
کارگران پتروشیمی بوشهر که تعداد آنها بیش از صد نفر است، چند روزیست که در اعتراض به سر میبرند. این کارگران که چند ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند، میگویند پیمانکار علیرغم تسویه با مدیریت پتروشیمی، معوقات آنها را نپرداخته است.
کارگران پتروشیمی بوشهر که تعداد آنها بیش از صد نفر است، چند روزیست که در اعتراض به سر میبرند. این کارگران که چند ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند، میگویند پیمانکار علیرغم تسویه با مدیریت پتروشیمی، معوقات آنها را نپرداخته است.
طی روزهای اخیر، اخبار متفاوتی در خصوص وضعیت بحث شکنجه اسماعیل بخشی، نماینده کارگران شرکت نیشکر هفتتپه در دوران بازداشت وی منتشر شده که واکنشهای متفاوتی را نیز از سوی برخی مسئولین و نمایندگان مجلس و همچنین وکیل این فعال کارگری به دنبال داشته است.
صدایش میلرزد؛ از کوهستانهای سردِ کردستان تماس میگیرد؛ از آنجا که بیکاری و ناداری، با سرمای استخوانسوز ِامسال، عجین شده است. ابتدای صحبت، خودش را معرفی میکند؛ از همان قدیمیهاست؛ از کارگران «فولاد زاگرس» در قروه کردستان؛ از همانهایی که آوار تلخ بیکاری، بعد از تعطیلی نابهنگام کارخانه، بر سرشان آوار شد و خودشان آواره
وکیل اسماعیل بخشی اظهارنظر دادستان کل پیرامون شکنجه موکلش را نقض بیطرفی دستگاه قضایی و داوری نمایندگان مجلس را به سخره گرفتن شکنجههای یک کارگر خوانده و خواستار انتشار صورتجلسه ماوقع در دادسرای شوش شده است.
با رشد جنبش اعتراضی کارگران بهویژه بر ضد سیاست خصوصیسازی، رژیم ولایت فقیه بهمنظور تحمیل حالتی تدافعی به جنبش کارگری و سندیکایی و در ادامهٔ بهاصطلاح “اصلاح قانون کار”، در سه ماه اخیر، انواع طرحهای ضدمردمیای مانند “شناورسازی مزد”، بررسی “مزد چندگانه”، بررسی “مزد منطقهای یا توافقی”، “اشتغال کارمزدی”، حذف “زنان سرپرست خانوار” از “شمول
گزارشهای متناقض متعددی توسط رسانههای داخلی مبنی بر«پایان» اعتصاب کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه انتشار یافته است. اما در همین حال کارگران پولاد اهواز در بیست و چهارمین روز اعتراض خود، بار دیگر در صفوفی متشکل در خیابانهای شهر اهواز راهپیمایی کردند.
پس از یک رشته اقدامها از جمله تغییر مدیریت داخلی نیشکر هفت تپه، پرداخت بخشی از مزد معوقه و نیز دستگیری و تهدید فعالان کارگری، مسئولان وزرات کار و استانداری خوزستان از «پایان» اعتصاب و بازگشت گروهی از کارگران بر سر کار در واحدهای تولیدی خبر میدهند. همزمان با این گزارشها بیست تن از کارگران توسط اطلاعات احضار و مورد تهدید قرار گرفتند. وضعیت اسماعیل بخشی و علی نجاتی در زندان کماکان نا روشن و نگران کننده است. همچنین پرونده کارگرانی که به قید وثیقه آزاد هستند، در دادسرای انقلاب اسلامی گشوده باقی مانده است. سایهٔ تهدید بر سر کارگران تعمدا از سوی قوهٔ قضائیه و ارگانهای امنیتی حفظ میگردد.
رژیم ولایت فقیه با اعلام پایان اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه میکوشد از گسترش اعتصاب و اعتراض به مناطق دیگر و رشد و افزایش حس همبستگی با این اعتصابها جلوگیری نماید. دوایر و ارگانهای مختلف حکومت برای مهار و کنترل اعتصاب هماهنگ و هدفمند عمل میکنند. بی دلیل نیست درست در این لحظهٔ معیّن نایب رئیس فراکسیون کارگری مجلس پس از چهار هفته سکوت ناگهان لب به سخن میگشاید و از به اصطلاح حقوق کارگران و ملغی شدن خصوصی سازی به علت تخلف، حمایت میکند.
