رئیس‌جمهور شیلی جنگ علیه غزه را وحشیانه خواند

رئیس‌جمهور شیلی جنگ جاری اسرائیل در نوار غزه را «وحشیانه» توصیف کرد. به گزارش ایسنا، «گابریل بوریچ» رئیس‌جمهور شیلی در شبکه‌های اجتماعی عکسی از «صابرین» دختر فلسطینی را پس از دست‌ دادن مادر، پدر و خواهر ۴ ساله‌اش در بمباران اسرائیل منتشر کرد. به نقل از آناتولی، بوریچ گفت: «هرگز نباید وحشیگری را که توسط ... رئیس‌جمهور شیلی جنگ علیه غزه را وحشیانه خواند

ادامه

آمریکای لاتین, اسراییل, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, شیلی, فلسطین

«باربادوس» کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت

جمهوری باربادوس کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ را به رسمیت شناخت. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبگاه فلسطین الیوم، جمهوری باربادوس (در حاشیه دریای کارائیب) کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ را به رسمیت شناخت. وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین نیز با صدور بیانیه ای اعلام کرد که از اقدام ... «باربادوس» کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, باربادوس, جهان, خبر, سازمان ملل, فلسطین

عزم کلمبیا برای پیوستن به «بریکس» با حمایت برزیل

روسای جمهوری کلمبیا و برزیل در بیانیه‌ای مشترک از عزم بوگوتا برای پیوستن به ائتلاف اقتصادهای نوظهور جهان معروف به گروه «بریکس» در کوتاه‌ترین زمان ممکن و حمایت برزیل از این روند خبر دادند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، سران دو کشور به دنبال برگزاری نشستی دو جانبه در بوگوتا ... عزم کلمبیا برای پیوستن به «بریکس» با حمایت برزیل

ادامه

آفریقای جنوبی, آمریکای لاتین, اتیوپی, اقتصادی, امارات, ایران, برزیل, بریکس, بولیوی, جهان, چین, خبر, روسیه, سازمان ملل, عربستان سعودی, کلمبیا, کوبا, مصر, نسل‌کشی, هندوستان, ونزوئلا

ابراز نگرانی عمیق اتحادیه آلبا از تشدید خشونت‌ها در خاورمیانه

اتحاد بولیواری برای مردم آمریکای ما (آلبا -ALBA) با ابراز نگرانی عمیق نسبت به تشدید خشونت‌ها در خاورمیانه، وضعیت کنونی را ناشی از سکوت شورای امنیت سازمان ملل پس از حمله غیرقانونی اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق دانست. به گزارش بامداد سه‌شنبه ایرنا، اتحادیه آلبا با انتشار بیانیه‌ای در وب‌گاه رسمی خود، بار دیگر ... ابراز نگرانی عمیق اتحادیه آلبا از تشدید خشونت‌ها در خاورمیانه

ادامه

آمریکای لاتین, اسراییل, ایران, تجاوز نظامی, حقوق بشر, سازمان ملل, سوریه, صلح, عربستان سعودی, فلسطین, گزارش, نسل‌کشی

کوبا خواستار آتش‌بس در غزه و بازگشت آرامش به خاورمیانه شد

وزیر امور خارجه کوبا تاکید کرد تا وقتی اسرائیل به جنایات خود در منطقه ادامه می‌دهد، اما از پاسخ معاف است، صلح جهانی در خطر قرار دارد. وزارت امور خارجه کوبا تاکید کرد که توقف تشدید خشونت در خاورمیانه لزوما مستلزم آتش‌بس فوری و دائمی در نوار غزه و پایان دادن به نسل‌کشی است که ... کوبا خواستار آتش‌بس در غزه و بازگشت آرامش به خاورمیانه شد

ادامه

آمریکای لاتین, اسراییل, بیانیه, تحلیل, جهان, خاورمیانه, سوریه, صلح, فلسطین, کوبا

آسوشیتدپرس راز سفر پنهانی گوآیدو به واشنگتن و هماهنگی علیه مادورو را فاش کرد

خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش کرد: ائتلافی از دولت‌های آمریکای لاتین که بلافاصله در کنار آمریکا خوآن گوآیدو را به عنوان رئیس جمهوری موقت ونزوئلا به رسمیت شناختند، چند هفته دیپلماسی محرمانه با یکدیگر داشتند که شامل رساندن پیام‌های پنهانی به فعالان مخالف تحت نظر در ونزوئلا و یک سفر خارجی پرریسک از سوی رهبر اپوزسیون ونزوئلا بوده است.

