«باربادوس» کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت

جمهوری باربادوس کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ را به رسمیت شناخت. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبگاه فلسطین الیوم، جمهوری باربادوس (در حاشیه دریای کارائیب) کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ را به رسمیت شناخت. وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین نیز با صدور بیانیه ای اعلام کرد که از اقدام ... «باربادوس» کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, باربادوس, جهان, خبر, سازمان ملل, فلسطین

عزم کلمبیا برای پیوستن به «بریکس» با حمایت برزیل

روسای جمهوری کلمبیا و برزیل در بیانیه‌ای مشترک از عزم بوگوتا برای پیوستن به ائتلاف اقتصادهای نوظهور جهان معروف به گروه «بریکس» در کوتاه‌ترین زمان ممکن و حمایت برزیل از این روند خبر دادند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، سران دو کشور به دنبال برگزاری نشستی دو جانبه در بوگوتا ... عزم کلمبیا برای پیوستن به «بریکس» با حمایت برزیل

ادامه

آفریقای جنوبی, آمریکای لاتین, اتیوپی, اقتصادی, امارات, ایران, برزیل, بریکس, بولیوی, جهان, چین, خبر, روسیه, سازمان ملل, عربستان سعودی, کلمبیا, کوبا, مصر, نسل‌کشی, هندوستان, ونزوئلا

ابراز نگرانی عمیق اتحادیه آلبا از تشدید خشونت‌ها در خاورمیانه

اتحاد بولیواری برای مردم آمریکای ما (آلبا -ALBA) با ابراز نگرانی عمیق نسبت به تشدید خشونت‌ها در خاورمیانه، وضعیت کنونی را ناشی از سکوت شورای امنیت سازمان ملل پس از حمله غیرقانونی اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق دانست. به گزارش بامداد سه‌شنبه ایرنا، اتحادیه آلبا با انتشار بیانیه‌ای در وب‌گاه رسمی خود، بار دیگر ... ابراز نگرانی عمیق اتحادیه آلبا از تشدید خشونت‌ها در خاورمیانه

ادامه

آمریکای لاتین, اسراییل, ایران, تجاوز نظامی, حقوق بشر, سازمان ملل, سوریه, صلح, عربستان سعودی, فلسطین, گزارش, نسل‌کشی

کوبا خواستار آتش‌بس در غزه و بازگشت آرامش به خاورمیانه شد

وزیر امور خارجه کوبا تاکید کرد تا وقتی اسرائیل به جنایات خود در منطقه ادامه می‌دهد، اما از پاسخ معاف است، صلح جهانی در خطر قرار دارد. وزارت امور خارجه کوبا تاکید کرد که توقف تشدید خشونت در خاورمیانه لزوما مستلزم آتش‌بس فوری و دائمی در نوار غزه و پایان دادن به نسل‌کشی است که ... کوبا خواستار آتش‌بس در غزه و بازگشت آرامش به خاورمیانه شد

ادامه

آمریکای لاتین, اسراییل, بیانیه, تحلیل, جهان, خاورمیانه, سوریه, صلح, فلسطین, کوبا

سفیر پیشین آمریکا در کوبا به ۱۵سال زندان محکوم شد

«ویکتور مانوئل روچا» سفیر پیشین آمریکا در هاوانا به اتهام چهار دهه جاسوسی برای کوبا به ۱۵سال زندان محکوم شد. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، «بث بلوم» قاضی دادگاه فدرال در میامی روز جمعه پس از یک جلسه سه ساعت و نیمه به روچا گفت که «حداکثر مجازات» را برای وی تعیین ... سفیر پیشین آمریکا در کوبا به ۱۵سال زندان محکوم شد

ادامه

آرژانتین, آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, بولیوی, جهان, خبر, کوبا

اوج‌گیری «جنبش نوزایی ملّی مکزیک» و تلاش برای ایجاد تحوّل بنیادی در آن کشور

مکزیک برای فعالان سندیکایی جای امنی نیست. کارگران در شرایط محدودکنندهٔ “قراردادهای حفاظتی” کار می‌کنند (که توسط سندیکاهای موهوم یا به‌اصطلاح “کاغذی “وابسته به دولت، با همکاری کارفرما تنظیم می‌شود و کارگران عملاً از محتوای آنها بی‌خبرند) و هر کوششی برای تشکیل اتحادیه‌های صنفی و سندیکاهای مستقل از کارفرمایان می‌تواند به ضرب و شتم، بازداشت، یا سرنوشت بدتری برای کارگر منجر شود.

