گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

به کمک هم‌وطنان سیل‌زده در سیستان‌وبلوچستان بشتابیم! با بارش باران‌های شدید و متوالی در سیستان‌وبلوچستان و سرریز شدن آب ذخیره پشت سدها متأسفانه اغلب مناطق استان را سیل دربر گرفت و زندگی مردم استان را با بحرانی سخت روبه‌رو ساخته است. نزدیک به ۲ هزار روستا و چندین شهرستان بر اثر سیلاب‌ها و به‌دلیل آب‌گرفتگی ... گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

ادامه

آزادی, آلمان, آمریکا, اجتماعی, اقتصادی, روزنامه نگاران, زنان, سیاسی, فقر, کارگران, کودکان, گزارش

نبودِ شرایط ایمنی و افزایش سوانح کار نتیجهٔ سیاست‌های ضد کارگری مقررات‌زدایی و خصوصی‌سازی است!

فجایع ناشی از نبود بهداشت و ایمنی در محیط‌های کار در عرصه‌های گوناگون تولید، معدن‌ها، پالایش و استخراج نفت و گاز، و فعالیت‌های خدماتی و درمانی را می‌توان هر روز در اخبار ناگوار سوانح کار مشاهده کرد. مصدوم شدن و جان باختن هر روزهٔ کارگران در حین رفت و آمد به محل کار، در محل ... نبودِ شرایط ایمنی و افزایش سوانح کار نتیجهٔ سیاست‌های ضد کارگری مقررات‌زدایی و خصوصی‌سازی است!

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, استبداد, استثمار, ایران, ایمنی, بانک جهانی, بنگلادش, جهان, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, صندوق بین‌المللی پول, کارگری, محیط زیست, هندوستان

گفت‌وگویی با «پیتر مرتنز»، دبیرکل حزب کارگران بلژیک

پیتر مرتنز، دبیرکل حزب کارگر بلژیک، در سال‌های اخیر یکی از شخصیت‌های مطرح در جنبش کمونیستی در طرح مسئله ضرورت ایجاد روابط نزدیک تر کشورهای «جنوب جهانی» برای مقاومت در برابر هژمونی طلبی کشورهای امپریالیستی بوده است. کتاب جدید او با عنوان “شورش” که چاپ اول آن  در دسامبر ۲۰۲۳ در هلند منتشر شد، فراخوانی ... گفت‌وگویی با «پیتر مرتنز»، دبیرکل حزب کارگران بلژیک

ادامه

آزادی, آفریقای جنوبی, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, استبداد, استثمار, استعمار, اسراییل, اعتراضات اجتماعی, اقتصادی, امپریالیسم, اندونزی, انگلس, بانک جهانی, بریکس, بلژیک, بولیوی, تحریم, ترکیه, جنوب, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, شیلی, صلح, صندوق بین‌المللی پول, عدالت اجتماعی, فرانسه, فلسطین, کشاورزی, کوبا, محیط زیست, مصاحبه و گفتگو, نئولیبرالیسم, هندوستان

بحران کشاورزان اروپایی به پارلمان اروپا کشیده شد

جلسه امروز اتحادیه اروپا در بروکسل تحت الشعاع کشاورزان معترضی قرار گرفت که برای اعتراض به شرایط خود مقابل پارلمان اروپا تجمع کردند. به گزارش خبرگزاری فارس؛ «اگر ببینید که با چه تعداد امروز در این‌جا حضور داریم و اگر ببینید که (اعتراضات) سراسر اروپا را فراگرفته، پس باید امیدوار باشیم. شما به ما نیاز ... بحران کشاورزان اروپایی به پارلمان اروپا کشیده شد

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, ایتالیا, بلژیک, پرتغال, جهان, حقوق بشر, خبر, دهقانی, فرانسه, کشاورزی, محیط زیست

گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

رژیمِ ناتوان از حلِ مشکلات اساسی مردم ادامۀ گرانی مواد اساسی غذائی خصوصاً نان، اجارۀ مسکن، و نیز افزایش تعرفه اینترنت به‌میزان ۳۴ درصد در هفته‌های گذشته، فشار بیشتری بر گردۀ زحمتکشان وارد آورده‌ است. خالی شدن صندوق توسعه ملی به‌دلیل برداشت‌های پی در پی دولت از این صندوق، عدم پرداخت حقوق کارگران و نیز ... گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

ادامه

اقتصادی, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, دانشجویی, روزنامه نگاران, زنان, سرمایه‌داری, سیاسی, عدالت اجتماعی, کارگری, محیط زیست, وکلا

انتقال برق خورشیدی از شیلی تا چین

شیلی در حال برنامه ریزی برای احداث یک کابل زیردریایی ۱۵ هزار کیلومتری با هزینه بیش از ۲ میلیارد دلار برای انتقال انرژی خورشیدی به چین است.

 

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، با گذشت حدود شش ماه از افتتاح نخستین نیروگاه خورشیدی آمریکای لاتین در شیلی، اکنون این کشور در نظر دارد در قالب پروژه‌ای موسوم به «آنتی پوداس» (Antipodas) و با احداث یک کابل زیر دریایی به طول ۱۵ هزار کیلومتر انرژی حاصل از انرژی خورشیدی را به چین انتقال دهد.

 

این طرح بر اساس ظرفیت عظیم انرژی خورشیدی صحرای آتاکامای شیلی ساخته خواهد شد و هزینه آن بیش از دو میلیارد دلار برآورد شده است.

