به تبع آن تغییر سیاست‌های کلی دانشگاه شده‌اند.   دانشجویان معترض که مطالبات صنفی دارند می‌گویند از برآورده نشدن وعده‌های استخدامی به ستوه ... اعتراضات در دانشگاه صنعت نفت و ادامه خودداری دانشجویان از شرکت در کلاس‌های درس

ادامه

ایران, خبر, دانشجویی