تجمع اعتراضی کارگران شهرداری دزفول، به نامشخص بودن وضعیت معوقات، اجرانشدن طرح طبقه‌بندی مشاغل و نبود امنیت شغلی

یک منبع کارگری در شهرداری دزفول به خبرنگار ایلنا گفت: گروهی از کارگران قرارداد حجمی شهرداری دزفول در ادامه بی‌توجهی کارفرما به وضعیت مطالبات معوقه، اعتراض صنفی برگزار کردند. به ادعای این کارگر؛ پرداخت مطالبات سنواتی، تسریع در اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، به روز شدن حقوق‌ها و تامین امنیت شغلی مجموعه این مطالبات است. وی ... تجمع اعتراضی کارگران شهرداری دزفول، به نامشخص بودن وضعیت معوقات، اجرانشدن طرح طبقه‌بندی مشاغل و نبود امنیت شغلی

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی کارگران عملیاتی شرکت نفت فلات ‌قاره در لاوان

جمعه ۳۱ فرودین ۱۴۰۳ اهم مطالبات: حذف نفوذی‌ها و مدیران نالایق و فاسد، حذف سقف حقوق، اصلاح کف حقوق، حذف محدودیت حق سنوات بازنشستگی، اجرای کامل ماده ده و پرداخت معوقات آن، عودت مازاد مالیات کسر شده، اصلاح روش اخذ مالیات در مناطق عملیاتی

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت, نفتگران

خواست ماهیگیران: بهبود معیشت، بیمه، و تضمین امنیتِ شغلی است

سال نو فرارسید، اما معیشت هزاران ماهیگیر زحمتکش در شمال و جنوب کشور همچون سالیان گذشته نه‌تنها بهبود نیافته بلکه وخیم‌تر نیز شده‌ است. معیشت و امنیت شغلی ماهیگیران مانند دیگر کارگران و زحمتکشان رشته‌های صنعتی و خدماتی، با اجرای سیاست‌های نولیبرالی در رژیم ولایت ‌فقیه بیش از گذشته به‌مخاطره افتاده ‌است. ماهیگیران ۴ شهرستان ... خواست ماهیگیران: بهبود معیشت، بیمه، و تضمین امنیتِ شغلی است

ادامه

ایران, حقوق بشر, کارگران, ماهیگیران, معیشت, مقاله, نئولیبرالیسم

قراردادهای «حجمی» چیست و چگونه استثمار زحمتکشان را تشدید کرده‌ است

استخدام با قراردادهای “حجمی” که تحمیل شرایطی استثماری و وضعیتی دشوار در روند کار به زحمتکشان از ویژگی‌های اساسی‌اش است، در فروردین‌ماه سال ۱۳۹۱ با این عبارت به کانون صنفی کارفرمایان ابلاغ شد: “بر اساس مادهٔ ۱۷ قانون مدیریت خدمات کشوری- به دستگاه‌های اجرایی اجازه داده می‌‌شود از طریق مناقصه و با عقد قرارداد با ... قراردادهای «حجمی» چیست و چگونه استثمار زحمتکشان را تشدید کرده‌ است

ادامه

استثمار, ایران, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری, مقاله

تجمع اعتراضی پرسنل راه آهن ناحیه اراک به پائین بودن حقوق و مزایا و وضعیت شغلی …

مکان؛ میدان راه آهن مقابل اداره کل این تجمع کارگران اراک طی فراخوانی از قبل داده شده انجام گرفته و باید گفت شرکت های قراردادی حاضر نیستند با قرار داد امضا شده با کارگران کار بکنند و باید گفت این تجمعات و اعتراضات و اعتصابات ادامه خواهد داشت یک منبع کارگری در راه‌آهن اراک به ... تجمع اعتراضی پرسنل راه آهن ناحیه اراک به پائین بودن حقوق و مزایا و وضعیت شغلی …

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

“احمدرضا نجفی” کارگرِ جوان معادن سنگ لای‌بید، بعد از ۲۰ روز بیهوشی مطلق، جان باخت

در ده سال گذشته ۱۸ کارگر بر اثر حادثه کار در معادن سنگ در میمه اصفهان، جان باختند و ۸ نفر مصدومیت داشتند؛ ۱۸ نفر در ده سال یعنی سالی بیش از یک مرگ داشته‌ایم.

 

کارگری که ۱۴ مرداد ماه در معدن سنگ لای‌بید میمه اصفهان دچار حادثه شد، دیروز در بیمارستان نجف‌آباد فوت کرد.