 

مکزیک جای امنی برای روزنامه‌نگاران هم نیست. فقط در سال جاری میلادی (که اکنون هشت ماه و اندی از آن گذشته است) نُه روزنامه‌نگار کشته شده‌اند. فعالان حقوق بشر و عدالت اجتماعی نیز از دیگر قربانیان همیشگی و مکرر خشونتِ مرگبار در مکزیک هستند. مقیاس عظیم این خشونت اغلب نادیده گرفته می‌شود. ماه گذشته، یان یاراب، نمایندهٔ کمیسیون عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در مکزیک، گزارش داد که در نُه سال گذشته، تعداد باورنکردنی ۳۰٫۹۴۲ نفر در مکزیک ناپدید شده‌اند! گروه‌های تحقیق و بازرسانی که به طور مداوم گورهای مخفیانهٔ بیشتری از قربانیان را در کشور پیدا می‌کنند معتقدند که شمار ناپدیدشدگان بسیار بیشتر از رقم ذکر شده است، و بر این نظرند که در ده سال گذشته بیشتر از ۱۰۰هزار نفر در مکزیک ناپدید شده‌اند.

 

اینها قربانیانی در کشوری هستند که در آن ثروتمندان بدون هیچ مجازاتی قانون‌شکنی می‌کنند، در حالی که به قول آندره مانوئل لوپز اوبرادور (آملو) رهبر “جنبش نوزایی ملّی مکزیک “(مورِنا)، اکثریت مردم در “رژیمی از امتیازهای ویژه و فساد “زندگی دشواری دارند. آملو سوّمین و محبوب‌ترین فرماندار شهر مکزیک (مقامی انتخابی از قوهٔ مجریه در حوزهٔ فدرال در پایتخت کشور) در تاریخ این شهر است و تا کنون دو بار هم (در سال‌های ۲۰۰۶ و ۲۰۱۲) نامزد ریاست‌جمهوری مکزیک شده است.

 

با توجه به انبوه شواهد موجود در مورد خرید رأی، تقلب، و تخلّف از قانون انتخابات در رقابت‌های سال ۲۰۱۲ که به پیروزی اِنریکه پنیا نیه‌تو در انتخابات ریاست‌جمهوری آن سال انجامید، خیلی‌ها در مکزیک معتقدند که در آن انتخابات، پیروزی را از آملو رُبودند. (او در انتخابات آن سال با ۷درصد اختلاف، نفر دوّم شد.) با وجود این، آملو اکنون بار دیگر دارد خود را برای شرکت در رقابت‌های انتخاباتی سال آینده آماده می‌کند. من این بخت را داشتم که جزو دعوت‌شدگان به همایشی بودم که “یونایت»، بزرگ‌ترین اتحادیهٔ صنفی بریتانیا، هفتهٔ گذشته در دفتر مرکزی‌اش در لندن ترتیب داده بود که در آن اوبرادور برای حاضران- که بیشترشان مکزیکی بودند- صحبت کرد و دیدگاه‌های خود را در مورد “تحوّل واقعی “در صحنهٔ سیاست مکزیک بیان کرد.

 