 

در حالی که دما در آتاکاما معمولاً نسبتا معتدل است، اما می‌تواند تا ۱۳۰ درجه فارنهایت (۵۰ درجه سانتیگراد) افزایش یابد. این بیابان تقریباً بدون ابر بوده و بالاترین میزان تابش خورشیدی را دارد؛ از همین روی آن را به مکانی مناسب برای مزرعه صفحه های خورشیدی تبدیل می‌کند.

 

سباستین پینیرا رئیس‌جمهوری شیلی ضمن اعلام این خبر گفت: ما از بیابان‌هایی با بالاترین تابش خورشیدی در جهان برخورداریم و ظرفیت بسیار بالایی برای تولید انرژی خورشیدی پاک، تجدیدپذیر و اقتصادی داریم که می‌توان آن را به کشورهای آسیایی صادر کرد.

 

به گزارش تارنمای اویل پرایس، یکی از بزرگترین چالش‌هایی که در مسیر دستیابی به یک انتقال ۱۰۰ درصدی به انرژی‌های تجدیدپذیر وجود دارد، این واقعیت است که منابع کلیدی انرژی‌های تجدیدپذیر از جمله باد و خورشید، متغیر و نا متناوب بوده و میزان دسترسی به آن‌ها در طول ساعات مختلف شبانه‌روز، فصل‌های مختلف و پاره ای عوامل دیگر دستخوش تغییر می‌شود.

 

حال با درک این مشکل آشکار در مسیر وابستگی کامل به انرژی‌های تجدیدپذیر، پروژه اعلام شده توسط شیلی به عنوان راهکاری در تامین متناوب انرژی خورشیدی محسوب می‌شود. امری که این پروژه را برای چین که مشتاق است تا حد ممکن انرژی تامین کند به رغم وجود مشکلات، بسیار جذاب می‌کند.

 

با این حال، انتقال این همه انرژی خورشیدی به بازارهای چین ممکن است دشوار باشد. علاوه بر قیمت بالای کابل، چین باید به طور جدی در ایجاد زیرساخت‌های نیروگاه خورشیدی خود سرمایه‌گذاری کند تا راه را برای ظرفیت عظیم ۳۱۰۶ مگاواتی شیلی از ظرفیت فتولتائیک باز کند. همچنین این امر مستلزم انجام معاملات ژئوپلیتیکی زیادی بین شیلی، چین و سایر کشورهای آسیایی است.

 

چین مشتاق است واردات انرژی را از سرتاسر جهان تضمین کند، زیرا دومین اقتصاد بزرگ جهان همچنان در حال گسترش است و بخش صنعتی آن همچنان به تقاضای بیشتر انرژی ادامه می‌دهد. چین امروزه نه تنها بزرگ ترین بازار انرژی های تجدیدپذیر جهان محسوب می شود، بلکه بزرگ ترین تولید کننده تجهیزات انرژی پاک نیز به حساب می‌آید.

 

از طرفی چین همکاری‌های بین‌المللی حوزه انرژی خود را در بسیاری از نقاط جهان ارتقاء داده و همواره از قواعد و اصول سود دو جانبه و منافع برد-برد حمایت کرده است؛ شرکت های چینی پروژه هایی با استانداردهای فوق العاده در حوزه انرژی اجرایی می‌کنند که نیازهای ضروری کشورهای شریک چین را تامین می‌کنند.

 

بنابراین معامله با شیلی نوید خوبی برای تامین انرژی چین و همچنین توانایی این کشور برای تحقق اهداف کربن‌زدایی است.

 

نخستین نیروگاه خورشیدی در آمریکای لاتین (لینکانا) اوایل ماه ژوئن سال جاری (خرداد ماه) با توانایی ذخیره سازی ۵.۱ گیگاوات، در زمینی به مساحت یکهزار هکتار در مرکز صحرای آتاکاما در شمال شیلی افتتاح شد.

 

این مجتمع عظیم علاوه بر کمک به کاهش انتشار سالانه ۶۳۰ هزار تن گاز دی اکسید کربن (CO۲)، تولید برق سراسری این کشور را به میزان ۱۰۰ درصدی از انرژی تجدیدپذیر تامین خواهد کرد.

هشدار هواشناسی درباره سیلابی‌شدن رودخانه‌ها و بارش باران و برف در ۲۱ استان تا جمعه

سازمان هواشناسی از بارش باران و برف طی امروز تا جمعه در ۲۱ استان خبر و نسیت به بارش‌های سیل‌آسا، آبگرفتگی معابر و سیلابی شدن رودخانه‌ها در ۹ استان هشدار داد.

ادامه

ایران, خبر, محیط زیست

نجات کرهٔ زمین مستلزم پایان دادن به سرمایه‌داری است

بدون برنامه‌ریزی نمی‌توان از فاجعهٔ آب‌وهوایی جلوگیری کرد. و پیشبُرد چنین برنامه‌ای، مستلزم متوقف کردن سودوَرزی سرمایه‌داری است.

ادامه

اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, اسپانیا, المان, امریکا, انگلستان, ایتالیا, چین, حقوق بشر, دانمارک, روسیه, سرمایه‌داری, سوئد, سوسیالیسم, فرانسه, کارگری, کانادا, محیط زیست, مقاله, نئولیبرالیسم, هلند

وقوع زلزله ۶.۴ ریشتری در جنوب کشور/ بندرعباس ۲ بار لرزید + ویدئو

لحظاتی قبل دو زلزله ۶.۴ و ۶.۳ ریشتری فین بندرعباس را به لرزه در آورد و نقاط مختلف استان‌ هرمزگان و استان‌های همجوار احساس شد. ۳ پس‌لرزه نیز تاکنون این مناطق را لرزانده است.

ادامه

اجتماعی, ایران, خاورمیانه, خبر, محیط زیست