 

نامش احمدرضا کریمی است؛ ۲۴ ساله بوده و ساکن شهر لای‌بید اصفهان؛ جوانی در ابتدای راه جوانی که هنوز هزاران آرزو برای زندگی داشت؛ عمویش می‌گوید: «دیروز که جسم جوانش را به سردخانه منتقل کردیم هیچ‌کدام از اعضای خانواده باورشان نمی‌شد؛ باورشان نمی‌شد که قصه‌ی «احمدرضا» اینطوری تمام شده باشد؛ مگر می‌شود؟!»

 

احمدرضا کریمی مدتی بود که در یکی از معادن سنگ تزئینی در لای‌بید اصفهان کار می‌کرد؛ گزارش رسمی حادثه، نام کارگاه را «سینه‌کارِ ۸» معرفی می‌کند؛ یکی از معادن سنگ تزئینی در میمه استان اصفهان.

 

گزارش حادثه می‌گوید: حادثه در تاریخ ۱۴ مردادماه سال ۹۸ در ساعت ۱۲:۱۰ ظهر رخ داده است.

 

در متن گزارش رسمی منتشر شده ازسوی وزارت کار مقابل ردیفِ «شرح واقعه» آمده است: «در ساعت مذکور هنگامی که کارگر مصدوم از مقابل سیم‌بر قواره‌ساز تردد می‌کرده، حفاظ سیم‌بر ناگهان پاره شده و به سر نامبرده برخورد کرده است.»

 

همکاران احمدرضا نیز حادثه را اینگونه توصیف می‌کنند: «در معدن، سنگ‌ها را الماسه برش می‌دهد؛ در آن روز زنجیر برش پاره می‌شود؛ چون ایمنی درست و حسابی ندارد و این روش برش کاملاً قدیمی است؛ بعد از پاره شدن، موتوری که با ۳۰۰ دور در دقیقه می‌چرخد، می‌خورد به سر کارگر و سر را کامل منهدم می‌کند.»

 

بعد از حادثه احمدرضا را به بیمارستانی در نجف آباد اصفهان منتقل می‌کنند؛ او تا دیروز (چهارم شهریور ماه) در کما بود؛ بیهوشی مطلق؛ و بعد چهارم شهریور، فوت می‌کند؛ احمدرضا از روز حادثه یعنی چهاردهم مرداد ماه، دیگر هرگز چشم‌هایش را باز نمی‌کند؛ هرگز به هوش نمی‌آید؛ در واقع بیش از بیست روز در کماست و آنگاه تمام می‌کند.

 

۱۸ مرگ در ده سال!

 

کارگران همکار احمدرضا می‌گویند: اینجا در میمه اصفهان، ۴۰۰ معدن سنگ وجود دارد؛ بیشترین ناراحتی ما کارگران این است که بازرسان کار، معدن‌ها را آن‌چنان که باید کنترل نمی‌کنند؛ اصول ایمنی در این معادن آنطور که قوانین و آیین نامه‌های حفاظت فنی می‌گویند اجرایی نمی‌شود و بسیاری از تجهیزات و دستگاه‌ها قدیمی‌ست.

 

آنها می‌گویند: در ده سال گذشته ۱۸ نفر در این محدوده بر اثر حادثه کار در معادن سنگ جان باختند و ۸ نفر مصدومیت داشتند؛ ۱۸ نفر در ده سال یعنی سالی بیش از یک مرگ داشته‌ایم.

 

احمدرضا را در لای‌بید محل تولد و زادگاهش خاک می‌کنند؛ عمویش در انتهای گفتگوی کوتاه بازهم تکرار می‌کند: هنوز باورمان نمی‌شود….

ایلنا

دستمزدی که فقط ۲۰ درصد سبد معاش ۷ میلیون و ۵۸۰ هزار تومانی را می‌پوشاند

کسانی که در جلسه می‌نشینند بعضا با ادبیات و شاکله‌ی سبد معیشت آشنا نیستند و نمی‌دانند قانونگزار به صراحت اعلام کرده سبد معیشت چون از جنس دستمزد است باید همه موارد آن ذیل شورای عالی کار بحث شود؛ این آقایان همه نوع «آیتم» و «آپشن» و «پیشنهاد» می‌آورند در جلسه اما به سبد معیشت نمی‌پردازند!

ادامه

ایران, حقوق بشر, کارگری, گزارش

۲ کارگر هنگام تخلیه سنگ از خودرو جان خود را از دست دادند

مدیرعامل شرکت خدماتی شهرک صنعتی شمس‌آباد با اشاره به فوت ۲ کارگر در محوطه کارگاهی شهرک صنعتی گفت: ظهر امروز دو کارگر از اتباع خارجی حین جابجایی سنگ دچار حادثه شده و در دم جان باختند.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, کارگری