اگرچه پنیا نیه‌تو (رئیس‌جمهور کنونی مکزیک) ریاست حزبی را به عهده دارد که به مدّت هفتاد سال (تا سال ۲۰۰۰) قدرت انحصاری را در اختیار خود داشت، ولی امروزه عرصهٔ سیاست در مکزیک، یک عرصهٔ چندحزبی است. با وجود این، اوبرادور تذکر می‌دهد که حضور و فعالیت بیشتر از یک حزب، به معنای وجود دموکراسی نیست. او تأکید دارد که “گذار دموکراتیک در مکزیک، ترفندی بیش نبوده است. ما صرفاً دستگاهی داریم که توسط چند حزب کنترل می‌شود، و دموکراسی واقعی نیست، بلکه حکمرانی اقلیتی کوچک است که فقط خودش را نمایندگی می‌کند. “مردود دانستن این “حزب‌ها “توسط اوبرادور به این واقعیت اشاره دارد که او “مورِنا “را اصلاً یک حزب نمی‌داند. مورِنا که در آغاز به صورت یک جنبش اجتماعی شکل گرفت، تازه سه سال پیش با عنوان یک حزب سیاسی به ثبت رسید، و این در حالی بود که در همان موقع ۳۵ کرسی در مجلس نمایندگان داشت. مورِنا که ریشه در فقیرترین بخش‌های جامعهٔ مکزیک دارد، با “نظامی “که سال‌هاست مکزیک را به سود خودش اداره می‌کند، از اساس و به طور بنیادی مخالف است. اوبرادور صحبت از چنان انقلابی می‌کند که ترس از آن ندارد که از ثروتمندترین لایه‌ها بگیرد تا وضعیت را به سود فقیرترین قشرهایی که ده‌ها سال است سطح زندگی‌شان مرتب پایین آمده است، تغییر دهد. او می‌گوید: “وقتی سیاستمداران ما از ضرورت اجرای سیاست‌های ریاضتی حرف می‌زنند، منظورشان کاهش دستمزد زحمتکشان و حذف یا کاهش خدماتی است که زحمتکشان به آنها نیاز و تکیه دارند… ما هم از ریاضت حرف می‌زنیم. ولی از دید ما، ریاضت یعنی پایان دادن به امتیازهای طبقهٔ حاکم. “او از امتیازهایی صحبت می‌کند که سیاستمداران مکزیکی را ممتازترین سیاستمداران روی زمین کرده است. برای مثال، حقوق بازنشستگی یک رئیس‌جمهور پیشین، بیشتر از ۲۸۳هزار دلار آمریکاست. در عین حال، در همهٔ ۲۳ سالی که قرارداد تجارت آزاد آمریکای شمالی “نفتا “(میان مکزیک و کانادا و آمریکا) برقرار بوده است، ارزش واقعی دستمزد مکزیکی‌ها سقوط کرده است. ارزش واقعی حداقل دستمزد امروزه یک‌پنجم ارزشی است که قبلاً داشت. بِری گاردینر، نامزد وزارت بازرگانی خارجی در کابینه در سایه (در حزب اپوزیسیون کارگر بریتانیا به رهبری جِرِمی کوربین)، که او نیز در همایش شرکت داشت، می‌گوید که پیامدهای “نفتا “برای مردم عادی مکزیک فاجعه‌بار بوده است، به طوری که “دو میلیون کشاورز بیکار شده‌اند، در حالی که آمریکا به پرداخت یارانه‌های کشاورزی گزاف برای حمایت از صادراتش ادامه می‌دهد. “مواد غذایی ارزان و یارانه‌یی که از آن طرف مرز (از آمریکا) وارد مکزیک می‌شود، برای کشاورزان مکزیکی فاجعه‌آور بوده است، و از سوی دیگر هم، ارزش دستمزدهای کارگران سقوط کرده است. اوبرادور نیز اشاره کرد “در حالی که در چین دستمزدهای واقعی مرتب افزایش یافته است، قدرت خرید مردم ما در مکزیک مرتب کاهش یافته است.“

 

