عملیاتی‌های معترض جنوب: تجمع کارکنان شرکت نفت فلات قاره منطقه خارک

روز چهارشنبه  مورخ ۱۴۰۴/۰۷/۳۰ به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مطالبات کارکنان رسمی صنعت نفت ایران خواسته‌های اصلی آنان شامل موارد زیر است: ۱-اصلاح حقوق حداقلی کارکنان۲- حذف کامل سقف حقوق پرسنل عملیاتی۳-حذف سقف سنوات بازنشستگی ۴-عودت مالیات‌های مازاد اخذ شده طبق قوانین موجود۵-اجرای کامل ماده ۱۰ و پرداخت کامل بک پی آن۶-استقلال کامل صندوق بازنشستگی نفت۷- ... عملیاتی‌های معترض جنوب: تجمع کارکنان شرکت نفت فلات قاره منطقه خارک

ادامه

ایران, بازنشستگی, حقوق بشر, خبر, دستمزد, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت, نفتگران

عملیاتی‌های معترض جنوب: تجمع پرسنل رسمی شرکت نفت فلات قاره منطقه لاوان+ فیلم

روز دوشنبه مورخ ۱۴۰۴/۰۷/۲۸ ۱-اصلاح پایه حقوق کارکنان حداقل بگیر۲- حذف کامل سقف ظالمانه حقوق کارکنان عملیاتی۳-برچیده شدن عنوان های ساختگی و جعلی به جهت تفکیک مشاغل مناطق عملیاتی۴-پرداخت کامل پاداش سنوات بازنشستگی ۵-عودت مالیات‌های مازاد اخذ شده طبق قوانین موجود۶-اجرای کامل ماده ۱۰ و پرداخت کامل بک پی آن به کارکنان و کسورات مربوطه به ... عملیاتی‌های معترض جنوب: تجمع پرسنل رسمی شرکت نفت فلات قاره منطقه لاوان+ فیلم

ادامه

ایران, بازنشستگی, حقوق بشر, خبر, دستمزد, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فیلم, مبارزه طبقاتی, معیشت, نفتگران

تجمع کارکنان ارکان ثالث پالایشگاه نفت آبادان با خواست حذف شرکت‌های پیمانکاری

امروز شنبه ۲۶ مهر کارکنان ارکان ثالث در پالایشگاه آبادان در اعتراض به خلف وعده ها و  عدم تبدیل وضعیت قراردادهای خود و ادامه حضور پیمانکاران مفتخور تجمع کردند. سه شنبه های مطالبه گری آغاز می شود خواست اصلی این کارکنان حذف شرکت‌های پیمانکاری و داشتن امنیت شغلی است که وعده انتخاباتی پزشکیان بود. کازکنان می ... تجمع کارکنان ارکان ثالث پالایشگاه نفت آبادان با خواست حذف شرکت‌های پیمانکاری

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, دستمزد, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت, نفتگران

عملیاتی‌های معترض جنوب: تجمع کارکنان شرکت نفت فلات قاره منطقه خارک 

روز چهارشنبه  مورخ ۱۴۰۴/۰۷/۲۳ به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مطالبات کارکنان رسمی صنعت نفت ایران خواسته‌های اصلی آنان شامل موارد زیر است: توضیح اینکه همکاران منطقه خارک در ادامه تجمعات روزهای گذشته، امروز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۴/۰۷/۲۳ نیز از ساعت ۶ تا ۹ صبح در نمازخانه منطقه حضور یافتند. زمان چندانی تا پایان مهرماه و مهلت ... عملیاتی‌های معترض جنوب: تجمع کارکنان شرکت نفت فلات قاره منطقه خارک 

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, دستمزد, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت, نفتگران

عملیاتی‌های معترض جنوب: تجمع کارکنان منطقه بهرگان در اعتراض به عدم ایفای حقوق قانونی خود

