گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

به کمک هم‌وطنان سیل‌زده در سیستان‌وبلوچستان بشتابیم! با بارش باران‌های شدید و متوالی در سیستان‌وبلوچستان و سرریز شدن آب ذخیره پشت سدها متأسفانه اغلب مناطق استان را سیل دربر گرفت و زندگی مردم استان را با بحرانی سخت روبه‌رو ساخته است. نزدیک به ۲ هزار روستا و چندین شهرستان بر اثر سیلاب‌ها و به‌دلیل آب‌گرفتگی ... گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

ادامه

آزادی, آلمان, آمریکا, اجتماعی, اقتصادی, روزنامه نگاران, زنان, سیاسی, فقر, کارگران, کودکان, گزارش

نبودِ شرایط ایمنی و افزایش سوانح کار نتیجهٔ سیاست‌های ضد کارگری مقررات‌زدایی و خصوصی‌سازی است!

فجایع ناشی از نبود بهداشت و ایمنی در محیط‌های کار در عرصه‌های گوناگون تولید، معدن‌ها، پالایش و استخراج نفت و گاز، و فعالیت‌های خدماتی و درمانی را می‌توان هر روز در اخبار ناگوار سوانح کار مشاهده کرد. مصدوم شدن و جان باختن هر روزهٔ کارگران در حین رفت و آمد به محل کار، در محل ... نبودِ شرایط ایمنی و افزایش سوانح کار نتیجهٔ سیاست‌های ضد کارگری مقررات‌زدایی و خصوصی‌سازی است!

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, استبداد, استثمار, ایران, ایمنی, بانک جهانی, بنگلادش, جهان, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, صندوق بین‌المللی پول, کارگری, محیط زیست, هندوستان

گفت‌وگویی با «پیتر مرتنز»، دبیرکل حزب کارگران بلژیک

پیتر مرتنز، دبیرکل حزب کارگر بلژیک، در سال‌های اخیر یکی از شخصیت‌های مطرح در جنبش کمونیستی در طرح مسئله ضرورت ایجاد روابط نزدیک تر کشورهای «جنوب جهانی» برای مقاومت در برابر هژمونی طلبی کشورهای امپریالیستی بوده است. کتاب جدید او با عنوان “شورش” که چاپ اول آن  در دسامبر ۲۰۲۳ در هلند منتشر شد، فراخوانی ... گفت‌وگویی با «پیتر مرتنز»، دبیرکل حزب کارگران بلژیک

ادامه

آزادی, آفریقای جنوبی, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, استبداد, استثمار, استعمار, اسراییل, اعتراضات اجتماعی, اقتصادی, امپریالیسم, اندونزی, انگلس, بانک جهانی, بریکس, بلژیک, بولیوی, تحریم, ترکیه, جنوب, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, شیلی, صلح, صندوق بین‌المللی پول, عدالت اجتماعی, فرانسه, فلسطین, کشاورزی, کوبا, محیط زیست, مصاحبه و گفتگو, نئولیبرالیسم, هندوستان

بحران کشاورزان اروپایی به پارلمان اروپا کشیده شد

جلسه امروز اتحادیه اروپا در بروکسل تحت الشعاع کشاورزان معترضی قرار گرفت که برای اعتراض به شرایط خود مقابل پارلمان اروپا تجمع کردند. به گزارش خبرگزاری فارس؛ «اگر ببینید که با چه تعداد امروز در این‌جا حضور داریم و اگر ببینید که (اعتراضات) سراسر اروپا را فراگرفته، پس باید امیدوار باشیم. شما به ما نیاز ... بحران کشاورزان اروپایی به پارلمان اروپا کشیده شد

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, ایتالیا, بلژیک, پرتغال, جهان, حقوق بشر, خبر, دهقانی, فرانسه, کشاورزی, محیط زیست

گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

رژیمِ ناتوان از حلِ مشکلات اساسی مردم ادامۀ گرانی مواد اساسی غذائی خصوصاً نان، اجارۀ مسکن، و نیز افزایش تعرفه اینترنت به‌میزان ۳۴ درصد در هفته‌های گذشته، فشار بیشتری بر گردۀ زحمتکشان وارد آورده‌ است. خالی شدن صندوق توسعه ملی به‌دلیل برداشت‌های پی در پی دولت از این صندوق، عدم پرداخت حقوق کارگران و نیز ... گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