این نخستین بار نیست که یک مبارزه و اعتصاب پر اهمیت با انواع ترفندها از ایجاد تفرقه، پشتیبانی همه جانبه از اعتصاب شکنیها و تطمیع تا تهدید، بازداشت و شکنجهٔ کارگران شریف و آگاه، خاتمه یافته معرفی میشود. کارگران قهرمان هفت تپه طی اعتصاب چهار هفتهای، قدرت و توانایی، آگاهی طبقاتی و همبستگی خود را در شرایط بسیار سخت به نمایش گذاشتند. گرچه اسماعیل بخشی و علی نجاتی هنوز در زندان بسر میبرند اما حمایت عمومی تودههای کارگر شرکت نیشکر هفت تپه با خاتمهٔ این دور اعتصاب از آنان به هیچ رو تضعیف نشده و پایان نیافته است. خواست آزادی کارگران در بند مورد حمایت قاطعانهٔ کارگران بوده و هست.
توقف اعتصاب به معنای پایان مبارزه نیست. اعتراض، خشم و ارادهٔ کارگران برای تحقق خواستهایشان چون آتش زیر خاکستر به قوت خود باقی است. غرور، اعتماد به نفس و آگاهی طبقاتی کارگران با پایان اعتصاب از میان نخواهد رفت. موضع رژیم در کنترل اعتصاب، موضعی شکننده است. نا رضایتیها ادامه دارد و رژیم نتوانسته و نمیتواند بر ارادهٔ کارگران غلبه نماید. اکنون مبارزهٔ کارگران نیشکر هفت تپه به شکلهای دیگر تداوم مییابد و امکان فراروئی آن به سطح بالاتر بطور جدی امکان پذیر است. خواست توقف خصوصی سازی و اعمال کنترل و نظارت کارگری بر تولید همچنان مطرح و از جانب کارگران مورد حمایت قرار دارد. اثرهای این اعتصاب از میان نمیرود. این اعتصاب پیامدهای ماندگار از خود باقی گذاشته و مرحلهای جدید از پیکار جنبش کارگری و سندیکایی را در معادلات سیاسی کشور رقم زده است، که باید در بازگشت ناپذیر ساختن آن یکپارچه و متحد بکوشیم. با توجه به وضعیت کنونی وظیفهٔ اصلی حفظ اتحاد، دوری از تفرقه و تقویت حس اعتماد به نفس و روحیهٔ کارگران اعتصابی برای ادامهٔ مبارزه است.
حزب تودهٔ ایران با تاکید به ادامهٔ مبارزه و پرهیز از هرگونه حرکت تفرقه آمیز و انفعالی، همدوش کارگران برای تحقق خواستهایشان رزمیده و میرزمد.
درود پُر شور بر کارگران نیشکر هفت تپه و گروه ملّی صنعتی پولاد اهواز
کارگر زندانی آزاد باید گردد
خصوصی سازی را متوقف کنید، کارگران میتوانند و باید در کنترل و نظارت بر تولید مشارکت داشته باشند
نه به استبداد مذهبی، نه به تحریم و مداخلهٔ خارجی
هرچه گستردهتر باد همبستگی گردانهای جنبش مردمی در مبارزه علیه رژیم ولایت فقیه
کار، نان، آزادی
حزب تودهٔ ایران
۱۲ آذرماه ۱۳۹۷
سید محمد رضا حسینی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ساعت ۴۰: ۹ دقیقه صبح امروز حادثه انفجار دیگ بخار در کارخانه کشک شهرک صنعتی بیرجند به مرکز پیام اورژانس ۱۱۵ اعلام شد.
برای چندمینبار کارگران شرکت فولاد اهواز و خانوادههایشان در خیابانها راهپیمایی کردند. آنها از جمله شعار دادند: “کلیدساز دروغگو، کلید تدبیرت کو؟”،
امضا کنندگان این بیانیه ضمن حمایت از اعتراضات صنفی و به حق کارگران نیشکر هفت تپه، فولاد اهواز و سایر اصناف کارگری، هرگونه بازداشت، برخورد خشن و تهدید کارگران معترض را محکوم و بیاثر میدانند.
سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه ضمن محکوم کردن شدید شرایط جسمی و روحی ایجاد شده برای اسماعیل بخشی و سپیده قلیان، خواهان آزادی فوری و بیقید وشرط آنان شدند.