مسکو: واشنگتن به دنبال گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی است

معاون وزیر امور خارجه روسیه نسبت به اهداف واشنگتن برای گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی هشدار داد. میخائیل گالوزین، معاون وزیر امور خارجه روسیه، نسبت به اهداف واشنگتن برای گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی هشدار داد و خاطرنشان کرد که ایالات متحده این نیات را برای مدت طولانی داشته ... مسکو: واشنگتن به دنبال گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی است

ادامه

آذربایجان, اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, ارمنستان, جنگ سرد, جنوب شرق اروپا, روسیه, شرق آسیا, شمال غرب آسیا, صلح, گزارش

درگیری معترضان و پلیس ارمنستان ۳۴ زخمی بر جای گذاشت

وزارت بهداشت ارمنستان اعلام کرد در پی درگیری‌ها مقابل ساختمان‌های دولتی در ایروان دستکم ۳۴ تن زخمی شدند. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، دفتر مطبوعاتی وزارت بهداشت ارمنستان سه‌شنبه شب گفت: ۱۶ نفر از زخمی‌ها از اعضای پلیس و ۱۸ تن دیگر غیرنظامی هستند. این درگیری‌ها پس از آن آغاز شد که جمهوری ... درگیری معترضان و پلیس ارمنستان ۳۴ زخمی بر جای گذاشت

ادامه

اتحادیه اروپا, تروریسم, جنوب شرق اروپا, جهان, حقوق بشر, خبر, روسیه, شمال غرب آسیا

آغاز رزمایش ۱۰ روزه آمریکا و ارمنستان

رزمایش مشترک ۱۰ روزه ارمنستان و آمریکا در ۲ مرکز آموزشی در نزدیک ایروان آغاز شد. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، در رزمایش «شریک عقاب» که دوشنبه آغاز شد، ۸۵ سرباز آمریکایی و ۱۷۵ نظامی ارمنستان حضور دارند. هدف از این رزمایش آماده کردن سربازان ارمنستان برای حضور در ماموریت‌های صلحبانی بین‌المللی اعلام ... آغاز رزمایش ۱۰ روزه آمریکا و ارمنستان

ادامه

آذربایجان, آمریکا, ارمنستان, جنوب شرق اروپا, جهان, خبر, روسیه, شمال غرب آسیا, قفقاز

توافق برای بازگشایی گذرگاه لاچین و جاده آغ‌دام و ارسال کمک‌های بشردوستانه به قره‌باغ

مقام‌های قره‌باغ اعلام کردند که توافقی برای ازسرگیری ترانزیت کمک‌های بشردوستانه از طریق گذرگاه لاچین حاصل شده و کمک‌های روسیه از طریق جاده «آغ‌دام» نیز به این منطقه ارسال خواهد شد. به گزارش ایرنا به نقل از آرمن پرس، مرکز اطلاع‌رسانی قره‌باغ شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد: با توجه به بحران انسانی در قره‌باغ-ناگورنو، دولت ... توافق برای بازگشایی گذرگاه لاچین و جاده آغ‌دام و ارسال کمک‌های بشردوستانه به قره‌باغ

ادامه

آذربایجان, ارمنستان, جنوب شرق اروپا, جهان, خبر, روسیه, شمال غرب آسیا, فرانسه, قفقاز

۲ نظامی ارمنستانی کشته و ۳ نیروی جمهوری آذربایجان زخمی شدند

در ادامه تنش‌ها میان ایروان و باکو در قره‌باغ، ۲ نظامی ارمنستانی کشته و ۳ نیروی جمهوری آذربایجان زخمی شدند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری رویترز، ارمنستان و جمهوری آذربایجان امروز جمعه اعلام کردند که در جریان درگیری ها در امتداد مرز مشترک خود در شمال غربی منطقه قره باغ، متحمل تلفاتی ... ۲ نظامی ارمنستانی کشته و ۳ نیروی جمهوری آذربایجان زخمی شدند

ادامه

آذربایجان, اتحاد شوروی, ارمنستان, جنوب شرق اروپا, جهان, خبر, دیوان بین‌‌المللی لاهه, روسیه, شمال غرب آسیا, هلند

آمریکا؛ برای حضور نامحدود در عراق و سوریه نیازی به مجوز کنگره نیست

روزنامه نیویورک تایمز گزارش داد، دولت آمریکا اعلام کرده است که برای حضور نامحدود نظامی در عراق و سوریه نیازی به مجوز جدید کنگره ندارد و به منظور ماندن نیروهای آمریکایی در سوریه، حتی پس از شکست داعش، برنامه ریزی می کند.