 

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی آورده است: به گفته آنتونیو لدزما شهردار سابق کاراکاس و هم‌پیمان مخالفان که در تبعید زندگی می‌کند، اواسط ماه دسامبر خوآن گوآیدو سفری پنهانی به واشنگتن، کلمبیا و برزیل داشته تا مقام‌های آنها را در جریان راهبرد اپوزیسیون ونزوئلا برای برگزاری تظاهرات انبوه همزمان با مراسم تحلیف نیکولاس مادورو در تاریخ ۱۰ ژانویه که با محکومیت برخی کشورها روبه‌رو شد قرار دهد.

 

طبق این گزارش، یک رهبر دیگر مخالف دولت ونزوئلا گفته است، وی برای آنکه خاک ونزوئلا را برای این سفر ترک کند اقدام به عبور مخفیانه از مناطق مرکزی با کلمبیا کرده تا سوء ظن مقام‌های مهاجرتی کشورش که معمولاً چهره‌های اپوزیسیون را به هنگام سفرهایشان در فرودگاه‌ها اذیت و آزار می‌کنند و آنها را ممنوع‌الخروج می‌کند، تحریک نکند.

 

آسوشیتدپرس می‌افزاید: ایجاد اتفاق‌نظر در میان ائتلاف چند دسته مخالفان دولت ونزوئلا یک مناقشه دشوار بوده است.

 

مخالفان دولت ونزوئلا سال‌هاست که چند دسته بوده و راهبرد واحد ندارند و در مقابل سرکوب دولت علیه آنها سبب شده که چندین رهبر برجسته مخالفان در تبعید باشند و نتوانند در نشست‌های رودررو شرکت کنند و عده‌ای از آنها هم که در داخل خاک ونزوئلا هستند زیر سایه نظارت شدید آژانس‌های اطلاعاتی ونزوئلا قرار دارند و در عین حال همه آنها از بابت خبرچینی به دولت ونزوئلا نیز نگران هستند.

 

یک رهبر مخالفان دولت می‌گوید که برگزاری نشست‌های طولانی‌مدت از طریق پیام‌رسان‌های رمزنگاری شده بین آنها معمول شد.

 

یک مقام آمریکایی اظهار کرد که چند واسطه برای انتقال پیام‌ها به لئوپولدو لوپز رهبر سرشناس مخالف دولت و مشوق اصلی گوآیدو که در بازداشت خانگی به سر می‌برد، مورد استفاده قرار گرفتند.

 

لوپز در سال ۲۰۱۴ بعد از تلاشی برای رهبری تظاهرات دسته‌جمعی علیه مادورو در بازداشت خانگی قرار گرفت.

 

یک دیپلمات آمریکای لاتین از سازمانی موسوم به گروه لیما که نامش را فاش نکرد، گفت: گوآیدو تضمین‌های شخصی در بوگوتا داده بود که در تجمعی در ۲۳ ژانویه همزمان با سالگرد کودتای ۱۹۵۸ ونزوئلا که به دیکتاتوری نظامی این کشور پایان داد، خودش را رئیس جمهوری موقت اعلام کند. هرچند که تا آخرین لحظه‌ای که او این کار را کرد ابهام در این زمینه پابرجا بود.

 

تعدادی از گروه‌های میانه‌رو نیز در بی‌اطلاعی قرار گرفته یا خواستار حرکت کندتر علیه دولت شدند و نگران بودند که یک حرکت جسورانه منجر به شکست دیگری برای مخالفان دولت ونزوئلا شود.

 

در نهایت این اختلافات بین مخالفان ونزوئلایی در داخل آنها بدون مخالفت علنی برطرف شدند.

 

یک مقام کانادایی بلندپایه که نامش را فاش نکرد، گفت: این اولین‌بار دست‌کم برای پنج سال گذشته است که اپوزیسیون ونزوئلا این قابلیت را برای اتحاد در کنار یکدیگر به این شکل معنادار نشان داد.

