بیانیه مشترک حزب‌های کمونیست و کارگری درخط مقدّم مبارزه برای سلامت، کار، و دیگر حقوق طبقهٔ کارگر و ملّت‌ها

یک سال از آغاز همه‌گیری کووید-۱۹ می‌گذرد که به مثابه عاملی شتاب‌دهنده به تعمیق بحران سرمایه‌داری نیز عمل کرد و رنج زیادی را برای طبقهٔ کارگر و دیگر قشرهای مردمی در سراسر جهان به بار آورد.

ادامه

امپریالیسم, امریکا, بازنشستگان, بیانیه, تحریم, جهان, حقوق بشر, دهقانی, دیدگاه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, کارگری, کمونیسم, کوبا, ونزوئلا

ده سال پس از موفقیت جنبش مردمی درتونس: بحران سیاسی وتنش اجتماعی هنوز ادامه دارد!

جوانان فراموش شدهٔ تونسی چند هفته‌ای‌ است که به‌تظاهرات اجتماعی متوسل شده‌اند. اتحادیه عمومی کارگران تونس (“یو جی تی تی”) به‌جنبش مردمی پیوسته و در مورد ضرورت شروع بحثی ملی با مشارکت همه نیروهای فعال کشور به‌رئیس‌جمهور پیامی فرستاده است.  

ادامه

تونس, جنبش‌های اجتماعی, جهان, شمال افریقا, کارگری, مقاله

سندرز: ۵۰ میلیون آمریکایی قادر به تامین غذای خود نیستند/ اقتصاد ریاضتی دیگر بس است

سناتور برنی سندرز با اشاره به مشکلات طبقه کارگر در آمریکا و فشار مضاعف بر آنها تاکید کرد که ثروتمندان نباید هر روز ثروتمندتر شوند. او همچنین استیضاح ترامپ را بحث بر سر حفظ دموکراسی یا حرکت به سوی خودکامگی دانست.

ادامه

اختلاف طبقاتی, امریکا, امریکای شمالی, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خبر, فقر, کارگری

انتقاد سندرز از نظام سرمایه‌داری آمریکا در دوران کرونا

برنی سندرز کاندیدای پیشین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز جمعه از نظام سرمایه‌داری این کشور انتقاد کرد و گفت: در حالیکه ۴۰ میلیون آمریکایی با خطر بی‌خانمان شدن مواجه هستند، وال استریت از لحاظ سود در حال ثبت رکورد است.

 

به گزارش ایرنا، سندرز سناتور بلندپایه ایالت ورمونت آمریکا و نامزد پیشین عضو حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰، در پیام توییتری نوشت: در حالیکه ۳۰ میلیون کارگر آمریکایی شغل خود را از دست داده‌اند، دارایی ۱۲ میلیاردر در کشور هم اکنون به یک تریلیون دلار رسیده است.

 

به نوشته سندرز، ما نیازی به سیاست‌های ریاضت برای خانواده‌های قشر کارگر نداریم، بلکه نیازمند اعمال سیاست ریاضت برای قشر یک درصد (پولدار) جمعیت و شرکت‌های چند ملیتی هستیم.

 

سندرز پیش از این نیز اعلام کرده بوده که ثروت ۶۴۳ میلیاردر آمریکایی‌ها در دوره کرونا به ۵۸۴ میلیارد دلار افزایش یافت این درحالی است که ثروت خانوارهای آمریکایی به میزان ۶.۵ تریلیون دلار کاهش یافته است.

 

به نوشته سندرز، به دنبال شیوع ویروس کرونا در سراسر ایالت‌های آمریکا و تاثیر آن بر اقتصاد، تا کنون ۴۶ میلیون شهروند آمریکایی درخواست دریافت بیمه بیکاری کرده‌اند.

 

وی همچنین در اواخر اردیبهشت‌ماه نیز اقتصاد آمریکا را «متقلبانه و نابرابر» توصیف و در پیامی توئیتری نوشته بود: در حالی که کارگران این کشور مجبور به بازگشت به کارند، ثروتمندان در خانه‌های اعیانی خود در قرنطینه به سر می‌برند و جان خود را به خطر نمی‌اندازند.

 

سندرز در ادامه تاکید کرد که شیوع ویروس کرونا و پیامدهای آن در ایالت متحده سبب آشکار شدن «نابرابری‌های نظام اقتصادی آمریکا» شده است.

بالا گرفتن اعتراضات ضد دولتی در بولیوی

راه‌بندان‌های ضددولتی در بولیوی در بحبوحه تنش‌های سیاسی تشدید یافته، رویارویی‌های خشونت‌آمیز و ادعاهای دولتی مبنی بر آنکه معترضان از طریق جلوگیری از رسیدن منابع به بیماران کرونا مسبب مرگ آن‌ها هستند، وارد هفته دوم خود شده است.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, بولیوی, جهان, حقوق بشر, خبر, کارگری

کارگران نامرئی در مزارع اروپا؛ حقوق کم، استثمار و در معرض خطر سلامت

هنگامی که شیوع ویروس کرونا در اروپا گسترش یافت، این کارگران نامرئی به یکباره قابل رویت شدند و حتی بعنوان «کارگران ضروری و حیاتی» مورد توجه قرار گرفتند. حقوق کار و شرایط زندگی آنها برای دهها سال نادیده گرفته شده است.

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, المان, جهان, حقوق بشر, فرانسه, کارگری, گزارش