 

به نقل از نیویورک تایمز، مقام های وزارت خارجه و دفاع ایالات متحده گفتند، دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا به این نتیجه رسیده است که برای ادامه حضور نامحدود نیروهای نظامی آمریکایی در سوریه و عراق، حتی در سرزمین هایی که داعش از آنها پاکسازی شده است، به کسب مجوز قانونی جدیدی از کنگره نیازی ندارد.

 

مقام های این دو وزارتخانه در دو نامه جداگانه فاش کردند که دولت ترامپ برای یک ماموریت نامحدود بعد از مبارزه با داعش در سوریه برنامه ریزی می کند. رکس تیلرسون وزیر امور خارجه آمریکا ماه گذشته در یک سخنرانی مدعی شد که نیروهای آمریکایی در سوریه می مانند تا ایران را محدود کرده و از بازپس گیری مناطق تحت کنترل شورشیان توسط دولت سوریه جلوگیری کنند.

 

تیلرسون همچنین گفت که لازم است بقایای داعش پاکسازی شده و از ایجاد یک خلاء و بازتولید این گروه جلوگیری شود. اما سایر مقام های دولت آمریکا تاکید بسیار بیشتری روی مقابله با افراط گرایان دارند. مقام های دولت آمریکا در نامه های خود گفتند که تهدید احتمالی و ادامه دار داعش یک توجیه منطقی در اختیار دولت ترامپ قرار می دهد تا نیروهای آمریکایی را به طور نامحدود در سوریه حفظ کند.

 

«دیوید تراچتنبرگ معاون دستیار وزیر دفاع آمریکا برای سیاستگذاری» در نامه ای نوشت: همانطور که قبلا در رابطه با خروج پیش از موعد نیروهای آمریکایی رخ داد، این گروه به دنبال آن خواهد بود تا از کاهش فشارها بهره برده و قابلیت های خود را احیا کرده و دوباره بر سرزمین های محلی کنترل پیدا کند.

 

به نوشته نیویورک تایمز، حدود دو هزار نیروی آمریکایی در سوریه حضور دارند و تقریبا همه سرزمین هایی که تحت کنترل داعش بود، اینک آزاد شده است. تیلرسون گفته که داعش «اساسا، اما نه کاملا، شکست خورده است.» وی هشدار داد که این گروه همچنان یک تهدید است.

 

تراچتنبرگ نامه خود را خطاب به «تیم کین» سناتور دموکرات ایالت ویرجینیا نوشت. کین از دولت ترامپ در مورد اختیاراتش برای ماندن در سوریه سوال کرده بود. وزارت خارجه آمریکا هم نامه مشابهی به کین فرستاد و چنین استدلال کرد که قوانین بین المللی این زمینه را فراهم کرده تا نیروهای آمریکایی، حتی بدون رضایت دولت دمشق، در سوریه بمانند تا از عراق و ایالات متحده در برابر تروریست ها محافظت کنند.

 

«ماری واترز» دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور قانونگذاری در نامه ای به کین نوشت: آمریکا به دنبال جنگ با دولت سوریه یا ایران یا گروه های مورد حمایت ایران در عراق و سوریه نیست. با این حال، آمریکا در استفاده از نیروی لازم و متناسب به منظور دفاع از ائتلاف آمریکایی یا شرکای حاضر در عملیات های مبارزه با داعش و القاعده تعلل نخواهد کرد.

 

نیروهای آمریکایی در سال ۲۰۱۷ به بهانه دفاع از گروه های شورشی تحت حمایت آمریکا حملاتی علیه نیروهای وفادار به بشار اسد رئیس جمهوری سوریه انجام دادند.