ادامه

اقتصادی, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, دانشجویی, روزنامه نگاران, زنان, سرمایه‌داری, سیاسی, عدالت اجتماعی, کارگری, محیط زیست, وکلا

آغاز مقابله با ریزگرد/ پایان خاموشی در خوزستان/ آب یک هفته دیگر عادی می‌شود

۱۵ سال پس از نخستین گرد و غبار، این بار ریزگردها به سراغ زیرساخت های خوزستان رفته اند. طوفان خاک، شبکه برق را از هشتم بهمن زمین گیر کرده است.
بر اساس گزارشی که مسؤولان ارائه کردند، به دنبال وقوع طوفان با سرعت ۶۰ کیلومتر در ساعت و به میزان بیش از ۶۶ برابر حد مجاز در هشتم بهمن ماه جاری، ۳۰ خط فشار متوسط از ۳۹۰ خط موجود در اهواز قطع شد. اما این همه ماجرا نبود و این گرد و خاک کم سابقه که یادآور طوفان های بهمن ۹۳ و بیش از ۱۰ شهرستان را درگیر کرده بود، به همراه رطوبت ناشی از اندکی باران و مه، شبکه فرسوده برق استان را در این ۲۰ روز با بحران بی سابقه ای مواجه کرد که سرانجام آن قطع مکرر برق در تعدادی از شهرهای استان به ویژه در کلانشهر اهواز و به تبع آن قطع آب و برق و تلفن و اینترنت شد.
اوج این بحران، تعطیلی مدارس و ادارات ۱۱ شهرستان به دلیل قطع آب و برق و خارج شدن پنج نیروگاه از مدار در روز ۲۳ بهمن بود.
علت قطع برق را مدیران برقی، رسوب گرد و خاک در تأسیسات به ویژه خطوط فوق توزیع انتقال و مقره های برق اعلام کردند که در پی افزایش رطوبت هوا دچار اختلال شده و از مدار خارج شدند. نبود تجهیزات برق اضطراری در تصفیه خانه های آب نیز قطع شدن آب را به همراه داشت.
در مجموع، قطع آب و برق باعث شد چند روز مدارس اهواز و تعدادی از شهرها تعطیل اعلام شود. لغو پروازها و اختلال در کسب و کار شهروندان نیز بخشی از آسیب ناشی از این پدیده بود.
اگر چه بی نظمی در اعلام تعطیلی مدارس با واکنش و گله مندی شهروندان روبرو شد، اما قطع مکرر آب و برق باعث شد چهار تجمع نیز در مقابل استانداری خوزستان برای اعتراض به گرد و غبار، طرح های انتقال آب و اختلال در آب و برق تشکیل شود.
در این مدت، علاوه بر تشکیل جلسات ستاد بحران استان، دولت با اعزام وزیران نیرو و جهاد کشاورزی و اختصاص امکانات و تشکیل جلسات ویژه، نیروی خود را برای حل مشکل ریزگردها و قطع آب و برق به صورت همزمان آغاز کند.

 

 