کارگران مکزیکی را با تهدید به اینکه تولید و فرصت‌های شغلی ممکن است به چین برود، با قلدری و ارعاب به پذیرش حقوق و دستمزدهای کم و شرایط کاری نامناسب مجبور کرده‌اند، به‌ویژه در صنعت خودروسازی. این در حالی است که از سال‌ها پیش، خیلی از کارخانه‌ها را از آمریکا به مکزیک آورده بودند تا صاحبان آنها از دستمزدهای کم و نبود یا ضعف سندیکاهای کارگری در مکزیک برای به دست آوردن سود بیشتر بهره ببرند. امّا در حالی که دستمزدهای پرداختی به کارگران “رقیب “چینی هر سال افزایش می‌یافت، دستمزدهای کارگران مکزیکی هر سال کمتر شد. اوبرادور می‌گوید: “قدرت خرید زحمتکشان در مکزیک کاسته شد، و بهانهٔ همیشگی هم این بود که [با اضافه نکردن دستمزدها] باید از تورّم جلوگیری کرد. “نتیجه‌ای که از این سیاست حاصل شد، بینوایی گستردهٔ زحمتکشان بود. هرچه هم که اقتصاددانان دربارهٔ نمودارها و منحنی‌های رشد بگویند، باز هم به قول اوبرادور: “با مردمی فقیر، نمی‌توان کشوری ثروتمند داشت. “پیامدهای ویرانگر و فلج‌کنندهٔ “نفتا»- هم برای کارگران بخش تولید در آمریکا و هم برای میلیون‌ها مکزیکی- تأکیدی است بر مسئله‌ای عام‌تر که در نحوهٔ تنظیم و اجرای قراردادهای بازرگانی بین‌المللی دیده می‌شود.

 

بِری گاردینر نیز در سخنرانی‌اش در همایش به همین نکته اشاره کرد. به گفتهٔ او، توجه به نفتا مهم است چون به اندازهٔ “دو دهه داده و اطلاعات “دربارهٔ پیامدهای چنان قراردادهایی بر روی اشتغال و دستمزد به ما داده است. او افزود که نفتا نقطهٔ آغاز و الهام‌بخش قراردادهای بعدی مثل “پیمان بازرگانی و سرمایه‌گذاری دو سوی اقیانوس اطلس “(TTIP) میان آمریکا و اتحادیهٔ اروپا و “توافق‌نامهٔ جامع اقتصادی و بازرگانی “(CETA) میان کانادا و اتحادیهٔ اروپا بود. به بیان گاردینر، هر سهٔ این توافق‌ها نمونهٔ “مسابقه برای رسیدن به پایین سطح، در رقابتی غارتگرانه است که چندین برنده ندارد. “یکی از زهرآلودترین ابتکارهای نفتا، بند مربوط به حل اختلاف میان دولت و سرمایه‌گذار (به سود سرمایه‌گذار) است که در پیمان‌های بعدی نیز گنجانده شد.

 

ده‌ها سال است که حزب‌های حکومتی به‌اصطلاح چپ نیز با این توافق‌ها و پیمان‌های بازرگانی ناتوان‌ساز همراه و همگام شده‌اند، و به ادعاهای توخالی در مورد این توافق‌ها، از جمله اینکه این توافق‌ها به ایجاد اشتغال و شکوفایی اقتصادی کمک می‌کنند، گردن گذاشته‌اند و آنها را بستری اجتناب‌ناپذیر در روند “جهانی‌سازی “می‌دانند.

 

حضور گاردینر و اوبرادور همراه با هم در یک همایش از این لحاظ روحیه‌بخش بود که می‌دیدیم که وضع در هر دو سوی اقیانوس اطلس (یعنی اروپا و آمریکا) در حال تغییر کردن است. گاردینر تأکید کرد که “ما در حزب کارگر بریتانیا این نظر را رد می‌کنیم که باید برای شرکت‌های چندملیتی، دستگاه قضایی خصوصی و جداگانهٔ خودشان را فراهم آورد که از راهِ آن بتوانند به خاطر از دست دادن سودشان به هر دلیل، از دولت‌های میزبان شکایت کنند. “او می‌افزاید که امروزه حتّیٰ نهادهایی مثل صندوق بین‌المللی پول هم کم‌کم و با اکراه دارند این واقعیت را می‌پذیرند که خیزش توده‌یی علیه سیاست‌های نولیبرالی در قارهٔ آمریکا و اروپا، دسیسهٔ این یا آن نیست، بلکه “واکنش واقعی مردم عادی به پیامدهای منفیِ بازرگانی بدون مقررات و نظارت بر زندگی آنهاست.”