 

«جک گلداسمیت» استاد دانشکده حقوق در دانشگاه هاروارد و وکیل سابق وزارت دادگستری در دولت بوش اظهار داشت که موضع دولت ترامپ در مورد برخورداری از حق حضور نامحدود در سوریه و عراق مصداق «یک توجیه حقوقی ضعیف بعد از یک توجیه حقوقی ضعیف دیگر است.»

 

سناتور کین گفته که دولت تفسیر خود را از اختیارات جنگی اش به شدت گسترش داده است. وی از دولت ترامپ خواست برای هر گونه ماموریت طولانی مدت و ادامه دار در عراق و سوریه به دنبال یک مجوز جدید باشد.

 

کین همچنین از اقدام دولت آمریکا برای حمله به یک پایگاه هوایی سوریه در ماه آوریل گذشته انتقاد کرد. ترامپ در آن هنگام مدعی شد، وی این اختیار را دارد که به عنوان فرمانده کل قوا و بدون مجوز کنگره دستور چنین حملاتی را صادر کند.

 

این سناتور همچنین ترامپ را متهم کرد که «با آغاز جنگ به طور یکجانبه مثل یک شاه عمل کرده است.»

 

فرضیه حقوقی قوه مجریه آمریکا مبنی بر اینکه در مبارزه با داعش در عراق و سوریه مجوز کنگره را با خود دارد، در سال ۲۰۱۴ از سوی دولت باراک اوباما رئیس جمهوری سابق آمریکا مطرح شد.

 

دولت های اوباما و ترامپ هر دو مدعی شده اند که جنگ با داعش بر اساس دو قانون صورت گرفته است؛ نخست قانونی که سال ۲۰۰۱ استفاده از نیروی نظامی علیه عاملان حملات یازده سپتامبر را مجاز شمرد و دیگری، قانونی در سال ۲۰۰۲ که حمله به عراق را مجاز اعلام کرد.

 

اما این فرضیه حقوقی دولت های ترامپ و اوباما به چالش کشیده شده است. داعش از القاعده انشعاب کرد و در سال ۲۰۱۴ هر دو به گروه های رقیب و مخالف یکدیگر تبدیل شدند. دولت اوباما قبل از تشکیل شدن داعش، جنگ عراق را پایان یافته تلقی کرده و بخش زیادی از نیروهای آمریکایی را از آن کشور خارج کرده بود.

 

با این حال، کنگره همچنان بودجه به عملیات های ارتش آمریکا در عراق و سوریه اختصاص داده اما هنوز نتوانسته است مجوز جدید یا به روزشده ای در مورد جنگ با داعش صادر کند. همچنین هیچ دادگاهی تاکنون به این موضوع نپرداخته است که آیا قوه مجریه مجوزی قانونی کنگره را برای مبارزه با داعش دارد یا نه.

ایرنا

نماینده سوریه در سازمان ملل: آمریکا، فرانسه و انگلیس به‌دنبال سلب حق ما در دفاع از خود هستند

به گزارش الجزیره، بشار الجعفری نماینده سوریه در سازمان ملل طی سخنانی در نشست شورای امنیت درباره سوریه گفت که در پی حملات گروه‌های تروریستی به دمشق، دو کودک کشته و ۳۷ نفر نیز زخمی شدند.

ادامه

امریکا, انگلستان, جهان, خبر, روسیه, سوریه, فرانسه

نیکی هیلی؛ اگر دلایلی داشته باشیم که حملات شیمیایی سوریه را ثابت کند، ما دست به‌حمله نظامی خواهیم زد

به گزارش روسیاالیوم، «نیکی هیلی» نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل، امروز- جمعه- طی سخنرانی‌اش در دانشگاه شیکاگو اتهام‌ها علیه دولت سوریه مبنی بر استفاده از تسلیحات شیمیایی را مطرح کرد و گفت: «راه‌حل نظامی در هیچ حالتی منتفی نیست. نمی‌خواهیم در مرکز درگیری‌های سوریه قرار بگیریم. ولی می‌خواهیم به اندازه وسع‌مان برای حمایت غیرنظامیان ... نیکی هیلی؛ اگر دلایلی داشته باشیم که حملات شیمیایی سوریه را ثابت کند، ما دست به‌حمله نظامی خواهیم زد

ادامه

امریکا, جهان, خبر, روسیه, سوریه