دیدار و رایزنی مقام ارشد امنیتی روسیه با السیسی درباره تحولات منطقه

رئیس سازمان اطلاعات خارجی روسیه امروز سه‌شنبه، در سفری به مصر با رئیس جمهوری این کشور دیدار و در ارتباط با تحولات منطقه به ویژه بحران غزه گفت وگو کرد. به گزارش ایرنا به نقل از شبکه روسیاالیوم، «سرگئی ناریشکین» رئیس سازمان اطلاعات خارجی روسیه در سفری به قاهره با «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهوری مصر ... دیدار و رایزنی مقام ارشد امنیتی روسیه با السیسی درباره تحولات منطقه

ادامه

افغانستان, امنیتی, اوکراین, تروریسم, خاورمیانه, خبر, روسیه, شمال افریقا, مصر

شکایت نهادهای تونسی از دادستان دیوان کیفری بین‌المللی درخصوص پرونده غزه

نمایندگان انجمن‌ها و شخصیت‌های جامعه مدنی تونس علیه دادستان کل دیوان کیفری بین‌المللی به دلیل امتناعش از تحقیق درخصوص جنایت نسل‌کشی اسرائیل در نوار غزه در دادگاه‌های این کشور شکوائیه‌ای را ارائه دادند. به گزارش ایسنا، شخصیت‌های ملی تونس طی کنفرانسی مطبوعاتی امتناع دادستان دیوان کیفری بین‌المللی از رسیدگی به جنایت نسل‌کشی اسرائیل علیه ملت ... شکایت نهادهای تونسی از دادستان دیوان کیفری بین‌المللی درخصوص پرونده غزه

ادامه

آفریقای جنوبی, اسراییل, تونس, جهان, حقوق بشر, خبر, دیوان داوری لاهه, شمال افریقا, فلسطین, نسل کشی

ماهواره مصری از پایگاه فضایی چین به فضا پرتاپ شد

یک ماهواره سنجش از راه دور مصری از پایگاه فضایی جیو چوان در شمال غربی چین به فضا پرتاپ و با موفقیت در مدار زمین قرار گرفت. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری شینهوا، یک ماهواره سنجش از راه دور متعلق به دولت مصر با نام (MISRSAT-۲) امروز (دوشنبه ۱۳ آذر) به فضا پرتاب ... ماهواره مصری از پایگاه فضایی چین به فضا پرتاپ شد

ادامه

چین, خبر, شرق آسیا, کشاورزی, مصر

مجلس الجزایر با رای قاطع اجازه جنگ با اسرائیل را صادر کرد

مجلس الجزایر با اکثریت آرا به رئیس جمهور این کشور اجازه داد تا در صورت لزوم برای دفاع از مردم فلسطین وارد جنگ با اسرائیل شود. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ در ادامه اعتراض‌های مردم مناطق مختلف به جنایت‌های اسرائیل در نوار غزه، نمایندگان مجلس الجزایر با اکثریت آرا رسماً به رئیس‌ جمهور این کشور اجازه ... مجلس الجزایر با رای قاطع اجازه جنگ با اسرائیل را صادر کرد

ادامه

آمریکا, اروپا, اسراییل, الجزایر, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, شمال افریقا, فلسطین

پارلمان لیبی: سفرای کشورهای حامی اسرائیل کشور ما را ترک کنند

پارلمان لیبی در پی ادامه تجاوزات اسرائیل به غیرنظامیان در نوار غزه و حمایت کشورهای غربی از جنایات این رژیم، خواستار خروج سفرای کشورهای حامی این رژیم از این کشور شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از شبکه المسیره، پارلمان لیبی در بیانیه‌ای اعلام کرد: سفرای کشورهای حامی جنایات اسرائیل در غزه هرچه سریعتر خاک ... پارلمان لیبی: سفرای کشورهای حامی اسرائیل کشور ما را ترک کنند

ادامه

اسراییل, زنان, شمال افریقا, فلسطین, کودکان, گزارش, لیبی, نسل کشی

ایندیپندنت؛ ماجراجویی‌های ترکیه وافزایش تنش بر سر منابع نفتی در مدیترانه

آغاز فعالیت‌های ترکیه برای اکتشاف گاز و نفت در نزدیکی سواحل قبرس، نگرانی کشورهای منطقه را در مورد تشدید تنش بر سر منابع نفتی در دریای مدیترانه برانگیخته است، زیرا ترکیه با استناد به توافق‌نامه بحث برانگیز تعیین مرزهای دریایی با دولت وفاق ملی لیبی، در تلاش برای یافتن منابع انرژی در دریای مدیترانه شده است.

 

به گزارش ایندیپندنت؛ پس از آن‌که ترکیه از دولت وفاق ملی خواست موافقت خود را برای آغاز حفاری به منظور جست و جوی نفت در آب‌های مورد مناقشه در نزدیکی جزیره قبرس ابراز کند، کشورهای مصر، یونان، قبرس، ایتالیا و فرانسه که توافق آنکارا و دولت وفاق ملی را مورد انتقاد قرار می‌دهند، اقدام اخیر ترکیه را تهدید آمیز خوانده و نسبت به آینده اوضاع در منطقه ابراز نگرانی کردند.