چهارشنبه ۲۳مهر۴۰۴ به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مطالبات کارکنان رسمی صنعت نفت ایران: کارکنان منطقه بهرگان در اعتراض به عدم ایفای حقوق قانونی خود از ساعت ۷تا۹ به تحصن و راهمپیایی خود ادامه داده و تا ایفای کامل حقوق قانونی زیر ادامه خواهند داد: ۱-اصلاح حقوق حداقلی کارکنان۲- حذف کامل سقف حقوق پرسنل عملیاتی۳-حذف سقف ... عملیاتی‌های معترض جنوب: تجمع کارکنان منطقه بهرگان در اعتراض به عدم ایفای حقوق قانونی خود

ادامه

حقوق بشر, خبر, دستمزد, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت, نفتگران

کارگران با تاکید بر ضرورت وجود نهاد کارگری ضمن اعتراض به‌شرکت‌های پیمانکاری تامین نیرو، خواستار تغییر وضعیت استخدامی شدند

کارگران قراردادی و پیمانکاری ایران خودرو خراسان از گسترش تبعیض در اختلاف دستمزد، پاداش و مزایای شغلی میان خود با با سایر واحدهای مجموعه ایران خودرو و اجرا نشدن طرح طبقه‌بندی مشاغل انتقاد دارند.

 

کارگران قراردادی و پیمانکاری ایران خودرو در خراسان در تماس با خبرنگار ایلنا، از ادامه مشکلات خود خبر دادند. تبعیض، تفاوت و نابرابری از لحاظ دستمزد، حقوق و مزایا و پاداش و نیز عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در شرکت‌های پیمانکاری تامین نیرو وابسته به ایران خودروی این استان، مشکلات خانوادگی و معیشتی زیادی برای کارگران این واحد به وجود آورده است.

 

یکی از کارگران ایران خودرو خراسان در خصوص مشکلات خود و همکارانش گفت: چندین سال است ما کارگران پیمانکاری و قراردادی که شمارمان تا ۴ هزار نفر می‌رسد، از مسئولان شرکت درخواست رفع تبعیض و بهبود وضعیت شغلی و مزایای دریافتی کردیم اما متاسفانه با توجه به شرایط بد اقتصادی هیچ تغییری در روند قرار دادها و میزان درآمد ما علارغم افزایش چندبرابری تولید محصول در کارخانه ایجاد نشد و در نتیجه ما کارگران ناچار شدیم دست به اعتراض صنفی بزنیم.

 

این کارگر گفت: طی هفته گذشته سه روز دست به اعتراض صنفی زدیم. در تجمع روز چهارشنبه (هفته گذشته) کارگران شیف صبح و عصر با محدود کردن کار، به غذا نیز اعتراض کردند و در نتیجه کارفرما ناچار شد برای جلوگیری از ادامه اعتراضات، شیف شب کارگران را لغو کند. همچنین در روزهای پنجشنبه و جمعه که قرار بود کارگران مشغول کار باشند، کار در کارخانه برای شکستن اعتراضات محدود شد.

 

او گفت: ما کارگران ایران خودروی خراسان خواهان رسیدگی به خواسته‌های خود هستیم. دستمزد و مزایای ما در مقایسه با دیگر کارگران مجموعه ایران خودرو متفاوت است اما مدیران شرکت و هیات مدیره کوچک‌ترین توجهی به مطالبات ما نمی‌کنند.

 

به گفته وی، مطالبات همه کارگران قراردادی و شرکتی شاغل در این کارخانه به دلیل‌ عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل و سایر مزایای شغلی همانند پرداخت حداقلی اضافه‌کاری‌ها و… در حداقل‌های قانونی کار باقی مانده است.

 

یکی دیگر از کارگران این کارخانه در ادامه تصریح کرد: کارگران در شرکت ایران خودروی خراسان روزانه ۶۰۰ دستگاه خودرو تولید می‌کنیم این در حالی است که آنها هیچ سهمی از این میزان تولید و افزایش چند برابری قیمت خودروها را ندارند.

