بیانیه مشترک حزب‌های کمونیست و کارگری درخط مقدّم مبارزه برای سلامت، کار، و دیگر حقوق طبقهٔ کارگر و ملّت‌ها

یک سال از آغاز همه‌گیری کووید-۱۹ می‌گذرد که به مثابه عاملی شتاب‌دهنده به تعمیق بحران سرمایه‌داری نیز عمل کرد و رنج زیادی را برای طبقهٔ کارگر و دیگر قشرهای مردمی در سراسر جهان به بار آورد.

ادامه

امپریالیسم, امریکا, بازنشستگان, بیانیه, تحریم, جهان, حقوق بشر, دهقانی, دیدگاه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, کارگری, کمونیسم, کوبا, ونزوئلا

ده سال پس از موفقیت جنبش مردمی درتونس: بحران سیاسی وتنش اجتماعی هنوز ادامه دارد!

جوانان فراموش شدهٔ تونسی چند هفته‌ای‌ است که به‌تظاهرات اجتماعی متوسل شده‌اند. اتحادیه عمومی کارگران تونس (“یو جی تی تی”) به‌جنبش مردمی پیوسته و در مورد ضرورت شروع بحثی ملی با مشارکت همه نیروهای فعال کشور به‌رئیس‌جمهور پیامی فرستاده است.  

ادامه

تونس, جنبش‌های اجتماعی, جهان, شمال افریقا, کارگری, مقاله

سندرز: ۵۰ میلیون آمریکایی قادر به تامین غذای خود نیستند/ اقتصاد ریاضتی دیگر بس است

سناتور برنی سندرز با اشاره به مشکلات طبقه کارگر در آمریکا و فشار مضاعف بر آنها تاکید کرد که ثروتمندان نباید هر روز ثروتمندتر شوند. او همچنین استیضاح ترامپ را بحث بر سر حفظ دموکراسی یا حرکت به سوی خودکامگی دانست.

ادامه

اختلاف طبقاتی, امریکا, امریکای شمالی, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خبر, فقر, کارگری

آرژانتینی‌ها در اعتراض به تدابیر ریاضتی تظاهرات کردند

‘اتحادیه های کارگری و فعالان اجتماعی’ دیروز چهارشنبه، چندین خیابان را در شهر ‘بوئنوس آیرس’ در اعتراض به اجرای تدابیر ریاضت اقتصادی دولت این کشور بستند.

 

به گزارش خبرگزاری ‘رویترز’، دولت آرژانتین که اخیرا با بحران مالی و کاهش چشمگیر ارزش واحد پول این کشور روبرو شده، برای مقابله با این بحران یکسری تدابیر ریاضت اقتصادی را ارائه کرده که با حمایت ‘صندوق بین المللی پول’ روبرو شده، اما مردم این کشور نسبت به اجرای این سیاستهای مالی معترض هستند.

 

معترضان خشمگین اعلام کرده اند که این تدابیر ریاضتی به افراد طبقه متوسط و ضعیف آسیب وارد می کند و دولت باید در اجرای این سیاست ها تجدیدنظر کند، اما ‘مائوریسیو مکری’ رئیس جمهوری آرژانتین اعلام کرد که باید برای جلب دوباره اعتماد سرمایه گذاران از طریق کاهش هزینه ها، این سیاستها را اجرا کند.

 

این سخنان مکری در حالی مطرح شده که با توجه به بحران مالی آرژانتین، چشم انداز اقتصاد این کشور با شک و شبهات زیادی همراه بوده است.

 

‘گابریللا گیل’ ۴۹ ساله یکی از معترضان در همین راستا گفت: هر روز شک و تردیدها در مورد آینده اقتصاد آرژانتین بیشتر می‌شود.

 

اقتصاددانان پیش بینی کرده اند که این کشور منطقه آمریکای لاتین امسال را با تورم ۴۰ درصدی به پایان می رساند. ‘دانیل منندز’ یک فعال اجتماعی نیز در مورد وضعیت این روزهای کشورش عنوان کرد: فقیرترین ها در آرژانتین در مرز مواجهه با گرسنگی هستند.

 

کاهش ارزش ‘پزو’ (واحد پول آرژانتین) در حالی اخیرا تا بیش از ۵۰ درصد رسیده که دولت برای حل این معضل سود بانکی را به ۶۰ درصد افزایش داد.

 

پزو از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون ۵۳ درصد از ارزش خود را از دست داده است. در ابتدای سالجاری هر دلار آمریکا با ۱۸ پزو مبادله می شد که این رقم اکنون به ۳۹.۸۷ پزو رسیده است.

 

آرژانتین به عنوان سومین اقتصاد بزرگ آمریکای لاتین و دومین اقتصاد بزرگ آمریکای جنوبی در سال ۲۰۱۸ به دلیل مواجهه با بحران کاهش شدید ارزش واحد پولی اش با شرایط اضطراری روبرو شده است.

برنی سندرز لایحه‌ای علیه ثروتمندان آمریکا به سنا می‌برد

برنی سندرز سناتور مستقل آمریکایی در ادامه نبرد خود با شرکت های بزرگ و در تلاش برای «کاهش فاصله با ثروتمندان» و مجازات روسای شرکت هایی که دستمزدهای پایینی به کارگران می دهند، لایحه جدیدی را به سنا می‌برد.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جهان, حقوق بشر, خبر, کارگری

در همبستگی با کارگران: خواننده مشهور چپگرا ترانه‌های خود را برای کارگران اخراجی خواند

به گزارش یورونیوز، استینگ خواننده مشهور راک، بلوز و جاز انگلیسی با بیش از ۳۰۰ نفر از کارگران اخراجی یک کارخانه در فلورانس ایتالیا دیدار کرد و ترانه‌های خود را برای آنها خواند.

ادامه

ایتالیا, جهان, حقوق بشر, خبر, کارگری, همبستگی

مادورو حداقل حقوق در ونزوئلا را ۳۴ برابر می‌کند

به گزارش خبرگزاری فرانسه، در حالی که ونزوئلا به علت مشکلات اقتصادی با تورم روبرو است، نیکلاس مادورو، رئیس جمهور این کشور، روز جمعه اعلام کرد حداقل حقوق را ۳۴ برابر می‌کند.

ادامه

اقتصادی, امریکای لاتین, بازنشستگان, جهان, خبر, کارگری, ونزوئلا