 

تردیدی نیست که تصمیم ترکیه برای دستیابی به منابع انرژی در مدیترانه می‌تواند منجر وقوع تنش و رقابت میان کشورهای منطقه شود و منافع کشورهای واقع شده در سواحل دریای مدیترانه را به خطر اندازد،‌ به ویژه این‌که فاتح دونماز، وزیر انرژی ترکیه هفته گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی، تأکید کرد که به محض پایان یافتن حفاری‌های لازم، ترکیه فرایند اکتشاف نفت و گاز در دریای مدیترانه را آغاز خواهد کرد.

 

در مقابل، یونان ضمن نکوهش از تصمیم اخیر ترکیه، اقدامات این کشور را تهدید آمیز توصیف کرده و تأکید کرده است که تلاش‌های خود را برای جلوگیری از این اقدام آغاز می‌کند. در همین‌حال، نیکوس دندیاس، وزیر امور خارجه یونان، گفت: “اتحادیه اروپا در نشست اخیر وزرای خارجه کشورهای عضو، اقدامات ترکیه را در شرق دریای مدیترانه و دریای اژه محکوم کرده است.” وی افزود: بیانیه مشترک اخیر یک پیام روشن برای ترکیه است تا سیاست‌های خود را مورد بازنگری قرار دهد.

 

البته، چندی پیش کشورهای فرانسه، یونان، قبرس، مصر و امارات متحده عربی تأکید بر لزوم فعال سازی طرح تحریم تسلیحاتی لیبی کردند تا این کشور بتواند بدون دخالت کشورهای خارجی به سوی صلح و آرامش گام بردارد. در همین‌حال، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز تأکید کرد که کشورهای عضو اتحادیه خواستار بازنگری سیاست‌های ترکیه شده و اقدامات اخیر آنکارا را عاملی برای تشدید تنش در منطقه تلقی کردند. وی همچنان افزود که درگیری‌های لیبی و شیوع بیماری کرونا سراسر منطقه را دچار بحران کرده، بنابر این، بایستی همه‌ای کشورها در تلاش برای حفظ آرامش باشند و دست به اقدامی نزنند که اوضاع را پیچیده‌تر کند.

 

در مقابل، خلوصی آکار، وزیر دفاع ترکیه، طرح اروپا برای نظارت بر اجرای ممنوعیت ورود سلاح به لیبی، نظارت بر سواحل لیبی و جلوگیری از قاچاق در دریای مدیترانه را به شدت محکوم کرده و افزوده است که این طرح در مغایرت با قوانین بین‌المللی و قطعنامه های سازمان ملل بوده و هدف از آن، حمایت از ارتش ملی لیبی به فرماندهی ژنرال خلیفه حفتر است.

 

اما یحیی الکدوانی، عضو کمیته دفاع و امنیت ملی در مجلس نمایندگان مصر و طلال المهیوب، نماینده پارلمان لیبی درخواست آنکارا را از دولت وفاق ملی برای موافقت به آغاز اکتشاف نفت و گاز در مدیترانه شرقی رد کرده و آن را دخالت آشکار در امور لیبی تلقی کردند. نماینده پارلمان مصر افزود که اقدام اخیر ترکیه خشم همگان را برانگیخته است و طبق قوانین بین‌المللی، ترکیه هیچ امیتاز ویژه‌ای نسبت به سایر کشورهای حوزه مدیترانه در دسترسی به منابع طبیعی مدیترانه ندارد. اما نماینده پارلمان لیبی سکوت جامعه جهانی را در قبال اقدامات تهدید آمیز ترکیه در لیبی و منطقه محکوم کرده و هشدار داد که تلاش‌های آنکارا تهدیدی برای منافع کشورهای منطقه و اتحادیه اروپا است.

 

از سوی دیگر، شورای عالی مناطق حوزه نفت و گاز لیبی، ضمن محکوم شمردن اقدامات اخیر ترکیه، دولت وفاق ملی به رهبری فائز السراج را متهم به خیانت به ملت لیبی و پایمال کردن حقوق شهروندان لیبی کرده است.

 

در همین‌حال، جمال شطشاط، پژوهشگر سیاسی در صحبتی که با ایندیپندنت عربی داشت، گفت: اقدامات اخیر ترکیه که منابع طبیعی لیبی و سایر کشورهای حوزه مدیترانه را در معرض خطر قرار می‌دهد می‌تواند منجر به افزایش تنش در منطقه شود.

 

در واقع، برخی از ناظران، اقدام ترکیه برای آغاز عملیات اکتشاف نفت در مدیترانه را تلاشی برای ابراز واکنش به بیانیه اخیر کشورهای مصر، امارات متحده عربی، یونان، قبرس و فرانسه در مورد محکوم کردن مداخله مستقیم ترکیه در امور لیبی می‌دانند. به باور کارشناسان، اقدام اخیر ترکیه بیشتر از آن‌که برای اکتشاف نفت و گاز باشد، جنبه سیاسی دارد و هدف از آن، اعمال فشار علیه کشورهای است که با دخالت ترکیه در امور لیبی مخالفت می‌کنند. البته شکی نیست که واکنش شدید کشورهای منطقه می‌تواند در نهایت ترکیه را وادار به عقب‌نشینی از مواضع کنونی کند، زیرا سیاست‌های اخیر ترکیه برای هیچ کشوری قابل پذیرش نیست و منافع اغلب کشورها را در خطر می‌اندازد.