تعلیق حکم حبس نخست‌وزیر سابق پاکستان

یک دادگاه پاکستانی حکم حبس نخست‌وزیر سابق پاکستان و همسرش را به حالت تعلیق درآورد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آناتولی؛ یک دادگاه پاکستانی حکم حبس صادر شده در مورد عمران خان نخست وزیر سابق پاکستان و همسرش در خصوص فروش غیر قانونی هدایای دولتی را به حالت تعلیق درآورد. قاضی عامر ... تعلیق حکم حبس نخست‌وزیر سابق پاکستان

ادامه

آزادی, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, خبر, سیاسی

حمله انتحاری به مهندسان چینی در پاکستان

به‌دنبال حمله انتحاری به کاروان مهندسان چینی در پاکستان، سفارت پکن در اسلام‌آباد به شهروندان چینی حاضر در کشور جنوب آسیا اعلام کرد که تدابیر امنیتی را تشدید کرده و گوش به زنگ باشند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، در پی کشته شدن ۶ نفر از جمله پنج شهروند چینی در حمله ... حمله انتحاری به مهندسان چینی در پاکستان

ادامه

امنیتی, پاکستان, تروریسم, جنوب آسیا, جهان, چین, حقوق بشر, خبر, شرق آسیا

گزارش نیوزویک؛ «دموکراسی پاکستان در خطر است»

هفته‌نامه نیوزویک در گزارشی نوشته که دموکراسی پاکستان در خطر است و از مجامع بین‌المللی درخواست اقدام کرده است. به گزارش شفقنا از نشریه هفتگی نیوزویک؛ پاکستان خود را در مقطعی حساس می‌بیند- و در حال دست‌وپنجه نرم کردن با تحولات سیاسی و آشفتگی اقتصادی عظیمی است که بازتابی از تاریخ پرفراز و نشیب این ... گزارش نیوزویک؛ «دموکراسی پاکستان در خطر است»

ادامه

اسلام سیاسی, بنگلادش, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, حقوق بشر, ژئوپلیتیک, سیاسی, گزارش

فقرِ ارزیابی از «فقر» از سوی سازمان ملل

رائو ایندرجیت سینگ، وزیر برنامه‌ریزی هند، در راجیا سبها (شورای ایالت‌ها، یکی از مجلس‌های قانون‌گذاری در هند) در ۱۴ فروردین‌ماه سال جاری گفت دولت هیچ داده‌ای برای برآورد سطح فقر پس از سال‌های ‍۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ ندارد، بنابراین نمی‌داند چند نفر از چنبرهٔ فقر رهایی یافته‌اند. از طرف دیگر در ۲۷ تیرماه سال جاری برنامه ... فقرِ ارزیابی از «فقر» از سوی سازمان ملل

ادامه

جنوب آسیا, جهان, حقوق بشر, سازمان ملل, فقر, کودکان, گرسنگی, مقاله, هندوستان

انتخابات پاکستان؛ متحدان عمران‌خان اکثر کرسی‌ها را ازآن خود کردند

نامزدهای مستقل وابسته به نخست وزیر سابق پاکستان، اکثریت کرسی‌های شورای ملی این کشور را در انتخابات هفته گذشته به‌دست آوردند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سی‌ان‌ان، براساس اعلام کمیسیون انتخابات پاکستان، نامزدهای مستقل وابسته به عمران خان، نخست وزیر سابق و رهبر حزب تحریک انصاف این کشور تاکنون ۹۸ کرسی شورای ملی ... انتخابات پاکستان؛ متحدان عمران‌خان اکثر کرسی‌ها را ازآن خود کردند

ادامه

اعتراضات اجتماعی, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, خبر, فساد

افزایش بدبینی افغان‌ها به آمریکا

شماری از سیاست مداران افغانستان عامل اصلی بحران کنونی و اعلام حضور رئیس جمهوری دوگانه را در این کشور عملکرد بد آمریکایی ها دانسته و این انتقادها با گذشت هر روز از آنها افزایش می‌یابد.

 

به گزارش ایرنا؛ محمداشرف غنی و عبدالله عبدالله پس از بحران نتیجه انتخابات ششم مهرماه روز دوشنبه گذشته ۱۹ اسفند ماه بطور رسمی سوگند یاد کردند و هرکدام خود را رئیس جمهوری افغانستان اعلام کردند.

 

مراسم های جداگانه ای تحلیف، افغان ها را نسبت به آینده این کشور نگران کرده و برخی ها حتی گفته اند که سوگند دو رئیس جمهوری نخستین صدای تجزیه را در این کشور به صدا درآورده است.

 

اما برخی از سیاست مداران نامدار و شناخته شده ای افغانستان، آمریکا را عامل بحران کنونی در این کشور معرفی کرده‌اند

 

«حامد کرزی» در صفحه رسمی فیسبوک خود وضعیت نگران کننده کنونی افغانستان را نتیجه سیاست و عملکرد تحقیرآمیز و تفرقه افگنانه آمریکا در برابر مردم این کشور دانسته است.

 

کرزی این ادعای خود را به اعلامیه وزارت امور خارجه آمریکا مستند کرده است که وزیر خارجه آمریکا گفته بود، دولت موازی را نمی پذیرد و از یک دولت فراگیر در افغانستان حمایت می کند.