تمرکز بر کانون های فوق بحرانی

 
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خوزستان نیز در گفت وگو با ایرنا با اشاره به وارد کردن تجهیزات برای رفع مشکل برق، گفت: مشکل قطع آب ناشی از بی برقی تا یک هفته آینده به طور کامل مرتفع می شود.
فرامند هاشمی زاده با تشریح اقدامات انجام شده در این مدت اظهار کرد: اختلال در وضع آب و برق و مخابرات، پس از وقوع گرد و خاک در ۸ بهمن اتفاق افتاده است. به همین دلیل جلسه ستاد بحران و مقابله با گرد و غبار در سفر جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری به استان تشکیل شد که مصوبات و تقسیم کار خوبی انجام گرفت.
وی افزود: بر همین اساس وزارت جهاد کشاورزی، علاوه بر وظایف ذاتی خود در بیابان زدایی، به عنوان مسؤول و متولی طرح مهار ریزگردها انتخاب شد. همچنین در همین جلسه، وزارت جهاد کشاورزی ستادی با عضویت معاون این وزارتخانه، نماینده وزارت نیرو و استاندار خوزستان برای پیگیری این موضوع تشکیل داد.
هاشمی زاده با اشاره به اینکه این مصوبات در سه بخش در حال پیگیری است اضافه کرد: در بخش ابنیه به منظور احداث انهار و ساخت انواع پل و کانال به منظور آبرسانی به کانون های بحران تعیین شد.
وی تصریح کرد: مهار ریزگردها در ۲ بخش بیابان زدایی و مقابله با بیابان زایی انجام می شود که علاوه بر کنترل بیابان ها، زمین هایی که در حال تبدیل شدن به بیابان هستند نیز در برنامه قرار داند.
وی با بیان اینکه ۳۰ هزار هکتار از کانون های گرد و غبار در استان فوق بحرانی است اظهار کرد: این کانون ها در شهرستان های اهواز، ماهشهر و هندیجان قرار دارد که به عنوان اولویت نخست مهار کانون ها در برنامه مورد توجه قرار گرفته است.
هاشمی زاده اضافه کرد: این کانون ها پیش از این آبگیر بوده، اما سیلاب هایی که در گذشته در نهر کوپال، نهر مالح و نهر بحره به سمت این اراضی جریان داشت به دلیل خشکسالی، سدسازی و ساخت و ساز مختلف و تصرفات صنعتی، چندین سال است که قطع شده، علاوه بر این حقابه تالاب های استان نیز کاهش شدیدی داشته و این مسایل باعث شده این زمین ها به کانون های گرد و غبار تبدیل شود.

 

 

آب یک هفته دیگر عادی می شود

 
جانشین استاندار خوزستان در ستاد بحران همچنین با اشاره به دو سفر وزیر نیرو در روزهای اخیر و حضور معاونان وی در استان، گفت: در جلساتی که تشکیل شد قرار شده که اقدامات کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت برای حل مشکل برق استان انجام شود.
وی افزود: بر اساس برنامه های کوتاه مدت مقرر شده است که شست وشوی ‘مقره’ های برق و تأسیساتی که آلوده به گرد و خاک شده و در زمان بارندگی و افزایش رطوبت هوا دچار مشکل می شوند، انجام گیرد که این اقدام بر اساس گزارش هایی که شرکت های برق داده اند در حال اجراست.
‘مَقرّه’ یا گیره چینی پایه عایقی است که در دکل های انتقال برق در محل اتصال کابل های برق با دکل به کار می رود.
هاشمی زاده اضافه کرد: به دلیل رسوب بسیار شدید ناشی از گرد و خاک روی تجهیزات و خطوط و ایستگاه ها و نقش فوق العاده منفی آن در ایجاد اختلال در شبکه برق، شست وشوی تأسیسات، خارج از توان محلی است؛ بنابر این برای حل این مشکل وزارت نیرو بسیج شده و تاکنون ۲۰ دستگاه شست وشوی مقره برق وارد استان شده اند.
وی اظهار کرد: با وارد کردن ژنراتورهای برق اضطراری، مشکل قطع برق تصفیه خانه های شماره یک، گلستان و کوت عبدالله حل شده است و تأمین برق اضطراری برای تصفیه خانه شماره ۲ اهواز نیز در دست اجراست.
هاشمی زاده خاطرنشان کرد: تا یک هفته آینده مشکل برق اضطراری در تصفیه خانه های آب استان به کلی برطرف می شود و بعد از این امیدواریم در صورت قطع برق با مشکل بی آبی مواجه نشویم.
وی در ادامه با اشاره به اقدامات میان مدت برای رفع مشکل برق اظهار کرد: تعویض مقره ها به ویژه مقره های قدیمی از جمله این برنامه هاست.
هاشمی زاده با اشاره به وجود ۸۵ هزار کیلومتر خطوط برق در استان افزود: ۹۶ هزار مقره در استان وجود دارد که در مرحله نخست، تعویض یک سوم از این تجهیزات و جایگزینی نوع سیلیکونی آن در دستور کار قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: شرکت برق متعهد شده است که همه این تجهیزات را به نحو مطلوبی شست وشو دهد.
هاشمی زاده همچنین تاکید کرد: در برنامه های بلندمدت نیز مسقف کردن ایستگاه های برق و تجهیز آنها باید انجام شود.