 

گاردینر معتقد است که چپ‌ها به استنادِ “بندهای اجتماعی غیرالزام‌آوری که در قوانین اتحادیهٔ اروپا وجود دارد “برای مدّتی طولانی ساکت و آرام شده بودند و پیامدهای عملی فاجعه‌بار پیمان‌های بازرگانی اتحادیه اروپا را نادیده می‌گرفتند. در این مورد، او به اثر TTIP بر محیط‌زیست اشاره کرد که کمیسیون اتحادیهٔ اروپا (در واقع قوهٔ مجریهٔ این اتحادیه) به‌رغم اینکه آشکارا اعلام کرده بود TTIP ”برای منابع طبیعی و تنوع زیستی خطرناک خواهد بود»، این پیمان بازرگانی را بدون هیچ تغییری پذیرفت و تصویب کرد. گاردینر می‌پرسد: “چنین ارزیابی‌هایی اصلاً چه فایده‌ای دارد اگر این امکان را به شما ندهد که یک لحظه مکث و بر این فکر تأمل کنید که دارید چکار می‌کنید و چه چیزی را می‌پذیرید؟ “اوبرادور و گاردینر هر دو می‌دانند که تغییر واقعی باید در سطح بین‌المللی صورت بگیرد و می‌گویند که “مناسبات قدرت نابرابر در زنجیرهٔ ارزش جهانی “بدین معناست که اگر خریدارانِ کشورهای پیشرفته به تحمیل قیمت‌ها و شرایط داد و ستد ادامه دهند، کشورهای در حال توسعه برای بهبود شرایط کار دچار مشکل خواهند بود.

 

به همین دلیل است که کار سندیکایی در سطح جهان، از جمله توسط “یونایت “و دیگران، اهمیت ویژه‌ای دارد. کارگرانی که در صنایع مشابه کار می‌کنند می‌توانند- به قول لِن مک‌کلاسکی رهبر “یونایت “که در همایش مذکور صحبت کرد- “در سراسر کشورهای جهان دست به دست یکدیگر دهند “و در راه تأمین شرایط کار شناخته شدهٔ بین‌المللی مبارزه کنند. در غیر این صورت، شرکت‌های جهانی بزرگ می‌توانند برای خاموش کردن صدای کارگران در کشورهای گوناگون، آنها را در مقابل هم قرار دهند و به جان هم بیندازند.

 

انترناسیونالیسم جنبش کارگری باید در کنار و همراه با تغییر سیاسی عمل کند، همان‌طور که اکنون در حزب کارگر بریتانیا و در جنبش نوزایی ملّی “مورِنا “در مکزیک شاهد آنیم. به گفتهٔ مک‌کلاسکی، “جِرِمی کوربین برای ما الهام‌بخش است و به ما امید می‌دهد؛ و آندره اوبرادور هم به ما امید می‌دهد. “استقبال پرشوری که هر جا جِرِمی کوربین می‌رود از او می‌شود، به همین دلیل است. مشابه همین استقبال و توجه را در شب برگزاری همایش در دفتر مرکزی “یونایت “نیز دیدیم که در آخر همایش، جوانان مکزیکی، که خیلی‌هاشان دانشجو بودند، دور اوبرادور جمع شدند و مشتاقانه با او دست دادند و او را در آغوش کشیدند و خواستار عکس گرفتن با او بودند.

 

اوبرادور توضیح‌های مشخصی دربارهٔ برنامهٔ اقتصادی جنبش “مورِنا “می‌دهد که شامل قطع امتیازهای ویژه در قشرهای بالایی، و هم‌زمان، کوشش برای بالا بردن حقوق و دستمزدها در بخش دولتی و تضمین حقوق سندیکایی در همهٔ بخش‌ها به کمک قاضی‌های مستقلی است که مسئول حفاظت از حقوق کارگران در برابر قوهٔ مجریه خواهند بود. مذاکرهٔ مجدد دربارهٔ شرایط قرارداد تجارت آزاد آمریکا شمالی “نفتا “یکی دیگر از برنامه‌های جنبش نوزایی ملّی مکزیک “مورِنا “است، امّا نه آن طوری که دونالد ترامپ می‌خواهد کار را به پیش ببرد. اوبرادور حتّیٰ پنیا نیه‌تو را هم دارای صلاحیت وجدانی برای نمایندگی کردن مکزیک در چنین مذاکره‌هایی نمی‌داند. اوبرادور و گاردینر هر دو بر این عقیده‌اند که اگر نیروهای چپ در این مقطع زمانی بحرانی، در راه برقراری یک نظم جهانی آزادمنشانه، جسارت به خرج دهند، چنان قراردادهایی را می‌توان بر پایهٔ اصول کاملاً متفاوتی تنظیم کرد. به بیان گاردینر: “بازرگانی و سرمایه‌گذاری به خودی خود هدف نهایی نیستند؛ اینها وسایلی‌اند برای رسیدن به هدف‌های اجتماعی، اقتصادی، و زیست‌محیطی والاتر. همان‌طور که مذاکرهٔ مجدد شما [در مکزیک] بر سر “نفتا “فرصتی است برای بررسی و ارزیابی مجدد اینکه چطور می‌توان قراردادهایی متناسب با آن هدف‌ها تنظیم کرد، به همان ترتیب هم خروج ما [بریتانیا] از اتحادیهٔ اروپا فرصتی در اختیار بریتانیا قرار می‌دهد تا بتوان سیاست‌های سرمایه‌گذاری و بازرگانی ترقی‌خواهانه‌ای را تدوین کرد که منافع زحمتکشان در آن اصل مرکزی باشد.“