 

تصمیم برای تقابل مستقیم با مادورو به سبب حمایت قدرتمند دونالد ترامپ میسر شد که رهبری یک مجموعه از دولت‌های محافظه‌کار آمریکای لاتین برای به رسمیت شناختن گوآیدو را به عهده گرفت.

 

یکی از اتفاقات مهم طی این مسیر مربوط به زمانی است که دونالد ترامپ در اوت ۲۰۱۷ در پلکان باشگاه گلف خود در نیوجرسی گفت: گزینه نظامی برای رسیدگی به بحران ونزوئلا روی میز است.

 

در هفته‌های پس از آن به ویژه در مجمع عمومی سازمان ملل ترامپ شدیداً مادورو را محکوم کرد و گزارش شد که دستیاران خود و تعدادی از رهبران آمریکای لاتین را در مورد یک حمله نظامی به ونزوئلا تحت فشار قرار داد.

 

در تاریخ چهار ژانویه جاری یک روز بعد از آنکه گوآیدو به عنوان رئیس مجلس ونزوئلا تحلیف به جا آورد، وزرای خارجه ۱۳ گروه لیما که شامل آمریکا نمی‌شود گفتند که دور دوم ریاست جمهوری مادورو را به رسمیت نمی‌شناسند.

 

طبق گزارش آسوشیتدپرس، این موضوع سبب شد که به گفته یک مقام سابق آمریکایی و همچنین یک کارمند کنگره آمریکا کاخ سفید تلاش گسترده‌ای را انجام دهد تا از این قافله عقب نماند.

 

در عین حال کشور کانادا به عنوان یک عضو گروه لیما نقشی کلیدی در پشت صحنه ایفا کرد.

 

کریستیا فریلند، وزیر خارجه کانادا شب قبل از سوگند به جا آوردن مادورو با گوآیدو صحبت کرده بود و به او از بابت حمایت دولت آمریکا از وی در صورتی که وارد تقابل با مادورو شود، اطمینان داد.

 

یک عامل مهم دیگر کلمبیا بود که با ونزوئلا هم‌مرز است و پذیرای بیش از دو میلیون مهاجر ونزوئلایی است که از اوضاع بحرانی این کشور فرار کرده‌اند.

 

بعد از کلمبیا نیز پرو و همچنین ژایر بولسونارو، رئیس جمهوری راست افراطی جدید برزیل از حامیان مهم این اتفاق بودند.
ایسنا

جلسه‌ای پرتنش شنبه‌شب شورای امنیت در خصوص ونزوئلا / مسکو: دخالت آمریکا در امور کشورها چیز جدیدی نیست

شورای امنیت سازمان ملل متحد در جلسه‌ای به بررسی ابعاد بحران ونزوئلا پرداخت.

ادامه

افریقای جنوبی, المان, امریکا, امریکای لاتین, انگلستان, بلژیک, جهان, چین, خبر, روسیه, فرانسه, ونزوئلا

به دنبال فرانسه، آلمان و اسپانیا، انگلیس نیز برای ونزوئلا ضرب الاجل هشت روزه تعیین کرد/ جرمی کوربین؛ مادورو رئیس‌جمهوری قانونیست

«جرمی هانت» وزیر امورخارجه انگلیس در ادامه دخالت‌های غرب در امور داخلی ونزوئلا، برای نیکلاس مادورو رئیس ‌جمهوری این کشور در مورد برگزاری زودهنگام انتخابات ریاست جمهوری ضرب‌الاجل هشت ‌روزه تعیین کرد.

ادامه

اسپانیا, المان, امریکا, امریکای لاتین, انگلستان, جهان, خبر, فرانسه

رویترز؛ نظامیان بازنشسته روس در ونزوئلا برای حفاظت از مادورو

براساس گزارش رویترز، پیمانکاران خصوصی نظامی که برای روسیه مأموریت‌های سری انجام می‌دهند، طی روزهای گذشته به ونزوئلا رفته‌اند تا در رویارویی با اعتراضات اپوزیسیون به پشتیبانی آمریکا از امنیت نیکولاس مادورو حفاظت کنند.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جهان, چین, خبر, روسیه, کوبا