 

 

آغاز مبارزه

 
وزیر جهادکشاورزی و نماینده رئیس جمهوری در طرح مقابله با ریزگردهای خوزستان در همین ارتباط از آغاز عملیات ضربتی تثبیت ۴۰ هزار هکتار از کانون های بحرانی (داخلی) ریزگردها از روز چهارشنبه در خوزستان خبر داده است.
محمود حجتی چهارشنبه شب (۲۷ بهمن) پس از بازدید میدانی از کانون های ریزگردها در جنوب اهواز در جلسه بررسی راههای مقابله با ریزگردها در استانداری خوزستان، افزود: این طرح با مشارکت بسیج، جهاد نصر، اداره کل منابع طبیعی استان و برخی دستگاههای اجرایی استان و با بسیج تجهیزات و امکانات فنی تا یک ماه آینده به پایان خواهد رسید.
وی با بیان اینکه این طرح ضربتی به عنوان طرح کوتاه مطرح است، افزود: در طرح درازمدت و جامع مقابله با ریزگردها با منشاء داخلی، ۸۰۰ هزار هکتار از اراضی بیابانی از طریق بیولوژیک، کاشت گیاهان، درختان سازگار با محیط و در نقاطی به صورت مالچ پاشی و رهاسازی آب در مدت چهار تا پنج سال تثبیت خواهد شد.

ایرنا

سازمان هواشناسی هشدار داد؛ احتمال طغیان رودخانه‌ها جنوب کشور/ از جاده‌های کوهستانی تردد نکنید

سازمان هواشناسی کشور در اخطاریه تازه‌ای نسبت به تشدید بارش، طغیان رودخانه‌ها و برف و کولاک در جاده‌های کوهستان هشدار داد. سازمان هواشناسی کشور در اخطاریه تازه‌ای اعلام کرد: با توجه به پیش بینی تشدید بارش، امروز جمعه بارش شدید باران با رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید همراه با آبگرفتگی معابر، ... سازمان هواشناسی هشدار داد؛ احتمال طغیان رودخانه‌ها جنوب کشور/ از جاده‌های کوهستانی تردد نکنید

ادامه

ایران, خبر, محیط زیست

مدیرکل‌ پیش‌بینی سازمان هواشناسی: منتظر «کولاک برف» باشید

مدیرکل‌ پیش‌بینی سازمان هواشناسی با بیان اینکه از روز جمعه تا یکشنبه شاهد کاهش محسوس دما خواهیم بود، گفت: کولاک برف در روزهای جمعه و شنبه برخی از مناطق کشور را در بر خواهد گرفت.     احد وظیفه در گفت‌وگو با تسنیم درباره آخرین وضعیت جوی کشور طی روزهای آینده اظهار کرد: روز چهارشنبه ... مدیرکل‌ پیش‌بینی سازمان هواشناسی: منتظر «کولاک برف» باشید

ادامه

ایران, خبر, محیط زیست

تجمع مردم خوزستان در اعتراض به وضعیت زیست محیطی این شهرستان

جمعی از شهروندان اهواز از ساعت ۱۶ بعد ازظهر امروز، در اعتراض به قطعی مکرر برق، آب، تلفن و شدت گرفتن ریزگردها خواستار رسیدگی مسئولان شدند. هشتم بهمن‌ماه توفان خاک استان را درنوردید و سبب قطع شدن برق و آب شد که با توجه به این شرایط ادارات و مدارس در فردای آن روز یعنی ... تجمع مردم خوزستان در اعتراض به وضعیت زیست محیطی این شهرستان

ادامه

اعتراضات اجتماعی, ایران, حقوق بشر, خبر, محیط زیست, ویدیو

دریاچه نمک ؛ بحرانی خطرناک‌تر از بحران دریاچه ارومیه

بحران دریاچه نمک مولود مدیریت ناصحیح منابع آبی و استفاده از منابع تجدید ناپذیر در راستای توسعه ناپایدار است که روز به روز در حال رشد و گسترش است.   بر اساس آمارهای جهانی امروز بحران آب ۲.۵ میلیارد نفر را در دنیا تهدید می‌کند، تهدیدی که شاید از هر سلاح هسته‌ای یا کشتار جمعی ... دریاچه نمک ؛ بحرانی خطرناک‌تر از بحران دریاچه ارومیه

ادامه

ایران, خبر, محیط زیست