نوشتهٔ بن چاکو، سردبیر مورنینگ استار، روزنامهٔ چپ بریتانیا

نامۀ مردم

انتقاد دیلما روسف از سیاست های آمریکا و دولت فعلی برزیل در قبال ونزوئلا

«دیلما روسف» رئیس جمهوری سابق برزیل روز گذشته ضمن با اهمیت خواندن جایگاه ژئوپلتیکی ونزوئلا از تهدیدهای امریکا علیه تمامیت ارضی و استقلال ونزوئلا انتقاد کرد.   به گزارش شبکه تله سور، رئیس جمهوری پیشین برزیل همچنین از ‘میشل تمر’ رئیس جمهوری فعلی این کشور به دلیل فرمانبرداری از آمریکا در مورد موضع گیری ها ... انتقاد دیلما روسف از سیاست های آمریکا و دولت فعلی برزیل در قبال ونزوئلا

ادامه

امریکا, برزیل, جهان, خبر, ونزوئلا

روسف: سیاست ترامپ در آمریکای لاتین فاجعه بار است

دیلما روسف رییس جمهوری سابق برزیل گفت: سیاست های دونالد ترامپ در آمریکای لاتین فاجعه بار است و تهدید نظامی ونزوئلا را هم با لذت خاصی بیان کرده است.   روسف در گفت وگو با شبکه تلویزیونی «روسیه یک» که امروز (یکشنبه) پخش شد، سیاست های رییس جمهوری آمریکا در قبال آمریکای لاتین را خصمانه ... روسف: سیاست ترامپ در آمریکای لاتین فاجعه بار است

ادامه

امریکا, برزیل, جهان, خبر

پوتین: مادورو توانسته اوضاع سیاسی در ونزوئلا را سرو سامان دهد

به گزارش خبرگزاری «تاس»، “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه در دیدار با “نیکلاس مادورو” رئیس جمهوری ونزوئلا موفقیت وی در سرو سامان دادن به روابطش با نیروهای سیاسی را یادآور شده و گفت: «ما شاهد هستیم که ونزوئلا در حال پشت سر گذاشتن دوران نه چندان ساده ای است و با مشکلات سیاسی داخلی زیادی ... پوتین: مادورو توانسته اوضاع سیاسی در ونزوئلا را سرو سامان دهد

ادامه

جهان, خبر, روسیه, ونزوئلا

پیامد غم‌انگیز انقلابی که از درون منفجر شد

پیامد غم‌انگیز انقلابی که از درون منفجر شد: بررسی منقدانهٔ کتاب «انقلاب گرانادا واقعاً چه اتفاق افتاد؟«   گرانادا، نخستین کشور انگلیسی‌زبان در دریای کاراییب، با انقلاب خود در ۱۳۵۸ خورشیدی، تاریخ‌ساز شد. اما آن‌گونه که “برنارد کورد”، یکی از رهبران انقلاب در کتاب تازه خود آن را بازگویی می‌کند، این انقلاب با ناکامی‌ای بزرگ ... پیامد غم‌انگیز انقلابی که از درون منفجر شد

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, تاریخ, جهان, کوبا, گزارش