 

وی افزوده است که اگر آمریکا در حققت خواهان حل بحران موجود می بود، می‌توانست با اقدام سازنده و به موقع قبل از برگزاری مراسم تحلیف، مانع تفرقه و بی‌ثباتی سیاسی ناشی از آن شود.

 

ریئس جمهوری سابق افغانستان گفته است که در دیدارهای اخیر با مقامات و نماینده ویژه آمریکا همواره نگرانی عمیق خود را از عدم صداقت و شفافیت عملکرد آن کشور در مورد چگونگی پیشبرد روند انتخابات و بخش هایی از روند صلح ابراز داشته است.

 

کرزی گفته است که به کرار از آمریکایی ها خواسته بود که باید نتیجه انتخابات و گفت وگوهای صلح به تحکیم وحدت ملی و سلامت کشور منتج شده و همچنین باعث ثبات و ایجاد یک دولت مشروع و مقتدر ملی گردد.

 

کرزی از مردم افغانستان خواسته است که با هوشیاری و اتحاد در خنثی کردن دسایس خارجی که سلامت، ثبات و وحدت ملی افغانستان را تهدید می کند، موضع گیری درست داشته و این کشور را نجات دهند.

 

اکنون دیدگاه تیم ثبات و همگرایی به رهبری عبدالله عبدالله پس از مراسم تحلیف نیز نسبت به آمریکایی ها تغییر کرده و رسانه های این کشور نوشته اند که وی درخواست خلیل زاد برای دیدار با خود را رد کرده است.

 

خبرگزاری (آوا) نوشته است که نه تنها عبدالله بلکه حامد کرزی نیز درخواست خلیل زاد را برای دیدار رد کرده و پس از مراسم تحلیف حاضر به ملاقات با وی نشده‌اند.

 

یکی از کاربران صفحات اجتماعی افغانستان هم نوشته است که آمریکا، دیگر آن روپوش دمکراسی، حقوق بشر و حقوق زن را ندارد، آمریکا اکنون کشوری است که تنها برای اقتصاد خود و زیر ورو کردن سیستم های دولتی کشور های مستضعف، جان کنی دارد.

 

این فعال اجتماعی نوشته است که برتری نظامی آمریکا در جنگ های افغانستان، سوریه، عراق و کشور های دیگر نیز زیر سوال رفته و پس از این در برابر اراده ملت پابرهنه و به پا خواسته هیچ غلطی نمی‌تواند بکند.

 

علی امیری استاد دانشگاه ابن سینای کابل نیز اشاره کرده است که اسطوره “حلال مشکل بودن آمریکا” هم دیگر فروپاشیده و امکان دستیابی به راه‌حل‌های سیاسی را در این کشور دشوارتر از گذشته شده است.

 

این نوع نگاه نسبت به خارجی در مجلس سنای افغانستان هم بوجود آمده است و برخی از آنها نیز از خارجی‌ها انتقاد کرده‌اند.

 

«محمدعلم ایزدیار» معاون مجلس سنای افغانستان هم انگشت انتقاد خود را بسوی خارجی ها دراز کرده و گفته است که مداخلات خارجی، جنگ، فساد و فقر ناشی از این اختلافات سیاسی در کشور بیداد می‌کند.

 

وی ابراز نگرانی کرده است که با انجام دو مراسم تحلیف بطور عملی زنگ خطر تجزیه به صدا درآمده است و از اشرف غنی و عبدالله خواسته است که به ملت و افغانستان توجه کنند.

 

۱۹ سال از حضور نظامی آمریکا و هم پیمانان آنها در افغانستان می گذرد اما اکنون که روند خروج نظامیان خارجی از این کشور آغاز شده است، اکنون دو دولت در ادامه حضور آنها ادعای پیروزی کرده و کشور را در بحران جدی وارد کرده است.

 

برخی از سیاست مداران از جمله گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی افغانستان وضعیت کنونی را با دوران نجیب الله پس از خروج ارتش سرخ و حضور مجاهدین مقایسه کرده و هشدار داده است که اگر با دقت برنامه ریزی و کار صورت نگیرد، تاریخ تکرار خواهد شد.

 

جای شک و تردید نیست که مسئول وضعیت کنونی افغانستان حضور ۱۹ ساله آمریکا و ناتو بوده و بی ثباتی کنونی باعث شده است که هر روز به شمار مخالفان آمریکایی ها در افغانستان افزوده شود.

موافقت دادگاه کیفری بین‌المللی با آغاز تحقیقات درباره جنایات جنگی در افغانستان

قضات دادگاه کیفری بین‌المللی امروز (پنج‌شنبه) اجازه آغاز تحقیقات درباره اتهامات جنایات جنگی در افغانستان توسط طالبان، نیروهای افغان و نیروهای نظامی و اطلاعاتی آمریکا را صادر کردند.

ادامه

اتحادیه اروپا, افغانستان, امریکا, جنایات جنگی, جنوب آسیا, جهان

رئیس آکادمی مطالعات ژئوپلیتیک روسیه: امضای توافقنامه با طالبان نشانه دورویی آمریکاست

رئیس آکادمی مطالعات ژئوپلیتیک روسیه به امضای توافقنامه صلح بین آمریکا و گروه طالبان اشاره کرد و آن را نشانه دیگری از حمایت واشنگتن از تروریسم و دورویی این کشور خواند.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, ایران, تروریسم, جنوب آسیا, خبر, روسیه, سوریه