 

وی افزود: علاوه بر اینکه ما سالهاست تبدیل وضعیت نشده‌ایم همچنان با حقوق ناچیزی که هیچ مزایایی شامل حال‌مان نمی‌شود؛ آن‌هم با پرداختی که گاه با تاخیر مواجه است، کار در این واحد تولیدی را ادامه می‌دهیم. به عنوان نمونه یک کارگر فنی با بیش از ۱۵ سال سابقه کار در سالن تولید حدود ۵ میلیون تومان دریافتی دارد که این رقم در مقایسه با کارگران سایر کارخانه‌های مجموعه ایران خودرو همانند تهران بسیار ناچیز است.

 

به ادعای این کارگر، اختلاف زیادی در حقوق کارگران پیمانی و قراردادی ایران خودرو خراسان که زیرمجموعه دو شرکت پیمانکاری کار می‌کنند، نسبت به کارگران رسمی و قراردادی در سایر واحدهای این مجموعه در تهران وجود دارد.

 

او اظهار داشت: کارگران ایران خودرو خراسان برخلاف نیروی کار رسمی و قرارداد مستقیم مجموعه ایران خودرو تهران از تسهیلاتی چون وام، اضافه‌کاری، پاداش و کارانه، بن و سایر خدمات عرفی نیز محروم هستند.

 

به گفته وی؛ کارگران پیمانکاری‌ها بسیار کمتر از قراردادی‌ها که دریافتی‌شان به ۵ میلیون هم نمی‌رسد درآمد دارند. وقتی در یک محیط و کارگاه کار می‌کنیم و می‌بینیم که همکارانمان در تهران از انواع مزایای مزدی و رفاهی بهره‌مند هستند ولی ما هیچکدام از این مزایا را نمی‌گیریم و با وجود این همه تبعیض چه انگیزه‌ای برای کار داریم؟

 

به گفته یکی دیگر از کارگران، بیشتر از ۱۵ سال است به همراه همکارانم تحت مسئولیت دو شرکت واسطه‌ای مشغول کار هستم. تقریبا هریک الی دو ماه تعدادی کارگر شرکتی به قراردادی تبدیل وضعیت می‌شوند اما هیچ تغییری در میزان درآمد آن‌ها بوجود نمی‌آید.

 

او با بیان اینکه ما خواهان عقد قراداد مستقیم به صورت دائمی و حتی رسمی با شرکت ایران خودرو هستیم، در ادامه تصریح کرد: حقوقی که از شرکت واسطه‌ای دریافت می‌کنیم کفاف زندگی‌مان را نمی‌دهد در عین حال با وجود نزدیکی که میان حرفه ما با برخی نیروهای قرارداد مستقیم و حتی رسمی وجود دارد، دستمزدهایی که به آن‌ها پرداخت می‌شود به هیچ وجه قابل مقایسه با ما نیست.

 

طبق ادعای این کارگر، بخش دیگری از مشکلات کارگران نداشتن نهاد کارگری است.

 

به گفته وی؛ کارگران معتقدند شکل‌گیری این نهاد صنفی در شرایط فعلی شرکت و کارگرانش که در حال حاضر به بخش زیادی از مطالبات صنفی خود نرسیده‌اند، ضرورت دارد.

 

این کارگر ایران خودرو خراسان در بخش دیگری از موارد انتقاد، به سرویس ایاب و ذهاب اشاره کرد و گفت: شرکت ایران خودرو خراسان در فاصله ۶۰ کیلومتری شهر مشهد و نیشابور قرار دارد و اکثر کارگران شاغل در این کارخانه از این دو شهر در رفت و آمد هستند. سرویسی که شرکت برای کارگران در نظر گرفته اکثرا مستهلک بوده و از ایمنی لازم برای انتقال کارگران برخوردار نیست.

 

او در ادامه تصریح کرد: یکی دیگر از مشکلات کارگران دوری مسافت محل کار تا منزل است. هر یک از کارگران برای رفت و برگشت حدودا سه ساعت زمان سپری می‌کنند تا به محل کار یا محل سکونت خود برسند. یکی از درخواست‌های کارگران حداقل چندساعت اضافه کاری برای این مدت زمان طولانی است که در اختیار کارخانه قرار می‌دهند.

 

این کارگر همچنین از عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل براساس الزامات قانونی انتقاد کرد و گفت: خواستار اجرای دقیق و عادلانه طرح طبقه‌بندی هستیم؛ طرحی که هم اکنون برای بسیاری از کارگران اجرا نشده است.

 

به گفته وی، شرکتی‌های ایران خودرو عموماً از نظر تخصص، مدرک دانشگاهی و سابقه کار با قراردادی‌ها و رسمی‌ها برابر هستند فقط این گروه (کارگران ایران خودروی خراسان)، قربانی تبعیض شده‌اند و قرار نیست هیچ نهادی به دادشان برسد.

 

او در پایان با انتقاد از سکوت مسئولان استانی در برابر اعتراض مکرر کارگران ایران خودرو خراسان گفت: در صورت ادامه بی‌توجهی‌ها ما کارگران ناچاریم برای رساندن صدای اعتراضی خود به گوش مسئولان به اعتراضات صنفی ادامه دهیم.

 

لحاظ شدن قانون سخت و زیان‌آور و مزایای حق شیفت، حذف شیفت شب و تعطیل کاری‌ها رسمی، افزایش کیفیت غذا، حذف اضافه کار اجباری، شفافیت در حقوق مزایای مدیران و کارگران، حذف استخدام‌های فامیلی، افزایش پاداش‌های ماهانه و تامین امنیت شغلی با عقد قرار دادهای بلندمدت نمونه دیگری از مطالبات کارگران ایران خودرو خراسان است که از سوی کارگران این کارخانه مطرح است.

تأملی بر جنبش اعتراضی کارگران و زحمتکشان و وظیفهٔ مبارزان سندیکایی در مرحله کنونی

مبارزه کارگران و زحمتکشان علیه اجرای برنامه تعدیل ساختاری با محوریت خصوصی‌سازی و آزادسازی اقتصادی، لاجرم موضوع پراهمیت‌ ترمیم مزد را نیز به یکی از مباحث حاد و چالش‌برانگیز در سپهر سیاسی میهن ما بدل کرده است.

ادامه

اختلاف طبقاتی, امپریالیسم, ایران, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, سیاسی, عدالت اجتماعی, کارگری, مقاله

کارگران ضمن مخالفت با خصوصی‌سازی شرکت، خواستار تبدیل وضعیت استخدامی از قراردادی به‌رسمی شدند

کارگران شرکت معادن زغال سنگ کرمان از بی‌نتیجه ماندن جلسه بررسی مشکلات خود در فرمانداری شهرستان زرند خبر دادند و تاکید کردند که واگذاری این شرکت به فولاد تجارت دالاهو بدون در نظر گرفتن خواسته‌های آن‌ها قطعی شده است.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, خبر, خصوصی‌سازی, عدالت اجتماعی, کارگری

انقلاب اکتبر، شعلۀ ماندگار امید به آزادی، برابری، عدالت اجتماعی، صلح و سوسیالیسم

با فرارسیدن ۱۶ آبان‌ماه ۱۴۰۰ (۲۵ اکتبر تقویم ژولیانی و ۷ نوامبر ۲۰۲۱)، یک‌صد و چهار سال از پیروزی انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر، سپری شد.

ادامه

اتحاد شوروی, اقتصادی, امریکا, انگلستان, ایدئولوژیک, ایران, جهان, دیدگاه, روسیه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, سیاسی, شرق اروپا, عدالت اجتماعی, فلسفه, کارگری, کمونیسم, لنینیسم, مارکسیسم

یک اقتصاددان؛ روز به‌روز ثروتمندان ثروتمند‌تر و کارگران فقیرتر می‌شوند و نمی‌خواهند هم از ثروتمندان مالیات بگیرند

یک استاد دانشگاه گفت: ما بار مالیاتی را بر دوش کارگران و به طور کلی مزدبگیران گذاشته‌ایم و در مقابل بارِ ثروتمندان را سبک کرده‌ایم. مزدبگیران در تیررس دولت هستند و به طور منظم مالیات پرداخت می‌کنند.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, تحلیل, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری